Garderober-sängar (82 Bilder): Hopfällbara Konvertibla Sängar Inbyggda I Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Garderober-sängar (82 Bilder): Hopfällbara Konvertibla Sängar Inbyggda I Väggen

Video: Garderober-sängar (82 Bilder): Hopfällbara Konvertibla Sängar Inbyggda I Väggen
Video: INREDNING: Smart förvaring i sovrum, Före och Efter, Garderober 2024, April
Garderober-sängar (82 Bilder): Hopfällbara Konvertibla Sängar Inbyggda I Väggen
Garderober-sängar (82 Bilder): Hopfällbara Konvertibla Sängar Inbyggda I Väggen
Anonim

Varje ägare till ett hus eller lägenhet vill inreda rummen så vackert och effektivt som möjligt, ur synvinkeln att bevara ledigt utrymme. Mycket ofta i sovrummet tar en säng eller en soffa mycket plats och det finns inte tillräckligt med plats för en byrå eller en garderob, som är så nödvändiga. I detta avseende kunde designers kombinera affärer med nöje, nämligen att de skapade en garderobssäng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vad är dem?

Om sovrummet inte är rikt på överflödigt utrymme och du måste installera en stor mängd möbler i det, är den bästa lösningen att köpa en garderobssäng. Designen i sig är inte komplicerad, men samtidigt unik. Ett robust chassi med tvärgående lameller fästs på skåpets sidor och även på väggen (väggen ska vara gjord av betong, inte gipsskivor) för ytterligare motvikt. På baksidan finns som regel en inre dekorativ vägg i skåpet, som kan fungera som en dekorativ funktion eller spela rollen som ett nackstöd.

På kvällen, när det är dags att gå och lägga sig, kommer en säkert gömd hopfällbar säng ur en vanlig garderob. På dagtid tas sängen lätt bort och frigör utrymme. Således är det möjligt att funktionellt zonera rummets territorium. Du kan lägga kläder, sängkläder och mycket mer i garderoben och använda sängen på begäran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med sådana möbler är att det hjälper till att kombinera olika lokaler i ett rum, till exempel kan det vara antingen en studie eller ett vardagsrum, eller ett sovrum eller ett barnrum. Dessutom behöver du inte sminka sängen varje morgon, eftersom i sådana sängar har ett system av remmar tänkts ut, med hjälp av vilka sängkläderna hålls på plats när sängen är upphöjd mot väggen för att en stationär position.

Denna genomtänkta detalj sparar tid och påskyndar särskilt städningen om gäster plötsligt kommer.

Fler och fler funktionella och förbättrade modeller dyker upp på marknaden. Till exempel, för att fälla ut soffan, krävs inte längre fysisk styrka, du behöver bara trycka på knappen på kontrollpanelen och sovplatsen visas om några sekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer och transformationsmekanismer

Enligt typen av mekanism för lyft och utfällning har garderober-sängar 2 alternativ: gas- och fjädersystem:

  • Gasdämpare har gas inuti, som i sin tur trycker på kolven, på grund av detta sjunker sängen gradvis och långsamt, utan risk att tappa den på sig själv. En sådan garderobsäng kommer att glädja dig med sin långa livslängd, men priset för denna kvalitet är lämpligt (du måste betala lite mer än för ovanstående mekanism).
  • Utfällbar fjädermekanism i sig är okomplicerat och lätt att använda. Fjädrarna sträcks av sängens vikt, och därmed sänks den till golvet. Som erfarna hantverkare säger, en sådan mekanism kommer att hålla mindre än en gas, eftersom från den frekventa användningen av våren, med tiden, krullarna försvagas och deformeras, så en sådan transformator är mycket billigare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom den typ av utformning av vikningsmekanismen skiljer sig en garderobssäng med vertikal lutning och horisontell:

Vertikal hopfällbar säng mycket mer praktisk och bekväm när det gäller dess funktionalitet. Detta beror på att hon under dagen gömmer sig i garderoben och frigör ett stort utrymme för arbetsområdet. Mycket ofta är garderoben utrustad med inbyggda hyllor, skåp eller en spegel i full längd. Det är mycket viktigt att garderobssängen står på en plan yta (ibland måste du jämna ut golvet), annars kan väggfällningsmekanismen fastna och fungera dåligt på grund av snedställningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummets dimensioner är små, så är det lämpligt för sådana rum horisontellt hopfällbar mekanism … I de flesta fall är detta en inbyggd utdragbar soffa som enkelt flyttar ut och förvandlas till en fullvärdig sovplats. Det är viktigt att förstå att med en sådan modell måste du sprida sängkläderna varje gång. Vid en vertikalt stigande säng fästs linnet med remmar och dras tillbaka till ett stationärt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns förbättrade 3-i-1-modeller, där det finns en garderob i sig, en liten soffa, prefabricerad med en säng i mitten (eller på sidan). Det här alternativet är mycket praktiskt och funktionellt eftersom det på natten finns en fullvärdig säng och under dagen finns det en liten hörnsoffa och en stor, rymlig garderob. För mycket små rum är en utfällbar eller svängbar säng lämplig. Funktionsprincipen för en sådan hopfällbar sovlåda är mycket enkel: tack vare speciella fästelement är det nödvändigt att vända huvudkroppen och skjuta den mot dig. I sitt vanliga monterade tillstånd är detta en vanlig garderob med böcker eller nödvändiga saker ordnade.

Nu är den infällbara mekanismen fjärrstyrd, så det är mycket viktigt att sängen är på en robust metallram.

Bild
Bild

Modeller

Garderobssängen är en transformator, som idag har en mängd olika modeller för varje smak av konsumenten:

  • Det finns vanliga standardformulär utan några speciella krusiduller .till exempel en enkel vertikalt liggande säng med en liten entresol på övervåningen. Detta alternativ är lämpligt för rum i blygsamma storlekar där ett barn bor eller för en sovsal, där det i trånga lägenheter är nödvändigt att göra flera zoner för ett bekvämt boende.
  • En sort är en säng med en garderob i huvudet .… Detta är en mycket bekväm modell, eftersom du kan lägga böcker, sängkläder eller bara saker. Eller så kan du köpa en modell med en bokhylla, som kan placeras inte bara överst, utan också på sidan.
  • Det finns sängbord , som när den fälls ut liknar en hopfällbar säng, är det faktiskt en bekväm säng med en hopfällbar madrass. I ett stationärt, monterat tillstånd är det ett kompakt sängbord som kan tas med till en dacha eller i skogen för att sova och vila bekvämt.
  • En variant av ovanstående modell är en byrå-garderob-säng … Det vill säga att sängen på dagarna gömmer sig på en bestämd plats i byrån, och ovanpå finns en liten och kompakt garderob med hyllor, där saker också är snyggt placerade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För medelstora rum, hörn eller U-formade sänggarderober. Hörn- eller L-formade modeller har en transformerande säng på ena sidan, och på andra sidan finns en garderob som kan vara med en spegel, en liten skänk eller ett antal praktiska hyllor, där både böcker och kosmetika kan placeras perfekt. Sådana modeller gör det inre av rummet unikt och praktiskt.
  • När det gäller den U-formade modellen , då ligger sängen som regel mellan två garderober, vilket gör den hopfällbara sängen väldigt mysig och romantisk.
  • För ett litet barnrum det är nödvändigt att välja den mest funktionella garderobssängen, som kommer att kombinera flera ytterligare ytor. Det finns en två-nivå modell, som är utrustad med ett skrivbord och ett skåp med en låda för att skriva redskap eller för läroböcker. Det här alternativet är mycket bekvämt eftersom det under dagen finns en fullvärdig arbetsplats för att göra dina läxor, och på kvällen förvandlas detta utrymme till en bekväm sovplats.
  • Eller om det bor 2 barn i förskolan , då kan du köpa en tvåvånings- eller våningssäng, som också har ett utdragbart skrivbord, så att barnen får en sovplats och ett arbetsområde för att skriva och läsa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En utmärkt lösning skulle vara en hyllsäng .… På dagtid förvandlas detta tillbehör till en vanlig soffa med en hylla överst, som kan vara gjord av antingen trä eller glas.
  • För tonåringar kan du köpa ett 3-i-1-kit där det finns en säng, bord, garderob. Det visar sig att en sådan modell har en garderob i botten (under sängen), och har också en urtagning inuti för en arbetsyta, nämligen för ett stationärt och fullvärdigt bord. En sådan modell är något utsträckt uppåt, så det kan finnas en liten stege på sidan för att klättra upp på sängen.
Bild
Bild
  • För älskare av loftstil en intressant lösning skulle vara att köpa en säng på pallen. I sin roll är underskåpet, som är stödet för madrassen. Det visar sig att sängen ligger ovanpå garderoben. Detta är mycket bekvämt, eftersom varje gång du inte behöver gå för att hämta din favoritbok finns den alltid till hands.
  • I icke-standardiserade rektangulära rum en garderobssäng med garderober på sidorna i en rad passar perfekt. Således kommer den smala delen visuellt att sträcka sig och "räta ut" utrymmet.
  • I ett kompakt sovrum för två vuxna en väggsäng med svängdörrar kommer att göra. Som vanligt används en sådan säng på natten för sitt avsedda ändamål, och på morgonen stiger den mot väggen och stängs med dörrar så att det blir en fullständig bild av hela garderoben.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Varje rum har en unik inredning och mått, för vilka du måste välja måtten på den framtida garderoben.

Dimensionerna måste väljas på ett sådant sätt att det finns en fullvärdig sovplats och en bekväm garderob där alla nödvändiga saker passar. Beslagets dimensioner beräknas från den inbyggda sängen.

Sängen kan vara enkel, dubbel eller maxi-storlek, som rymmer 3 personer, men sådana garderober, sängar, kommer sannolikt att behöva göras på beställning.

Som regel har vertikalt liggande enkelsängar en standardbredd på 90 cm och en längd på 180 cm. Det är mycket viktigt att tänka på sängens höjd från golvet så att det är bekvämt att gå upp efter att ha sovit. Dubbelsängar kan ha måtten 160x200 cm, 180x200 cm, med en höjd av 50 cm från golvet. Ofta går de vanliga modellerna av garderobssängar inte utöver bredden på själva sängen, men det finns också de där det finns ytterligare "förlängningar" på sidorna, som också är nödvändiga åtgärder före installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

När man väljer färg på framtida möbler bör man utgå från temat och färgschemat i rummets inredning.

Vi kan säga att den universella färgpaletten idag består av flera nyanser av vitt (mjölk, grädde), svart (grått, ask), brunt (ockra, tobak). Under de senaste åren har monokromatiska möbler beställts allt mindre, eftersom det är svårt att dela upp utrymme i zoner med hjälp av det.

Som regel kan en garderobssäng i ett barnrum ha en ovanlig och färgstark prydnad på garderobens yta, och själva sängen kan göras i lugnande färger för att underlätta för barnet att somna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att färgpaletten hjälper till att ta bort brister och rummets oregelbundna form.

Till exempel kommer en mejeri eller ljusgrå garderobssäng med en vertikal mekanism perfekt att komplettera ett fyrkantigt rum, tack vare dess funktionalitet och färg blir rummet visuellt bredare, särskilt om väggarna och golvet också är gjorda i ljusa färger.

Nyanser av metalliskt, blått eller silver hjälper till att göra rummet mer luftigt, även om det är dekorativa skär.

Och viktigast av allt, när du väljer ett färgschema måste du välja de nyanser som du gillar bäst och inte kommer att irritera över tid, så du bör undvika för ljusa och aggressiva färger (ljusröd, surgrön eller sur gul)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en garderobssäng måste du tänka på rummets framtida layout i förväg, eftersom det finns en risk att sådana möbler kommer att störa rummet ytterligare:

  • Det första du ska hålla utkik efter är sängens storlek .… Om rummet är litet är det bättre att välja en garderobssäng med en vertikal hopfällningsmekanism. Med tillräckligt med utrymme kan du välja vilken modell som helst, det viktigaste är att den passar snyggt in i interiören. En preliminär mätning av det tilldelade utrymmet för denna kaj görs.
  • Det andra är valet av design . Fasaddekoration är också en av huvudpunkterna. Mycket ofta är garderober gjorda av MDF eller spånskiva. Ibland kan den främre delen vara av massivt trä, plast eller flera material. Det är också värt att föredra modeller med inbyggda speglar eller belysande paneler, tack vare vilka du kan läsa på kvällarna i sängen utan att köpa en extra golvlampa eller lampa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Transformationsmekanismen bör väljas noggrant ., särskilt om en sådan säng finns i barnrummet. Som nämnts tidigare finns det gas- och fjädermekanismer. Jag råder hantverkaren att föredra gaslyften, eftersom fjädrarna så småningom tappar sin elasticitet och går sönder.
  • När det gäller sängstödet , då råder många konsumenter att inte välja en koja med separata ben, det är bäst att välja massiva brädor som stöd.
  • Det viktigaste i valet är säkerheten i själva strukturen . Därför bör du be säljaren att visa kvalitetscertifikatet för att vara lugn och säker på att sängen inte går sönder under sömnen eller faller när den är i upphöjt läge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Garderobssängen är en mångsidig design som passar perfekt in i en liten lägenhet. Men det finns ett stort antal boendealternativ som hjälper dig att spara utrymme så mycket som möjligt:

Som regel placeras denna modell i sovrummet . och används för avsett ändamål. Vanligtvis kompletteras garderoben med ett litet bord eller speglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta för att spara utrymme i ett litet rum , sådana garderober-sängar installeras i en speciell urtagning i väggen eller i en nisch gjord av själva garderoberna. Detta är ett mycket bekvämt layoutalternativ, eftersom det inte är nödvändigt att slösa med ett separat ledigt utrymme för en sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt lösning skulle vara att placera en garderobsäng på balkongen .… För det första sparar detta en stor mängd ledigt utrymme i vardagsrummet, och för det andra finns det ett utmärkt tillfälle att sova med öppna fönster och följaktligen med frisk luft hela natten. Om det redan finns en sovplats i det kompakta sovrummet, kombinerat med en balkong, kan du på loggian placera gäster på natten och använda garderoben hela tiden.

Det är mycket viktigt att balkongens yta är plan, utan snedvridningar, och att detta utrymme ska vara glasat och isolerat så att det är bekvämt att sova där på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • När det gäller vardagsrummet , då kommer en säng inbyggd i en garderob också att vara en utmärkt lösning för funktionell användning av rymden. En vikplats kan endast erhållas vid ankomsten av släktingar eller vänner som stannade över natten, och under dagen kommer det att vara en utmärkt garderob där de nödvändiga sakerna kommer att placeras.
  • Om lägenheten eller huset är väldigt litet , då kan du tänka på att placera garderoben i köket, stänga av den med en skärm. Detta är naturligtvis ett intressant alternativ för att spara utrymme, men glöm inte att mat lagas i det här rummet och under tillagningsprocessen finns det lukt som kan störa en bekväm sömn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Som regel försöker moderna möbelfabriker att göra möbler av högkvalitativa material. Mekanismerna är gjorda av högkvalitativa metalllegeringar som stål eller aluminium, tack vare vilket skåpet förvandlas till en säng och rygg. Således säkerställer detta en lång livslängd för möblerna.

När det gäller hårdvarans ram kan den vara tillverkad av metall eller massivt trä av hög kvalitet. Resten av detaljerna och delarna av sängen kan vara gjorda av spånskiva, MDF eller trä:

  • Om garderobssängen är gjord av äkta, opressat trä , då kommer sådana möbler att glädja dig över dess livslängd, eftersom detta material är ett av de mest hållbara och högkvalitativa materialen. Priset kommer naturligtvis att vara lämpligt, men skönhet och tillförlitlighet garanteras för en lång användningstid. Det viktigaste är att alla träytor behandlas med en speciell impregnering mot mögel och insekter.
  • Ett mer ekonomiskt alternativ är en garderobsäng i MDF . Detta är också ett högkvalitativt och pålitligt material med positiva prestandaegenskaper, och det utmärks också av sin miljövänlighet. Ofta är själva ramen gjord av metall, och fasaden och dekorelementen är gjorda av MDF, så att modellen är billigare och har mindre vikt för enkel bärbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta används spånskiva vid tillverkningen av dessa beslag . Detta material, ganska överkomligt i pris, har en låg vikt, vilket underlättar själva konstruktionen och dess avsedda användning. Det viktigaste är att spånskivan tillhör kategorin 1, annars håller inte den andra klassens pressning länge och du måste köpa nya möbler.

Olika material används också för klädseln eller klädseln i själva sängen, allt beror på modellen. Om detta till exempel är en 3 i 1 -modell, när det finns en liten soffa, kan den täckas med jacquard, chenille, äkta läder eller dess substitut (konstläder eller ekoläder). Vadderingen kan vara vanlig eller dekorativ, till exempel en slips.

Om den vanliga standardmodellen av garderoben är installerad, där sovplatsen är gömd inuti, kan täckmaterialet inte användas alls. En madrass placeras helt enkelt på lamellerna, som sedan täcks med ett lakan.

Mycket ofta kan denna möbel kompletteras med dekorativa element, till exempel kan en garderob ha glas- eller spegelinsatser eller ha ett dekorativt metallmönster (konstnärligt smide).

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderobssäng i interiören: designidéer

Varje modell av garderoben är gjord i en viss stil, som är lämplig för vissa dimensioner av rummet. För små rum är minimalism, loft eller högteknologiska möbler perfekta:

Garderober-sängar högteknologi kännetecknas av sin stora funktionalitet, praktiska och icke-standardiserade design. Sådana modeller kommer inte bara att bli ett bra ställe att koppla av och placera saker, utan också dekorera själva rummet, eftersom designen alltid är gjord med tillägg av glänsande eller matta ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism stil skiljer sig i enkelhet i former och små dimensioner utan krusiduller. Som regel är detta en sängskänk eller en sängvägg. De tar liten plats och är också lätta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Riktning loftstil dök upp nyligen, men har redan bevisat sig. Som regel är det här garderober-sängar i form av ett podium, där en garderob fungerar som en stigande yta och en bas för en madrass. Sådana modeller är mycket romantiska och passar nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För medelstora rum rekommenderar designers att köpa sängskåp i Provence, modern eller lantlig stil:

  • Människor som föredrar klassiker, luftiga former och material av god kvalitet kan säkert ta garderobssäng i provence -stil … Denna modell kommer att ha tydliga linjer och former. Som regel har sådana modeller en inbyggd vertikalt hopfällbar säng med två garderober på sidorna, som kan kompletteras med inbyggda garderober. Sådana modeller har också en vacker och voluminös sänggavel som kan fästas på väggen eller på den falska innerväggen i skåpet.
  • Lantlig garderobsäng skiljer sig genom att den måste vara gjord av massivt trä (lind, tall, mahogny) eller med tillsats av metall. Denna modell har distinkta egenskaper som styrka, tillförlitlighet och hållbarhet. För ett medelstort rum skulle en sådan modell vara ett utmärkt alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som för modern stil , då är sådana modeller rika på former och storlekar. De kombinerar släta ytor med ovanliga dekorativa skär. Det kan vara dekorativt snidning på sängens ben eller på dörrarna till skåpdörrarna, eller lakonisk enkelhet, utan krusiduller och distraherande detaljer. En sådan garderobsäng kommer att vara ett mycket vackert och praktiskt tillskott till rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För stora och rymliga rum är stora garderober lämpliga, vilket kan dela upp utrymmet i zoner. Det kan vara barock, klassicism eller rokokostil:

  • Från själva namnet barockstil , du kan förstå att en sådan garderobsäng kommer att vara full av läckerheter, den kan till och med ha dekorativ stuckatur, och viktigast av allt, den är gjord av kvalitetsmaterial (ädelträ, högkvalitativa metalllegeringar, hållbart och vackert täckmaterial). Mycket ofta görs sådana modeller på beställning så att rummet har en harmonisk atmosfär som kan ändras beroende på tid på dagen.
  • Det går inte utan krusiduller och rokoko -… Dess särdrag är närvaron av rundade och mjuka former med förgyllda eller antika element. Dessa kan vara”slitna” handtag nära garderoben eller ett utdragbart sängbord.

De flesta designers är övertygade om att om det inte finns några idéer om vilken stil man ska välja möbler för rummet, så är det bättre att välja klassikerna. Den klassiska garderobssängen kommer att glädja dig med sin praktiska, funktionalitet, enkelhet i former och färger som passar i alla rumsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Rekommenderad: