Beige Sängar (28 Bilder): Modeller I Vitt Och Wenge, Turkos Och Mynta I Sovrummet, Blått Och Grönt, Lila Och Valnöt

Innehållsförteckning:

Video: Beige Sängar (28 Bilder): Modeller I Vitt Och Wenge, Turkos Och Mynta I Sovrummet, Blått Och Grönt, Lila Och Valnöt

Video: Beige Sängar (28 Bilder): Modeller I Vitt Och Wenge, Turkos Och Mynta I Sovrummet, Blått Och Grönt, Lila Och Valnöt
Video: VLOGG - DYRARE ÄN VAD VI RÄKNAT MED.. 2024, April
Beige Sängar (28 Bilder): Modeller I Vitt Och Wenge, Turkos Och Mynta I Sovrummet, Blått Och Grönt, Lila Och Valnöt
Beige Sängar (28 Bilder): Modeller I Vitt Och Wenge, Turkos Och Mynta I Sovrummet, Blått Och Grönt, Lila Och Valnöt
Anonim

Designen av alla rum formas genom att kombinera interiörens stil och färgpaletten. Sovrummet är inget undantag. I det inre av sovrummet är sängen den främsta accenten. Detta är det sammansatta centrumet av sovrumsinteriören, därför beror tonen och stämningen i hela interiören på valet av färg på sängens textur och inredning.

Populära färger

När du köper en säng är det vanligt att ta hänsyn till produktens kvalitet, praktiska och design. Naturligtvis är dessa viktiga komponenter i valet, men färgscheman lämnas vanligtvis åt sidan eller varierar i det neutrala sortimentet av svart-vit-träliknande. Men färgpaletten är varierad och kan ge sovrummet en unik smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrumet är inte begränsat till regnbågens grundfärger, de flyter smidigt in i varandra och skapar dussintals olika nyanser. För att experimentera med nyanser, överväg regnbågens spektrum för din säng:

Röd . Det är kärlekens färg, sjudande passioner, aktivitet och utmaning. Rött är också färgen på bromsljuset, fara och blod. En röd säng är ett djärvt beslut, men i kombination med genomtänkt inredning och en kombination av matchande färger kan den bli en pikant "körsbär på tårtan" i ditt sovrum.

Bild
Bild

Orange . Färgen på glädje och gott humör. Tonar perfekt på morgonen, som apelsinjuice, men kan vara för energisk för kvällen. Men i kombination med neutrala toner i sovrummet kan du dämpa ljusstyrkan och uppnå perfekt harmonisk balans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gul . Solig, mjuk färg. Denna säng är perfekt för en Provence eller lantlig inredning. Ser väldigt bra ut i plantskolan när solens strålar faller från fönstret på morgonen.

Bild
Bild

Grön . Över hela världen anses den gröna paletten vara en symbol för friskhet och vitalitet. Psykologer associerar grönt med en känsla av lugn och självförtroende. Grönt är motsatsen till ett rött bromsljus, det står för säkerhet och en uppmaning till handling. Alla gröna nyanser (från smaragd till mynta) ser fördelaktiga ut i kombination med vitt, de ger vårens friskhet och energi till den allmänna bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå . Färgen på himlen, lugn, renhet och svalhet. Avser milda toner och ser bra ut i kombination med både mer saftiga färger och pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå . Alla mörkblå toner anses vara förknippade med kreativitet och bär på något slags mysterium. Mörkblå är också adelens och elegansens färg. Tänk på de formella kostymerna. Den mörkblå sängen i kombination med den snövit designen på lakan och kuddar är ett tilltalande exempel för respektabilitet och strikt friskhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Violett . Precis som svart är det en symbol för natt, skymning och skymning. Mysterium som förvandlas till lyx - med rätt kombination av färger. Denna färg kan dock också vara tröttsam och deprimerande, så du måste vara försiktig med sådana nyanser i sovrummets inre.

Bild
Bild

Hur väljer jag en sovrumsinredning?

Tänk på interiören, försök att gå på ett okonventionellt sätt och börja från den centrala platsen - sängen. Försök att matcha det med färgschemat på golv, väggar och andra möbler. Du kan använda datordesignprogram för inredning, "leka" med färger, material och inredning.

Viktiga små saker:

  • Dagens mode hittar inte motsättningar i olika möbler, så du kan säkert välja inställningen utan att binda den till någon stil.
  • Om du inte vill byta din favoritbekväma säng helt, kan du skräddarsy bara sänggaveln, vilket ger den nödvändiga accenten till interiören.

Sängens färg kan väljas i kontrast eller identitet med huvudfärgen. Men alla dessa alternativ har sina egna nyanser.

Kontrast

En slående sänggavel och överkast som ligger mot neutrala väggar eller ytor i ett annat spektrum ger ett djärvt och dynamiskt utseende. Sömnzonen blir tydligt markerad, inredningen slutar vara tråkig och monoton. Samma effekt uppnås i omvänd ordning, när sängen är vit eller neutral, och väggarna domineras av mättade färger.

En speciell extravagant chic ger sovrumsfärgerna som är extraordinära för detta rum, så det är värt att prova ett färgat sänggavel och överkast. De är inte bundna i färg till golvet, andra möbler eller dörrens färg och passar perfekt in i en neutral inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Identitet

Alternativet när sängens huvud kombineras med väggens dekoration är lämpligt för älskare av klassisk lugn interiör. En sådan smidig övergång kommer visuellt att förlänga väggen, och rummet i sig kommer att se mer rymligt ut. Detta är en bra lösning för små sovrum och förverkligas bäst med ljusa pastellfärger.

I alla fall bör du vara uppmärksam på kombinationen av mönstret på väggarna och sänggaveln. Dramatiska skillnader i ornamentik kan orsaka disharmoni i inredningen.

Bild
Bild

Vackra designlösningar

Sänghuvudet kan bli den mycket iögonfallande sammansatta punkten som sätter stämningen i hela sovrumsinteriören. Detta kan vara sängens huvud, som inte kompletteras med en uppsättning överkast, kuddar, sängbord i färg, men är en oberoende bärare av färg. Till exempel skulle en ljus lösning på en sådan plan vara en grön sänggavel mot bakgrunden av ljusa mjölkiga nyanser i sovrummet.

Bild
Bild

Varma och mjuka nyanser kan också skapa stor kontrast eller smälta sömlöst. Mörka träliknande toner (choklad, wenge, valnöt) kommer att se lyxiga ut mot bakgrunden av beige väggdekoration. Genom att skapa kontrast kommer de inte att skära ögonen, utan kommer harmoniskt att passa in i miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggarna är i ljusa färger kommer en ljus säng med neutrala nyanser att ge rummet en accent. Till exempel kommer en kombination av en sänggavel av elfenben och lila, turkosa eller lila väggar att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer sängens färg i sovrummet bör du också ta hänsyn till materialet från vilket det är gjort.

Elektrisk eller neonfärg ser mer fördelaktig ut på en säng med metallelement, smidda sänggavlar får en unik glöd i en koppar- eller silverfinish, och på en träyta förlorar de sin intensitet och mening.

För sängar av ädelträ, bok eller ek är en djup rik körsbärsfärg (eller till och med ädla svart) lämplig.

Spånskivans huvudgavel får ett respektabelt utseende tack vare de ljusa tränyanserna med en lackerad glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken nyans av sängen du än väljer, huvudsaken är att den är lämplig för att sova , eftersom sovrummet är en plats där vi kopplar av och får styrka inför den kommande dagen.

Rekommenderad: