Sängbord: Konvertibla Hopfällbara Sängar Med Madrass, Typer Av Sängbord

Innehållsförteckning:

Video: Sängbord: Konvertibla Hopfällbara Sängar Med Madrass, Typer Av Sängbord

Video: Sängbord: Konvertibla Hopfällbara Sängar Med Madrass, Typer Av Sängbord
Video: Best Rollaway Beds 👌 Top 5 Rollaway Bed Picks | 2021 Review 2024, April
Sängbord: Konvertibla Hopfällbara Sängar Med Madrass, Typer Av Sängbord
Sängbord: Konvertibla Hopfällbara Sängar Med Madrass, Typer Av Sängbord
Anonim

För inte så länge sedan fylldes möbelmarknaden upp med nya och funktionella produkter för små lägenheter - sängbord. Sådana alternativ kan säkert kallas universella, eftersom de inte bara placeras i vardagsrum, utan också på hotellrum, dagis och andra liknande institutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

För närvarande kan inte alla människor skryta med en stor bostad. För en liten film måste du välja lämpliga möbler. Det ska vara så funktionellt som möjligt och ta minst ett ledigt utrymme.

Lyckligtvis utvecklar möbelfabriker i dessa dagar alltmer praktiska och lättanvända föremål som sparar kvadratmeter och uppfyller sina grundläggande funktioner. Transformatormodeller rekommenderas för små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När de är hopfällda verkar sådana möbler väldigt miniatyriga och tar väldigt lite plats. Men om du viker ut det, öppnas en fullvärdig sovsäng eller arbetsplats framför dig. Allt beror på produktens struktur och orientering. Praktiska och multifunktionella sängbord uppträdde på möbelmarknaden för bara några år sedan och blev genast populära.

Sådana strukturer kan enkelt monteras, och de kombinerar flera interiörartiklar samtidigt.

I sammansättningen av sådana exemplar finns det piedestaler . När de är vikta är sådana möbler ett stort skåp, på vars yta du kan placera alla möjliga småsaker: böcker, prylar, vaser, blommor, inramade foton etc.

Som regel är piedestalernas parametrar små och uppgår till 97x44 cm. De tar inte mycket plats och är rörliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikskåpet kan enkelt och snabbt flyttas om till en ny plats om det behövs.

En annan komponent i dessa transformatorer är tabellen . Ofta är fällbara strukturer utrustade med fällbara eller infällbara stöd som spelar rollen som att stödja bordsskivan. De vanligaste modellerna är de där bordet har en bredd och längd på 97x97 cm. Du kan äta på ett så litet utrymme. Om sådana möbler finns i barnrummet, kan barnet göra läxor på ett utdragbart bord eller läsa böcker.

Huvuddelen av transformeringsenheten är en bekväm hopfällbar säng … I sådana mönster är kojen insidan av skåpet med bas, ram och madrass. I grund och botten utför säng-piedestaler funktionen som en extra kaj i bostaden. Många värdar köper sådana saker endast för gästboende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du i specialiserade butiker hitta produkter-piedestaler i en mängd olika varianter. Dessa kan vara både klassiska och mer moderna och originella alternativ. De är skapade av olika material, vilket har en direkt inverkan på produktens kostnad.

Det är värt att notera användarvänligheten hos sådana sovplatser. Även ett barn eller en bräcklig tjej klarar enkla mekanismer. I sådana konstruktioner kan anatomiska lamellbaser föreligga. Du kan lägga en ortopedisk madrass på dem och göra sovplatsen så bekväm som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med fällbara piedestaler är mekanisternas opålitlighet och tunnhet. På grund av detta rekommenderas sådana möbler att användas uteslutande som gäst.

Det är inte avsett för regelbunden användning. Dessutom, när du väljer en plats för en hopfällbar modell, är det nödvändigt att ta hänsyn till och lämna ledigt utrymme framför kantstenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

De vanligaste är enkelsängstransformatorer. Men idag kan du i butiker hitta rymligare sängbord för två. I det inre av sådana exemplar finns en bekväm dubbelsäng, bestående av ett par ramar som är anslutna till varandra med sidoväggar.

När du köper en transformator bör du komma ihåg att när den fälls ut kommer den att ta mycket mer ledigt utrymme än traditionella enkelsitsalternativ.

Ofta köps små sängbord till barns sovrum. Detta beror på det faktum att sådana möbler är konstruerade för låg vikt och har en blygsam storlek. För ett rum där två barn bor kan du välja en bekväm modell i två nivåer. Oftast innehåller sådana strukturer hållbara metallramar. de låter sådana möbler användas både för att sova och leka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta har produkter för unga användare små vävda fickor där du kan förvara barnleksaker och böcker.

Sängborden fälls inte bara, utan rullas också ut. Sådana sorter köps ofta inte bara för lägenheter, utan också för hus på landet och sommarstugor. Utrullningsbara sängpiedestaler är billiga och tar liten plats. De är dubbla och singel. Ofta kompletteras många av dem med fällbara bord och skåp.

Bild
Bild

Typer av strukturer

Sängbord produceras med olika baser. Tänk på alla möjliga alternativ som moderna tillverkare erbjuder:

Tygunderlag . Sådana delar är de mest ömtåliga och utsätts för slitage. Även ett mycket tätt och högkvalitativt tyg som sträcker sig över tiden, sackar och blir som en slarvig hängmatta. Som regel fästs textilbaser på ramen med metallklammer och fjädrar. Möbler med en sådan bas kan inte användas dagligen. Det är endast lämpligt för undantagsfall. På platser för kontakt mellan tyg- och metallstrukturer torkas basen. Den största fördelen med vävda modeller är deras låga kostnad. De är lätta. Den maximala belastningen som sådana exemplar tål är 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grid baser . Galvaniserat maskväv är relevant för de produkter som används av personer med olika kroppsvikt. Mycket ofta finns transformerande sängar med liknande baser på dagis eller sjukhus. Sådana konstruktioner rekommenderas inte heller för daglig användning. Många tillverkare har övergivit dem helt och hållet. Med tiden tappar nätet sin ursprungliga elasticitet och kan krympa. Att sova och koppla av på sådana ytor är inte särskilt bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bas med lameller . Fällbara säng-sängbord med en ortopedisk bas utrustad med trälister är de mest bekväma och bekväma. Oftast köps dessa sorter för hemförhållanden. En ortopedisk madrass av hög kvalitet kan placeras på lamellerna, vilket kommer att säkerställa en sund och hälsosam sömn för användaren av en sådan säng. Experter rekommenderar att köpa sådana modeller där det finns lameller gjorda av naturliga träslag. Det kan vara björk, bok eller ek. Dessa delar är mycket slitstarka och slitstarka. De tål tung belastning utan att böja eller gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängstommen ska vara så pålitlig och hållbar som möjligt. Sådana möbler är oftast gjorda av metall eller trä:

  • Det mest hållbara och slitstarka är naturligtvis metall säng … Sådana modeller utsätts inte för mekanisk skada eller deformation av enskilda element.
  • Trä sängar är miljövänliga och har vackra mönster. Sådana produkter är inte billiga, men de tjänar mycket länge och behåller ett attraktivt utseende i många år om du ger dem rätt vård. Naturligt trä bör regelbundet behandlas med antiseptiska ämnen, som skyddar ramen mot skador, uttorkning och träparasiter.
  • Varianter med ramverk är billiga från laminerad spånskiva eller MDF … Oftast utmärks sådana modeller av en mall och vardagsdesign. Deras prestanda i många avseenden är sämre än produkter tillverkade av naturliga råvaror.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill köpa ett billigt sängbord gjord av spånskiva, rekommenderas det att välja modeller från E-1 klassmaterial. Sammansättningen av sådana skivor innehåller en minimal mängd formaldehydhartser, som används vid tillverkning av spånskivor.

Vilken madrass är rätt för dig?

Nattbordet bör kompletteras med en ordentligt utvald madrass, oavsett design och konfiguration. Oftast kommer en sådan detalj med ett sängbord. Men det finns andra alternativ där madrassen inte ingår i fabrikspaketet och måste köpas separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av lämpligt alternativ beror främst på den grund som möblerna är utrustade med, liksom användarens höjd och vikt:

  • Om produkten innehåller en billig textilbas kan en enkel madrass från 1 till 10 cm, som har en låg vikt, läggas på den. Valet av lämpligt alternativ beror till stor del på ägarnas personliga preferenser, eftersom vissa människor gillar mjuka sängar mer, medan andra gillar mer styva.
  • För en metallnät är en madrass på minst 5 cm lämplig för små användare och inte tunnare än 8 cm för en vuxen. Du kan välja en modell fylld med arkskum, filt, kokosnöt eller latex.
  • För högkvalitativa och bekväma baser med lameller är det fullt möjligt att köpa den mest bekväma och tunga ortopediska madrassen.
  • Innan du köper den eller den där madrassen rekommenderas att du rådgör med din läkare och naturligtvis en säljassistent.

Rekommenderad: