Madrassöverdrag (41 Bilder): Skyddande Och Avtagbart Med Dragkedja, 160x200 Och 180x200, Jacquard Eller Stickat, Vilket är Bättre För Sängen

Innehållsförteckning:

Video: Madrassöverdrag (41 Bilder): Skyddande Och Avtagbart Med Dragkedja, 160x200 Och 180x200, Jacquard Eller Stickat, Vilket är Bättre För Sängen

Video: Madrassöverdrag (41 Bilder): Skyddande Och Avtagbart Med Dragkedja, 160x200 Och 180x200, Jacquard Eller Stickat, Vilket är Bättre För Sängen
Video: Vad är skillnaden mellan AeroSleep madrasskydd och ett vanligt madrasskydd? 2024, April
Madrassöverdrag (41 Bilder): Skyddande Och Avtagbart Med Dragkedja, 160x200 Och 180x200, Jacquard Eller Stickat, Vilket är Bättre För Sängen
Madrassöverdrag (41 Bilder): Skyddande Och Avtagbart Med Dragkedja, 160x200 Och 180x200, Jacquard Eller Stickat, Vilket är Bättre För Sängen
Anonim

För att bevara madrassens ursprungliga utseende och för att göra det mer bekvämt att använda, bör du komplettera produkten med ett lock. Olika modeller, tyger och färger gör att du kan välja ett madrassöverdrag för varje smak.

Funktioner och Fördelar

Ett madrassöverdrag är oersättligt när du använder en madrass, eftersom det har många fördelar:

  • Pålitligt skydd mot smuts . Med tiden blir madrassen smutsig, för under sömnen svettas människor, talg utsöndras och spår av kosmetika kan finnas kvar. Om vätska av något slag kommer på madrassen är det nästan omöjligt att bli av med den. Det är värt att omedelbart köpa ett skyddande dammtätt lock med madrassen. Vid behov kan du alltid tvätta den i tvättmaskinen.
  • Bibehålla ett attraktivt utseende på madrassen . Det ogenomträngliga fuktresistenta locket skyddar produkten från inträngande av vätska, eftersom madrassen innehåller lager av fyllmedel som förlorar sina egenskaper med frekvent kontakt med fukt. Om du inte använder ett extra fuktsäkert lock måste madrassen bytas före det datum som tillverkaren har angett.
  • Damm- och allergiskydd . Närvaron av ett hygieniskt, antiallergiskt skydd skyddar produkten på ett tillförlitligt sätt mot dammkvalster-saprofyter. Många människor lider av allergi mot damm eller kvalster, som åtföljs av nysningar, ibland kramper och snabb andning. Dammkvalster är mycket vanliga i oskyddade madrasser eftersom de livnär sig på döda hudceller som samlas i madrassen. Antiallergen lock kommer att bli av med allergier en gång för alla.
  • Garantibehållning från tillverkaren.
Bild
Bild

Moderna modeller av madrassöverdrag är gjorda av olika material, vilket gör att varje kund kan hitta det bästa alternativet. Till exempel är ett allergivänligt lock tillverkat av ett material som inte irriterar huden. Det kan tvättas vid mycket höga temperaturer för att döda absolut alla bakterier.

Det vattenavvisande skyddet skyddar madrassen från fukt. Under sömnen utsöndrar kroppen vätska; oavsiktligt kan du spilla kaffe eller te. Det vattentäta alternativet kommer på ett tillförlitligt sätt att skydda en dyr madrass från fukt och smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna tillverkare av snygga och högkvalitativa madrasser erbjuder en mängd olika överdrag för pålitligt skydd av produkter. De skiljer sig från varandra enligt olika kriterier.

Alla överdrag är uppdelade i fasta och avtagbara - beroende på typ av infästning på madrassen. Varje alternativ har fördelar. Fasta föremål får inte tas bort från madrasser. De kan vara gjorda av olika material - siden, ull, jacquard, bomull, calico, satin. Bekvämligheten med sådana alternativ ligger i det faktum att de inte går vilse under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det avtagbara locket fungerar som ett separat element, det kan enkelt tas bort från madrassen - till exempel för att byta ut eller tvätta produkten. Många produkter presenteras med dragkedjor, eftersom de kan öppnas vid behov. Det finns två typer av blixtlåsfodral:

  • Produkten har en dragkedja på tre sidor, så den öppnas på samma sätt som en bok . Det är pålitligt men opraktiskt. Efter tvätt krymper plagget vanligtvis något, så det är möjligt att det är ganska svårt att sätta på det igen.
  • Allround-dragkedjan är praktisk och lätt att använda . Efter att ha knäppt upp får du två halvor. Det brukar ta lite tid att tvätta och torka locket, så att du kan vända madrassen och sova på den andra halvan.
Bild
Bild

Andra typer inkluderar:

  • Lakan med ett elastiskt band täcker bara ena sidan av madrassen, men den är perfekt fastsatt och rullar inte . Den kan vara tillverkad av vattentätt tyg och ha en ortopedisk effekt. Elastiska band kan endast placeras i produktens hörn eller sys runt hela omkretsen av omslagsarket.
  • Skyddet för en bomullsmadrass är vanligtvis tillverkat av 100% bomull . Det skyddar hela produktens yta på ett tillförlitligt sätt. Det kan tvättas även vid 90 grader, vilket kommer att döda alla bakterier. Produkter för innermadrasser är tillverkade av slitstarka material som är behagliga att röra vid.
  • Futon är mycket efterfrågat eftersom det kan lagras kollapsat. Denna madrass kan läggas på golvet för att skapa en bekväm och mjuk sovplats. Efter att ha sovit kan den rullas tillbaka till en liten rulle för förvaring. Ett futonfodral ska vara praktiskt och hållbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Moderna tillverkare erbjuder snygga och hållbara modeller för transport eller förvaring av madrasser. De är gjorda av slitstarka material och finns i en mängd olika färger. De flesta modeller rekommenderas inte att vikas under transport eller förvaring.
  • Skydd för barnmadrasser produceras också … De har standardstorlekar, skyddar produkten från damm och smuts. De kännetecknas av antiallergiska och vattenavvisande egenskaper. Barnalternativ är vanligtvis avtagbara, eftersom de måste tvättas ofta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativt alternativ används som sängdekoration. En sådan produkt utför inte bara en skyddande funktion, utan också en estetisk funktion. När du använder ett sådant lock behöver du inte lägga locket ovanpå, eftersom det fungerar som ett dekorativt element. Tillverkare använder en mängd ljusa och ovanliga utskrifter. Alla kan välja ett alternativ efter eget tycke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Överdragets och madrassens mått måste vara identiska eftersom madrassöverdelen måste sitta tätt mot produkten. Moderna tillverkare erbjuder både standard- och icke-standardalternativ. Om önskad storlek inte är tillgänglig kan den beställas individuellt. Du kan välja modellens tyg och färg. Produkten är klar om några dagar.

Omslag för en enkelsäng presenteras i följande storlekar: 80 × 190, 80 × 200, 190 × 90 cm. Den en och en halv versionen har måtten 120 × 200 cm. Om du behöver en modell för en dubbelsäng, då företag erbjuder modellerna 140 × 200, 160 × 200 och 180 × 200.

Bild
Bild

En modell med måtten 70 × 140 cm är idealisk för en spjälsäng. För nyfödda görs också madrasser med madrassöverdrag - 120 × 60 cm.

Zip -modeller är vanligtvis standardhöjd. Den mest populära storleken för en enkelsäng är följande - 90 × 200 × 18 cm. För en tunn madrass måste du leta efter ett överdrag med en höjd av 16 cm. Det kan mäta 1600 × 2000 mm om du letar efter ett bra alternativ för en dubbelsäng.

Bild
Bild

Material (redigera)

Madrassöverdrag är tillverkade av slitstarka tyger som är mycket hållbara. De måste inte bara tåla tung belastning, utan också vardagsfriktion.

När du väljer ett omslag, var noga med att uppmärksamma tyget, eftersom det måste vara perfekt andas och avdunsta fukt (för en sund och hälsosam sömn).

Materialtyperna är följande:

  • Vid tillverkning av omslag används ofta en blandad typ av tyg - jacquard . Det är 80 procent bomull, och de återstående 20 är syntetfibrer. Detta material tål olika influenser, men samtidigt blir utseendet inte mindre attraktivt.
  • Skyddsöverdrag från satin och calico är också efterfrågade. Dessa tyger skyddar madrassen perfekt från damm och fläckar. Det är mycket bekvämt att sova på ett sådant lock under den varma säsongen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För äldre människor är en modell av ull med dragkedja en utmärkt lösning. Ett sådant lock kan lätt tas bort för sommaren, och på vintern kommer det att ge värme och hemkomfort.

Det billigaste alternativet är ett polycottonskydd . Det är ett syntetiskt material som har dålig hygroskopicitet och lufttäthet, men det lockar uppmärksamhet med sin styrka och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många madrassöverdrag är gjorda av jersey , i den struktur vars sammankopplade slingor används. Detta material kännetecknas av mjukhet, elasticitet och bra stretch. Tröjan är lätt att rengöra från smuts och damm. Ett sådant omslag skrynklas inte, rivs inte, det är mycket trevligt vid beröring, vilket ger dig en söt dröm.

Bild
Bild

Bomullsöverdrag kan inte hittas i ren form, det kompletteras vanligtvis med en liten mängd syntetfibrer. En sådan ensemble kännetecknas av mjukhet och elasticitet, hygien och allergivänlighet.

Bild
Bild

Färger

Låt oss överväga de mest populära:

  • Många tillverkare tillverkar omslag vit vilket inte är praktiskt. Även den minsta föroreningen syns alltid på den.
  • För att förbättra utseendet på madrassöverdraget har företag börjat använda pastellfärger … Alternativet med ljusrosa, grädde eller beige ser vackert ut.
  • Ser elegant och imponerande ut svart modell . Den används bäst i kombination med en vit säng. Denna tandem tillhör allas favoritklassiker. Detta alternativ är mer praktiskt, men viss kontaminering kommer fortfarande att märkas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är trenden färgmodeller för madrasser. De överraskar med en mängd olika tryck och levande färgkombinationer. Du bör köpa modeller uteslutande från högkvalitativa material och från pålitliga tillverkare så att tyget inte bleknar under tvätten och färgen inte bleknar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja för en säng?

När du väljer ett bekvämt och praktiskt omslag bör du inte bara vara uppmärksam på valet av tyg, utan också vara uppmärksam på flera viktiga punkter:

  • Ett fall av utmärkt kvalitet är ett måste passa tätt mot madrassens yta , det ska inte finnas några oegentligheter på det. Bara det här alternativet ger dig mys och komfort när du sover.
  • Om du bestämmer dig för att köpa en flyttbar modell, då var försiktig när du rengör den , eftersom tyget kan krympa något under tvätten, så det blir svårt att ta på sig det. Modeller med dragkedja eller elastiskt band passar inte alltid tätt till madrassen, vilket leder till dess snabba slitage.
  • Fasta modeller garanterar hållbarhet och tillförlitligheten för hela den ortopediska strukturen. Denna madrass kommer att hålla mycket längre.
Bild
Bild

Hur tar man på den?

Idag säljs modeller med elastiskt band och dragkedja. Ett omslag med ett elastiskt band är inte särskilt svårt att sätta på en madrass, det räcker med att gå runt produkten i en cirkel och dra det elastiska bandet på sidorna. Till och med en person klarar denna uppgift.

Bild
Bild

Att ta på blixtlåset på ena sidan är svårare, så det är bäst att göra det med två personer. Överdraget måste sitta tätt mot madrassen, så måtten är nästan desamma.

Bild
Bild

Du måste göra följande:

  • Madrassen måste placeras vertikalt och nedifrån för att börja ta på sig locket.
  • När de två nedre kanterna är klädda vänder du plagget åt sidan. En person drar gradvis i omslaget med inte särskilt starka, men skarpa rörelser, och den andra räcker ut det för att göra det lättare för den första att ta på sig.
  • Denna åtgärd måste utföras flera gånger på varje sida.
  • När locket täcker hela madrassens yta återstår det att dra av de extrema delarna och dragkedja dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Nästan alla köpare av madrasser köper omedelbart omslag i komplexet för att förlänga livslängden och skydda produkten från olika föroreningar.

Moderna tillverkare av ortopediska madrasser ägnar vederbörlig uppmärksamhet åt tillverkningen av överdrag. En mängd olika modeller och färger gör att varje kund kan hitta ett värdigt alternativ. Avtagbara överdrag är gjorda för att passa storleken på madrasserna, så att de passar perfekt för den valda modellen.

Kända företag använder endast tyger av hög kvalitet, med tonvikt på naturmaterial. Modeller kännetecknas av vattenavvisande, dammtäta, antiallergiska egenskaper.

Bild
Bild

Köpare noterar användarvänligheten och skötseln. Zip -modeller är mycket populära eftersom de kan tas bort för att ta bort kontaminering. Överdraget skyddar madrassen från damm och smuts från alla sidor.

Madrassöverdrag är mjuka och bekväma. Sängkläder glider inte, den optimala temperaturen på sovplatsen bibehålls. Många köpare köper reversibla modeller som gör att du kan känna maximal komfort när du sover både vinter och sommar.

Närvaron av omslaget kommer att förlänga madrassens livslängd, liksom göra det mer bekvämt och kommer att avslöja den ortopediska produktens användbara egenskaper fullt ut

Om vi pratar om bristerna kan vi bara notera en - madrassöverdraget av täta tyger torkar länge. Detta är dock inget problem under de varmare månaderna. Om så önskas kan locket bytas ut mot en ensidig modell med ett elastiskt band. Avtagbara modeller, som är stängda med en blixtlås på endast ena sidan, är svåra att sätta på madrassen. Det är bättre att utföra denna åtgärd tillsammans. En person rätar ut produkten och den andra sätter på den.

Bild
Bild

Om du vill ha ett alternativ som kan kallas idealiskt i en viss situation, kolla in kundrecensioner. På så sätt kan du jämföra flera produkter och snabbt bestämma vad som är bäst för dig.

Hur man väljer rätt madrassöverdrag - i fragmentet av programmet "Det är fantastiskt att leva!"

Rekommenderad: