Gel Anti-decubitus Madrass: Gel Modeller, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gel Anti-decubitus Madrass: Gel Modeller, Recensioner

Video: Gel Anti-decubitus Madrass: Gel Modeller, Recensioner
Video: Как настроить подушку переменного давления Vive - установка и эксплуатация 2024, April
Gel Anti-decubitus Madrass: Gel Modeller, Recensioner
Gel Anti-decubitus Madrass: Gel Modeller, Recensioner
Anonim

Människor som ligger sängliggande till följd av olika sjukdomar, skador eller av andra skäl har en mycket hög risk för irreversibla vävnadsdödsprocesser - liggsår. Ett av de mest effektiva sätten att bekämpa detta problem är en gelfylld anti-decubitus madrass utformad speciellt för patienter med strikt sängstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Anti-decubitus-produkter med gelfyllmedel tillhör den statiska typen av madrasser, det vill säga deras yta är orörlig och effekten uppnås på grund av en speciell cellulär struktur och korrekt likformig fördelning av lasten. En sådan madrass följer helt och hållet patientens kropps konturer, har en hög ortopedisk, profylaktisk och terapeutisk effekt.

Gelmadrasser består av:

  • hus , tillverkad av syntetiska material (latex, silikon, etc.);
  • gel fyllmedel , som fyller cellernas inre hålrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från de flesta produkter med liknande effekt kräver det inte en kompressorenhet för att pumpa luft och reglera trycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Anti-decubitus gelprodukter är ganska efterfrågade, eftersom de har många "plus", bland vilka de är särskilt utmärkta:

  • Mångsidighet - de är lämpliga för att förebygga uppkomsten av trycksår för nästan alla: både äldre och sängliggande postoperativa patienter.
  • Effektivitet . På grund av sin struktur stöder de kroppen i den mest bekväma positionen, utan att klämma på mjukvävnad och utan att störa normal blodcirkulation.
  • Enkelhet och hållbarhet . Frånvaron av mekaniska anordningar gör dess användning så enkel som möjligt. Samtidigt utesluter designens enkelhet snabba haverier och gör madrassen oanvändbar.
  • Bekvämlighet . Korrekt fördelat tryck gör att du kan ligga på sådana produkter länge och bekvämt. Samtidigt kommer varken ryggen, nacken eller lemmarna att uppleva absolut obehag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Experter rekommenderar att du använder en anti-decubitus gelmadrass för personer med:

  • nästan alla typer av skador och skador på muskuloskeletala systemet (upp till allvarliga frakturer);
  • sjukdomar associerade med störningar i centrala nervsystemet (till exempel förlamning);
  • fastigheter till följd av stroke;
  • brännskador i nästan vilken grad som helst;
  • senil svaghet.

Samtidigt kan produkter med gelfyllmedel användas både för förebyggande och behandling av trycksår i 1-2 kategorier.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Att använda liggmadrassen på sängen är snabbt. Och för att förlänga sitt liv är det viktigaste att komma ihåg och följa flera regler:

  • Anti-decubitus-madrassen ska inte placeras på en säng med metallfjädrar och vassa utskjutande delar. Som regel läggs den på sängen ovanpå en vanlig madrass.
  • Patientens vikt bör inte överstiga det högsta tillåtna som anges i instruktionerna. För gelmadrasser är denna siffra oftast 120-150 kg.
  • Madrassen ska ligga platt utan att bilda stötar som kan minska produktens effektivitet.
  • Madrassen rengörs med en torr eller lätt fuktad trasa (svamp). Det är inte tillåtet att använda alkoholhaltiga eller slipande tvättmedel.
Bild
Bild

Det är nödvändigt att förvara madrassen efter att den inte längre behövs på en torr plats, där direkt solljus inte faller, vid en temperatur på +5 till + 20C.

Räckvidd

Gelfyllda produkter är en ny uppfinning. Men trots detta är deras modellutbud ganska varierat. Samtidigt är de mest populära:

Modell 563 . Består av tre oberoende sektioner. Ramen är tillverkad av syntetisk latex för enkel hantering och rengöring. Lämplig för personer med frakturer och andra störningar i muskuloskeletala systemet, äldre, som på grund av sin ålder inte kan röra sig och andra kategorier av patienter.

Modellens vikt är 45 kg, medan den tål en viktbelastning på upp till 120 kg. Modellen är utrustad med ett speciellt skydd som skyddar madrassen från smuts och gör den lättare att rengöra.

Bild
Bild

Modell TK-1/1 … Överdelen är tillverkad av högkvalitativt polyuretanskum som garanterar maximalt stöd för patientens kropp. Samtidigt kan gelén i cellerna hålla temperaturen 1-1, 5C lägre än temperaturen i människokroppen. Detta gör att madrassen kan ha en kylande och mikromassageeffekt .

Gelen kan ändra sin position i flera riktningar, vilket i kombination med PU -skumets elasticitet gör att den kan fördela alla laster jämnt och undvika överdriven pressning av madrassen. Förutom, modellen har små trapetsformade porer . De ger en konstant passage av luftmassor, vilket gör att madrassen och kroppen kan "andas" och reducerar kraften i tryckresponsen. Den kompletteras med en avtagbar madrassöverdel med en halkfri yta, som har ång- och fuktbeständiga egenskaper. Modellen finns i flera storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell MPP-VP-G2-05 - "andningsbar" polyuretanskumprodukt med ett gelskikt. Hjälper till att optimalt fördela laster på de mest kritiska platserna. Beroende på vikten på liggdelen ändras formen och skapar den största komforten. Utrustad med en avtagbar madrass i polyester med polyuretanbeläggning, som inte är rädd för fukt.

Bild
Bild

Dessa och andra modeller av gelmadrasser är oumbärliga hjälpare för patienterna själva och deras anhöriga, varav de flesta inte har medicinsk utbildning och färdigheter i behandling av trycksår.

Recensioner

Gel-madrasser mot decubitus har fått mycket beröm, inte bara bland specialister, utan också bland konsumenter, vilket framgår av positiva recensioner om denna typ av produkt. De som redan har lyckats använda och utvärdera madrasser med fyllmedel i form av en gel noterar deras bekvämlighet och höga effektivitet, inte bara för förebyggande, utan också för behandling av trycksår som redan har dykt upp.

Bild
Bild

Många köpare noterar också designens fullständiga ljudlöshet, vilket har en gynnsam effekt på patientens nervsystem - inte alla gillar att höra det monotona ljudet från kompressordriften dygnet runt. Sådana egenskaper hos gelprodukter som hållbarhet, styrka och rimligt pris uppskattades mycket av köpare.

Rekommenderad: