Byråer I Provence -stil (78 Bilder): I Köket Och I Andra Rum, Vitt Och Blått, Antikt Grönt Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Byråer I Provence -stil (78 Bilder): I Köket Och I Andra Rum, Vitt Och Blått, Antikt Grönt Och Andra Modeller

Video: Byråer I Provence -stil (78 Bilder): I Köket Och I Andra Rum, Vitt Och Blått, Antikt Grönt Och Andra Modeller
Video: IKEA inside tour -small living room ideas by Ikea / small living room decoration ideas / IKEA hydera 2024, Mars
Byråer I Provence -stil (78 Bilder): I Köket Och I Andra Rum, Vitt Och Blått, Antikt Grönt Och Andra Modeller
Byråer I Provence -stil (78 Bilder): I Köket Och I Andra Rum, Vitt Och Blått, Antikt Grönt Och Andra Modeller
Anonim

En inredningsstil som kallas provence , dök upp på 1600 -talet i sydöstra Frankrike. Regionerna i dessa länder lockade rika människor med sina naturliga landskap och oförglömliga landsbygdssmak. Stadsbor i elitfastigheterna med fransk chic började överföra element av rustik exotism till sitt stadsliv och försökte diversifiera de klassiska interiörerna med en så ovanlig inredning.

Idag har Provence-stilen inte tappat sin relevans och är en av de enklaste och mest eftertraktade designriktningarna . Bland sina många komponenter har byrån blivit en symbol för rustik chic. Denna inredningsdetalj används för att möblera rum i traditionen med franskt land. Låt oss titta närmare på funktionerna i byråer i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

För provensalsk interiör är en byrå en av de viktigaste möblerna. Huvuddragen i lådan i Provence -stil är naturmaterial som möbler är gjorda av, samt ljusa nyanser och toner som används för att måla det. Byråns utseende har oftast släta rundade former, frånvaron av vassa hörn och kanter samt graciösa lockiga ben av olika modifikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En provensalsk byrå värderas mer om den ser sliten och åldrad ut.

Tillåten applicera en matt lackbeläggning på möbelytan , och som inredning kan användas träsnideri, smidda beslag, decoupage, kontrastfärg … Chic i Provence ligger i enkelhet och funktionalitet hos artiklar … Avsiktlig oaktsamhet , som är inbyggd i möbler i Provence -stil, ger produkterna en extra touch av romantik och antikvitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möblerna som används för Provence -stilen har alltid matt textur och diskreta toner: beige, grädde, sand, oliv, blå, senap, grå, ljusrosa, kaffe, blå och andra pastellfärger. Mörka toner används för att måla detaljer som måste betonas. Dessutom kan fokus vara lockiga handtag eller byrålås.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika former

Komplexa mönster och abstrakta former - inte tillämpligt för den provensalska stilen. Denna designriktning utmärks av dess smidighet och enkelhet i linjer, diskreta element, funktionalitet och ergonomi. Även den minsta byrån kan ha en stor kapacitet, men samtidigt tar den inte mycket plats och lockar onödig uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En klassisk rustik byrå kan ha ben i olika längder eller stå på en plattform … Man tror att ju högre längd benen på kommoden har, desto mer elegant ser dess design ut. Ytan på hans bänkskiva kan göras med rundade hörn eller har små sidor.

Detaljerna i möblerna huggades med en oförskämd övervägande så att det blev klart att denna möbel var gjord för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byrån kan vara hög eller knäböj, fyrkantig, oval eller rund i formen, bred eller smal. Denna möbel kan utformas för att installeras längs en vägg eller vara en hörnmöbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att föreställa sig en byrå utan lådor … De kan vara av samma typ eller variera i storlek. Byråns sofistikering och individualitet ges inte bara av dess design utan också av beslag . Pennor för honom kan vara trä, smidd, huggen. Förutom handtag dekorerades byråer dekor i mässing, brons eller koppar . Sådana element gav möblerna originalitet och sällsynthet. När det gäller byråns dimensioner finns det inga tydliga standarder för dessa möbler. Storleken beror på objektets funktionalitet och dess roll i interiören .… Dekorativa föremål kan vara miniatyr och installeras i ett sovrum eller en smal hall, medan byråer som är utformade till exempel för förvaring av linne är skrymmande och omfattande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av en byrå i provensalsk stil används naturligt massivt trä . Möbler gjorda av ek, tall, björk, al , skiljer sig i hållbarhet och naturalistiskt utseende. En provensalsk byrå i trä för med sig en bit värme, natur och komfort till rummet. Jag vill röra vid sådana produkter, undersöka dem, andas in doft av trä … Ofta dekorerades trä byråer under de senaste århundradena smidda element . Dessa detaljer täcktes som regel med färg för att matcha produkten, och med tiden tog metallens glans sin väg utåt - och detta gav byrån en speciell charm som betonade dess vördnadsvärda ålder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På fasaderna på gamla byråer kan du hitta små dekorativa nejlikor … Denna okomplicerade inredning betonar produktens enkelhet och betonar dess rustika ursprung. Förutom metallhandtag, lås, hörn var möbler i Provence-stil dekorerade med målning, som placerades på fram- och sidodelarna av en träprodukt. Används oftast som dekoration blommiga okomplicerade motiv.

Målningen av gamla möbelprover gjordes för hand, nu utförs den antika imitationen med hjälp av decoupage -tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kännetecken för de material som är avsedda för tillverkning av byrån är det i arbete använd inte moderna träbearbetningsprodukter – spånskiva eller MDF med laminering . Rustik stil innebär användning av en enda träbit, som vid bearbetning behåller sin naturliga konsistens och känsla av levande värme.

Bild
Bild

Färgpalett

Möbler i fransk lantlig stil skiljer sig åt matta ytor och enkelhet i former . Dessa halvantika produkter är målade med diskreta färger, vars nyans är nära naturliga toner. En byrå i provensalsk stil kan vara vit, blå, grön, grädde, lavendel och andra pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rustika möbler måste ha en åldrad effekt.

Detta tillvägagångssätt tillåter oss att betona att byrån stod länge under strålarna från södra solen och så småningom brann ut lite. Samma effekt uppnås med decoupage . För att skapa antikens effekt är fasadens yta belagd med en speciell craquelure -lack, som, när den polymeriseras, skapar en sprickande effekt, vilket betonar möblernas originalitet och dess retrostil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta, för att ge en möbelprodukt ett rustikt utseende, tillgriper de teknik patination … Denna metod låter dig uppnå vackra resultat som fokuserar på de markerade dekorelementen. Varje alternativ för artificiellt åldrande eller dekoration av byrå ser unikt ut. Denna möbel ger ett ovärderligt bidrag till interiörets övergripande utseende, tänkt i Provence -stil.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja möbler som är lämpliga för interiörer i fransk Provence -stil, uppmärksamhet bör ägnas inte bara till formen och storleken på strukturerna, utan också till deras kompatibilitet med rummets allmänna inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en byrå för dessa ändamål rekommenderar designers att uppmärksamma följande viktiga detaljer:

  • möbler som används för den franska lantstilen bör endast tillverkas av naturliga träplåtar; nymodiga och budgetspånskivor för provensalska möbler är helt olämpliga, annars kommer en produkt tillverkad av sådana material att se ut som en lågkvalitativ remake;
  • en byrå bör väljas utifrån rummets storlek och även ta hänsyn till den funktion som denna artikel är avsedd för;
  • för små rum är det lämpligt att välja en möbelprodukt som har en multifunktionell applikation, till exempel förvaring av saker och ett toalettbord, ett TV -stativ och placering av linne.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en antik provensalsk byrå eller en ny handgjord antik stiliserad produkt behöver du var uppmärksam på styrkan hos lådlöparna . Dessa möbler kan ersättas med nya i en gammal byrå, samtidigt som de utför sin funktion att hålla lådorna i god ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den?

Den franska inredningsstilen ser alltid mysig ut, med sin inneboende andel av elegans. Möbler i Provence -stil är kända för sin enkelhet i form, design och dekoration. När det gäller den provensalska byrån anses den vara en universell möbel, eftersom denna artikel kan placeras på nästan vilken plats som helst, så länge det finns tillräckligt med ledigt utrymme för detta … Byrån måste vara lättillgänglig och den måste kombineras med alla andra designdetaljer. Den vanligaste platsen för kommodens placering väljs i flera rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

När sovrummets dimensioner är små, när du installerar en byrå i det, kan du helt överge en så skrymmande struktur som en linneskåp. Om sovrummet är ganska rymligt, kan du bredvid den mångsidiga och rymliga byrån sätta golvkrukor med växter eller placera skåp. Den provensalska byrån kan placeras i omedelbar närhet av sängen eller nära toalettbordet . Denna rumsinredning ser vacker ut, belägen i öppningen mellan två fönster, varifrån strömmar av solljus faller på möbelns yta. Det skulle vara lämpligt att installera en stor spegel eller en bordslampa med en lampskärm på byrån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Det finns många alternativ för att placera en provensalsk byrå i vardagsrummet. Ofta används detta element i interiören som ett TV -stativ för att installera en stor vas eller blomkruka . På en horisontell bordsskiva kan du ställa in en bild, sätta ljus, dekorativa figurer bredvid den.

Byrån är placerad längs väggen mellan symmetriskt placerade skåp med redskap.

Bild
Bild

Ofta syns den provensalska åldrade byrån i vardagsrummet mittemot soffan eller det mjuka hörnet i rekreationsområdet och han är också lyckligt lottad passar in i en nisch som ligger inuti väggen … Med hjälp av en byrå utrymmet i det stora vardagsrummet kan delas in i 2 zoner , om du lägger den här artikeln bakom soffans baksida och placerar golvplanter med höga växter bredvid. En byrå installerad mellan två fönster eller i hörnet av ett rum ser vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

Ofta, när den ligger i köket, utför en byrå en universell funktion, sedan ett slags skänk byrå med många lådor . En byrå kan också ha stängda hyllor eller djupa nischer för att placera porslin eller köksredskap. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i köket, väljs byrån smal och kompakt i storlek. Lådorna i denna möbel kan förvara bestick, servetter, tallrikar.

Vissa modeller av byråer som är utformade speciellt för köket har sektioner för förvaring av vinflaskor eller hyllor för att ordna rätter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hela tiden ansågs en byrå vara en bekväm och praktisk del av en bostadsinredning. Enkelheten i dess former och lakonismen i en okomplicerad design ger tydliga inslag av värme, mysighet, komfort i interiören . Oavsett var den provensalska byrån är, förvandlas rummet, det finns en atmosfär av lätthet och ett slags fransk chic i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Provensalsk stil uttrycks i harmonisk naturlighet och blygsam enkelhet . En byrå i inredning i rustik stil är ofta en viktig länk i hela kompositionen.

Bild
Bild

Vit färg som används i stillösningen Franskt land , skapar en atmosfär av renlighet och komfort. Dämpade nyanser av möbler, trots deras lakonism, lockar uppmärksamhet.

Bild
Bild

Målning på fasaden av provensalska möbler gör dessa unika inredningsartiklar minnesvärda och attraktiva. En teckning i Provence-stil ska se gammal och blek ut; ett upplopp av färger i denna stil skulle vara överflödigt.

Bild
Bild

Provensalsk byrå är den interiör som kan ingå i vilken möbelkomposition som helst och överallt kommer det att se lämpligt och organiskt ut och förvandla även det vanligaste rummet.

Bild
Bild

Den klassiska formen av provensalsk stil - det här är en enkel men solid möbel, som är utrustad med flera rymliga längsgående lådor. En sådan modell kan mycket väl ersätta en skrymmande garderob och spara mycket ledigt utrymme i rummet.

Rekommenderad: