Träbädd (77 Bilder): Från En Rad Naturliga Bok Och Hevea, Hur Man Gör Det Själv, Vit Av Björk Och Ask Med Lådor, Med Tre Ryggar

Innehållsförteckning:

Video: Träbädd (77 Bilder): Från En Rad Naturliga Bok Och Hevea, Hur Man Gör Det Själv, Vit Av Björk Och Ask Med Lådor, Med Tre Ryggar

Video: Träbädd (77 Bilder): Från En Rad Naturliga Bok Och Hevea, Hur Man Gör Det Själv, Vit Av Björk Och Ask Med Lådor, Med Tre Ryggar
Video: Bärlagsform 2024, April
Träbädd (77 Bilder): Från En Rad Naturliga Bok Och Hevea, Hur Man Gör Det Själv, Vit Av Björk Och Ask Med Lådor, Med Tre Ryggar
Träbädd (77 Bilder): Från En Rad Naturliga Bok Och Hevea, Hur Man Gör Det Själv, Vit Av Björk Och Ask Med Lådor, Med Tre Ryggar
Anonim

Eleganta träbäddar kommer aldrig att förlora sin relevans. Sådana interiörelement kännetecknas av utmärkta prestandaegenskaper och attraktiv design. Det finns ett stort utbud av sängar i naturligt trä. Du kan välja det perfekta alternativet för ett sovrum i vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bättre än en järnsäng?

Naturligt trä har alltid varit vansinnigt populärt. Sådant material är inte billigt, men dess egenskaper och utseende motiverar fullt ut priset. En bekväm och vacker säng gjord av denna råvara kan ha en mängd olika tryck och mönster. Järnmodeller kan inte skryta med sådana särdrag. De har en enklare och mer strikt extern design.

Det är ingen hemlighet att trämöbler förvandlar alla interiörer och gör det mer bekvämt. Det kan väljas för både klassiska eller rustika ensembler, liksom för mer moderna och futuristiska ensembler. Det viktigaste är att välja en modell med lämplig form och design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från järnprodukter kan träbäddar ha olika grader av bearbetning . Så för konstnärlig och lyxig interiör är en säng gjord av välgjord och slät trä idealisk. Om vi pratar om en enkel rustik eller lantlig stil, då är det bättre att välja en grov utseende modell med grova och ojämna ytor.

Många människor väljer denna typ av sovrumsmöbler för sin termiska prestanda. De flesta trädslag förblir varma i låga temperaturer och överhettas inte i varmt väder. Metallytor beter sig annorlunda. De är vanligtvis väldigt kalla.

Om de utsätts för höga temperaturer kan de bli mycket heta och till och med brinna vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka typer finns det?

Till kundernas glädje producerar många företag idag ett stort sortiment av olika sängar av naturligt trä. Låt oss titta närmare på de mest populära och attraktiva modellerna:

Sovmöbler i trä kan utrustas med olika sänggavlar . Idag är produkter med mjuk och hård rygg lika populära. Det första alternativet kan ha en vacker sänggavel, dekorerad med högkvalitativt tyg, naturläder, ekoläder eller konstläder. Ofta finns det i sådana sängar skuminsatser på baksidan, som påminner om små platta kuddar som sys under klädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med en baldakin skiljer sig åt i ett riktigt fantastiskt utseende . Sådana spektakulära dekorativa element kan ha olika mönster. Som regel är de fästa på en separat ram ovanför kajen, eller fäst i taket. Sådana exemplar kan kompletteras med en mängd olika tyger: från ljus och genomskinlig till tät och mörk.

Dessa typer av sovrumsmöbler kan placeras i både vuxen- och barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För inte så länge sedan dök intressanta hörnsängar upp på möbelmarknaden . Modeller med sådana mönster är idealiska för både rymliga och små utrymmen. Det rekommenderas dock att placera sådana möbler i det längsta hörnet av sovrummet. Om du placerar en hörnsäng av naturligt trä i mitten, kommer interiören att visa sig vara inharmonisk.

Bild
Bild

För både barn- och vuxenrum kommer en charmig säng med snygga rundade hörn att göra . En sådan modell kan mjuka upp interiören och göra den mer känslig. En säng som inte har skarpa hörn kommer att se harmonisk ut i både stora och små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fällbara modeller är mycket bekväma och mobila . De är stora konstruktörer. En sådan säng kan demonteras när som helst och sättas ihop igen på en ny plats eller kompletteras med detaljer.
  • Sängar av naturligt trä utan fotbräda har kompakta mått . Denna detalj är inte nödvändig och finns inte i alla sovande strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med dina egna händer kan du göra en enkel men original säng av vanliga pallar . Trästommarna är sammankopplade och kompletteras med en madrass med kuddar. Ofta kompletteras sådana intressanta mönster med vacker belysning, som placeras längst ner på pallarna. Resultatet är otroligt trendiga och kreativa möbler som kan användas för att fräscha upp interiören och framhäva dess individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I många år har en två våningsäng (våningssäng) varit mycket efterfrågad . Sådana modeller tar minst ett ledigt utrymme och är samtidigt mycket funktionella. Idag producerar många företag tvåvåningsmodeller med lådor, en rektangulär soffa på nedre våningen, bekväma steg, en stege, en sida och andra användbara saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träbäddar skiljer sig från varandra på det sätt de är gjorda . Några av de dyraste och mest sofistikerade är handgjorda modeller. Genomtänkta designalternativ ser inte mindre attraktiva och lyxiga ut. Som regel är dessa sängar av "lyx" -klassen och är av oöverträffad kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt trä ser harmoniskt ut tillsammans med många material . Av denna anledning är originalkombinationer mycket populära idag. Sådana produkter kan kompletteras med läder av olika ursprung, tyg, fantastiskt mönstrade smide, spegelinsatser i sänggavel etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trämodeller med tre ryggar har en utsökt design … Sänggavel och armstöd är utrustade med dessa detaljer. Oftast har små ottomaner och kompakta soffor en liknande design.
  • Ortopediska sängar är några av de mest användbara och praktiska . I sådana modeller finns det en bas (ram), avsedd för installation av en ortopedisk madrass.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrullningsbara, utdragbara och skjutbara modeller av träbäddar är multifunktionella . Som regel finns det i sådana strukturer en extra bekväm sovplats. Ofta köps sådana möbler för barnrum. När de är hopfällda tar de inte mycket plats, så de är idealiska för små sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Högkvalitativa och miljövänliga sängar i naturligt trä ser harmoniska ut i många interiörer. Om du vill skapa en lyxig och sofistikerad sovrumsmiljö, då du behöver bara välja högkvalitativa och vackra trämöbler:

Elegant klassisk säng kan vara av olika storlekar. För ett rymligt rum kan du köpa en stor och massiv modell, dekorerad med attraktiva sniderier, samt en hög sänggavel och fotgavel. För ett mer blygsamt område är en kompakt säng gjord av naturligt trä i ljusa färger lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är en sådan stil som Provence mycket populär . Denna riktning ger närvaron av naturliga och högkvalitativa material i inredningen, så en träbädd är idealisk för en sådan ensemble. I det provensalska sovrummet kan du placera en vacker dubbelmodell från en delikat massiv björk. Det rekommenderas att föredra lättare raser. Dessa sängar kan kompletteras med pastellfärgade sängkläder eller alternativ prydda med söta blommotryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Till inredningen gjord i japansk stil , sovrumsmöbler med enkla och vanliga former är lämpliga. Oftast placeras snygga sängar av naturligt trä i mörka nyanser (svartbruna och svarta) i sådana miljöer.
  • Sovrum i skandinavisk stil kommer att se organiskt ut om du lägger en dubbelsäng i den av ljust trä eller material i kalla färger. Det rekommenderas att komplettera sådana sovplatser med sängkläder i uppfriskande och svala färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Träbädd är perfekt för inredningen på ett rustikt sätt . För sådana miljöer är det inte alls nödvändigt att välja modeller med perfekt bearbetade och jämna ytor. Grova och omålade alternativ med vackra naturliga utskrifter kommer att se bra ut. För sådana ensembler kan du också hämta dyra möbler i antik stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kvalitetssäng av naturmaterial kommer att passa bra och in i mer moderna interiörer . Till exempel, för en loftstil är det värt att välja en lakonisk modell med rätt geometriska former. Alternativ med snidade detaljer, mönstrade smide och eleganta lackade element bör kasseras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram- och basmaterial

Basen i en bekväm och bekväm säng består oftast av en stark ram och speciella lameller, kallade lameller. Det finns två typer av baser: med breda och smala lameller. Smalare delar ligger dubbelt så ofta och närmare varandra. Moderna tillverkare producerar också sängar utrustade med baser i form av galler. Sådana alternativ är mindre praktiska och hållbara. De sjunker lätt och förlorar sitt attraktiva utseende under vanliga förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika material kan användas för tillverkning av sovrumsmöbler:

  • Ramar av spånskivor är tillgängliga och billiga . Detta material är baserat på träavfall. Men skadliga formaldehydhartser används vid tillverkningen. De avger hälsofarliga ämnen vid höga temperaturer och deras skillnader. Idag vägrar många konsumenter spånskivemöbler, eftersom det inte är miljövänligt.
  • En värdefull tropisk träslag - wenge - håller hög kvalitet . Ramen av detta material är hållbar och slitstark. Den utsätts inte för mekanisk skada och är mycket hållbar.
  • Stommar av bok- eller bokfaner är slitstarka … Bokramar installeras ofta inte bara i dyra möbler, utan också i billigare och jämn plywoodmodeller.
  • Björkramar avger mycket behagliga dofter, som bidrar till god vila. Björk är lätt att hantera. Dessutom är den mycket stark och motståndskraftig.
  • Möbler utrustade med en stel ram är hållbara och slitstarka. från ett fast askträd .
  • Hevea -ramen är praktisk och miljövänlig . Massivt trä i detta träd används aktivt i möbelproduktion idag. Den har en naturlig impregnering med mjölkaktig juice, tack vare vilken materialet inte är rädd för temperaturförändringar i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Måtten på en enkelsäng av naturligt trä kan vara: 80x160, 90x200 (eller 900x1900 mm) och 100x200 cm. En och en halv modeller har följande parametrar: 120x190 och 120x200 cm. Storleken på en dubbelsäng är oftast: 140x190, 140x200, 160x200, 200x200, 180x200 cm. Oftast finns det sängar med en medellängd på 173 cm och en bredd på 80 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Tro inte att träsängar bara har klassiska eller dystra färger. Idag finns det i möbelsalonger modeller av en mängd olika toner:

  • Den eleganta vita sängen av naturmaterial har en speciell charm . Sådana möbler kommer att fräscha upp interiören och ge den en speciell chic. Vi får dock inte glömma att en sådan möbel kommer att verka för skrymmande och fristående (trots färgen), så den ska inte placeras i ett litet rum.
  • En säng i rött trä kommer att se riktigt lyxig, dyr och aristokratisk ut i sovrummet . Sådana spektakulära möbler är lämpliga för en klassisk eller gotisk ensemble. En svart träbädd kommer att se intressant och attraktiv ut i ett ljust sovrum. Om du planerar att placera en sådan möbel i ett rum dekorerat med mörka färger, är det bättre att välja en modell kompletterad med kontrasterande inlägg av ljusa färger så att ensemblen inte smälter samman och inte verkar deprimerande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning alternativ

Vackra möbler av naturmaterial kan dekoreras med en mängd tillägg. Det kan vara:

  • möbelspikar och tryck på tygklädsel;
  • snidade element;
  • lockiga sänggavlar;
  • kuddar med tryck och bilder;
  • baldakiner gjorda av olika typer av tyg;
  • vackra sängkläder;
  • spegelelement vid sänggaveln.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och modeller

De mest populära modellerna från följande tillverkare:

Vackra sängar av naturlig massiv furu, björk, bok, hevea, ek, al, rotting och tall erbjuds av vitryska fabriker. Till exempel en populär tillverkare " Pandrev " erbjuder konsumenter högkvalitativa möbler i europeisk stil. De modeller som produceras av detta företag har en mängd olika modifieringar. Sortimentet innehåller alternativ med och utan fotbrädor, med snidade och enkla sänggavlar, samt lakoniska produkter i en grov design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och hållbara sängar från solid hevea släpps tillverkare från Malaysia . Särskilt populära idag är eleganta produkter med mönstrade sänggavlar och fotbrädor av både trä och metall.

Bild
Bild
  • Elite trämodeller erbjuder Italienska företag . Så ett välkänt möbelmärke Raumebel ger konsumenterna lyxartiklar med förvaringssystem, mjuka höga sänggavlar dekorerade med möbeltappar, produkter med lockiga sänggavlar som liknar en krona eller lakoniska alternativ med tunna ben utan fotbräda.
  • Högkvalitativa och attraktiva sängar tillverkade av naturmaterial tillverkas företag från Norge samt tyska och amerikanska märken. Dessa tillverkare har blivit kända för vackra, tankeväckande och hållbara produkter som kan väljas för vilken inredning som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en kvalitet?

Några enkla och användbara rekommendationer:

  • Naturliga trämöbler rekommenderas att köpas endast från pålitliga tillverkare med ett oklanderligt rykte och bra kundrecensioner.
  • Leta efter modeller med starka och pålitliga ramar, särskilt om du planerar att använda sängen i många år.
  • Mät ditt sovrum innan du köper. Sängens dimensioner bör vara lämpliga för rummets layout. Köp sängar som inte känns trånga för dig.
  • Sängens yta måste vara i perfekt skick (inga defekter, repor, bucklor).
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur monterar man en struktur?

En uppsättning med en träsäng av hög kvalitet och märke bör innehålla detaljerade monteringsanvisningar. Det måste följas så att resultatet blir en korrekt och pålitlig design.

Bild
Bild

Hur man gör en miljöbädd själv: en mästarklass

Steg-för-steg-instruktioner:

  • Det rekommenderas att bädda en säng från delar med ben. Det är nödvändigt att installera sänggavel vertikalt på ramen och stödja det med något (lådor, lådor).
  • Därefter kan du sätta tsarerna och göra en försoning. Alla element måste vara rektangulära. Du måste också mäta diagonalerna och se till att hörnbitarna är jämna.
  • Efter det är det nödvändigt att markera punkterna för pluggarna som förbinder lådorna med baksidan.
  • Därefter ska tsarerna tas bort och hål borras i dem. Sedan kan strukturen monteras. Först väljs hålen på baksidan och fortsätter sedan till den fullständiga monteringen av sängbotten (fäst väggarna). Stiften måste sättas in i spåren och smörja kopplingen med lim.
  • För en säker anslutning rekommenderas att binda sängen med ett rep och lägga tjock kartong under hörnstyckena.
  • Därefter måste repets varv flyttas isär till sidoplattans bredd från alla sidor och bitar av rör eller trä måste placeras. Detta är nödvändigt för bättre repspänning.
  • I denna form ska strukturen stå i minst 2-4 dagar. Efter denna period kan du börja golv. Det rekommenderas att fästa plankorna på spikar eller skruvar. Om sängens botten är lamell, för att installera den, måste du fördela specialiserade hållare över ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård och underhåll

Det rekommenderas inte att placera trämöbler i direkt solljus, eftersom materialet kan torka ut och blekna med tiden. Skydda sängen från fukt och fukt. Det rekommenderas att endast samla sådana möbler på en plan yta för att undvika att deformeras.

Du kan rengöra en träsäng med produkter som innehåller vax eller silikon. Sådana ämnen skyddar trä mot defekter och skador, samt gömmer gamla repor. Damm från träets yta bör avlägsnas regelbundet med en torr, mjuk trasa.

Bild
Bild

Vackra sovrum inredning

En mörk choklad dubbelsäng kan placeras i ett ljusgult rum med ett rött laminat. Komplettera interiören med sidobord i trä, en fluffig vit matta, grå kuddar och ett vitt täcke.

Bild
Bild

Sängen med ben bör placeras mot en bakgrund av träpaneler och ljus matta. Dekorera sängen med en fluffig brun filt och grå och vita kuddar. En trä byrå hittar sin plats nära sängen. Ett fönster i ett sådant rum bör kompletteras med kaffegardiner.

Bild
Bild

En chokladbädd med låg sänggavel kan placeras bredvid ett fönster i ett vitt rum med ett chokladfärgat laminat. Bredvid kajen ska mörkbruna sängbord med lampor placeras och fönstret kompletteras med ljusa gardiner.

Bild
Bild

På vinden, färdig med träpaneler, kommer det att finnas en stor säng med en hög sänggavel och en fotbräda med en geometrisk prydnad. Mittemot det måste du sätta en läderbänk, och på båda sidor placerar du sängbord av trä med gula lampor. Avsluta med etniska sängkläder och en beige fluffig matta.

Bild
Bild

Recensioner

Köpare är nöjda med trämöbler. De firar det fantastiska utseendet på sådana modeller och deras utmärkta prestanda. Den höga kostnaden för sådana inredningsartiklar och deras noggrannhet i vården upprör många människor. Om du inte tar hand om naturligt trä förlorar det med tiden sin attraktivitet och sprickor.

Rekommenderad: