Sängar I Skandinavisk Stil: Barn-, Våningssäng- Och Dubbelmodeller, Hussäng, Alternativ Med Och Utan Lyftmekanism

Innehållsförteckning:

Video: Sängar I Skandinavisk Stil: Barn-, Våningssäng- Och Dubbelmodeller, Hussäng, Alternativ Med Och Utan Lyftmekanism

Video: Sängar I Skandinavisk Stil: Barn-, Våningssäng- Och Dubbelmodeller, Hussäng, Alternativ Med Och Utan Lyftmekanism
Video: Assembling an IKEA SUNDVIK Crib in 23 minutes! (Time Lapse) - Unboxing and Review - Clueless Dad 2024, April
Sängar I Skandinavisk Stil: Barn-, Våningssäng- Och Dubbelmodeller, Hussäng, Alternativ Med Och Utan Lyftmekanism
Sängar I Skandinavisk Stil: Barn-, Våningssäng- Och Dubbelmodeller, Hussäng, Alternativ Med Och Utan Lyftmekanism
Anonim

Invånare i Skandinavien klarar sig utan pretentiöshet och oklarhet i inredningen. De placerar alla möbler i sina hem i en lakonisk och traditionell stil, med betoning på deras frihet och styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sängen i skandinavisk stil är vanligtvis liten och har en rektangulär form. Förekommer med träsnideri eller metallsmide i huvudet . Sovplatsen väljs i mitten av rummet, där sängen är installerad (sänggaveln är placerad mot väggen).

Sängbord är placerade på sidorna, som kan ersättas med mjuka puffar, och ljusa hyllor kan hängas ovanför dem . Allt i sovrummet ska vara praktiskt och skapa en mysig atmosfär. Minimalism i allt, utan rörelse - det här är huvudreglerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en säng i denna stil är det lämpligt att ta hänsyn till följande funktioner

  • Sängar av denna typ kännetecknas av en grov bearbetning av ramdelen och sänggaveln . De är gjorda av träklossar på vilka du kan skilja det naturliga mönstret på träsnittet. Formen vid sänggaveln finns i en rundad form, men i de flesta fall är det fortfarande raka, rena linjer.
  • När det gäller storlek bör kojen inte ta mycket plats . Sängen i nordisk stil är kompakt i längd och bredd, men ganska hög. Den är gjord på stabila ben - och detta är en annan egenskap hos sådana möbler.
  • Basen på möblerna är ganska massiv . En sådan ram är mycket tillförlitlig och betonar samtidigt all kraft och storhet i den skandinaviska riktningen.

För denna stil spelar belysning en viktig roll, därför finns vissa sängmodeller direkt tillgängliga med inbyggda belysningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på antal sängar är sängarna enkla och dubbla. De första respektive är utformade för en person, vid tillverkningen används som regel inte mer än 15 trälister. De finns i följande storlekar:

  • 80-120 cm bred;
  • från 190 till 210 cm i längd.

Dubbelsängen kan enkelt rymma 2 personer. Dimensionerna på denna design:

  • 160 till 230 cm bred;
  • från 200 till 220 cm i längd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en och en halv säng med en sovplats med medelstorlek mellan en enkelsäng och en dubbelsäng. För att säkerställa möblernas mångsidighet görs konstruktioner med inbyggda lådor . Men det finns också interna lagringsceller - dessa sängar har en lyftmekanism. Dessa modeller är inte särskilt bekväma, eftersom det finns ett behov av att ständigt höja sängen med en madrass, men de väljs när det finns lite utrymme i rummet för saker.

Om du behöver en barnsäng kan du välja en stuga - ett acceptabelt snyggt alternativ för ett barn . Men att lägga två barn i sängen, en barns våningssäng skulle vara en bra lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Naturlighet i allt - denna huvudprincip i den skandinaviska stilen gäller också för möbler: ingen plast, andra syntetiska föreningar, utan bara naturmaterial. Sängar i naturligt trä är en hit hittills . Ofta för detta använder hantverkare trä timmerstugor, så att du kan se årsringar av naturmaterial direkt på möblerna. För att få en vacker konsistens klistrar moderna möbeltillverkare ihop träblock i olika färger med slipning och fräsning för att få en jämn och jämn yta.

Separat framhävs snidningen, som är gjord för hand, den dekorerar vanligtvis sängens huvud - sådana möbler är alltid i pris och symboliserar ett tecken på storhet och lyx . Ofta kommer sängarna med smidda vita metallstöd - det ger också en viss majestät. Mer lyxiga och dyra alternativ finns med skär, glas, keramik eller natursten. Tja, och slutligen, textilier - sängar och madrasser är klädda med samma naturmaterial (läder, bomull, linne).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Historien om den skandinaviska stilen härstammar från små rum, där det fanns ett minimum av möbler. Trenden har bevarats för närvarande, och för att visuellt öka utrymmet i rummet väljs ljusa nyanser. Dessa färger appliceras också på sängen. Pastellfärger och ljusa färger är några exempel i inredningen.

Kombinationen av beige och vitt skapar mysighet och lugn . Sängramens klädsel är gjord av linne i en lite beige ton, mot den här bakgrunden ser vita sängkläder spektakulära ut. En mjuk fluffig filt av naturlig päls passar som överkast.

Bild
Bild

Kombinationen av mörkblått och vitt kommer att skapa en illusion av ett marint tema (resa till sjöss) och ofrivilligt ta ägaren till de avlägsna kalla landena. En mörk färg sticker ut vid sänggaveln - det kan vara klädsel eller textilier på kuddarna, och sängen är gjord i vitt. Alternativet finns i beige eller sandiga nyanser.

Bild
Bild

En kombination av tre färger - rött, grått och beige - designad för att skapa en atmosfär av stabilitet och komfort. En beige träsäng väljs, täckt med en grå filt så att sängens ben tittar ut under den. Och ovanpå är slumpmässigt fördelade bomullskuddar med röda eller vinröda örngott.

Bild
Bild

Grå och kolla - ett annat motiv som är typiskt för interiören i skandinavisk stil. Enkelhet och förfining i en design. Till exempel är sängen gjord i en grå version, sedan väljs rutiga sängkläder och en varm pälsfilt används ovanpå för att matcha textilierna.

Bild
Bild

Efter sömnen samlar många skandinaver medvetet inte sängkläder, utan kastar bara en pälsfilt ovanpå eller en textiltäcke med motsvarande färg. De anser att detta är en symbol för frigörelse och frihet - att leva utan en viss ram . Men för att möblerna ska fungera länge tar de hand om det: de torkar ramen, behandlar det med en skyddande förening och övervakar användbarheten hos de rörliga mekanismerna.

Att byta säng ofta är inte heller i stil med nordeuropéer. Möbler köps eller tillverkas på beställning i många år.

Rekommenderad: