Madrassöverdel Och Madrassöverdrag (39 Bilder): Bambu, Barn Med Dragkedja Och Vattentätt Skydd, Vilket är Bättre Att Välja För Sängen

Innehållsförteckning:

Video: Madrassöverdel Och Madrassöverdrag (39 Bilder): Bambu, Barn Med Dragkedja Och Vattentätt Skydd, Vilket är Bättre Att Välja För Sängen

Video: Madrassöverdel Och Madrassöverdrag (39 Bilder): Bambu, Barn Med Dragkedja Och Vattentätt Skydd, Vilket är Bättre Att Välja För Sängen
Video: Best Mattress Covers Reviews 2021 | Best Budget Mattress Covers (Buying Guide) 2024, April
Madrassöverdel Och Madrassöverdrag (39 Bilder): Bambu, Barn Med Dragkedja Och Vattentätt Skydd, Vilket är Bättre Att Välja För Sängen
Madrassöverdel Och Madrassöverdrag (39 Bilder): Bambu, Barn Med Dragkedja Och Vattentätt Skydd, Vilket är Bättre Att Välja För Sängen
Anonim

En av faktorerna som påverkar varaktigheten av madrassanvändning är närvaron eller frånvaron av en madrassöverlägg. Tack vare en högkvalitativ madrassöverdel håller en dyr bas inte bara längre utan också behåller sitt utseende längre. Att hitta rätt i det stora sortimentet av sängtillbehör är inte lätt. Vilka kriterier bör beaktas när du väljer dem, för att inte bli besviken över köpet, i vilka fall är det lämpligt att köpa en tunn modell, och när det finns en hög topp och om det finns en idealisk "klädsel" för en madrass alls - låt oss ta reda på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver vi det?

En bra konsult kommer säkert att föreslå köparen, förutom madrassen, att köpa en bra madrattopp. Och det är inte bara att sträva efter att öka försäljningen. Madrasstillbehör - överdrag, madrassöverdrag och madrassöverdrag - är praktiska och extremt användbara saker som är utformade för att lösa flera problem samtidigt:

  • Skydd av basen från olika typer av föroreningar.
  • Skapande av en barriär mot damm och fukt.
  • Säkerställer perfekt hygien på sovytan.
  • Korrigering av madrasshårdhetsparametrar och temperaturkontroll av sovplatsen på grund av "andningsegenskaperna".
  • Förbättrad sömnkvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka typer av omslag finns det?

Överdrag ger allroundskydd av madrassen och skyddar inte bara ovansidan och sidorna utan även botten. De kan vara avtagbara och icke-avtagbara. Strukturella element i den icke-avtagbara versionen av produkten inkluderar ränder, luftare, inspektionslås, handtag. Dess största nackdel är vanliga kemtvättskostnader.

Bild
Bild

I detta avseende är avtagbara lock mycket bekvämare, med undantag för jacquardprodukter. Eftersom tvätt av detta material är extremt oönskat måste du förr eller senare använda kemtvättstjänster. Alla andra tyger kan tvättas utan problem. En annan nackdel med avtagbara lock är att de går vilse.

Dessutom, när det är nödvändigt att ta bort locket, är en sådan uppgift svår för en person.

Det "fristående" locket med blixtlås är en komplett "klädsel" för madrassen, och är faktiskt en integrerad del . Under locket kan du se en fyllning av flera lager madrass eller ett tunt skyddande lager som döljer de inre lagren. Dessa produkter är problemfria i drift och tål lätt torr eller våt sanering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av dragkedjor, som i de flesta fall används för att utrusta produktens sidoväggar, sys in längs omkretsen från tre sidor, underlättar i hög grad processen att ta bort locket.

Sådana produkter utför inte bara skyddsfunktioner, utan fungerar också som ett dekorativt element, som kompletterar det inre av sovrummet. I det här fallet är det viktigt att välja en färg som överensstämmer med bakgrundsfinishen och texturen, som liknar möbelklädsel och andra textilier.

Kriterier för att välja ett sådant omslag:

  • Naturligt tyg.
  • Ökade hållfasthetsegenskaper.
  • Pålitlig dragkedja.
  • Höga hygroskopiska egenskaper.
Bild
Bild

Nu ökar konsumenternas efterfrågan på produkter med ortopediska funktioner - det här är möbler med en bas som korrigerar hårdheten och madrasser med medicinska egenskaper. För att förbättra den ortopediska effekten används sängtillbehör av naturlig latex. Inte mindre efterfrågade är vattentäta och allergiframkallande lock, vars tillverkning blev möjlig tack vare användningen av innovativa material, som vi kommer att prata om lite senare.

Omslagets kvalitet påverkar direkt förmågan att förhindra mekaniska skador och förhindra kontaminering av madrassen, vilket förlänger produktens hållbarhet.

Bild
Bild

Varianter av madrassöverdel

Det finns två kategorier av produkter av denna typ - tjocka madrassöverdrag och tunna. Förutom förmågan att skydda bladet kan toppers öka och minska bladets styvhet:

Ortopediska madrassöverdrag . Fel val av madrass, särskilt parametrarna för styvhet, är en anledning att titta närmare på just denna produktgrupp, särskilt om tidsfristen för att lämna tillbaka en olämplig produkt redan har missats. En sådan modell förvärvas ofta av medicinska skäl för att lindra patientens tillstånd. I sådana situationer är mjukhet grundläggande viktigt, eller tvärtom - kojens styvhet. Om du behöver öka den ortopediska effekten används ett hårt lock där tyget innehåller kokosnöt. I ett annat fall tas ett mjukt madrassöverdrag: för att mjuka upp sovytans styvhet använder tillverkarna olika fyllmedel med mer uttalade ortopediska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ullmadrassöverdrag . I vissa fall vill köpare av denna typ av toppers bara förbättra sitt välbefinnande, medan i andra behovet av att köpa dem beror på obehagliga diagnoser: ischias, osteokondros, artralgi, artrit och andra ledsjukdomar av olika lokalisering. Hjälp av ullmadrassöverdrag kommer till uttryck i att stabilisera cirkulationssystemet, normalisera centrala nervsystemets arbete och lindra muskelspänningar.

Det är innehållet av fårfett - lanolin i ullfibrer som ger en liknande terapeutisk effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säsongens toppers . Poängen med att köpa en säsongsbetonad madrass toppar beror på förmågan hos en sådan modell att skapa maximal komfort för den sovande, beroende på säsong. Att använda en sommartopp, som vanligtvis är gjord av siden eller linne, ger en trevlig känslig kontakt, eftersom sovplatsen kommer att vara måttligt sval. Dessutom har dessa tyger förmågan att transportera bort fukt från kroppen i form av svett. Med ett vinteröverdrag (ull + fyllmedel) kommer du alltid att vara varm. Glöm inte hälsofördelarna med ullfibrer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortiment av tunna madrassöverdrag

Varje produkt från denna grupp har skyddande funktioner, och vad beror helt på vilka underarter av tunna madrassöverdrag du planerar att hantera:

  • Klassiska modeller . Vid tillverkningen används både naturliga tyger och syntet. Externt är en klassisk madrassöverdel en tät kudde som fästs på madrassen med olika typer av fästelement. Produkten skyddar basen från smuts, begränsar tillgången till damm, förhindrar bildandet av flossiga områden och förlänger därmed basens livslängd.
  • Vattentäta produkter . Huvudfunktionen är fuktskydd. Materialet innehåller speciella membran för att förhindra att vatten tränger in. Dessutom påverkar denna egenskap hos tyget inte på något sätt komfortnivån under sömnen. En annan fördel med en vattentät produkt är dess goda "andningsegenskaper", och därför är produkten mycket efterfrågad bland pappor och mammor som nyligen har blivit föräldrar. Det vattentäta locket ger normal luftcirkulation, till skillnad från vanliga oljedukar, som skapar en skadlig "växthus" -effekt, vilket resulterar i att den känsliga huden hos nyfödda ofta täcks av blöjutslag. Den vattentäta madrassöverdelen är en riktig räddning för dem som tar hand om äldre eller sängliggande patienter. Slutligen gör det bara livet enklare - du behöver inte längre oroa dig för säkerheten hos en dyr madrass på grund av ett glas juice eller en kopp kaffe som råkar spillas ut på morgonen.

Madrassöverdrag - "vattentäta" löser helt problemet med barns nattöverraskningar, tack vare modern textilteknik.

Bild
Bild

Antiallergena modeller . Här talar vi om skyddsfunktioner av ett annat slag. De antibakteriella egenskaperna hos speciella impregneringar i tyget hjälper till att bekämpa husstoftkvalster, vilket begränsar tillgången till basen, vars inre lager är en favoritplats för parasiter som bildar hela kolonier där. Den antibakteriella madrassöverdelen skapar en skyddande barriär, tack vare vilken du inte längre kommer att störas av svamp och mögel - de viktigaste källorna till starka allergener som provocerar utvecklingen av astma och förvärring av symtom på andningssjukdomar.

Madrassöverdrag är enkellagerade-som de flesta klassiska modeller och flerskiktade. I tvålagers vattentäta motsvarigheter används bomull för tillverkning av det övre lagret, och membrantyget används för det nedre. De flesta modellerna är i tre lager, när det yttre lagret är tillverkat av naturmaterial som bomull, siden, bambu, jacquard.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambuprodukter är nu på topp i popularitet, eftersom de har många positiva egenskaper: från enkel skötsel till allergivänliga.

Quiltade madrassöverdrag, tillverkade med ultrastep -teknik (termiska sömmar), som förbättrar materialets utseende och förhindrar att det övre lagret krullar, har en lång livslängd. En lönsam lösning som kommer att uppskattas av ägarna till möbler av icke -standardiserade former - madrassöverdrag för en rund säng eller en rund säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

Toppers är mångsidiga produkter som vid behov kan fungera som en fullvärdig ersättning för en säng eller utföra funktionen som en ortopedisk bas. Trots sin lilla tjocklek stöder ett sådant attribut fullt ut den sovande kroppen och ger maximal komfort. Beroende på uppgiften - mjukning eller ökning av ytan, använder tillverkarna olika fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjukgörande madrassöverdrag är tillverkade av följande material:

  1. Latex (naturligt) - måttlig styvhet, uttalad ortopedisk effekt, vattenbeständighet, optimala värmeöverföringsegenskaper, motståndskraft mot deformation. Detta är det bästa fyllmedlet från de befintliga, produkterna tillverkade av det är de mest bekväma och pålitliga.
  2. Memorix med förmågan att komma ihåg kroppsform . Tjockleken på sådana toppers är 4 cm, vilket inte påverkar kostnaden: de är ganska dyra. Men kostnaden kompenseras mer än komfortnivån.
  3. Holofiber / Struttofiber . Sammansättning: polyesterfiber + linne + ull + bomull. På grund av den balanserade kombinationen av syntet och naturliga råvaror är madrasserna funktionella maximalt. Detta är en tydlig demonstration av budgetens toppers förmåga att mjuka upp en hård madrass och jämna ut ytan.
  4. Polyuretanskum (PPU) - en modern analog av skumgummi. Denna fyllning ger toppmaskinens maximala mjukhet, men man kan inte räkna med långvarig drift. I grund och botten köps madrassöverdrag av polyuretanskum på grund av deras låga kostnad, eftersom praktiska egenskaper definitivt inte är en av deras fördelar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande används för att göra elastiska, styva toppers:

  • Kokos kokos - hårt latexfyllmedel för att justera kojens hårdhet. Materialet kännetecknas av utmärkt andningsförmåga och hygroskopicitet.
  • Bikokos / struttofiber (holofiber) - dessa material används inte särskilt ofta.

När det gäller kokosmadrassen, beror korrigeringsförmågan på produktens tjocklek. En liten korrigering behövs - välj en topper med en parameter från 2 till 3 centimeter, om signifikant, sedan 6 centimeter.

Bild
Bild

Monteringstyper

Du vet redan om de hörnelastiska banden med hjälp av vilka madrassskydden fästs på madrassen. Denna typ av infästning är praktisk eftersom den gör att du direkt kan ta bort produkten för tvätt. Gummibandens minus är deformation - ett oundvikligt fenomen under långvarig användning, vilket resulterar i att madrassöverdelen slutar hålla fast i madrassen, glider ner och går vilse. Plus - ett demokratiskt pris.

Madrassöverdrag, där sidoväggarna är utrustade med en elastisk flygning, är mycket mer praktiska, men för att ta bort produkten måste du anstränga dig lite mer än i föregående fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Att veta de exakta parametrarna för sängen hjälper till att undvika eventuella besvikelser. Förutom sängens längd / bredd måste du mäta tjockleken på madrassen som används, den senare förbises ofta. Resultatet är missnöje med köpet.

När det gäller storlek på madrassöverdrag är allt ganska enkelt här:

  • Produkter för de minsta - från 120x60 cm till 190x60 cm.
  • Kompakta soffor, barn-, tonårssängar - från 70x120 cm till 70x220 cm.
  • Enkelsängar (barn / vuxenmodeller) - från 80x140 cm till 90x200 cm. Eurostandard - 145x200 cm.
  • En och en halv - från 100x180 cm till 130x220 cm.
  • Dubbel (standard / anpassad storlek) - från 140x180 cm till 170x220 cm, 160x200 cm är lämplig för medelstora sängar.
  • Dubbel (King Size) - från 180x180 cm till 200x220 cm.

Om prioriteten är att köpa en topper med möjlighet att förbättra ortopediska egenskaper är det mycket viktigt att inte misstas med tjockleken. De tjockaste produkterna kan bära en betydande kroppsvikt. 5 cm tjocklek är konstruerad för vikt upp till 85 kg. Tunna madrassöverdrag är 2-10 cm tjocka.

Bild
Bild

Tyger

Sängkläder är tillverkade av följande typer av naturliga och konstgjorda material:

  • Bambu fiber vars värde ligger i dess höga antibakteriella egenskaper. Dessutom är det allergivänligt och krävande att underhålla.
  • Siden - tyget lätthet och mjukhet ger maximal komfort för taktil kontakt. Det är ett nöje att sova på ett sidenmadrassöverdrag i värmen.
  • Ull (kamel, får) eller filt med medicinska och andningsbara egenskaper. Glöm inte att detta material är den främsta utmanaren för rollen som allergiprovokatör.
  • Jacquard - en populär typ av tyg, trots dess höga kostnad. Det anses vara ett miljövänligt material och är definitivt inte en allergiprovokatör.
  • Bomull - utmärkt hygroskopicitet kombinerat med förmågan att kyla och fräscha upp sovytan.
  • Polycotton - hållbarhet, praktisk, hypoallergenicitet - en kombination som tilltalar många köpare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är det bästa valet för en säng?

Valet av madrassöverdrag avgör till stor del deras syfte: för spädbarn - vattentät, för allergiker - allergivänliga, när målet är återhämtning, sedan ull, måste du justera styvheten - ortopediska toppers. Bestäm omedelbart med närvaro / frånvaro av behovet av ytterligare impregneringar - antistatisk, med relax -funktionen, vilket ökar produktkostnaden.

För att korrigera sovytans parametrar, slösa inte tid på att studera sortimentet av tunna madrasser, den enda assistenten i denna fråga är en topper med ortopediska funktioner.

Vad behöver du veta innan du köper?

Huvudkriterierna för att välja rätt modell:

  • Storlekar och förhållandet mellan madrassens dimensioner och madrassens toppmått. Om produkten har sidoväggar, utöver bredden / längden, ta reda på madrassens höjd.
  • Produkttyp.
  • Typ av fyllmedel, om du planerar att köpa en topper.
  • Kroppens individuella egenskaper vid köp av en medicinsk ullprodukt för att minimera risken för att utveckla allergier.

Onödigt att säga, i en högkvalitativ produkt är linjerna släta, sömmarna starka, fästelementen pålitliga och den yttre beläggningen ser attraktiv ut. Krokar och utskjutande trådar är inte tillåtna.

Bild
Bild

Recensioner

Analysen av recensioner visar att de allra flesta användare redan har uppskattat fördelarna med dessa tillbehör:

  • Nödvändiga och användbara funktioner: skyddande, korrigerande och särskilt antibakteriella.
  • Toppers förmåga att "korrigera" defekter i sovytan - leder, höjdskillnader.
  • Bekvämhet för fästelement, särskilt elastiska band.
  • Lätt att underhålla.
  • Möjlighet att välja en madrassöverdel för vilken säng som helst.

Den största svårigheten ligger inte i att välja en madrassöverdel, utan i hur man inte ska misstas i kvalitet. Speciellt när det gäller barnprodukter. Utbudet i detta marknadssegment har länge överträffat efterfrågan, och många tillverkare erbjuder madrassskydd till låga priser. Men mödrarnas åsikt i den här frågan är oändlig: det är bättre att spendera pengar på ett par dyra madrassöverdrag av hög kvalitet än att slåss med taggig värme, blöjutslag eller till och med allergi hos ett barn. Hälsa är dyrare.

Rekommenderad: