Barnmadrasser Ormatek ": De Bästa Modellerna Och Recensioner Om Dem

Innehållsförteckning:

Video: Barnmadrasser Ormatek ": De Bästa Modellerna Och Recensioner Om Dem

Video: Barnmadrasser Ormatek
Video: ТОП—7. 💤Лучшие матрасы для сна 2021 года. Итоговый рейтинг! Ортопедические, пружинные, беспружинные. 2024, April
Barnmadrasser Ormatek ": De Bästa Modellerna Och Recensioner Om Dem
Barnmadrasser Ormatek ": De Bästa Modellerna Och Recensioner Om Dem
Anonim

Ormatek -företaget anses med rätta vara en av de bästa inom tillverkningen av ortopediska madrasser för barn och vuxna. Företagets produkter tillverkas med den senaste tekniken och av miljövänliga material, med beaktande av internationella kvalitetsstandarder. Sedan 2001 har företaget framgångsrikt presenterat mer än hundra modeller av ortopediska madrasser på marknaden med olika egenskaper och egenskaper. En särskild plats upptar kategorin barnprodukter för sovplatser. Barnmadrasser (liksom produkter för vuxna) skiljer sig åt i typ av fyllmedel och hårdhetsgrad.

Särdrag

För de små har madrasser med ökad styvhet skapats - med beaktande av vissa funktioner. För äldre barn reduceras styvheten - baserat på åldersegenskaperna hos barnets skelett.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av huvuddragen i Ormatek -madrassen är skillnaden i fasthet från olika sidor . Detta sparar föräldrar från onödiga utgifter för köp av en ny produkt och fungerar också som ett idealiskt alternativ när du av någon anledning behöver justera styvhetsgraden.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt produkternas hygien. För att säkerställa ventilation är Ormateks produkter försedda med speciella öppningar - luftare (både i porösa madrasser och i hygieniska överdrag för dem). Alla material är testade för miljövänlighet och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Ett barns hälsa och rätta utveckling beror inte bara på hur det tillbringar sin dag, utan också på kvaliteten på vila och sömn. Ofta tror föräldrar att det räcker med att barn springer på en dag för att sova gott, men det är en missuppfattning. Under sömnen stannar inte tillväxt- och utvecklingsprocesserna i kroppen, vilket innebär att det är bebisarna som behöver de mest bekväma förhållandena för att sova.

Med detta tillvägagångssätt i frågan är det inte skönheten och utformningen av spjälsängen som kommer först, utan närvaron av en modern ortopedisk säng

Bild
Bild

När du väljer en madrass är det viktigt att vara uppmärksam på ålderskategorin. Med tanke på små barns sömnlängd hjälper en sovplats att forma barnens kropp.

Konventionellt kan ålderskategorin delas in i faser:

  • Från födseln till tre år . Det bästa valet skulle vara hårda produkter fyllda med naturfibrer.
  • Upp till sju år gammal . Ett sådant barn fortsätter att växa aktivt, men en stel säng endast för rakhet och fixering av ryggraden kommer inte längre att vara ett lämpligt alternativ. Barnet utvecklas snabbt, snurrar, hoppar och leker på sängen. Ett utmärkt alternativ här skulle vara en madrass med medelfasthet, fjäder eller inte - efter eget gottfinnande.
  • Yngre skolbarn . Bilaterala ortopediska modeller kommer helt att motsvara den växande kroppen, de anpassar sig till barnets kropps snabbt föränderliga former.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Ormatek barnmadrasser är indelade i tre typer av produkter. Varje art är olika i sina egenskaper och syfte.

Fjäderbelastad

Denna typ skiljer sig åt i typen av fjäderkoppling:

  • Ett fjäderblock, där fjädrarna är låsta eller inneslutna i fasta block , vilket gör produkten mer hållbar. Skyddande stötfångare förhindrar att barnet faller. Nackdelen med denna metod att koppla fjädrarna är i den möjliga "hängningen" av vissa delar av madrassen, vilket påverkar ryggraden negativt.
  • Fjäderblock, där varje fjäder placeras i en separat behållare eller "påse" och kommer inte i kontakt med angränsande fjädrar. Denna design förhindrar att madrassen hänger. Baksidan av modellen är dess tunga vikt: de flesta barnmöbler är helt enkelt inte utformade för en sådan vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlös

I dessa modeller är fyllmedlet av största vikt. Det kan vara av flera typer och alla har sina egna egenskaper:

  • Coira (eller kokosfibrer) … Naturligt fyllmedel med hög fasthet, perfekt för spädbarn, men inte för äldre barn. Koiru används också för fjädermadrasser med dubbelsidig styvhet.
  • Skumgummi . Det vanligaste och billigaste fyllmedlet. Ej avsedd för långvarig användning, tillverkad av syntetfibrer. Dess främsta fördelar är låg kostnad och enkel transport.
  • Latex . Flexibelt och behagligt att röra vid, miljövänligt och allergivänligt. Det används ofta för att fylla madrasser, eftersom det har ortopediska egenskaper: det tar formen av en sovande persons kropp, men sjunker inte. Fördelen med latexfyllmedlet är strukturens porositet, vilket säkerställer termoregulering av produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Sådana madrasser uppfyller flera krav samtidigt och kombinerar perfekt de bästa egenskaperna hos flera fyllmedel samtidigt. Till exempel kan fjäderlösa madrasser bestå av lager av hård kokos och mjuk latex. Vändbar springmadrass har kokosfyllning på ena sidan.

Dessa dubbelsidiga madrasser är funktionella och kan hålla från födsel till vuxen ålder. De är de mest populära - enligt kundrecensioner av Ormatek -madrasser.

Bild
Bild

Valet av madrassfyllmedel är det första huvudsteget i att köpa en produkt, men långt ifrån det sista. När en person bestämmer sig för valet av fyllmedel, uppstår frågan om madrassens storlek och omslagets material.

Som regel styrs madrasstillverkarna av standardmåtten på barnsängar.

Det är dock värt att mäta sängen själv - madrassens storlek måste matcha den.

Madrassöverdraget förtjänar särskild uppmärksamhet . Det ska vara tätt, andas, tillverkat av moderna material. Det bästa alternativet är ett avtagbart lock, det gör att du kan kontrollera närvaron av det deklarerade fyllmedlet och också förenkla rengöring och luftning. I vissa modeller är locken impregnerade med en speciell antibakteriell förening, de är perfekta för barn med allergier.

Bild
Bild

Viktiga och funktionella tillbehör till barnmadrasser inkluderar madrassöverdrag . De kan antingen levereras med modellen eller säljas separat eller göras på beställning. Fuktavvisande madrassöverdrag är oumbärliga för små barns spjälsängar. De är lätta att använda, lätta att rengöra i tvättmaskinen och gör att du kan behålla madrassen under en längre period.

Bild
Bild
Bild
Bild

Obligatoriska formaliteter

När du köper en barnmadrass är det lämpligt att ta reda på så mycket som möjligt om tillverkaren och titta på certifikatet för produkten, för att inte bli ett offer för skrupelfria säljare. Detta är inte alltid en 100% garanti, men det fungerar som ett bra skyddsnät.

Ett garantikort måste utfärdas för varje produkt . Om den köpta produkten inte uppfyller några krav, den innehåller tekniska defekter, har du rätt att byta den eller kräva att säljaren returnerar pengarna för produkten. Detta ögonblick regleras av lagen om skydd av konsumenträttigheter och måste nödvändigtvis anges i tillverkarens garantivillkor.

Madrasser kan köpas antingen direkt vid försäljningsställen eller via Internet. När du planerar att betala, fråga säljaren om rabatter, förmånliga leveransvillkor och alla sorters kampanjer … Stora tillverkningsföretag sparar inte på att presentera sina kunder för trevliga överraskningar i form av kuddar eller madrassöverdrag (en bonus vid köp av barnmadrasser).

Bild
Bild

Ju mer solid tillverkaren är, desto större chanser är det att inte bli besviken i förväntningarna och att köpa en produkt som kommer att hålla länge och kommer att uppfylla alla krav. Det är allmänt accepterat att endast utländska tillverkningsföretag kan skapa kvalitetsprodukter. Den moderna ryska marknaden tränger emellertid med säkerhet ut utländska konkurrenter när det gäller produktkvalitet och jämför sig positivt med priser.

Ett av dessa tillverkningsföretag är Ormatek, vars försäljningsställen finns i nästan alla Rysslands regioner. Material är föremål för obligatoriska tester för kvalitet och miljövänlighet. Ormateks produkter anses vara pålitliga.

Bild
Bild

Naturligtvis, för att inte bli besviken över valet, måste du närma dig förvärvet av en madrass så seriöst som möjligt. Se till att produkten uppfyller alla dina krav och önskemål - och gör först ett köp. Detta ger dig det alternativ som är idealiskt.

Rekommenderad: