Barnsäng Av Massivt Trä (66 Bilder): Trämodeller För 3 år, Sängar Av Naturlig Tall Och Björk För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barnsäng Av Massivt Trä (66 Bilder): Trämodeller För 3 år, Sängar Av Naturlig Tall Och Björk För Barn

Video: Barnsäng Av Massivt Trä (66 Bilder): Trämodeller För 3 år, Sängar Av Naturlig Tall Och Björk För Barn
Video: A very very very simple Plywood Bed 2024, April
Barnsäng Av Massivt Trä (66 Bilder): Trämodeller För 3 år, Sängar Av Naturlig Tall Och Björk För Barn
Barnsäng Av Massivt Trä (66 Bilder): Trämodeller För 3 år, Sängar Av Naturlig Tall Och Björk För Barn
Anonim

När du väljer möbler för ett barn måste du vända dig till produkter av hög kvalitet tillverkade av naturmaterial. I det här fallet är trämodeller optimala. Idag kommer vi att analysera i detalj vilka funktioner, fördelar och nackdelar med barnsängar i trä.

Bild
Bild

Särdrag

Den moderna möbelmarknaden kännetecknas av en mängd val och variation. Förvärvet av den perfekta produkten som passar in i vilken inredning som helst är inte svårt idag. Dessutom uppdateras sortimentet av samma barnmöbler regelbundet med nya modeller utrustade med olika funktionella komponenter. Trots den ständigt växande marknaden har massivt träprodukter varit de mest populära och efterfrågade i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos sådana modeller är deras solida utseende och utmärkta prestanda . Inget av de befintliga materialen som används vid tillverkning av möbelkonstruktioner kanske kan konkurrera med naturligt trä. Det är därför sådana produkter alltid intar en ledande position på marknaden. Många experter rekommenderar att du kontaktar träbäddar, eftersom dessa möbler bara kan ha en positiv effekt på ett barn (och en vuxen). Under sådana förhållanden är det bekvämt att sova och bara koppla av på fritiden. Den behagliga doften av naturligt trä kommer att slappna av unga användare genom att lugna deras nervsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom representeras träbäddar idag av ett stort utbud av modeller. I möbelutställningslokaler hittar du inte bara enkla klassiska alternativ, utan också originella och till och med avantgarde-modeller, som med sin design kommer att återuppliva interiören och ge liv åt det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Trots att många experter rekommenderar att köpa träsängar för sina barn, har sådana produkter inte bara positiva utan också negativa egenskaper.

Först bör du bekanta dig med listan över fördelar med dessa modeller

  • Först och främst bör det sägas om sådana produkters miljövänlighet. Naturligt trä innehåller bara samma naturliga komponenter - inga kemikalier. Tack vare denna kvalitet kommer sovmöbler i trä inte att påverka barnets hälsa negativt, även om det är varm sommar utanför fönstret.
  • Det är omöjligt att inte nämna att möbler i massivt trä kännetecknas av utmärkta slitstarka egenskaper (särskilt när det gäller hårda raser). Det är ganska svårt att skada sådana produkter, även om du letar efter en säng för ett hyperaktivt barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trä är ett plastmaterial. Naturligtvis är denna parameter annorlunda för olika raser.
  • Träbäddar kommer att hålla i många år utan att orsaka allvarliga problem under drift. Även i årtionden kommer en barns träsäng att dekorera interiören, särskilt när man tänker på att sådana möbler tillhör klassikerna, och klassikerna lämnar inte de fashionabla ledningarna.
  • Om det under åren har uppstått mindre skador på en träprodukt - flis och repor, betyder det inte att möblerna oåterkalleligt har förlorat sin tidigare attraktivitet. Faktum är att sådana modeller kan renoveras vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sovmöbler av naturligt trä ser riktigt dyra och lyxiga ut, och barnsängar är inget undantag från denna regel. Sådana produkter kan dekorera interiören, vilket gör den mer presentabel och rik.
  • Naturligt trä presenteras i olika nyanser (beroende på ras), därför kommer det att vara möjligt att välja en modell med en lämplig färg för nästan alla situationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den imponerande listan med fördelar är barnsängar i trä inte utan minus

  • Konsumenternas största nackdel är de höga kostnaderna för möbler i naturligt trä. Ibland är det möjligt i butiker att hitta produkter, vars kostnad kan vara chockerande. Naturligtvis är trädets egenskaper och utseende värt det, men inte alla köpare är redo att betala "kosmiska" summor för barnmöbler.
  • Barnsängar i massivt trä har en imponerande vikt. Detta gör dem svåra att transportera och flytta runt i rummet. Det är därför det är lämpligt att omedelbart välja en specifik plats för sådana möbler, så att de senare inte behöver flyttas - under denna process kan golvbeläggningen skadas allvarligt.
  • Många köpare är inte nöjda med att träbäddar kräver särskild omsorg. Det består i att bearbeta materialet med antiseptiska föreningar, utan vilket naturmaterialet gradvis kommer att förlora sitt attraktiva utseende - sprickor och utbrända områden kommer att dyka upp på det, som har förlorat sin tidigare färgmättnad. Dessutom är obehandlat trä en "välsmakande bit" för parasiter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se har trämöbler färre nackdelar än fördelar. Men du måste alltid ta hänsyn till att barnet kommer att växa och snart måste den förvärvade spjälsängen bytas ut mot en ny, större modell. Därför är det inte alltid meningsfullt att köpa en så dyr produkt, istället för att du snart måste köpa något annat.

Material (redigera)

Mer än 40 träslag är involverade i produktionen av möbler idag.

De är huvudsakligen alla indelade i:

  • lövträ, som inkluderar idegran, vit akacia, boxwood och andra;
  • mjuka träslag som tall, cederträ, gran eller poppel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att inte alla träslag kan användas vid tillverkning av en viss struktur. Till exempel är små barnsängar för spädbarn gjorda av mjuka stenar, och starka rambaser är gjorda av hårda stenar.

Låt oss titta närmare på de vanligaste alternativen för sådana råvaror som används vid tillverkning av barnsängar

Björk . Detta material skiljer sig genom att det nästan inte finns några knop på ytan. Det är en matris med en homogen fibrös struktur och ett naturligt vackert tryck. Samtidigt är själva träet ganska tätt, starkt, slitstarkt, som ek, men mindre hållbart (än det senare). Björk gör väldigt bra vaggar för de små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tall . Detta är en annan populär ras som många vänder sig till. Tall antas ha medicinska egenskaper. Denna råvara har en hög hartshalt. Tall har vanligtvis ett stort antal knop på ytan och strukturen är oregelbunden. Trots sådana kvaliteter är denna ras stöttålig och hållbar, och furumöbler kan fungera i mer än 15 år utan problem. Ofta överförs sådana sängar från äldre barn till yngre, eller överförs till och med från generation till generation. Sådana produkter är billiga, men de ser fantastiska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bok . Det är en värdefull trädslag som kännetecknas av hållbarhet, hög flexibilitet och utmärkta hållfasthetsegenskaper. Bok används ofta för att göra möbler med ovanliga böjda former. I sin struktur och konsistens liknar denna ras starkt en massiv ek, men produkter från den är billigare. När du köper sådana möbler är det värt att komma ihåg att en modell av en ljus nyans kan få en rosa-brun ton över tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ek . Det är en värdefull trädslag som används vid tillverkning av lyxiga möbler med högt värde. Detta material har ett mycket brett spektrum av färger, från gulaktigt till ljusbrunt. Oftast behandlar tillverkare barns ekbäddar med olika nyanser av fläckar, så att resultatet blir en mer presentabel och vacker produkt. De främsta fördelarna med ek är en lång livslängd (över 30 år) och ökad hållfasthet. Forskare hävdar att ek hjälper till att återställa styrka och energi hos en person.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aska . Askstrukturer är tunga, men samtidigt har de ett fantastiskt utseende. Detta naturmaterial kännetecknas av elasticitet och smidighet - det är mycket lätt att arbeta med det. Askträd används för att göra barnsängar med en mängd olika dekorativa tillägg, från vilka det är svårt att ta bort ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag trivs utbudet av sängar för barn med sin rikedom och variation. Vackra träalternativ produceras av många tillverkare och kompletterar dem med olika funktionella komponenter. Låt oss i detalj överväga vilka typer av sådana produkter som finns och vilka funktioner de kännetecknas av.

Bild
Bild

Vagga

Denna säng är endast avsedd för mycket unga användare - nyfödda. Denna modell är en rörlig vagga installerad mellan två stolpar. Vaggan gör speciella oscillerande rörelser som dämpar bebisen, vilket bidrar till att de somnar tidigt. Idag kan du hitta högteknologiska versioner av vaggar till salu, där det finns elektroniska system som ansvarar för barnets åksjuka. Dessutom kan dessa modeller innehålla blinkande lampor och hängande leksaker med musikaliskt ackompanjemang. Sådana möbler styrs ofta på distans, vilket glädjer många föräldrar.

Bild
Bild

Nyfödd säng

För nyfödda görs inte bara små vaggar, utan också speciella sängar, som är genomtänkta mönster med sidor, kompletterade med galler. Standardstorleken på dessa produkter är 120x60 cm.

Bild
Bild

Mysiga sängar för nyfödda är helt säkra på grund av förekomsten av sidor i deras design . Sådana produkter är perfekta för barn från födseln till 2, 3 eller 4 år. Som regel kan sidorna i dem justeras - gör det något lägre eller något högre. Moderna variationer av sådana möbler kompletteras ofta med funktionella detaljer som lådor, skåp och hjul (de gör det lättare att flytta sängen i rummet).

Bild
Bild

Transformator

Cabriolet sängar är särskilt populära idag, vilket gör att du kan spara ledigt utrymme i barnkammaren. I dessa fall kan olika mekanismer, infällbara och vikbara delar finnas. Dessutom kan du i butiker hitta speciella konvertibla träsängar för de små, som kan "växa" med barnet. De största dimensionerna för sådana produkter är 190 (eller 200) x 80 (90) cm.

Bild
Bild

Arena

Denna design är idealisk för små användare som sover och leker. På arenan kommer barnet att vara väl skyddat från skador. Ofta kompletteras dessa modeller med tyg- eller nätväggar. Fasta partitioner kan helt saknas, vilket gör att barnet känner sig bekvämare, eftersom det inte kommer att vara i ett begränsat utrymme.

Bild
Bild

Våningssäng

Om två barn bor i huset är bekväma våningsmöbler av naturligt trä idealiska. Om det bara finns ett barn kan du vända dig till en modell av vinden typ och utrusta den nedre delen efter eget gottfinnande. Till exempel kommer det att vara möjligt att utrusta ett lagringssystem där, sätta en liten soffa eller bord (skriven / dator). Ofta kompletteras tvånivåstrukturer med spel- eller sporthörn.

Bild
Bild

Det finns många alternativ för barnsängar av massivt trä. Det är mycket ansvarigt att välja det perfekta exemplaret, eftersom kvaliteten på barnets sömn beror på kvaliteten på sovplatsen.

Landskap

Kvalitets träbäddar för barn kan kompletteras med sådana dekorativa element:

  • vackra snidade detaljer;
  • en kombination av trä i flera färger, till exempel ljus och choklad;
  • inbyggda lampor;
  • tak;
  • smidda delar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Många föräldrar undrar vad det första man ska titta efter när man väljer en träsäng till ett barn.

Vi kommer att besvara denna fråga i detalj

  • Först måste du se till materialets kvalitet och dess naturliga ursprung. Be säljaren om kvalitetscertifikat för den valda modellen. Försumma inte detta steg i köpet, eftersom det i butikerna för ofta finns billiga produkter som presenteras som naturliga.
  • Välj den optimala storleken på möbler i enlighet med barnets ålder och höjd. Glöm inte samtidigt att barn växer väldigt snabbt, så det är bättre att köpa ett alternativ med marginal. Du ska inte ta för små sängar - barnet kommer snabbt att växa ur dem och det kommer att vara obehagligt för honom att sova på dem.
Bild
Bild
  • När du väljer en säng av rätt storlek, glöm inte om barnrummets dimensioner. För att göra detta måste du mäta det i förväg och gå till möbelaffären med de redan befintliga indikatorerna.
  • Om du beställer en säng med två nivåer måste du mäta höjden på rummet.
  • Bestäm i förväg vilka funktionella detaljer du vill se i spjälsängen. Det kan till exempel vara lådor, fällbara bordsskivor eller ett tillägg i form av en soffa. Om du kommer beredd till affären hittar du rätt modell snabbare och lägger inte pengar på en dyr design med absolut onödiga alternativ.
  • Var noga med att uppmärksamma byggkvaliteten på barnmöbler. Alla anslutningar och fästelement måste vara av hög kvalitet. Sängen ska inte pipa eller knastra. Om du har hört sådana främmande ljud från en träkonstruktion, är det bättre att inte köpa det.
Bild
Bild
  • Om möblerna är transformerbara och har en fäll- / glidmekanism, måste du kontrollera hur den fungerar innan du köper den. För att göra detta bör du kontakta en försäljningskonsult som ska hjälpa dig att kontrollera.
  • För köp av sådana möbler är det bättre att kontakta företagets butiker. Låt dig inte luras av för låga och frestande priser på träsängar. Kom ihåg att sådana möbler inte kan vara katastrofalt billiga.
  • Glöm inte utformningen av dina valda barnmöbler. Även om du väljer en liten vagga ska den ändå harmoniskt passa in i den befintliga interiören - det gäller även produktens stil och färg.
Bild
Bild

Vackra exempel

Barnsängar i trä passar enkelt in i många interiörer. Det kommer att vara möjligt att hitta en lämplig modell även för moderna stilistiska trender, trots övervägande glas- och metalldetaljer i dem.

Bild
Bild

Så en mysig träsäng med böjda detaljer kommer organiskt att se ut i ett litet barns sovrum med mjuka gula väggar och ett mörkt golv, kantat med parkett. Dekorativa ritningar och små bilder med mörka träramar ska hängas över sängen. Avsluta interiören med ljusa kuddar, mattor och överkast med kontrasterande fjäriltryck. En barnsäng med vita sidor och en botten fylld med bruna linnelådor kommer att se bra ut i en ljus barnkammare med blekrosa väggar och ett golv trimmat med ljus askparkett / laminat. Späd interiören med fluffig grå matta och matchande gardiner. Snövit sängar ser spektakulära ut i ljusa rum med pastell eller mörka golv. De kan omges av levande växter och mattor i känsliga färger.

Rekommenderad: