Höga Sängar: Golvmodeller För Seniorer Med Förvaringssystem

Innehållsförteckning:

Video: Höga Sängar: Golvmodeller För Seniorer Med Förvaringssystem

Video: Höga Sängar: Golvmodeller För Seniorer Med Förvaringssystem
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Höga Sängar: Golvmodeller För Seniorer Med Förvaringssystem
Höga Sängar: Golvmodeller För Seniorer Med Förvaringssystem
Anonim

Genom att placera en hög säng i ett litet sovrum kan du få inte bara en bekväm plats att sova, utan också utrymme i kombination med förvaringssystem. Alternativet high from the floor passar för nästan alla: ensamstående, unga par, familjer med barn och äldre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En skön sömn är nyckeln till god hälsa och humör. Idag kan du i butiker hitta en mängd olika möbler för att sova, men de flesta föredrar fortfarande en traditionell säng framför olika soffor, fåtöljer, solstolar. Sant, av olika höjder. Tillverkarna noterar att standardavståndet från golvet till sängens yta kan variera från 45 cm till 175 cm. De vanligaste modellerna är upp till en halv meter och lite mer.

Men förutom de som är bekanta för de flesta av oss är höga sängar ganska vanliga idag. De vänder sig inte bara till barn som är redo att göra en sådan säng till sin egen leksak, utan också till vuxna som letar efter sin egen fördel med att använda originalmodeller.

Bild
Bild

En hög säng består som regel direkt av en koja och en bas. Denna design gör att du kan placera lådor längst ner, tack vare vilket det användbara området i lägenheten kommer att öka.

Med andra ord, en kaj hög från golvet kompenserar för det horisontella området som sängen "äter".

Även om konstruktionen har olika lyftmekanismer finns det tillräckligt med utrymme för att organisera lagringssystem. Deras totala volym kan ersätta en ganska rymlig garderob, vilket frigör avsevärt utrymme i sovrummet.

Ett podium under sängen kan också vara en bra idé att spara plats i ett litet rum. Den upphöjda kajen skapar många möjligheter att placera lagringssystem över ett stort område. Ett bibliotek, sängkläder och vinterkläder - allt detta och mycket mer kan framgångsrikt döljas i lådor inbyggda i pallen. Och i de områden som frigörs till följd av detta, ordna saker och anordningar som inte är mindre nödvändiga för livet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För att sängen ska passa perfekt in i rummet bör dess funktioner beaktas.

Det finns flera typer av höga sängar:

  • Med lådor . Detta är idealiskt för små lägenheter - sådana förvaringssystem i sovrummet kan vara ett utmärkt alternativ till en byrå eller garderob. Den enda varningen: när du installerar dem är det nödvändigt att ge ett avstånd runt sovsängen så att lådorna kan öppnas fritt.
  • Barnsäng . En underbar väg ut för en familj med barn och ett litet boende. Designen, avsedd för barn, sparar allvarligt utrymme, gillar barn och låter dig placera ett fullvärdigt lek- eller arbetshörna i en nisch under sängen.
  • Luftmadrass . Detta alternativ, snarare "för varje brandman." Om gäster plötsligt kommer eller det uppstår en situation när det inte går att sätta en soffa eller fåtölj, är det bara några minuter att blåsa upp en sådan sovplats. Och efter användning behöver du bara blåsa av den och lägga den i en speciell påse.

Det är inte särskilt bekvämt att sova på dem varje dag, men då och då hjälper de perfekt, och det är inte svårt att lagra dem. Dessutom är de idag tillverkade av allergivänliga material med ortopediska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Möjligheten att framgångsrikt placera förvaringslådor i sängens bas är den mest påtagliga fördelen med höga sängar. Det är av denna anledning som de är att föredra framför bekanta modeller.

En annan fördel kan vara användningen av en sådan design för äldre. På grund av deras ålder och hälsotillstånd har många av dem svårt och obekvämt att resa sig från låga ytor, så en säng med hög bas kommer att vara ett bra alternativ för dem.

Nackdelarna inkluderar den märkbara volymen hos en sådan säng. Även om du använder designtekniker, till exempel att organisera ett podium med steg, blir detta minus lätt till ett plus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad påverkar priset?

I vissa fall kan priset vara en avgörande faktor när man väljer till förmån för en viss sängmodell. Kostnaden, enligt marknadens lagar, består av många faktorer, inklusive tillverkarens märke, materialets kvalitet och unika egenskaper, modellens ovanliga design och storlek. Allt detta bör beaktas vid köp.

En hög säng behöver inte vara galna pengar. Idag kan många inhemska tillverkare erbjuda konsumenten inte mindre värda och högkvalitativa kopior än sina utländska motsvarigheter, och detta kan vara ett bra sätt att spara pengar.

Bild
Bild

Dessutom förmågan att snabbt och effektivt köra den ursprungliga modellen enligt individuella parametrar, personligen samordna alla detaljer med kunden, särskiljer positivt lokala hantverkare från avlägsna utländska.

Materialet för en bra säng är osannolikt billigt. Annars blir en sådan sovplats farligare än bekväm, eller så håller den mycket mindre än man kanske hoppats när man köper. Det är viktigt att lyftmekanismen för madrassen (om sådan tillhandahålls av produktens design) är tillverkad av pålitliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vem passar de för?

En hög säng passar nästan alla, från små till stora. Barn är särskilt nöjda med sådana strukturer i sovrummet, som har möjlighet att klättra till övervåningen i en vanlig lägenhet, efter att ha ordnat sitt eget avskilda hörn där. Och deras föräldrar är också glada, eftersom de kan ordna barnmöbler i rummet mer kompakt och ergonomiskt.

Och om en sovplats är en del av ett helt möbelkomplex, så kommer ett sådant barnrum också att se original ut, vilket bara kommer att öka glädjen för den lilla hyresgästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En säng med högre bas än traditionella modeller är lämplig för långa människor och äldre. De senare upplever ofta besvär när de reser sig från låga sängar, det är svårt för dem att böja och böja benen. Och om avståndet till golvet är jämförbart med längden på deras nedre extremiteter, så kommer uppvaknandet och början på varje dag att bli mer glädjande för dem.

Naturligtvis, här måste du också veta när du ska sluta - för hög säng kommer att skapa ännu fler svårigheter för äldre än en låg och kan visa sig vara osäker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i interiören

Sängens ovanliga design hjälper till att skapa en speciell inredning i sovrummet. Den höga sängen kan placeras på ett podium med trappsteg eller vara utrustad med en stege, längs vilken det är lätt att klättra till sömnplatsen. Det kan skilja sig från den vanliga sängen endast i höjden på basen, eller det kan vara kronan av designidéer och bli en riktig dekoration av sovrummet.

Dessutom kommer en hög säng att bli ett mycket funktionellt alternativ för att organisera utrymme i en lägenhet. I alla fall, när du väljer en hög säng, bör du komma ihåg att komfort först och främst är viktigt, eftersom det viktigaste syftet med någon säng är att ge sin ägare möjlighet att vila bra och få styrka för en ny dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om höga sängar i följande video.

Rekommenderad: