Barnmadrasser (67 Bilder): Vikbara Och Runda Modeller Med Latexfyllning, De Bästa Betygen, Standardstorlekar För En Spjälsäng För Barn 3-7 år, Recensioner

Innehållsförteckning:

Barnmadrasser (67 Bilder): Vikbara Och Runda Modeller Med Latexfyllning, De Bästa Betygen, Standardstorlekar För En Spjälsäng För Barn 3-7 år, Recensioner
Barnmadrasser (67 Bilder): Vikbara Och Runda Modeller Med Latexfyllning, De Bästa Betygen, Standardstorlekar För En Spjälsäng För Barn 3-7 år, Recensioner
Anonim

Frisk sömn är en viktig del av ett barns normala tillväxt och utveckling. Rätt madrass spelar en viktig roll. Moderna märken erbjuder ett brett utbud av snygga, högkvalitativa modeller för barn.

Bild
Bild

Vad ska vara en bra madrass?

När du väljer en barnmadrass är det nödvändigt att ta hänsyn till barnets ålder, hy och höjd. De flesta madrasser är allergivänliga, de är utformade för att skapa optimal sömnkomfort, för att säkerställa rätt position i ryggraden. En bra madrass har ett stort inflytande på den rätta utvecklingen av barnet och hjälper till att förhindra möjliga hållningssvårigheter. För ett barn är det värt att köpa en ny madrass så att den bara är hans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Föräldrarnas säng är inte lämplig för barn, eftersom madrasser för vuxna har en annan struktur. De flesta modellerna är fjäderbelastade och de är inte alls avsedda för barn. Fjädrar kan inte ge det nödvändiga stödet för skelettet hos ett barn som håller på att bildas. Därför bör varje barn ha sin egen säng och madrass.

Särdrag

Alla modeller av barnmadrasser är tillverkade uteslutande av allergivänliga material. De orsakar inte allergier eller irritationer på barnets hud. Dessa madrasser behövs för nyfödda och äldre barn. Barnmadrasser är gjorda av material som inte är benägna att bilda röta, svamp och reproduktion av dammkvalster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla barnmodeller kännetecknas av utmärkt andningsförmåga och hög fuktbeständighet. Madrasser är utformade för barn i olika vikter, vilket har en positiv effekt på användningstiden. Barnets vikt kan inte leda till deformation av produkten. Mattor är gjorda av olika råvaror, vilket gör det möjligt att välja ett bekvämt alternativ beroende på hälsa, ålder och rekommendationer från läkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta modellerna har en ortopedisk effekt. Sådana madrasser säkerställer korrekt bildning av hållning och har ingen negativ effekt på muskuloskeletala systemet. Vissa varianter har anatomiska egenskaper, de anpassar sig perfekt till kroppens konturer.

Oftast är de gjorda utan stålelement, vilket förhindrar skapandet av pip och andra irriterande ljud, eftersom de kan väcka barnet under sömnen. Frånvaron av fjädrar förhindrar sjunkande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens fasta yta garanterar en god sömn och låter dig lindra spänningar i leder och rygg. Barnmodeller är lätta, så de är inte benägna att klumpa ihop sig. Ett brett utbud av alternativ gör att du kan välja det mest bekväma alternativet till ett överkomligt pris och i en elegant design.

Visningar

Barnmadrasser kan delas in i tre grupper beroende på typ av struktur.

Monolitisk presenteras som ett enda block av ett material. Sådana produkter kännetecknas av styvhet. En obligatorisk komponent i mattan är ett textilöverdrag. Madrasser kan vara av en enkel design som är utformad för lätt vikt eller med cylindriska hål. Det senare alternativet är perfekt för tonåringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanskum - prisvärda substitut för dyra produkter tillverkade av naturliga fyllmedel. De är baserade på ett monolitiskt block och kännetecknas av utmärkta prestandaegenskaper. En av de främsta fördelarna är skydd mot damm, eftersom sådana madrasser inte har några hål och ingen uppdelning i komfortzoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad har mycket gemensamt med monolitiska produkter, men inkluderar olika förpackningsskikt. Detta alternativ ger den nödvändiga mjukheten samtidigt som produktens ortopediska effekt bibehålls. Dessa madrasser innehåller flera lager, med huvudfyllningen tjockare än den extra stoppningen. Dessa modeller inkluderar en vinter-sommar madrass. Produkten kännetecknas av närvaron av två olika sidor: varm vaddering för kalla årstider, tunn och mjuk bomull för varma dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de olika modellerna är det värt att lyfta fram hopfällbar madrass. Den består av tre delar, så att den enkelt kan vikas. Sådana modeller presenteras vanligtvis i speciella omslag som skyddar produkter från damm och smuts. En hopfällbar madrass är bekväm att förvara om det inte finns ledigt utrymme i rummet, det är bekvämt att transportera den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda madrasser tillverkas för en konvertibel säng. Det säregna med sådana sängar är att de "växer" med barnet. En liten säng kan enkelt förvandlas till en rymlig plats för en tonåring. Madrasserna anpassar sig perfekt till sängens storlek. Detta tillvägagångssätt kännetecknas av bekvämlighet och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa barnmodeller kan vara det bilateral … Vanligtvis är ena sidan hård och den andra mjuk. För den hårda ytan används kokosnötskokos, för den mjuka sidan är hallcon eller anatomisk latex perfekt.

En dubbelsidig madrass kan köpas för ett barn i alla åldrar. Den hårda sidan är idealisk för ett spädbarn. När barnet är äldre kan produkten vändas till den mjuka sidan. Funktionalitet och praktiska egenskaper är de främsta fördelarna med sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta barnmadrasser är vattentäta. De presenteras i skyddande omslag som inte tillåter vätska att passera in i produkten. Om det behövs kan de enkelt tas bort, tvättas och torkas. Detta förlänger livslängden för babymadrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Formen på barnmadrasser kan vara olika. Det beror på sängens form. Därför är de flesta modeller rektangulära. Runda och ovala madrasser ser ovanliga ut. De är utformade för runda spjälsängar, som vanligtvis är gjorda för nyfödda. Denna form ger maximal komfort för barnet under sömn och vila. Fyrkantiga modeller är extremt sällsynta, de görs ofta på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel och omslag

Huvuddelen av alla madrasser är fyllmedel. Barns alternativ är vanligtvis gjorda av naturmaterial. Produktens livslängd och dess egenskaper beror på valet av förpackning. Madrasser av hög kvalitet har en lång livslängd. I grund och botten är han mellan åtta och femton år gammal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn växer upp snabbt, så byte av madrass bör göras ofta. Först köps en gungsäng till barnet, sedan köps en fullvärdig säng för att ersätta den, vars storlek gradvis ökar beroende på barnets tillväxt. När du byter säng måste du tänka på att byta madrass medan du väljer en annan typ av fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande fyllmedel för madrasser för barn.

Latex avser naturliga fyllmedel. Den är gjord på saften av hevea. Den består av celler, vilket bidrar till att skapa utmärkt ventilation av produkten. Latexmadrass är inte rädd för hög luftfuktighet och kännetecknas av en lång livslängd. Detta alternativ kan vara från 15 till 20 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanskum är ett bra substitut för latex, men dess prestanda kan inte jämföras med naturmaterial. Användningstiden för PU -skumprodukten är cirka 10 år. Det kännetecknas av fasthet, elasticitet och styvhet. Även under tung belastning är den inte benägen att deformeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coira tillverkad av kokosfibrer. Sådant fyllmedel används ofta vid tillverkning av madrasser för barn. Det säkerställer korrekt position av kroppen under sömnen, eftersom den är stel. Detta material säkerställer att produkten inte är böjbar. Livslängden är 10 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Holofiber är ett unikt material, vars fördelar är motståndskraft mot deformation, miljövänlighet. Holofiber madrasser är idealiska för nyfödda

Bild
Bild
Bild
Bild

Sisal - ett naturmaterial som erhållits från bladen på Agave -växten. Jämfört med kokosnöt har den mer elasticitet och andningsförmåga. En sisalmadrass är ett bra alternativ för en bebis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Holcon används ofta för att skapa madrasser för barn. Sådana modeller är lämpliga för barn från tre år, eftersom produkterna utmärks av närvaron av en hög mjuk baksida.

Bild
Bild

Linné - ett naturligt fyllmedel som är perfekt för att skapa allergivänliga barnmadrasser. Linneprodukter har antiseptiska egenskaper, absorberar inte fukt och ger optimal styvhet.

Bild
Bild

Moderna företag använder ofta flera fyllmedel för att tillfredsställa alla köpares behov, för att skapa praktiska alternativ för varje smak. Förutom madrassen bör du välja ett överdrag eller en madrassöverdel. De används för att skapa bekvämlighet och komfort under semestern. Till barnmodeller använder tillverkare vanligtvis avtagbara lock som är lätta att ta bort och tvätta. Detta kommer att ge produkten sitt ursprungliga utseende igen.

Bild
Bild

Som regel använder tillverkare naturmaterial vid tillverkning av överdrag till barnmadrasser. Populärt material:

  • grov calico, bomull - är billiga alternativ;
  • teak - kännetecknas av mjukhet, behaglig vid beröring, men opraktisk;
  • StressFree - tvålagers textil (det nedre lagret har porer som andas, och det övre är av bomull);
  • Bambu - en bambu madrass topper lockar uppmärksamhet med sin hygroskopicitet och utmärkta hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför alla ovanstående alternativ för ett överdrag till en barnmadrass, bör du föredra bambu- eller antistressvarianter. De utmärks av sina höga kostnader, därför är de inte tillgängliga för alla. Bambukåpan har antimikrobiella egenskaper och är en naturlig antistatisk. Antistressskyddet har en gynnsam effekt på nervsystemet och säkerställer en sund och sund sömn. Omslaget, som innehåller en grov kalikosyntetisk vinterisator, är quiltad. Den kan ha ett eller flera vadderade polyester mellanlägg. Deras närvaro säkerställer produktens mjukhet och elasticitet.

Bas

För barn är det bättre att köpa träsängar med lameller, vilket ger en extra fjädrande effekt. Denna bas ger bra stöd under sömnen.

Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer måtten på en enda barnmadrass måste du bygga på barnets ålder, ta hänsyn till de standarder som tillverkarna erbjuder.

I grund och botten, för spädbarn under det första levnadsåret, kan en sovplats ha måtten 40x90, 45x90, 50x90, 60x90, 50x60 cm.

För ett förskolebarn, huvudstorlekarna på madrasser: 60x100, 60x110, 60x120, 60x130, 60x140, 50x120, 70x140 cm.

För grundskolealder är produkter med mått 80x130, 80x140, 125x65, 150x70, 150x80, 170x80, 90x200, 200x80, 120x80 cm lämpliga.

För tonåriga barn ska sovplatsen vara 60x170, 60x200, 70x160, 70x170, 80x160, 80x180, 80x190, 90x160, 90x180 cm.

Bild
Bild

Standard GOST -madrasser för barn kännetecknas av bekvämlighet, eftersom de har nödvändig höjd och bredd för en bekväm sömn. De är 90x190 cm. Barnmadrasser tillverkas ofta på beställning, de kan presenteras i icke-standardstorlekar: 55x110, 100x50, 85x170, 161x72, 100x100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens tjocklek bör väljas beroende på barnets ålder.

För spädbarn bör höjden vara cirka 10 cm. Denna tjocklek är tillräcklig för en ortopedisk effekt, höga modeller är strängt förbjudna.

För barn i skolåldern behövs en tjockare madrass. Produktens höjd varierar vanligtvis från 15 till 18 cm. Den kan vara monolitisk eller kombinerad.

Hur väljer man en spjälsäng efter ålder?

Om du utgår från konstruktionstypen när du väljer en madrass för ett barn, bör du välja fjäderlösa produkter. De säkerställer rätt kroppsposition under sömnen. Barnet kommer inte att rulla in i mitten eller falla igenom. När det gäller fasthet kan madrasser vara hårda eller mjuka. Tro inte att en hård produkt blir för hård: det här alternativet är ofta bekvämare än mjuka madrasser. Med hänsyn till råd från en osteopat är det nödvändigt att förstå att mjuka produkter kan skada ryggraden och ge en felaktig position under sömnen.

Bild
Bild

Valet av madrassfasthet beror på åldern

Stela modeller är idealiska för spädbarn

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För barn från 1 till 3 år är alternativ som inte böjer lämpliga. Detta kommer att vara ett bra förebyggande av ryggradskrökning. Springless-modeller är idealiska för barn 2-3 år, medan naturmaterial bör användas som fyllmedel.
  • Barn 4, 5, 6 år kan välja en madrass med en mjuk yta, men med ett hårt fyllmedel.
  • För barn 7 år och äldre är en medeldensitet madrass lämplig, eftersom ryggraden vid denna ålder formas ytterligare, är det värt att ge den bra stöd under en natts vila.
  • Barn 8, 9, 10 år kan redan köpa en madrass med anatomisk effekt. Sådana alternativ anpassar sig perfekt till kroppens egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård och underhåll

Efter köp av produkten behöver den inte läggas i spjälsängen direkt. Till att börja med bör du ventilera den i frisk luft genom att placera den på en veranda eller balkong och lämna den i ca 1-2 dagar. Denna tid kommer att räcka för att madrassen ska tappa sin obehagliga lukt.

Bild
Bild

När du tar hand om en barnmadrass är det nödvändigt att regelbundet vända den från ena sidan till den andra, ta bort locken och tvätta och ta det regelbundet ut till balkongen för ventilation. Omslaget (bomull eller jacquard) är tätt, så det tappar inte sitt ursprungliga utseende även efter många tvättar. Omslagen ska tvättas efter att de blivit smutsiga. Minsta antal tvättar i sex månader bör vara minst en eller två gånger. Om du tar hänsyn till alla ovanstående regler för vård och drift av en barnmadrass, kommer den att hålla i många år, vilket ger en bekväm och korrekt position för barnet under sömnen.

Recensioner

Föräldrar delar ofta recensioner om barnmadrasser, eftersom många är intresserade av att hitta ett bekvämt alternativ av hög kvalitet. Denna madrass säkerställer korrekt hållning för barnet i alla åldrar. Om du väljer rätt sängkläder kommer barnet att sova gott, få tillräckligt med sömn och gå upp alltid glatt och glatt.

De flesta föräldrar föredrar ortopediska madrasser. De används för att förhindra utvecklingen av muskuloskeletala systemet. Stela modeller låter dig lindra spänningar från ryggmusklerna, bidra till deras avslappning. Att sova på en sådan madrass säkerställer ryggradens korrekta läge, vilket förhindrar risken för krökning, föräldrarna är säkra.

Bild
Bild

De firar ett brett utbud av modeller, olika storlekar, färger, fyllmedel och omslag. I det här sortimentet kan du hitta det bästa alternativet för din baby. Det är bättre att föredra naturmaterial, eftersom de inte orsakar allergiska reaktioner, försäkrar föräldrarna.

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

När du köper en barnmadrass, se till att det finns ett kvalitetscertifikat. Om den modell du har valt har dokument som bekräftar produktens höga kvalitet kan du säkert köpa en sådan produkt. Idag finns det många förfalskningar, certifikatet låter dig skydda dig från att skaffa en falsk.

Moderna tillverkare av barnmadrasser har arbetat i mer än ett år och har fått många kundrecensioner. Bland de olika företagen kan de bästa urskiljas som använder naturmaterial, erbjuder produkter av utmärkt kvalitet till ett överkomligt pris:

Företag " Ormatek " erbjuder Kids Classic -serien. Den består av monolitiska produkter. Madrasser är gjorda av latexad kokosfibrer, de utmärks av ett utmärkt ventilationssystem och har också en speciell antibakteriell impregnering. Produkterna har en lång livslängd och utmärkta egenskaper. Sådana modeller kostar i genomsnitt 8 000 rubel.

Bild
Bild
  • Fabrik " Sakura " erbjuder Bambini -madrasser, som har mycket gemensamt med den tidigare designen. De är gjorda av naturlig latex och kokosnöt. Madrasser kännetecknas av elasticitet, användbarhet och hållbarhet. De är pålitligt skyddade mot mögel, mögel och tillväxt av dammkvalster. Dessa madrasser kostar cirka 8 000 rubel.
  • Företag " Ascona " erbjuder barnmadrasser Mediflex Star Kids. De består av ortopediskt skum och naturlig latex. Praktik och densitet är de främsta fördelarna med sådana produkter. De fördelar lasten jämnt, så de tenderar inte att deformeras vid daglig användning. Sådana madrasser kan köpas för 15 000 rubel.
Bild
Bild

Företag Perrino erbjuder en kombinerad madrass "Kroha", som är gjord av naturlig latex och kokosnöt. Han har på sig ett avtagbart, allergivänligt, antistressskydd. En sådan madrass kostar cirka 16 000 rubel.

Rekommenderad: