Funktioner Hos Madrasser Med Memory Foam -material: "Memorix" -fyllning Med Minneeffekt

Innehållsförteckning:

Video: Funktioner Hos Madrasser Med Memory Foam -material: "Memorix" -fyllning Med Minneeffekt

Video: Funktioner Hos Madrasser Med Memory Foam -material:
Video: Положите зеркало под кровать и ваша жизнь изменится к лучшему! 2024, April
Funktioner Hos Madrasser Med Memory Foam -material: "Memorix" -fyllning Med Minneeffekt
Funktioner Hos Madrasser Med Memory Foam -material: "Memorix" -fyllning Med Minneeffekt
Anonim

Sömn tar upp 30% av en persons liv, så att välja en kvalitetsmadrass är viktigt. Det nya unika Memory Foam -fyllmedlet tävlar med vanliga fjäderblock och kokosnöt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Memory Foam -material kom i massproduktion från rymdindustrin. Smart skum eller minneskum skulle minska stressen på astronauternas kropp i rymdfarkosten. Memory Foam fann inte sin användning och forskning om det innovativa materialet fortsatte inom den civila industrin. Den svenska fabriken Tempur-Pedic har förbättrat Memory Foam-materialet och lanserat produktion av lyxiga sömnprodukter. Memory foam eller Memory Foam har många namn: ortoskum, memorix, tempur.

Bild
Bild

Egenskaper

Det finns två typer av Memory Foam:

  • termoplast;
  • viskoelastisk.

Den termoplastiska typen är billigare att tillverka, utför sina funktioner vid en viss temperaturregim och används i madrasser av låg kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den viskoelastiska formen av Memory Foam förlorar inte sina egenskaper vid någon temperaturregim, den används i produkter av hög kvalitet.

När det utsätts för en persons vikt och temperatur följer Memory Foam kroppens konturer . De utskjutande delarna av kroppen är begravda i skum, vilket ger jämnt stöd till varje muskel. Således lindras belastningen på ryggraden, musklerna, lederna, cirkulationsfördröjning utesluts. Effekten av memorix på människokroppen kan beskrivas som en känsla av viktlöshet, viskositet av plastin.

Så snart effekten på Memory Foam-materialet försvinner återställs det ursprungliga utseendet på 5-10 sekunder. Utseendemässigt kan Memorix -fyllmedel jämföras med skumgummi, men Memory Foam är mer trögflytande och behagligt vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av modeller

Madrasser med innovativa fyllmedel kan vara fjäder- och fjäderfria. De högkvalitativa fjäderlösa madrasserna, som endast använder minneskum, tillverkas av det svenska företaget Tempur-Pedic. I vårmadrasser används både oberoende fjädrar och ytterligare lager (kokosnötskokos). Med valfritt antal lager ligger Memory Foam på toppen.

Madrasser med Memory Foam -material presenteras i sortimentet av sådana märken:

  • Ascona;
  • Ormatek;
  • Dormeo;
  • "Serta";
  • "Toris";
  • Magniflex etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Bland olika madrasser med Memory Foam -material från olika tillverkare är det nödvändigt att uppmärksamma minneskummets densitet, madrassens styvhet och omslagets kvalitet. Memoritetens densitet beräknas från 30 kg / m3 till 90 kg / m3. Med en ökning av fyllnadstätheten blir madrassens kvalitet bättre, livslängden längre och priset högre.

Madrassens hårdhet:

  • medium;
  • medelhårt;
  • tuff.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är den mjuka fastheten hos madrasser med innovativ fyllning inte representerad i sortimentet av välkända märken med högt rykte.

Om du dränker och omsluter kroppen, utövar en madrass med Memory Foam -fyllning inget motstånd, vilket påverkar en person respektive, den största effekten av sömn och vila uppnås. På grund av minnesformernas egenskaper minskar antalet varv under sömnen, den djupa sömnfasen varar längre.

Bild
Bild

Skada eller nytta?

Memory Foam är ett helsyntetiskt material: polyuretan med kolväteinkluderingar. Materialets struktur liknar öppna celler, vilket utesluter möjligheten att utveckla patogener. Högkvalitativt material orsakar inte en allergisk reaktion, det finns inga obehagliga kemiska lukter eller en diskret lukt kan förekomma som försvinner efter flera dagars användning av produkten. Fyllmedlets struktur ackumulerar inte damm och smuts.

Bild
Bild

Enligt slutsatserna från CertiPUR är det konstgjorda fyllmedlet skummat polyuretan med kolväteföroreningar i den färdiga formen helt säkert.

Denna organisation testar risknivån för flyktiga ämnen och utfärdar ett säkerhetscertifikat för polyuretanskum. Om lukten från en ny ortoskummadrass inte försvinner efter en veckas användning kan tillverkarna ha använt konserveringsmedel, impregneringar och tillsatser.

Skadliga tillsatser kan innefatta:

  • formaldehyd;
  • klorfluorkolväten;
  • mitlenklorid.

Dessa ämnen är cancerframkallande. Som regel har europeiska och amerikanska tillverkare övergett användningen av sådana tillsatser sedan 2005. Vid användning av sådana ämnen anges deras namn på produktetiketten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Stora fabriker som producerar madrasser med Memory Foam kan erbjuda en "demoversion" av en madrass innan du köper, det vill säga testa madrassen hemma i 1-2 dagar och, om produkten uppfyller förväntningarna, ett köp. Denna tjänst är endast tillgänglig för invånare i megalopoliser och för premiumprodukter.

Det bästa sättet att köpa skrymmande varor är via en webbutik . Med det här alternativet kan du spara tid på att besöka butiker, jämföra flera modeller av olika tillverkare samtidigt efter egenskaper och kundrecensioner, och också få råd från chefer via telefon eller onlinechatt. Onlinebutiker som erbjuder produkter av hög kvalitet ger hög kvalitet, pålitlig och omfattande information för köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en madrass med det innovativa Memory Foam -materialet är det möjligt att testa produkten i direktförsäljningsbutiker omedelbart innan du köper. Samma styvhet i sömnprodukter från olika tillverkare ger olika känslor. Ytterligare impregneringar kan avge lukt. Omslaget på produkten är det närmaste locket till kroppen, så det bör vara tillverkat av naturliga tyger och ge fixering av arket. Denna typ av köp är mödosam, tidskrävande, men ger också en verklig uppfattning om den valda produkten.

Innan du köper i någon butik är det viktigt att studera produktens sammansättning och se till att du har ett säkerhetscertifikat (CertiPUR eller andra organisationer).

Du bör också klargöra metoder för leverans, byte / retur av varor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta köpare är nöjda med användningen av en madrass med memorix. Pengarna spenderade fullt ut förväntningarna. Den nya produkten luktar inte obehagligt. Efter att ha sovit på en ny madrass stannar ryggont, sömnen är sund och djup, vid uppvaknande, en känsla av kraft och full återhämtning. 2% av köparna returnerade produkten efter en kort tids användning på grund av en obehaglig lukt, som orsakades av förekomsten av skadliga föroreningar vid impregnering av madrasslagren. Antalet kundrecensioner som inte kände effekten av viktlöshet är obetydligt, men i allmänhet var de nöjda med madrassens kvalitet.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om funktionerna hos madrasser gjorda av Memory Foam i följande video.

Rekommenderad: