Enstaka Madrasser: Liten Sängmadrass, Enkla Sovmönster I Teak

Innehållsförteckning:

Video: Enstaka Madrasser: Liten Sängmadrass, Enkla Sovmönster I Teak

Video: Enstaka Madrasser: Liten Sängmadrass, Enkla Sovmönster I Teak
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Enstaka Madrasser: Liten Sängmadrass, Enkla Sovmönster I Teak
Enstaka Madrasser: Liten Sängmadrass, Enkla Sovmönster I Teak
Anonim

Enkel madrasser - bekväma sovmattor. På grund av sin lilla bredd passar de i alla typer av rum och är relevanta även i små lägenheter, vilket skapar de mest bekväma sovvillkoren. Enstaka madrasser har ett antal funktioner och fördelar

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Enstaka madrasser är mångsidiga. De ingår i varje samling madrasser från globala tillverkare och småföretag. Beroende på modell kan de skilja sig åt i storlek, blockhöjd och form. Sådana mattor:

  • ordna enkelt en sovplats för en enkel- och dubbelsäng (om du köper två identiska block samtidigt);
  • beroende på höjden är modellerna ett oberoende block eller en madrassöverdel som utjämnar ytan på den befintliga sängen (på en säng, soffa, fällstol, hopfällbar säng, golv);
  • baserat på deras dimensioner är de de första madrasserna för nyfödda, förskolebabyar, relevanta för ungdomar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hjälpa husets ägare när gästerna anländer (du kan definiera gästerna på soffan och "skapa" dig en säng på golvet);
  • ha ett annat storleksintervall, varierande längd och bredd, med hänsyn till sängens (soffan) mått, lämplig för möbler med begränsare (sidoväggar) och utan dem;
  • baserat på konstruktionens komponenter kan de vara enkla eller förebyggande, vilket inte bara ger bekvämlighet utan också att användarens sömn är korrekt.
  • har olika fyllmedel och klädsel, de skiljer sig åt i olika livslängder (upp till 15 år eller mer);
  • skiljer sig åt i nivå av blockhårdhet, dess struktur och ytterligare effekt, så att användaren kan välja det mest praktiska alternativet för sig själv, med hänsyn till smak och plånbok.
Bild
Bild

Tack vare moderna material och ny tillverkningsteknik kommer det inte att vara svårt att hitta rätt enda madrass idag, oavsett om det är ett enkelt klassiskt eller hälsosamt block som har en rekommendation från en ortoped.

Enstaka madrasser är bra för en användare. När du köper dem måste du alltid ta hänsyn till en viss användares hy, annars kan en persons sömn tappa komfort. Utrymmesbegränsning är en liten men betydande nackdel med sådana mattor.

Andra nackdelar med madrasser för ett säte inkluderar:

viktbegränsning (sådana mönster väljs strikt i enlighet med användarens vikt)

Bild
Bild
Bild
Bild
  • besvär vid transport av stora höjder på grund av vikt och volym;
  • kort livslängd på billiga modeller (enkla produkter av bomull och teak, skumgummi av "T" -klass), som bildar bucklor och oegentligheter i blocket redan under det första användningsåret, och därmed skadar användarens rygg;
  • hög kostnad för modeller av högkvalitativa råvaror (de motsvarar inte alltid köparens ficka).
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla tillverkade modeller av enkelmadrasser är indelade i två typer:

  • på fjäderbasis - system med ett metallnät av stål vid blockets bas;
  • produkter utan fjädrar - alternativ utan metall, gjorda av modernt elastiskt fyllmedel.

Båda typerna av madrasser kan ha olika grader av ytdensitet:

  • mjuk;
  • måttligt hårt;
  • tuff.
Bild
Bild
Bild
Bild

De första enkelsängmodellerna är bra för äldre, de andra är universella och är efterfrågade bland de flesta kunder, den tredje anses vara bra förebyggande och visas för sjuka, små barn för att korrekt bilda kurvorna i ryggraden.

Trots den deklarerade ortopediska effekten och införandet av vårmadrasser i utbudet av barnmadrasser är de inte lämpliga för små barn.

Metallen, som är kärnan i blocket, ackumulerar statisk elektricitet och har en magnetisk effekt på kroppen, vilket manifesterar sig i huvudvärk, yrsel och allmän trötthet. Sådana mattor är osäkra: med barns aktivitet kan fjädrarna gå sönder, vilket inte utesluter risken för skada.

Om vi jämför den ortopediska effekten är de sämre än fjäderlösa motsvarigheter, vars täthet och fördelar är mycket högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderblock för ett ställe

En sängmadrass är av två typer:

  • beroende ("Bonnel") , där fjädrarnas anslutning säkerställs genom att den vridna tråden fixeras till varandra (förutom anslutningen till varandra är fjädrarna fästa längs ramens övre och nedre kanter);
  • oberoende (Pocket) , i vilka fjädrarna är förpackade i enskilda fodral tillverkade av tyg som andas, därför är de fästa vid botten av ramen, men inte anslutna till varandra (nätets integritet säkerställs genom anslutning av vävda lock).
Bild
Bild
Bild
Bild

I varje fall är fjädrarna anordnade vertikalt, men deras form är annorlunda. I det första fallet är det oftare ett "timglas", som på grund av förträngningen i mitten inte gnider mot varandra och gör det möjligt att minska madrassens totala vikt, även om den är mindre motståndskraftig mot deformation. I den andra är dessa cylindriska eller fatformade fjädrar, avsmalnande vid kanterna.

Skillnaden i fjädrarnas anslutning avgör blockets funktion under viktbelastning: i den beroende typen av block drar arbetsfjädrarna de närliggande, därför bildas alltid en grop och en våg under tryck. I ett block av en oberoende typ drivs endast de fjädrar som belastas under tryck. Detta säkerställer korrekt position av ryggraden i vilken position som helst (ligger på magen, sidan, ryggen). På grund av fjädrarnas individuella funktion skadar sådana madrasser inte hälsan, vilket inte kan sägas om analoger med beroende fjädrar.

Fjädrarnas storlek spelar roll: ju mindre de är, desto mer blir det med en kvadratmeter, vilket återspeglas i blockytans styvhet (det blir svårare).

Bild
Bild

Utbudet av fjädrar per kvadratmeter kan vara från 100-150 bitar och upp till 1000 eller ännu mer. För att göra det lättare att förstå kallas modellerna klassiska, "Micropackage" och "Multipackage". Antalet fjädrar betyder inte alltid "ju fler desto bättre", eftersom mycket små fjädrar inte är avsedda för användare med övervikt.

Intressanta sorter av det oberoende fjäderblocket inkluderar modeller med dubbla fjädrar. Under normal belastning fungerar bara de yttre elementen i ett sådant block, och vid högt tryck slås de inre (med mindre diameter), gängade in i huvudfjädrarna. Inget fjäderblock per plats är komplett utan ytterligare vaddering, vilket avgör dess kvalitet och förbättrar typ av yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlösa enkelmadrasser

Enkelsängmadrasser utan fjädrar är:

  • monolitisk , i form av ett enda materialskikt utan ett ytterligare lager;
  • kombinerad har en tjock mitt i basen, kompletterad med förpackningar med olika sammansättning och densitet för att variera styvhetsgraden eller för att ge önskad effekt;
  • fjällig , gjorda av lager med samma tjocklek, men olika fyllmedelskomposition.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som fyllmedel för det fjäderlösa blocket av en enda madrass använder märken de bästa typerna av material:

  • naturlig latex;
  • konstgjord latex (polyuretanskum med lateximpregnering);
  • kokosnöt;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • struttofiber (periotec);
  • holofiber;
  • får eller kamelull;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • bomull;
  • Linné;
  • termisk filt;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • spandbond;
  • viskoelastiskt skum.

Varje typ av förpackning har sin egen struktur, densitet, indikatorer på hållbarhet och motståndskraft mot viktbelastning.

Det unika med många icke-fjädrande enkelmadrassfyllningar är att de fungerar bra tillsammans.

Detta är en allergivänlig vaddering som inte irriterar huden, har en antibakteriell impregnering och inte är mottaglig för bildning av svamp, mögel och dammkvalster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

De mest intressanta och efterfrågade modellerna av enkelsängar är:

  • ortopedisk - kännetecknas av en tillräckligt styv yta som inte anpassar sig till användarens anatomi;
  • bilateral med varierande grad av styvhet - med en madrassyta som är hård på ena sidan och medelhård på den andra;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • bilateralt med termoregulering - "vinter-sommar" alternativ för dem som behöver extra uppvärmning på vintern och svalhet på sommaren;
  • anatomisk - mattor baserade på "Memorix" (minneskum), som antar användarens behagliga hållning, försiktigt omsluter kroppen och sänker ner en del av den i blocket, men tar snabbt sin ursprungliga form när den svalnar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Måtten på enskilda madrasser beror på användarens ålder och kroppsstorlek. Totalt har mer än 12 storleksalternativ utvecklats, tack vare vilka du kan välja vilken bekväm parameter som helst. Vanligtvis kan bredden på blocken vara 80, 85, 90, 95 cm. Längden på vuxna modeller för att sova är 190, 195, 200 cm. Barn är 60x120, 70x140 cm.

Höjden på en enda madrass är annorlunda och varierar från 2 till 27 cm eller mer (i vissa modeller upp till 40 cm). Beroende på detta är mattor tunna (2 - 10 cm), standard (12 - 19 cm) och frodiga (från 19 cm). Toppers är bra som gäst- eller lantmadrasser (hårda 8-10 cm för barn). Dessa modeller hjälper till om du snabbt behöver organisera en sovplats och är ett måste-attribut för ett rum i orientalisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fall

Förpackningen av en enda madrass kan vara enkel eller dubbel, avtagbar eller inte. De mest populära materialen för omslaget inkluderar bomull, calico, teak, jacquard, polycotton. Modeller kan vara enkellagerade eller quiltade med ett vadderat polyesterskikt för att göra dem mjukare.

Färgerna på omslagen är varierande och beror på åldersgruppen och kundens preferenser.

Ofta släpper företagen ytterligare omslag för de flesta modeller för att förbättra deras produkters praktiska och externa prestanda. De mest populära nyanserna på omslaget är vita, ljusgrå, beige, grädde, rosa, ljusblå. Barnmodeller är mer glada: förutom ljusblå, rosa, blå, grön, mynta, gula färger är de fyllda med färgglada teckningar i form av seriefigurer och roliga djur.

Rekommenderad: