Anti-decubitus Cellmadrass: Modeller Med Kompressor Och Tubulär

Innehållsförteckning:

Video: Anti-decubitus Cellmadrass: Modeller Med Kompressor Och Tubulär

Video: Anti-decubitus Cellmadrass: Modeller Med Kompressor Och Tubulär
Video: Kasur matras anti- decubitus. Merk One Med QDC-303 2024, April
Anti-decubitus Cellmadrass: Modeller Med Kompressor Och Tubulär
Anti-decubitus Cellmadrass: Modeller Med Kompressor Och Tubulär
Anonim

Bedliggande patienter kräver särskild vård. Sängen ska vara bekväm för att undvika obehagliga känslor. Personen är begränsad i rörelse, så sängsår kan dyka upp. För att eliminera detta problem är det nödvändigt att köpa en speciell anti-decubitus cellmadrass.

Bild
Bild

Egenskaper och användning

För att förhindra bildning av trycksår måste vissa åtgärder vidtas:

  • Gör en speciell massage och gnugga alla muskler - för att förbättra blodcirkulationen.
  • Applicera salvor och krämer mot liggsår och blöjutslag.
  • Köp en anti-decubitus madrass.
  • Torka och torka ständigt patientens hud (efter att ha utfört hygienprocedurer).
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyra ortopediska madrasser kan inte lösa detta problem; en anti-decubitus-modell måste användas. Vid allvarliga sjukdomar är sängstöd nödvändigt.

Om du ständigt ligger på en mjuk och plan yta upplever patienten nekros på vissa hudområden. Det här är liggsår. För att förhindra att de inträffade skapade de en antidekubitismadrass - en produkt för jämn fördelning av lasten på alla delar av patientens kropp.

Med konstant starkt tryck på hudvävnaden störs utbytesprocessen i hudcellerna. Kapillära blodkärl är mycket elastiska och deformeras under konstant starkt tryck. Det finns en kränkning av blodflödet i vissa delar av människokroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platser som är mest mottagliga för bildandet av trycksår: skinkor; nacke och axelblad.

Många tänker följande: om du ständigt vänder en sängpatient kan du undvika sådana problem. Denna metod har dock flera nackdelar:

  • En vuxen väger mycket, det är svårt att vända honom regelbundet.
  • Om patienten ständigt vänds är huden skadad.
  • När nackstödet lyfts glider kroppen ner och huden skadas.

Det mest lönsamma, användbara och säkra alternativet är att köpa en anti-decubitus madrass.

Särskilda produktmodeller

Idag finns det många modeller av anti-decubitus madrasser. För att göra ett val måste du lyssna på råd från den behandlande läkaren - han kommer att styras av typen av sjukdom och patientens vikt.

Tillverkare har skapat statiska modeller med kompressor. Produktens yta har inte en integrerad struktur, den består av många små celler. En sådan modell bevarar en persons anatomiska form perfekt och fördelar belastningen på varje del av kroppen. Anti-decubitus cellmadrass är perfekt för patienter som kan röra sig lite.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också dynamisk madrass … Genom sin design skiljer sig den här modellen mycket från enkla ortopediska produkter. Den är utrustad med en kompressor som kan reglera trycket på enskilda delar av produkten. Den anti-decubitus dynamiska modellen är lämplig för orörliga patienter.

Bild
Bild

Olika sorter

Den rörformiga madrassen (eller cellmodellen) är skapad i flera versioner, men designen är densamma. Ytan är inte fast, den består av flera segment. Det finns en kompressor som reglerar trycket. På grund av detta uppnås ett föränderligt tryck på enskilda delar av kroppen, vilket förhindrar bildandet av trycksår hos patienten.

Huvudskillnaden mellan dessa modeller är i form och antal segment.

Honungskaka -modellerna är gjorda av celler ordnade i ordning, som liknar en bikaka. Övre locket är tillverkat av naturligt tyg, det är lätt att rengöra och orsakar inte allergiska reaktioner hos en person som ligger på en sådan yta länge. Den är utrustad med en kompressor och en strömförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trives 2500 cellulära anti-decubitus madrasser är olika:

  1. Perforerade produkter , tillverkad med laser. Denna modell har ventilationshål för att ventilera människans hud.
  2. Modellen är gjord av separata celler , förenade med varandra. Även med en lätt rörelse av en person, är luft fördelad över alla sektorer. Dessa produkter är lämpliga för sängliggande patienter som får röra sig lite. Nackdelen med sådana madrasser är viktkategorin - högst 100 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man den bästa modellen?

För att välja rätt anti-decubitus-modell är det nödvändigt att ta hänsyn till patientens vikt och svårighetsgraden av sjukdomen, och det är också värt att titta närmare på de liggsår som redan finns i patientens mjuka vävnader. Alla dessa faktorer påverkar valet av en lämplig produkt.

Köp inte det första som fångar dig. Först måste du mäta sängen, eftersom fel produkt inte kommer att ha önskad effekt. Det kommer inte att befria patienten från uppkomsten av liggsår. Var uppmärksam på människors recensioner också.

Oftast är fyllmedlet för anti-decubitus cellulära madrasser polyuretanskum, och det övre tyget är gjort med perforeringar för att bekämpa svett. Materialet ska vara lätt att rengöra och tvätta väl.

Bild
Bild

Anti-bedsore dynamisk madrass Trives Är celler som ger god ortopedisk prestanda. Denna modell är mycket effektiv, belastningen är jämnt fördelad.

Denna bikakemadrass är uppblåst med en automatisk kompressor som kan användas 24 timmar om dygnet. Tryckrytmen i olika delar av madrassen regleras ungefär var sjätte minut.

Modellen är tillverkad av naturliga och säkra material, de är allergivänliga. Produkten har laserperforering, den kan bibehålla hudens fuktnivå - för att skydda mot trycksår.

Fördelar och nackdelar

De främsta fördelarna är följande:

  • utmärkt massageeffekt;
  • svåra liggsår behandlas;
  • produkterna är utformade för profylax, för att förhindra liggsår.

En betydande nackdel är begränsningen av belastningen på madrassen. Sängpatientens vikt bör inte överstiga 100 kg.

Bild
Bild

Madrass mot sängar " Barry Serio " betraktas som en utmärkt modell i PVC och med en mängd olika kompressoruppblåsta kammar. Sekvensen för sådan behandling är förutbestämd och har en viss rytm. Driftsättet ställs in med en speciell fjärrkontroll som medföljer madrassen. Den största fördelen med denna modell är det överkomliga priset.

Hur använder man det korrekt?

Det är ganska enkelt att använda honungskaka -modellen. Bruksanvisning medföljer den valda produkten. Det är nödvändigt att lägga produkten inte på sängen, utan på en enkel madrass.

Den nedre delen av bikakemodellen skiljer sig från den övre. Det finns rör under dina fötter som tillför luft. Kompressorn ska hängas upp från sängen, den ska inte ligga på golvet och komma i vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När madrassen ligger på sängen bör slangen kontrolleras. De ska vara lösa, inte vridna. På toppen måste du lägga ett ark och lägga patienten. Kompressorn drivs av en 220 V strömförsörjning. Den elektriska ledningen måste vara intakt.

Anpassning

Trycket i produkten måste justeras beroende på vikten av den sjuka personen. Med hjälp av regulatorn, som finns på instrumentbrädan, justeras trycket. Vid uppställning måste personen ligga i sängen.

Trycket testas vid punkten för maximal belastning, där personens skinkor är placerade. Kör fingrarna mellan den vanliga madrassen och nätprodukten. Under normalt driftstryck passerar fingrarna lätt; under lätt belastning kommer fingrarna inte att passera. Justera kompressorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anti-decubitus-cellmadrassen bör rengöras regelbundet med en fuktig svamp eller trasa. Det är förbjudet att använda starka kemiska produkter och alkoholprodukter. Du måste rengöra den uppblåsta madrassen. Det finns ingen anledning att ta hand om kompressorn, du behöver bara torka av ett litet lager damm en gång i veckan.

Cellmodellerna hålls i en tömd form, dolda från solens strålar. Om du ska ta bort madrassen måste du rengöra den från hår, damm och andra föroreningar.

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att en anti-decubitus madrass är nödvändig för en person som är sängliggande. Sängliggande patienter är begränsade i rörelse på grund av sjukdom. Den cellulära produkten kan förhindra uppkomsten av trycksår i olika delar av huden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med begränsad rörelse finns det tryck på olika delar av patientens kropp. Med hjälp av cellmodellen fördelas trycket på människokroppen jämnt över hela ytan.

Moderna tillverkare erbjuder två typer av specialmadrasser - statiska och dynamiska. De senare inkluderar cellulära och rörformade modeller. Valet av en viss produkt beror på svårighetsgraden av personens sjukdom och på råd från den behandlande läkaren. Naturligtvis, för att välja den mest lämpliga produkten, bör du ta hänsyn till en mängd olika nyanser. Valet måste tas så seriöst som möjligt.

Rekommenderad: