Tallbädd (47 Foton): Varför Tall är Bättre än Björk, Från Det Kareliska Massivet, Med Tre Ryggar, Storlekar Och Recensioner Av Trämöbler

Innehållsförteckning:

Video: Tallbädd (47 Foton): Varför Tall är Bättre än Björk, Från Det Kareliska Massivet, Med Tre Ryggar, Storlekar Och Recensioner Av Trämöbler

Video: Tallbädd (47 Foton): Varför Tall är Bättre än Björk, Från Det Kareliska Massivet, Med Tre Ryggar, Storlekar Och Recensioner Av Trämöbler
Video: Skogskunskap Höjdmätning 2024, Maj
Tallbädd (47 Foton): Varför Tall är Bättre än Björk, Från Det Kareliska Massivet, Med Tre Ryggar, Storlekar Och Recensioner Av Trämöbler
Tallbädd (47 Foton): Varför Tall är Bättre än Björk, Från Det Kareliska Massivet, Med Tre Ryggar, Storlekar Och Recensioner Av Trämöbler
Anonim

Sovrummet ska vara mysigt och trevligt så att du kan koppla av, varva ner och få en god natts sömn. Huvudelementet i detta rum är sängen. Traditionellt är sängar gjorda av spånskiva eller MDF, men du bör vara uppmärksam på modellen av trä, eftersom detta material är naturligt, högkvalitativt och miljövänligt.

Bild
Bild

Varför är en tallbädd bättre än björk och bok?

Idag kan du i möbelbutiker hitta ett brett utbud av snygga sängar i naturligt trä. Lärk, bok, ek samt sällsynta träd används ofta, vilket lockar uppmärksamhet med raffinerad lyx och utmärkt hållbarhet. Tall sticker inte ut bland det stora utbudet av trädslag, men du bör inte ignorera det, eftersom det är mycket mer användbart än andra trädslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

En tallbädd är ett utmärkt val för ett positivt sovrumsklimat. Tall har många fördelar:

  • Det är miljövänligt och skadar därför inte din hälsa . Barrträd används ofta vid tillverkning av möbler, eftersom de avger fytoncider, som har en positiv effekt på människors välbefinnande. De ökar immuniteten, kroppen skyddas mot virus och förkylningar.
  • Tallmöbler tillverkas inte med lim , som vid uppvärmning börjar förångas och skada din hälsa.
  • Den vackra tallstrukturen gör att du inte kan applicera lack eller färg med en kemisk sammansättning för ytterligare ytbehandling. Det räcker att slipa sängen, och det kommer att locka uppmärksamhet med ett estetiskt utseende.
  • Om tallet är perfekt torkat och noggrant bearbetat, kommer sådana möbler att tjäna dig länge . Det kommer inte att deformeras under temperaturförändringar, och det kommer inte att försämras från hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men, förutom fördelarna, har massiva tallprodukter också några nackdelar. Eftersom tall är ett mjukt träd lämpar det sig bra för bearbetning, men det kan också lätt repas. För att undvika mjukhet används gamla träd ofta vid tillverkning av möbler. Tall har färg oegentligheter, så på vissa ställen kan det ha olika nyanser.

Vid uppvärmning kan tallmassivet släppa harts utåt, vilket komplicerar rengöringsprocessen och minskar säkerheten vid användning. Om en tillverkare väljer kvalitetsmaterial kommer du aldrig att möta ett sådant problem. Massiva tallbäddar är värda att köpa uteslutande från kända märken som tillhandahåller kvalitetscertifikat för sina produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför tall med björk, är det värt att notera att en tallbädd är billigare. När det gäller andra kvaliteter är de inte sämre än varandra och är utmärkta för tillverkning av hållbara, miljövänliga och pålitliga produkter. En tallbädd är billigare än en boksäng. Detta betyder inte att det är sämre i kvalitet eller utseende. Anledningen är att i Ryssland är produktionen av material från tall billigare. Tall lämpar sig bättre för sniderier jämfört med bok, varför tallbäddar ofta pryds med attraktiv inredning.

Tall har en mer uttalad skogsarom, eftersom den tillhör de hartsartade träden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Massiva tallbäddar finns i en mängd olika konfigurationer. Du kan välja en lyxig dubbelsäng eller ett kompakt alternativ som passar perfekt in i ett litet sovrum. Möbeltillverkare erbjuder pinjesängar både enkel och mångsidig, med en ovanlig konfiguration:

  • En praktisk lösning för små rum är en utdragbar garderob , vilket ger möjlighet till ett bekvämt arrangemang av saker och sängkläder.
  • Tre-back-modeller är efterfrågade på grund av deras mångsidighet . De är idealiska för små lägenheter eller studior. Denna modell kan användas som enkelsäng eller tonåring. Den är lämplig för både sömn och avkoppling. Om sängen kompletteras med flera kuddar, kan den användas som en soffa för att spendera tid tillsammans.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En säng med lådor fungerar bra för små sovrum , eftersom det perfekt ersätter byrån, vilket ger mer ledigt utrymme. Modeller kan utrustas med två stora eller flera små lådor. De är utformade för att lagra saker och sängkläder. Komfort och bekvämlighet är de obestridliga fördelarna med en träsäng med lådor.
  • Antika sängar lockar uppmärksamhet med sitt lyxiga, ovanliga utseende . De tillhör de europeiska klassikerna. Sådana möbler passar perfekt in i den klassiska interiören, kommer att tillföra mystik, lyx och oförglömlig atmosfär till atmosfären.
  • Sängar av karelsk furu är förstklassiga möbler . Detta material, på grund av dess operativa och yttre estetiska egenskaper, är det mest värdefulla bland andra sorter av tall. Attraktivt utseende, hållbarhet och praktisk gör det populärt över hela världen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av massiva tallbäddar, som skiljer sig åt i färg, storlek och andra kriterier. Det är mycket viktigt att välja rätt storlek på sängen, eftersom sovplatsen ska vara rymlig och bekväm. Föräldrar köper ofta träsängar till sina barn, eftersom sådana möbler är allergiframkallande och miljövänliga. Den efterfrågade storleken på en babysäng är en produkt med måtten 170x80 cm. Enkelsängar har måtten 90x200 cm, en och en halv - 120x200 cm och dubbelsängar - 180x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Tallar överraskar alltid med sitt ursprungliga bärnstensmönster. För attraktivitet och komfort lackas den ofta med färglös eller färgad lack, vilket gör att en mängd olika färger kan tillhandahållas. Valet av färg på tallbädden beror till stor del på sovrummets inre:

  • Om rummets design domineras av mjuka pastellfärger, bör du vara uppmärksam på sängen i ljusa nyanser. Denna kombination låter dig förkroppsligar en ljus och känslig inredning.
  • För att skapa dynamik och ljusstyrka är det värt att välja möbler i kontrasterande nyanser till väggarnas färg.
  • Mot bakgrund av känslig tapet kommer sänggaveln att se vacker ut i ljusa, monokromatiska lösningar.
  • Den vita sängen kommer att bli höjdpunkten i interiören tillsammans med mörkfärgade möbler.
  • Om parkett eller laminat används för golvet, är en furusäng som matchar golvets färg ett utmärkt tillskott.
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en säng, var noga med att ta hänsyn till storleken på rummet där den kommer att ligga. Produkten ska inte ta upp allt utrymme, eftersom det är mycket viktigt att välja en kompakt version för enkel rörelse. Sovrummet bör också innehålla en garderob eller byråer.

Var noga med att uppmärksamma insidan av sovrummet. Det spelar en stor roll när man väljer säng. Moderna tillverkare erbjuder lyxiga modeller av massiv furu, gjorda i jugend- och art deco -stilar. De täcker produkter med färger och lacker eller akrylfärger. Sådana modeller är pålitligt skyddade mot flis, sprickor och nötning, och deras färg ändras inte ens under en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Om du inte kan hitta ett värdigt alternativ i möbelbutiker som kommer att betona den valda inredningsstilen, bör du vända dig till privata verkstäder för att få hjälp. Designers kommer att kunna göra vilken produkt som helst på beställning, med hänsyn till dina önskemål. Sängen är gjord enligt en skiss, som du kan göra själv eller använda kvalificerad hjälp av specialister. Som ett resultat kommer ditt sovrum att inredas med hållbara, miljövänliga och säkra möbler. En tallbädd blir nyckeln till en sund och sund sömn.

Bild
Bild

Drift och underhåll av trämöbler

Några enkla skötseltips:

  • Tallbädden är vanligtvis täckt med ett miljövänligt vattenbaserat lack. En sådan produkt kan komma i kontakt med vatten, så varmt tvålvatten kan användas för att ta hand om det.
  • För att förhindra skador på produktens beläggning bör du undvika pulver som innehåller slipande partiklar och rengöringsvätskor. Tallbädden ska skyddas från alla slags kemisk och mekanisk belastning. Om du utför reparationer i en lägenhet bör produkten täckas med plastfolie.
  • Om det uppstår repor på träbädden måste du köpa ett finkornigt lack för att behandla dem och gnugga sedan in poleringsvaxet med en mjuk trasa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

  • Det bör komma ihåg att trä inte gillar en kraftig förändring i temperaturförhållanden, liksom hög luftfuktighet. Det är nödvändigt att hålla en optimal nivå för att säkerställa en långsiktig användning av produkten.
  • Placera träsängen borta från värmeapparater. Undvik direkt solljus på en träprodukt, så den ska inte placeras nära ett fönster. Under långvarigt solljus kan trädet förlora sitt ursprungliga utseende eller spricka.
  • Det är förbjudet att använda träsängar utan madrass, eftersom risken för bristning av basgrillen ökar. Det är inte tillåtet att hoppa på den.
  • Om modellerna innehåller speciella lådor för förvaring av saker, bör du inte överbelasta dem för att undvika eventuella störningar under långvarig användning.
Bild
Bild

Recensioner

Många köpare föredrar miljövänliga material när de väljer möbler för ett sovrum. Massiva tallbäddar är mycket efterfrågade, eftersom detta material har ett attraktivt utseende, intressant konsistens, kännetecknas av hållbarhet och styrka.

Köpare älskar lukten av furumöbler . Doften av friskhet och lukten av sommar skapar en mysig atmosfär, främjar ljud och hälsosam sömn. Tallmöbler lockar kunder med ett billigt pris jämfört med produkter från andra trädslag. En sådan säng deformeras inte, den är inte rädd för hög luftfuktighet.

En tallbädd kräver noggrann hantering eftersom den är mycket lätt att repa på den. Men även detta problem kan enkelt elimineras hemma.

Bild
Bild

Vackra sovrum interiörer

En tallbädd är ett utmärkt val för ett sovrum. Naturliga färger ser vackra ut i en mängd olika interiörer. Modeller med utsökt inredning och sniderier är lämpliga för utförandet av den klassiska stilen. Sängar i modern stil kännetecknas av massivitet, enkelhet och attraktivt utseende.

En rejäl tallsäng kan bli en höjdpunkt i inredningen, ge den mys och hemvärme. Produktens färg kan matchas med väggarna eller golvet. Kontrasten ser spektakulär ut. Till exempel en vit säng mot en bakgrund av vinröd tapet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

12 bilder

Rekommenderad: