Hur Placerar Jag Sängen Korrekt I Sovrummet? 84 Foton Hur Man Ordnar Feng Shui Vid Fönstret Och Väggarna I Rummet, Relativt Dörren

Innehållsförteckning:

Hur Placerar Jag Sängen Korrekt I Sovrummet? 84 Foton Hur Man Ordnar Feng Shui Vid Fönstret Och Väggarna I Rummet, Relativt Dörren
Hur Placerar Jag Sängen Korrekt I Sovrummet? 84 Foton Hur Man Ordnar Feng Shui Vid Fönstret Och Väggarna I Rummet, Relativt Dörren
Anonim

Sömn är ett tillstånd där en person tillbringar en tredjedel av sitt liv, varför det är mycket viktigt att skapa ett bekvämt sovområde för kroppen. Sovrummet spelar en viktig roll i varje människas liv; det är en zon för återställande av energireserver och fysisk styrka.

Sängens placering i rummet har en betydande inverkan på ägarens sömn och fysiska hälsa. En person kan hindras från att somna av obehag eller en känsla av fara, och från feng shui synvinkel är det fel rotation av energiflöden. Därför, om sömn eller vila inte ger önskad effekt, behöver du inte omedelbart ta mediciner och bekämpa sömnlöshet, kanske är hela poängen att sängen inte är på rätt plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan en säng stå i ett rum?

Förutom att göra sängen och alla angränsande attribut i form av sängkläder, kuddar, madrasser och filtar bekväma att använda, är det också viktigt att välja rätt plats för sängen. Det finns många variationer i sängens placering i rummet; sängen kan placeras vid fönstret, mot väggen, i mitten av rummet eller i hörnet. En sovplats är den viktigaste delen av inredningen och resten av elementen väljs med hänsyn till sängens stilistiska design och placering.

Men varje zon i rummets utrymme har olika effekt på sömnkvaliteten, och sängens placering beror på rummets geometri och dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små rum skiljer sig principerna för sängarrangemang inte mycket från inredningen av stora rum, men det finns fortfarande små skillnader. Rum med ett vinkelrätt arrangemang av fönster och dörrar innebär installation av en säng med en sänggavel mot en av de massiva väggarna. Om fönstret och dörröppningen ligger mittemot varandra är det bättre att placera sängen tvärs över fönsterdörrlinjen, men samtidigt bör avståndet från sängens fot till den motsatta väggen vara minst 50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sängen är avsedd för två personer, bör åtkomsten till den vara från båda sidor, medan enstaka modeller kan installeras nära väggen, de är den bästa lösningen för små utrymmen. Om du fortfarande behöver installera en dubbelsäng kommer transformatorer till undsättning. Oavsett konstruktionstyp är det i alla fall bättre att installera sängen med sänggavel mot väggen. Det finns flera sätt att ersätta en klassisk säng med en mer funktionell möbel. Du kan köpa:

  • Vikplats . Sängen är inbyggd i byrån och är, när den är monterad, ett ställ med hyllor.
  • Loftsäng . Sängmodellen är placerad på en upphängd struktur; en arbetsstation eller lagringssystem kan placeras nedanför.
  • Bäddsoffa . Den utfällda strukturen är en fullvärdig säng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I trånga rum uppstår frågan med ledigt utrymme runt sängen. Lösningen på detta problem kan vara:

  • Sängens placering tvärs över rummet med ryggen mot en lång vägg.
  • Placering av sängen längs en av väggarna, lämplig för enstaka modeller. Med ett liknande arrangemang av dubbelsängar uppstår olägenheter, liksom obehag på grund av det fria utrymmet bakom sänggaveln.
  • Det bästa alternativet är att placera sängen i hörnet av rummet, i detta fall är sänggaveln mot väggen och skapar en känsla av säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nära fönstret . Att lägga en säng under ett fönster är oönskat av flera skäl. För det första måste fri tillgång till fönsteröppningen ges, och för det andra, om fönstret inte är väl tillslutet, kan konstant drag under den kalla årstiden leda till oönskade hälsokonsekvenser. Sängen bör placeras på ett avstånd av 1,5 m från fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är det bästa feng shui -arrangemanget?

Harmoni och komfort anses vara de viktigaste komponenterna i en idealisk inredning. Men i jakten på funktionalitet eller lyx bryter många ägare länken mellan de två och nöjer sig med ohälsosam sömn och obehag. Medan återställa energibalansen och bibehålla komfort i huset kan bara vara arrangemang av möbler enligt feng shui.

Feng Shui -läror innehåller information i sina avhandlingar om hur man ordnar möbler i rymden utan att det påverkar Qi -rörelsen, vilket är nödvändigt för en person. Oavsett hur skeptiska människor är till dessa läror, med tanke på feng shui -teorin ur utilitarismens synvinkel, blir det uppenbart att denna undervisning har en tydlig vetenskaplig grund: det kompetenta arrangemanget av objekt i rummet skapar verkligen ett mer fördelaktigt biofält för människokroppen.

Bild
Bild

Denna gamla kinesiska filosofi bygger på 6 grundläggande principer:

  • Korrespondens . Feng Shui är inte ett fan av stora möbler, särskilt i små hus. Dimensionerna på inredningsartiklarna bör vara i harmoni med rummets storlek och geometri, annars kommer situationen att "hänga" över personen och känslomässigt pressa på honom. Samtidigt bör små mjuka headset, ömtåliga ställningar inte "gå vilse" i stora rum.
  • Ordning och reda . Hörnmöbler med en skarp geometrisk form hindrar rörelsen av energi; det är lämpligt att köpa alla föremål i en mjuk uppsättning på höga ben så att Qi -partiklar kan röra sig fritt i rymden. Dekorhögar, tätt placerade möbler hindrar också Qi, och det är bättre att placera möbler längs väggarna.
  • Orientering . Rummet ska ha ett tydligt definierat energicenter, som är ett eller annat objekt. I matsalen kan det vara ett bord, i sovrummet - en säng, i vardagsrummet - en mjuk uppsättning, beroende på syftet. De återstående inredningsartiklarna är arrangerade i form av en cirkel eller åttkant, detta skapar en energikula där alla positiva partiklar är koncentrerade. Det rekommenderas också att placera sängen med kardinalpunkterna i åtanke för en god sömn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skydd . Den bästa lösningen för ett feng shui -sovrum skulle vara sängar med en hård träbas. Under sömnen är kroppen engagerad i att återställa energi och för detta behöver den solidt stöd, vilket kommer att vara ett tillförlitligt skydd och stöd för kroppen.
  • Harmoni . Sängen, enligt de östra kanonerna, är oönskad att sätta foten till dörröppningen. Den bästa lösningen är att placera sängen tvärs över - mellan fönstret och dörren. Kanten ska ha utsikt över dörren, men sängen ska inte stå framför den. Detta skapar en känsla av säkerhet och låter inte Chi -energin fly. Att placera tunga byråer, garderober och hängande hyllor rekommenderas inte i sängområdet. Att hänga en ljuskrona över en säng är inte heller värt det. När du placerar en dubbelsäng är det viktigt att överväga möjligheten till fri tillgång till den från båda sidor. Det är inte tillrådligt att placera dubbelsängen för nära eller nära väggen.
  • Belysning . Rummet ska fyllas med ljus, som är jämnt fördelat över alla inredningsartiklar - detta lockar och koncentrerar Qi -energin, vilket skapar en atmosfär av värme och komfort i huset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man ordnar möbler enligt Feng Shui finns det inga särskilt svåra stunder, så att organisera utrymmet enligt kanonerna i denna österländska filosofi kommer inte att vara svårt även för dem som inte förstår designens invecklingar.

Feng Shui är en filosofi som har sitt ursprung i det gamla Kina. Särskilda energiflöden, vars skapande syftar till feng shuis läror, hjälper till att skapa balans i huset och ger lycka och framgång till sina ägare.

Bild
Bild

Ett feng shui -sovrum bör ligga i kärleks- och familjesektorn , det vill säga någonstans mellan världens östra sida eller sydväst. Renlighet, komfort och ordning bör härska i rummet, trasiga saker är oacceptabla i interiören och inredningen är gjord i lämpliga färger. För ett litet sovrum bör du välja ljusa färger; för stora rum är mer mättade nyanser lämpliga, men i alla fall bör färgschemat vara harmoniskt. Eftersom det är i sovrummet som sängen är energicentrum, bör den ha företräde framför andra inredningsartiklar.

Om sängen tillhör ett gift par måste den nödvändigtvis ha en hel struktur med en madrass, men inte en dubbel med möjlighet till separation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett stort antal madrasser som skiljer sig åt i hårdhetsgrad, typ av fyllmedel och även i storlek. Enligt Feng Shui rekommenderas det att välja en madrass med hänsyn till individuella behov av komfort, sovplatsen ska stödja djup sömn och ge fullständig avkoppling. Ju bättre sömn, desto mer energi lagrar kroppen . Enligt feng shui rekommenderas det inte att köpa begagnade sängar och madrasser från andra ägare, de ackumulerar främmande energi, vilket har en negativ effekt på kroppen.

Bild
Bild

För att balansera energiflödet måste du välja sängar med höga ben. Sängar med ytterligare förvaringsnischer under kajen placeras inte i sovrummet, enligt filosofin.

Enligt Feng Shui ska energi under sömnen cirkulera fritt runt sängen och dess ägare, men detta blir omöjligt om utrymmet under sängen är upptaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt feng shui är det genom dörröppningar under sömnen att all Yin -energi, det vill säga positiv, rinner ut ur kroppen. Det är därför det rekommenderas att installera sängen så långt som möjligt från dörrar och fönster, särskilt i linje med dörröppningen eller sänggavel till strukturen till fönstret. Det gäller både dörrarna till badrummet och dörrarna från skåpet. Men det är viktigt att sängen är placerad i en liten vinkel i förhållande till dörren. Men i ett rum med balkong rekommenderas det generellt inte att organisera en sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Hur ska man inte satsa?

Några enkla riktlinjer och regler för placering:

  • Det är oönskat att sätta sängen med foten mot dörren för det första anses detta som ett negativt tecken, och för det andra, enligt feng shui, går all positiv energi genom en öppen dörröppning. Om det inte är möjligt att ordna sängen annorlunda kan du minska den negativa påverkan genom att stänga dörren till sovrummet medan du sover.
  • Det rekommenderas inte att placera sängen med ryggen mot fönsteröppningen . Detta ökar risknivån. Den sovande personen löper större risk under sömnen, både fysiskt och andligt, så det är bättre att placera sängen med sänggaveln mot väggen för att ge ytterligare stöd.
  • I allmänhet är det skadligt att placera en säng nära ett fönster . Det är inte bara Yin -energin som spelar roll, utan också det faktum att utkastet från fönstret kan orsaka allvarliga sjukdomar.
  • Det rekommenderas inte att placera sängen under ett sluttande tak eller under ett fönster . Det finns en känsla av förtryck på grund av att massivet hänger över sängen, samma sak gäller placeringen av sängen under trappan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ovanför sängen hängande hyllor och massiva ljuskronor skapar en känsla av ångest och uppfattas som ett potentiellt hot. Dessa element kan orsaka sömnlöshet.
  • Inte sängens bästa läge - mellan fönsteröppningen och dörren Enligt feng shui avger dessa element energi som stör vilsam sömn.
  • Det rekommenderas inte att lägga sängen framför en spegel . Denna möbel lagrar och återspeglar alla typer av energi. För en sund och sund sömn behöver en person bli av med onödig information, störande tankar och upplevelser. Medan spegeln lagrar laddningar av både positiv och negativ energi under hela dagen och skickar tillbaka den till personen under sömnen. Så småningom vaknar ägaren till spegelns sovrum trött och deprimerad.
  • Sängens placering mot väggarna med inbyggda kanaler och luftventiler är oönskad . Därför, om det finns ett sovrum i anslutning till köket eller badrummet, rekommenderas det att installera sängen mot den motsatta väggen, detsamma gäller installationen av sängen nära värmebatteriet.
  • En TV installerad i sovrummet har en negativ inverkan på det allmänna tillståndet och sömnen, därför rekommenderas det inte att installera en sovplats i ett rum med en TV. Det är också skadligt att placera en säng nära uttag, de avger också skadliga energiflöden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer man sängen i en enrumslägenhet?

Arrangemang och inredning av små lägenheter och studior är alltid en storleksordning högre i komplexitet än för rymliga rum, eftersom det i ett litet utrymme är nödvändigt att placera samma antal möbler, men samtidigt bevara funktionaliteten och ledigt utrymme för rörelse. Tre principer kan hjälpa till i detta:

  • zonindelning;
  • färgschema;
  • användning av multifunktionella möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovplatser med inbyggda lådor, hängande hyllor, modulära möbler och ljusfärgade dekorationer bidrar till visuell expansion av rummet, tillsammans med bevarandet av funktionalitet. Men den mest effektiva metoden för att placera ett kök, matsal, sovrum och vardagsrum i en enrumslägenhet utan att förlora värdefulla kvadratcentimeter är just zonering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan visuellt skilja sovplatsen från resten av utrymmet utan byggnadsarbete på installation av väggar eller skiljeväggar. Du kan fördela utrymme med gardiner eller skärmar, höga hyllor eller byråer är också lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dela sovrumsutrymmet inte bara med hjälp av gardiner, utan också med hjälp av kontrasterande väggar och golv, leka inte bara med färger, utan också med texturer.

Bild
Bild

Mer komplexa zoneringsmetoder inkluderar att installera skiljeväggar eller ett podium på golvet. Men på den positiva sidan kan en podium eller partition konverteras till ett lagringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur får jag plats för två sängar i ett rum?

Att placera två sovplatser i ett rum på en gång är en mödosam process, poängen är inte bara att ta hänsyn till rymdets dimensioner, utan också att det är lite svårare att skapa harmoni i en sådan inredning. Men erfarna designers har utvecklat flera grundläggande sätt att ordna två sängar i ett sovrum:

Det första sättet är att skapa en symmetrisk miljö som en spegelbild. Detta koncept är lämpligt för rymliga rum, det består av ett absolut identiskt arrangemang av skåp, sängar och förvaringssystem. Denna metod är lämplig för hotellrum eller vandrarhem

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra sättet är att ordna sängarna snett. Den är lämplig för små rum

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för ett vinkelarrangemang är att placera sängarna med huvudgavlarna mot varandra i form av bokstaven "L". Detta lämnar ytterligare lagringsutrymme

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rektangulärt rum är det en bra lösning att installera två sängar längs en vägg. Det återstående utrymmet upptar vanligtvis av byråer eller sittgrupper

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan placera sängarna på vardera sidan av fönstret med sänggavel mot väggen, men bara om dörren sitter kvar på sidan.

Bild
Bild

Platsregler

Det finns flera regler som kan hjälpa till att organisera en bekväm sovplats:

  • Avståndet mellan sängen och andra inredningsartiklar bör vara minst 50 cm, detta ger fri tillgång till sovplatsen.
  • Sovplatsen ska vara dold för nyfikna ögon, men samtidigt ska dörröppningen vara tydligt synlig från sängen.
  • Om sängen är dubbel måste åtkomst till den tillhandahållas från båda sidor.
  • I ett smalt rum begränsar sängen, tvärs över, utrymmet; det är bättre att placera sängen mot väggen.
  • I ett rektangulärt rum är det tvärtom bättre att lägga sängen över.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sovplatsens funktionalitet bör motsvara ägarnas individuella egenskaper. Till exempel, för dem som gillar att läsa, ska sovrummet vara utrustat med högkvalitativ belysning på flera nivåer.
  • För små sovrum är en bäddsoffa med extra förvaring en bra lösning. Det är oönskat att göra detta enligt feng shui filosofi, men ibland är det oumbärligt att spara utrymme.
  • Sängar är bättre för att markera det centrala området i sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utöver reglerna finns det några fler tips som kan hjälpa dig att bestämma valet av plats för sängen:

  • För kattdjursägare kan du titta på var deras husdjur sover . Katter är mycket känsliga för onormala zoner och sover inte på platser där energi har en skadlig effekt på kroppen. Om ett djur älskar att sova på en säng är ett bra tecken, även om katter har tappat några av sina naturliga instinkter genom domesticering, kan de fortfarande lita på att de hittar sin komfortzon.
  • Det rekommenderas inte för familjer att lägga en säng vid dörren ., aktiv rörelse utanför dörren minskar sömnkvaliteten och stör i allmänhet att somna. Sängarna som ligger bredvid fönsteröppningen skapar en atmosfär av oro som känns instinktivt, dessutom under den kalla årstiden, kalla slag från fönstren.
  • I förhållande till resten av möblerna . Det är lämpligt att placera TV: n inte närmare än tre meter från sovplatsen. Speglar rekommenderas inte att installeras framför eller bredvid sängen, detta koncept dikteras inte bara av feng shui, men i mörkret väcker reflektionen i spegeln oro och låter dig inte sova lugnt, detta gäller också till spegeltak och andra reflekterande ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Modern design i jugendstil i interiören i ett litet sovrum, med mått som inte överstiger 18 kvm. m. Möbler i rummet ligger med hänsyn till de grundläggande principerna för feng shui filosofi.

Bild
Bild

En utmärkt lösning för smala små lägenheter är en säng med ett podium. Pallen är utrustad med ett lagrad lagringssystem. Inredning i ljusa färger förstorar sovrummet visuellt.

Bild
Bild

Det klassiska monokroma färgschemat i den minimalistiska interiören, tillsammans med möblering enligt feng shuis kanoner, skapar en harmonisk atmosfär för sovrummet.

Rekommenderad: