Stolsäng Ikea (44 Bilder): Hopfällbar Modell Och Omslag, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Stolsäng Ikea (44 Bilder): Hopfällbar Modell Och Omslag, Recensioner

Video: Stolsäng Ikea (44 Bilder): Hopfällbar Modell Och Omslag, Recensioner
Video: Анюта в Икее 2024, Maj
Stolsäng Ikea (44 Bilder): Hopfällbar Modell Och Omslag, Recensioner
Stolsäng Ikea (44 Bilder): Hopfällbar Modell Och Omslag, Recensioner
Anonim

Små lägenheter, oförmåga att köpa en full säng, frekventa besök av gäster - alla dessa situationer blir en anledning till att köpa kompakta och multifunktionella möbler. Ett av alternativen för sådana möbler är Ikea-sängen, utformad med hänsyn till alla köpares krav och önskemål.

Bild
Bild

Funktioner och fördelar med fällbara modeller

Den första och främsta egenskapen hos den hopfällbara stol-sängen är den unika och organiska kombinationen av två funktionella möbler. När den är hopfälld är det en bekväm stol som inte rör upp utrymmet i rummet, när den fälls ut är det en bekväm plats för en god sömn … Samtidigt är varje detalj genomtänkt i modellerna av Ikea -stolar, vilket gör dem till oumbärliga hjälpare i alla hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste "plus" med stol-sängen från Ikea inkluderar:

  • Genomgående hög kvalitet … Från de första dagarna har företaget ägnat särskild uppmärksamhet åt denna indikator. Och det var tack vare honom som företaget kunde ta en ledande position på världsmöbelmarknaden;
  • Tillförlitlighet för alla anslutningar … Det välfungerande systemet fungerar utan gnisslar och "sjunker", oavsett intensiteten i användning av möbler;
  • Säkerhet för material som används vid tillverkning av konstruktioner … Alla genomgår preliminärt en serie laboratorietester, vilket resulterar i att ett intyg om överensstämmelse utfärdas. Därför uppfyller alla material, från ramen till omslagen, de nödvändiga sanitära standarderna;
  • Ergonomi och funktionalitet … Designers och hantverkare såg till att deras produkter inte bara blir en vacker möbel, utan också en bekväm plats att vila på natten;
  • Lätt att montera, så att du kan installera möbler själv … Precis som alla Ikea -möbler monteras fällbara sängar direkt på plats. Och tack vare designens enkelhet och tydliga instruktioner kan alla göra det;
  • Prisvärt, överkomligt även för familjer med låga inkomster;
  • Möjligheten att slutföra modellerna efter eget gottfinnande . Med hänsyn till kundernas olika smak och hälsoskillnaden tog företagets anställda hand om att det finns flera alternativ för varje modell som presenteras;
  • Alla modeller är kompakta och mångsidiga . Detta gör att de kan installeras även i små rum och att kombineras med nästan alla moderna interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Alla material som komponenterna i Ikea fåtöljer är tillverkade av är miljövänliga och helt säkra för människor. Dessutom:

  • Modellramar är gjorda av ihåliga stålrör inifrån … Ovanifrån är dessa strukturer belagda med ett speciellt epoxipulver. Stål ger strukturen dess styrka, och det inre hålrummet ger låg vikt. Pulverlackering skyddar i sin tur ramen mot korrosion och förlänger produktens livslängd;
  • Sits och ryggstöd är baserade på ortopediska lameller av bok- eller björkträ . I vissa modeller ersätts lamellerna med stark men fjädrande plywood;
  • För att fylla madrasserna använder tillverkaren polyuretanskum, latex eller block av oberoende fjädrar … Det är anmärkningsvärt att för varje modell utvecklas flera typer av madrasser samtidigt, olika i styvhetsgraden. Därför kan köparen välja en madrass för honom efter eget tycke genom att välja en stol.

Som ett tillägg tillverkar företaget avtagbara lock för varje modell av stolar, sydd av miljövänliga material: bomull (78%), polyester (20%) och spandex (2%).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, beroende på modell, är stolens sängar utrustade med antingen ben av syntetiskt gummi eller polypropenhjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omslagsalternativ

Oavsett hur noggrant möblerna hanteras, oavsett hur noggrant de behandlas, med tiden blir klädseln smutsig, det kommer skav på den. Och om det finns små barn eller fyrbenta husdjur i huset kan föroreningsprocessen accelerera avsevärt. Och den enda chansen att rädda möblerna är dess fullständiga sammandragning.

För att lösa detta problem har Ikea föreslagit ett enkelt och prisvärt sätt att skydda möbelklädsel från smuts och skador - avtagbara lock .… Dessa lock är tillverkade av slitstarka material avsedda för flera tvättar. De kräver ingen ytterligare montering - de dras helt enkelt över stolsängen och fixeras med krokar, kardborreband eller speciella blixtlås. Samtidigt kan färgutbudet på avtagbara kåpor tillfredsställa även den mest krävande kunden. Omslagen skiljer sig både i färg och textur, vilket gör det möjligt att inte bara skydda stolen mot smuts och skador, utan också att bokstavligen omvandla möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid omslag tas hänsyn till möblernas egenskaper, särskilt dess förmåga att transformera - den skyddande beläggningen ska inte störa vikning och utfällning av stolbädden. Därför sys omslagen för varje möbel individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avtagbara lock kan tvättas i en tvättmaskin eller rengöras kemiskt, men det är bättre att torka dem i ett drag utan att använda en centrifug.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att köpa en hopfällbar stol-säng, samt köpa eventuella möbler, är en viktig och ansvarsfull verksamhet. Därför bör valet av modell vara så genomtänkt som möjligt.

Bild
Bild

För att produkten ska glädja sina ägare länge, när man väljer den, är det värt att överväga:

  • storleken på den plats där det är planerat att placera hopfällbara möbler;
  • om det kommer att vara nödvändigt att regelbundet flytta produkten;
  • madrassens hårdhetsgrad, för att avgöra vilken det är värt att sitta ner, eller ännu bättre - ligga på den innan du köper;
  • kombinationen av färg och textur av stol-sängen med miljön.

Dessutom är ett viktigt urvalskriterium transformationsmekanismen, med hjälp av vilken stolen kommer att "förvandlas" till en säng och rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Alla modeller av hopfällbara stolar är indelade i serier. De mest populära serierna är:

  • Lycksele - presenteras av modeller i en futuristisk stil … Bredden på stolarna i denna serie är 80 cm. När de är hopfällda har de en höjd av 87 cm och ett sittdjup på 60 cm. Vid utfällning är det en säng med en madrass 10 cm hög och 188 cm lång. Stolarna kan fällas ihop och fällas ut på några sekunder - dra bara ut sätet på dig själv. Alla modeller i denna serie föreslår möjligheten till ytterligare utrustning med en låda för kläder eller sovtillbehör;
  • PS - originalmodeller för ökad rörlighet, utrustade med säkra rullar för rörelse . Tack vare den här enheten kan stolen enkelt ställas om under rengöring eller flyttas från rum till rum. Utöver deras direkta funktion bär rullarna också en dekorativ belastning, som är en original designfunktion. Måtten på denna serie är något större än Lycksele. Så bredden på strukturen och sittdjupet är 80 cm. Höjden när den är ihopfälld är 88 cm och den utfällda sängens längd är 205 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

I båda serierna kan konsumenterna välja mellan tre typer av madrasser av olika hårdhet:

  • Levos är en polyuretanskumprodukt i ett lager . Avser madrasser med medelhårdhet. Ger bra stöd för kroppen under vila.
  • Murbo - hård tvålagersmadrass … Det övre lagret är tillverkat av flexibelt polyuretanskum, som exakt följer kroppens konturer, fördelar belastningen korrekt och låter dig ta den mest bekväma positionen under en natts vila. Bottenskiktet är i sin tur tillverkat av ett tätare polyuretanskum, vars uppgift är att ge optimalt stöd för den övre delen av madrassen och personen som ligger på den, och förlänga produktens livslängd.
  • Havet - en tvålagersversion av medelhårdhet … Det övre lagret är tillverkat av latex och hjälper till att hålla en behaglig temperatur. Genom att perforera materialet kan det "andas" - luft flyter fritt genom hålen, vilket hjälper till att avdunsta överflödig fukt. Samtidigt kan latex anpassa sig efter kroppens form, vilket gör sömnen bekvämare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En extra mjukhet till produkten ges av en syntetisk vinterisator som läggs ovanpå latex. Bottenlagret på madrassen är bildat av mycket elastisk polyuretan, vilket hjälper till att fördela den sovande belastningen.

Bild
Bild

För största möjliga bekvämlighet Varje stolsäng har en kudde av samma material som madrassen . Under dagen kan den placeras under nedre delen av ryggen medan du sitter i en stol, och på natten kan den användas för sitt avsedda ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller av Ikea fåtöljer är skapade på ett sådant sätt att de organiskt passar in i inredningen i nästan alla hem. Utan armstöd tar de väldigt lite plats och är perfekta för även de minsta rummen eller smala verandor och balkonger. Oftast är en fåtölj-säng placerad i sovrummet, men det är också tillåtet att placeras i vardagsrummet, barnrummet och på någon annan bekväm plats i en lägenhet eller hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellernas utseende bestäms av omslag som enkelt kan matchas med resten av möblerna, vilket ytterligare förenklar uppgiften att skapa en enda komposition i interiören. Samtidigt erkänner designers att de fokuserar på stolen, därför kan du i färgen använda nyanser som står i kontrast med rummets allmänna färgbakgrund. Det viktigaste här är att välja rätt plats där fällstolen kommer att se mest fördelaktig ut. Således är det möjligt att uppnå att vikprodukten inte bara blir en funktionell möbel utan också en riktig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De som har köpt en stolsäng från Ikea behöver inte ångra sitt köp. Detta bevisas av många positiva recensioner om köpet:

  • Oftast noterar konsumenterna en fantastisk kombination av kompakthet och funktionalitet .… Dessa kvaliteter uppskattas särskilt av ägare av små lägenheter, där varje ledig kvadratmeter räknas. Genom att fälla stolens säng för dagen tilldelar de utrymme för fri rörlighet, barnspel eller andra hushållsbehov. Samtidigt är de hopfällbara möblerna inte lediga - i fåtöljen kan du koppla av, sitta bekvämt, titta på TV eller lyssna på musik. På kvällen kan stolen enkelt förvandlas till en lika bekväm säng;
  • Uppskattade sådana möbler och de som har många släktingar som ofta kommer på besök . Även i en rymlig lägenhet är det inte alltid möjligt att rymma ett stort antal sovplatser för gäster, och att sova på golvet är inte särskilt bekvämt. Ikea fåtöljsäng gör det enkelt att lösa detta problem;
  • Men inte bara möblernas kompakthet och funktionalitet uppskattades av konsumenterna. För de flesta av dem är det inte mindre viktigt att sova på hopfällbara stolar är lika bekvämt som att sova på fulla sängar . Samtidigt, tack vare valet av madrasser, kan alla välja det mest lämpliga alternativet för sig själva. Efter att ha provat det själva bestämde många sig för att köpa en sådan sovplats för sina barn;
  • Rationella hemmafruar noterar möjligheten till enkel och snabb rengöring som en av de mest betydande fördelarna med denna typ av sovrumsmöbler .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se från recensionerna spelar deras kombination med andra möbler från detta och andra företag, liksom möjligheten att regelbundet ändra "utseendet" på din favoritstol, en stor roll för att öka vikningen av hopfällbara stolar. Med ett brett utbud av avtagbara kåpor kan du med jämna mellanrum och utan betydande kostnader uppdatera det inre av rummet.

Rekommenderad: