Arrangemang Av Möbler I Sovrummet: Hur Man Ordnar Möbler Korrekt, Feng Shui -arrangemang, Hur Man Lägger Allt

Innehållsförteckning:

Video: Arrangemang Av Möbler I Sovrummet: Hur Man Ordnar Möbler Korrekt, Feng Shui -arrangemang, Hur Man Lägger Allt

Video: Arrangemang Av Möbler I Sovrummet: Hur Man Ordnar Möbler Korrekt, Feng Shui -arrangemang, Hur Man Lägger Allt
Video: Your Feng Shui Home - Tips to Bed Placements 2024, April
Arrangemang Av Möbler I Sovrummet: Hur Man Ordnar Möbler Korrekt, Feng Shui -arrangemang, Hur Man Lägger Allt
Arrangemang Av Möbler I Sovrummet: Hur Man Ordnar Möbler Korrekt, Feng Shui -arrangemang, Hur Man Lägger Allt
Anonim

Arrangemanget av möbler i sovrummet för många av oss är en av de mest angelägna frågorna. När du planerar att besöka en möbelaffär skulle det vara trevligt att göra en detaljerad layout av ditt mysiga "bo", där du kommer att vara riktigt bekväm och bekväm. Det är trots allt sovrummet som är själva platsen där en person återställer förbrukad energi och spenderar en tredjedel av hela sitt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

Det är mycket viktigt att korrekt bestämma rummet i vilket sovrummet ska utrustas. För att hålla din sömn lugn och djup är den bästa lösningen att välja den norra eller nordvästra delen av din lägenhet eller hus. Men det rekommenderas inte att placera sovrummet i nordost, eftersom det kan orsaka sömnlöshet, rastlös sömn och till och med hälsoproblem . Av samma anledning är det mycket oönskat att utrusta barnrum på en sådan plats. Feng shui -konsten ger några tips för specifika kategorier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel rekommenderas nygifta att utrusta sitt mysiga "bo" i den östra delen av huset.

Men för par som har varit gifta länge och vill återuppliva sitt kylda förhållande, rekommenderas att flytta sitt sovrum till södra sidan. Med en sådan placering bör du designa rummet i mjuka och varma färger, du kan inte använda ljusa och spända färger här för att inte skada din hälsa och inte tjäna sömnlöshet.

Det sydöstra sovrummet är ett bra ställe att koppla av efter en hektisk arbetsdag för affärsmän och stora chefer. Om ditt liv har blivit lite intetsägande och du vill ha mer driv, rekommenderar experter att placera ditt sovrum på västra sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

När du börjar planera är det nödvändigt att ta hänsyn till det användbara området i rummet. Som regel är det mycket svårare att utrusta ett litet sovrum än ett större rum. För att få ett litet rum visuellt att se större ut bör några viktiga rekommendationer beaktas vid möblering.

Först är det nödvändigt att lämna fria smala passager och inte störa upp utrymmet med onödiga föremål. Den andra regeln är korrekt användning av belysning och speglar . Detta hjälper till att skapa den visuella effekten av ett rymligt rum. De ljusa och känsliga färgerna som råder i den övergripande designen av sovrummet kommer också att bidra till att skapa effekten av mer rymlighet. Kom ihåg: oavsett hur litet rummet är, kan du inte lämna ett för smalt mellanrum mellan sängen och resten av möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är den lyckliga ägaren till ett stort sovrum, bör du inte heller försumma de grundläggande reglerna för dess arrangemang, eftersom ett analfabetiskt arrangemang av möbler visuellt kan minska även ett rymligt rum . När du ordnar möbler i ett sådant sovrum är det lämpligt att försöka placera dem längs väggarna.

Det är mycket oönskat att installera sängen mellan skrymmande möbler (garderober, byråer). I ett rymligt rum är det lämpligt att använda ljusa, rika färger på möbelklädsel, gardiner eller tapeter. Det är mycket viktigt här att möblerna är i harmoni och kombineras med väggar, fönster och tak, vilket skapar ett enda utrymme för en god vila.

Bild
Bild

Inredning

När du tänker efter och gör en plan för ditt sovrum kan du gå vidare till direkt placering av möbler. Det finns en nödvändig uppsättning möbler för inredning av ett sovrum, som inkluderar:

  • säng, soffa eller soffa;
  • rymlig garderob för linne;
  • toalettbord eller toalettbord;
  • nattduksbord .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en grundläggande uppsättning möbler som måste ordnas ordentligt i rekreationsområdet. Om du vill ha skåp, sängbord, fåtöljer, ett toalettbord och till och med ett bord som passar i ett litet eller medelstort rum, tillsammans med en säng eller en soffa, måste du välja inte alltför skrymmande produkter. Samtidigt är det önskvärt att garderoben i ditt sovrum är tillräckligt rymlig, så det blir bättre om du väljer en inbyggd produkt - med en stor spegel på dörren.

Bild
Bild

Kom ihåg att för fri rörlighet i rummet bör minimiavståndet från sängen till föremålen bredvid vara minst sjuttio centimeter.

När du dekorerar ett stort område har du mycket fler designalternativ, men i det här fallet bör du inte försumma de grundläggande reglerna. För att sovrummet ska vara utformat i samma stil skulle den bästa lösningen vara att förse det med ett headset . Allt beror på dina preferenser och ekonomiska kapacitet. Alla typer av hyllor med böcker eller dekorativa element kan placeras på väggarna i ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör vara mycket försiktig när du placerar inomhusväxter i sovrummet . Man måste komma ihåg att inte alla blommor är lämpliga för en persons viloplats, doften av många av dem kan öka upphetsning och störa en lugn och ordentlig vila.

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av gardiner för fönstren och belysning i ditt sovrum. Ljuset i rummet ska vara mjukt och avkopplande, och det är lämpligt att hänga gardiner av tätt ogenomskinligt tyg på fönstren. Denna enkla regel hjälper dig att vakna precis när du vill ha det - och ändå känna dig pigg och pigg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovplats

Den viktigaste platsen i sovrummet är givetvis sängens läge, eftersom det är den viktigaste möbeln i rummet avsedd för avkoppling. Därför bör rummet möbleras efter att sovplatsen har bestämts.

För anhängare av feng shui finns det en huvudregel när man planerar ett sovrum - solljus ska inte falla på den sovande personens ansikte. Enligt denna princip är den bästa platsen för en sovplats nära fönstret, och det är bättre att sätta sängen till fönstret med sidodelen, och inte med sänggaveln. Det är också viktigt för meteoberoende att korrekt inrätta en sovplats. Ofta är en felaktigt placerad säng orsaken till ofta huvudvärk i hushållen.

Bild
Bild

Om två personer sover på sängen är det viktigt att välja en position för den så att den kan nås från båda sidor.

Det ska finnas tillräckligt med ledigt utrymme runt din sovplats. Detta arrangemang gör det mycket lättare att rengöra sängen och byta sängkläder, och gör det också möjligt för makar att inte störa varandras sömn. För bekvämlighet och komfort kan sängdukar placeras på golvet på varje sida av sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det antas att ett litet barn kommer att sova i ditt sovrum, är det lämpligt att placera spjälsängen direkt bredvid föräldrarnas säng. Det bör finnas ledigt utrymme mellan dem så att det är bekvämt för föräldrar att närma sig barnet när som helst.

Rekommenderad: