Tunna Ortopediska Madrasser: Vi Väljer Madrassen På Sängen

Innehållsförteckning:

Video: Tunna Ortopediska Madrasser: Vi Väljer Madrassen På Sängen

Video: Tunna Ortopediska Madrasser: Vi Väljer Madrassen På Sängen
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Tunna Ortopediska Madrasser: Vi Väljer Madrassen På Sängen
Tunna Ortopediska Madrasser: Vi Väljer Madrassen På Sängen
Anonim

Traditionella ortopediska madrasser har länge vunnit popularitet bland konsumenter. Idag har de gamla sovjetiska madrasserna förts bort från alla sängar i landet och ersatts med ortopediska. Dessa madrasser har dock ett antal nackdelar: högt pris, bristande kompakthet och olägenhet vid transport (en sådan madrass kan inte rullas ihop, tas bort, flyttas från ett rum till ett annat). Tunna ortopediska madrasser är mycket populära idag.

Bild
Bild

Huvudhemligheten med en sund sömn

Tunna ortopediska madrasser är produkter upp till 10 cm höga med olika fyllningar.

De har ett antal fördelar jämfört med sina föregångare (traditionella tjocka ortopediska madrasser), nämligen:

  • överkomligt pris (kostnaden för en tunn ortopedisk madrass är mycket lägre än för traditionella tjocka produkter);
  • lätthet och kompakthet;
  • enkel skötsel (det räcker att regelbundet slå ut madrassen själv från damm och tvätta locket);
  • fyllmedlen i en sådan produkt innehåller naturliga ingredienser som inte kommer att orsaka en allergisk reaktion hos en sovande person;
  • tack vare ett stort urval av storlekar kan du välja ett lämpligt alternativ, med hänsyn till sängens dimensioner (du kan också göra en tunn ortopedisk madrass för en soffa eller en säng med en icke-standardform på beställning);
  • gör varje sovplats bekvämare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla soffor består av två eller flera delar, på vilka vikarna gradvis uppstår tillräckligt stora luckor och fyllmedlet går vilse. En sådan sovplats kan inte kallas bekväm längre, och gäster som somnar i en sådan soffa vaknar trötta på morgonen. Situationen kan dock förändras om huset har en tunn ortopedisk madrass - den behöver bara läggas ovanpå soffan och säkras. Kanten är jämn, alla stötar och bucklor försvinner och gästerna mår bra på morgonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock värt att överväga nackdelarna med dessa små hjälpare:

  • Det rekommenderas att använda dem uteslutande under sömnen, detta är det största besväret. Denna produkt måste vikas och rengöras varje dag, och på kvällen läggs den ut igen och fixas på sovplatsen.
  • Vissa modeller har inte möjlighet att rulla ihop, eftersom de har ett hårt fyllmedel - naturlig kokosfibrer.

Som du kan se har en tunn ortopedisk madrass mycket färre nackdelar än fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

Vid tillverkning av tunna ortopediska madrasser lägger tillverkarna stor vikt vid ortopedläkarnas råd och lyssnar också på konsumenternas feedback.

Dessa produkter skiljer sig åt beroende på kvaliteten på materialet från vilket klädseln av produkten är tillverkad, liksom på kvaliteten på fyllmedlet.

Madrasser, som innehåller naturmaterial och fyllmedel, är dyrare, men de har inte samma kvalitet. De kommer att hålla längre och utföra mycket bättre ortopediska funktioner jämfört med sina billigare motsvarigheter.

Bild
Bild

Om sammansättningen av tunna ortopediska madrasser innehåller syntetiska fyllmedel kommer de att vara betydligt sämre, inte bara i kostnad utan också i kvalitet.

Sådana produkter slits ut snabbare och en tillräcklig ortopedisk effekt tillhandahålls inte.

Det är värt att bekanta dig mer detaljerat med alla möjliga fyllmedel för en tunn ortopedisk madrass och bestämma deras positiva och negativa sidor.

Bild
Bild

Naturlig

Kokosfiber är ett av de bästa fyllningsalternativen som finns . Dess fördelar är att detta fyllmedel har allergivänliga och uttalade ortopediska egenskaper. Det kan till och med användas för att utrusta en sovplats för ett spädbarn.

Kokosfibrer ventileras snabbt, ger god ventilation, försämras inte eller ruttnar i fuktig miljö. Sådant material kommer att tjäna sina ägare i många år, vilket sparar dem från många problem i samband med komfort under sömnen och bibehåller hälsan. Bland nackdelarna är det höga priset och oförmågan att vika eller rulla madrassen till en rulle.

Bild
Bild
  • Biookos är en analog av det tidigare fyllmedlet . Men den största skillnaden från det är att i detta fyllmedel hålls kokosfibrer samman av syntetisk hypoallergen fiber - holofiber. Det är denna skillnad som avsevärt kan minska kostnaden för den färdiga produkten och något mjukna dess design. När det gäller andra egenskaper är egenskaperna hos detta fyllmedel liknande de i den tidigare modellen.
  • Natural latex är ett annat underbart naturligt fyllmedel som är perfekt på alla sätt . Precis som kokosfibrer har naturlig latex utmärkta ortopediska egenskaper, ruttnar inte, är väl ventilerat och kräver liten eller ingen ansträngning för att ta hand om en så tunn ortopedisk madrass.

Det är ganska lätt, har egenskaperna flexibilitet och kompakthet. Hypoallergen, kan användas för daglig sömn. En madrass med ett sådant fyllmedel kommer att vara mycket bekvämt och bekvämt, eftersom det tar formen av en sovande persons kropp. Det finns bara en nackdel med denna modell - det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetisk

  • Syntetisk latex Är ett skummaterial som nästan helt efterliknar egenskaperna hos naturlig latex. På grund av sitt syntetiska ursprung och bräcklighet har den en ganska låg kostnad. Den har en styv bas, tack vare vilken den klarar sina ortopediska arbetsuppgifter väl.
  • Strutoplast - ett material som används som fyllmedel för en tunn ortopedisk madrass. Det är ganska hållbart. Dess styvhet gör att den klarar huvuduppgiften väl. Ett utmärkt alternativ när det gäller pris / kvalitetsförhållande, eftersom kostnaden är mycket lägre än för madrasser gjorda med naturliga fyllmedel.
  • Polyuretanskum - ledande inom försäljning bland syntetiska fyllmedel för tunna ortopediska madrasser, eftersom dessa modeller har det lägsta priset. En madrass fylld med polyuretanskum slits dock snabbt och sjunker på tryckställen. Fördelarna är de goda ortopediska egenskaperna hos denna modell (tack vare användningen av förstärkt skumgummi), liksom allergivänlighet, bekvämlighet och motståndskraft mot fukt.
  • Memoriform - "skum med minne". Den syntetiska filler memoriformen minns perfekt och tar formen av den sovande personens kropp och har en stödjande effekt. Det är ett av de mjukaste fyllmedlen för tunna ortopediska madrasser.

Memoriform kommer att hålla länge, men det har en betydande nackdel - ett högt pris. Memoriform har minskad luftgenomsläpplighet, så madrassen värms upp snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många fyllmedel för tunna ortopediska madrasser, men det är mer lönsamt att köpa en madrass med kombinerat fyllmedel. Många tillverkare tillverkar också sådana. Tack vare det kombinerade fyllmedlet bestämmer användaren själv vilken grad av stelhet han ska välja för sin sovplats - för en ännu trevligare sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en tunn ortopedisk madrass bör du vara uppmärksam på flera viktiga kriterier, nämligen: vikten och hudfärgen hos den användare som den tunna ortopediska madrassen är avsedd för. Produktens optimala styvhet beror på detta.

Det är värt att bestämma storleken på en tunn ortopedisk madrass. Användaren måste veta vilken yta produkten är avsedd för. Om måtten på soffan eller sängen är icke-standard, bör du göra produkten på beställning.

Bild
Bild

Om köparen har en sjukdom är det absolut nödvändigt att rådgöra med en ortoped som ger den bästa versionen av madrassmodellen. Det kommer att lindra spänningar från nedre delen av ryggen och musklerna och stödja ryggraden.

Rekommenderad: