Ortopedisk Bas För Sängen (44 Bilder): Måtten På Gallret Och Madrassen, Den Förstärkta Basen, Vilket Betyder Metallens Höjd

Innehållsförteckning:

Video: Ortopedisk Bas För Sängen (44 Bilder): Måtten På Gallret Och Madrassen, Den Förstärkta Basen, Vilket Betyder Metallens Höjd

Video: Ortopedisk Bas För Sängen (44 Bilder): Måtten På Gallret Och Madrassen, Den Förstärkta Basen, Vilket Betyder Metallens Höjd
Video: Bäddmadrass 3D Ortopedisk 2024, April
Ortopedisk Bas För Sängen (44 Bilder): Måtten På Gallret Och Madrassen, Den Förstärkta Basen, Vilket Betyder Metallens Höjd
Ortopedisk Bas För Sängen (44 Bilder): Måtten På Gallret Och Madrassen, Den Förstärkta Basen, Vilket Betyder Metallens Höjd
Anonim

Valet av säng bör tas på största allvar. Denna möbel utför en av de viktigaste funktionerna i alla hem. En högkvalitativ och bekväm modell kommer att bidra till en sund och hälsosam sömn samt god vila. De mest bekväma och till och med hälsofördelarna är prover med ortopediska baser.

Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

För inte så länge sedan, i vårt land, lärde de sig att sova på sängar med fjädrar är ohälsosamt, och på en bra gammal fjäderbädd är det helt enkelt obehagligt. Efter det verkade mode att sova på brädor. Som regel placerades styva träkonstruktioner under madrassen. Många har använt vanliga trädörrar för detta.

Konstigt nog hade sådana system fortfarande någon ortopedisk effekt, men det var inget tal om en bekväm vila på en sådan säng. De hade inte heller det mest attraktiva utseendet. För närvarande har mycket bekväma och högkvalitativa ortopediska baser utvecklats, så stela och föråldrade alternativ kan överges.

Sådana mönster kan göra även vanliga billiga madrasser så bekväma som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det flera typer av ortopediska sängbottnar.

De skiljer sig från varandra i design och driftsegenskaper, men de har samma driftsprincip. Alla modeller har ett ortopediskt gitter. Den är gjord av olika material och kompletteras med olika funktionella element.

Av ovanstående kan vi dra slutsatsen att ortopediska stiftelser främst utför en viktig funktion för att stödja sovmöbler. Madrasser installerade på liknande strukturer fördubblar deras funktioner och användbara egenskaper.

Bild
Bild

Design

Ortopediska komponenter installeras i möbelboxen. Som regel är ramarna på dessa element gjorda av metall och är mycket hållbara. De kan vara kompletta sängbottnar. För detta måste möblerna ha ben i olika höjder.

Den ortopediska basens huvuduppgift är korrekt belastningsfördelning och bildandet av kajens fjädrande effekt.

Mönster kan ha olika egenskaper och skilja sig från varandra:

  • Rälsmaterialet.
  • Fördjupningen mellan lamellerna.
  • Lamellens bredd.
  • Ramens styrka och tillförlitlighet, liksom materialen från vilka den är gjord.
  • Långt och brett.
  • Möjligheten att ändra elasticitetsgraden för sängbotten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den senare funktionen utförs elektriskt eller genom att lyfta basen.

Olika produkter kan ha olika basdesigner

Till exempel, för en modell avsedd för en person (enkelsäng), tillhandahålls oftast ett speciellt gitter, där det finns 4-5 stöd.

Det finns också sådana mönster där det inte finns något centralt ben. Om gallret inte har några stöd, fästs det direkt på möbelramen med hjälp av lådor. Dessa delar är speciella ramar. Lameller installeras mellan lådorna. Det är värt att uppmärksamma skenornas form. De ska vara något böjda. Sådana konstruktionsegenskaper är nödvändiga så att lasten fördelas jämnt längs hela längden av basen.

Varje enskild skena är installerad i en hållare, där dess ändar kommer att vara något rörliga. Vanligtvis är dessa delar gjorda av hållbart och flexibelt trä. De har den fjädrande effekten som krävs för ortopediska baser.

Bild
Bild

För en mer rymlig dubbelsäng är det nödvändigt att välja basen först efter alla mått på karm och madrass . Utformningen av sådana modeller skiljer sig väsentligt från enkelsängskopior.

Som regel finns det i sådana produkter lameller med samma längd som i enkelsängar. De är dock ordnade lite annorlunda: i 2 rader. Det finns en tvärstång i gallret för dubbla möbler. Lamellerna måste fästas på den och på ramens kanter.

Den största fördelen med sådana modeller är att baserna i dem kan justeras efter eget gottfinnande. I sådana utföranden är det möjligt att ändra lamellernas spänning.

Till exempel, för personer med en stor vikt, är en hög elasticitet i basen idealisk och för lätta personer - medelstora eller minsta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kompletteras sängar med ortopediska baser med lyftkonstruktioner

Närvaron av sådana detaljer är tillrådligt om basen under madrassen är grunden för lamellerna. I detta fall ger en hopfällbar madrass och ett nät med lameller den bekvämaste åtkomsten till en rymlig öppen nisch. Den kan användas som en rymlig förvaring.

Kvalitetslameller gjorda av naturliga träslag är hållbara. Strukturer med sådana element kan tjäna sina ägare i mer än ett decennium. Som regel, i riktigt högkvalitativa och pålitliga underlag, ändras lamellerna mycket enkelt och snabbt. Om vi talar om en produkt av låg kvalitet kan det uppstå problem med att byta skenorna.

Dessa sofistikerade mönster kräver ingen särskild omsorg. Men om du misstänker att systemet är trasigt i något område, är det värt att göra en grundlig inspektion. Om lamellerna vid basen är ur funktion bör nya installeras istället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För närvarande är möbelmarknaden fylld med multifunktionella och praktiska möbler, kompletterade med olika mekanismer och genomtänkta mönster:

Ortopediska sängar med fällmekanism är utbredda idag . I sådana fall finns det en bekväm bas, som inte skiljer sig mycket från klassiska modeller. Den enda skillnaden mellan hopfällbara sängar och vanliga sängar är en speciell lyftmekanism.

Bild
Bild

Det finns flera typer av mekanismer i hopfällbara sängar.

Det enklaste är manuella konstruktioner (gångjärn) . Sådana modeller utmärks av sin hållbarhet och slitstyrka. De misslyckas sällan. Dessa alternativ är dock inte lämpliga för alla, eftersom det är ganska svårt att lägga upp dem. För att höja en säng med en sådan mekanism måste du hålla i basen och madrassen, och dessa föremål är inte de enklaste.

Det rekommenderas inte att placera en säng med en manuell lyftmekanism i ett barns sovrum. Ett barn kanske inte kan hantera en sådan modell och bli skadad när han lyfter sängen.

Bild
Bild

Fjädermekanismer är inte de mest bekväma att lyfta . Särskilt ofta möter människor ett sådant problem som kompletterar sin sovplats med en tung madrass. Under lyftprocessen hålls basen i ett "upphängt" tillstånd på grund av fjädrarnas motstånd. Denna mekanism är okomplicerad och problemfri.

Den största nackdelen med vårbäddar är deras bräcklighet. Med tiden sträcker sig fjädrarna i en sådan mekanism och tappar sin elasticitet. Detta problem kan bara lösas genom att helt byta ut dessa delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest moderna och högteknologiska är gasdämpare . De utvecklas snabbt och enkelt. Basen och madrassen i sådana modeller stiger smidigt och tyst. En sådan mekanism är konstruerad för lång och regelbunden drift. Den tål tung belastning. Oftast finns gasdämpare i rymliga dubbelsängar och ligger under en ortopedisk bas med en tung madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen blir lyftmekanismer utrustade med en elektrisk drivning populärare . I dessa modeller höjs basen och madrassen med fjärrkontrollen.

Bild
Bild

Ortopediska galler är hopfällbara och svetsade . Svetsade sorter installeras vanligtvis i alla metall- och trämodeller. Anordningen för sådana strukturer upprepar i många avseenden integrerade alternativ. Fällbara baser finns med eller utan ben. Detta faktum påverkar dock inte på något sätt de funktionella egenskaperna hos möblerna.

Metallbaser är starka och hållbara … Sådana alternativ är mindre vanliga än träbaser. Vid tillverkning av sådana delar används högkvalitativt korrosionsstål. Metallbaser kan målas och de behandlas med speciella polymerbeläggningar. Den genomsnittliga livslängden för sådana förstärkta baser är 25 år. De är billiga och tappar inte sin styvhet med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen efterfrågas justerbara ortopediska sängar.

Det finns 2 typer av sådana strukturer:

  • Med reglering av styvheten hos lamellerna . Inledningsvis är böjningen av lamellerna utformad för den vanliga friska personen. Men för människor som lider av olika sjukdomar i samband med ryggraden räcker inte baserna med sådana detaljer. I en högkvalitativ justerbar bas kan du ändra styvhetsnivån på en gång för alla lameller eller några av lamellerna i en viss zon.
  • Justerbar position . En sådan intressant och användbar funktion har oftast sängar med lyftmekanism. I det här fallet används det lite annorlunda än i klassiska modeller med rymliga nischer för förvaring av sängkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den protetiska basen i sådana modeller är indelad i segment . Deras position i förhållande till varandra ändras enkelt i enlighet med användarens önskemål. Övre delen kan höjas för en bekvämare sovplats. Under sådana förhållanden kan du bekvämt sätta dig ner och ta en kopp kaffe, läsa en bok eller titta på TV på kvällen.

I sådana sängar ändras också den nedre delen . Denna funktion är särskilt användbar för personer som lider av ödem. Det är inte alltid värt att lägga en kudde under fötterna på natten. I denna position höjs fötterna något och svullnaden avtar verkligen, men en stor belastning på knälederna provoceras. Detta problem kan lösas med hjälp av en ortopedisk bas, där den nedre delen är något höjd i en liten vinkel.

Bild
Bild

Det funktionella kombinerade alternativet kommer att kosta lite mer för köparen. Sådana baser kombinerar alla ovanstående egenskaper. Sådana möbler kan enkelt anpassas för dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basmått

Högkvalitativa och bekväma baser för små enkelsängar finns i längder och bredder på 80x190, 80x200, 90x190 och 90x200 cm. Typiska underlag för en dubbelsäng har måtten 160x190, 160x200 cm. Men det finns också större alternativ. Till exempel har baserna för King Size- och Queen Size -sängar mer imponerande dimensioner: 180x190, 180x200, 200x200, 200x220 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera finns det i många möbelsalonger separata baser från sängarna . De mest populära är exemplar med en längd och bredd på 140x190, 140x200 cm. Sådana modeller är individuella inredningsartiklar som är sammansatta av olika element. Dessa mönster köps oftast av människor som är på språng. För en och en halv säng produceras baser med följande parametrar: 120x160, 120x190, 120x200 cm.

Material (redigera)

De material som de ortopediska baserna är gjorda påverkar direkt kvaliteten på den färdiga produkten:

De mest hållbara och pålitliga är metallalternativen . De deformeras inte, sjunker eller knarrar med tiden. De kan användas varje dag. Metallbaser tål lätt tung belastning utan att förlora komfortegenskaper.

Den största nackdelen med sådana strukturer är deras vikt. Metallunderlag är ganska tunga. På grund av sådana element ökar kajen betydligt vikt och slutar vara mobil.

Bild
Bild

Metallalternativ är dock mindre vanliga än träbaser . Det rekommenderas att välja högkvalitativa och miljövänliga massiva träprodukter. De mest hållbara och slitstarka konstruktionerna är gjorda av ek, bok eller al. Sådana strukturer är inte billiga, men de tjänar under mycket lång tid. De är svåra att bryta eller skada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mindre stabila och pålitliga baser är gjorda av billiga material som MDF eller spånskiva . Lamellerna i dessa strukturer utmärks inte av hög hållfasthet och hållbarhet. De är lätta att bryta. Om lamellerna vid basen blir oanvändbara måste de bytas ut mot nya.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa

Högkvalitativa och bekväma ortopediska baser produceras av en stor rysk fabrik "KomKor " … Dess sortiment innehåller slitstarka modeller för dubbelsängar, enkelsängar och en och en och en halv säng samt modern elektrisk design. Alla system är utrustade med robusta metallramar och trälister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baser med overhead och invändig fastsättning av latoflexer, samt hopfällbara och hopfällbara modeller produceras av Glazov Metalware Plant "Forward-Mebel ". Alla mönster finns i olika längder och bredder, så varje kund kommer att kunna välja ett alternativ med lämpliga dimensioner för sig själv. Basramarna från Forward-Mebel är svetsade i metall. Böjda limmade latoflexer fästs på dem med propylenhållare.

Bild
Bild

Ortopediska baser från den italienska tillverkaren Lineaflex är mycket efterfrågade . De är billiga och utmärkta budgetklasser. Högkvalitativa strukturer är inte rädda för temperaturfall och atmosfäriska påverkan, eftersom de behandlas med ett speciellt pulvermedel. Basramarna från Lineaflex är gjorda av stålrör, vilket gör dem mycket starka och hållbara.

Bild
Bild

Olika basalternativ är tillgängliga från Vegas . Företagets sortiment innehåller mönster i olika storlekar: från enstaka till kungliga bitar. Signatur Vegas-blad har miljövänliga lameller i björkträ och robusta metallprofilramar.

Bild
Bild

Många konsumenter väljer populära och funktionella produkter från varumärket Ormatek .… Detta välkända varumärke erbjuder en mängd olika alternativ för kunderna att välja mellan: från ortopedisk till solid. Ortopediska alternativ har lyftmekanismer och speciella transformationssystem. Ormateks grunder kan matchas med valfri plånbok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en bekväm och högkvalitativ ortopedisk bas bör följande parametrar för sängen beaktas:

  • Först och främst är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av madrass. Om det finns ett fjäderblock i det är det bättre att köpa ett stöd med ett avstånd mellan lamellerna på 5 cm. Om du har köpt en fjäderlös madrass är det bättre att välja en bas där 3 cm återstår mellan lameller.
  • Om du inte har köpt en madrass än, bör du lita på en enkel och universell regel: ju oftare lamellerna är placerade, desto bättre. Sådana baser tål tung belastning och kommer att hålla mycket länge.
  • Basens och madrassens mått måste matcha. En alltför stor madrass kommer att glida och hänga av sängen. Detta kan påverka sängens komfortegenskaper negativt.
Bild
Bild
  • Experter rekommenderar att du köper en säng med en ortopedisk bas, som levereras med en lämplig madrass.
  • Glöm inte att en bekväm ortopedisk bas absolut inte är lämplig för hårda madrasser bestående av kokosnöt. Detta material är inte konstruerat för ens de minsta nedböjningarna.
  • Du bör också bestämma basmaterialet. Här är valet litet: trä eller metall. Oftast köper folk baser med metallramar och trälister. Det rekommenderas att välja modeller där lamellerna är gjorda av naturliga träslag, eftersom de är mer hållbara.
  • Köp ortopediska baser gjorda av populära och välkända märken. Sådana modeller kommer att glädja dig med hög kvalitet och lång livslängd.

Rekommenderad: