Design Av En Liten Studiolägenhet (72 Bilder): Den Moderna Interiören I En Mycket Liten Studiolägenhet Med Ett Kök På 14 Kvm. M

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Liten Studiolägenhet (72 Bilder): Den Moderna Interiören I En Mycket Liten Studiolägenhet Med Ett Kök På 14 Kvm. M

Video: Design Av En Liten Studiolägenhet (72 Bilder): Den Moderna Interiören I En Mycket Liten Studiolägenhet Med Ett Kök På 14 Kvm. M
Video: LÄGENHETSRENOVERING ║ 35m²║ APARTMENT RENOVATION 2024, April
Design Av En Liten Studiolägenhet (72 Bilder): Den Moderna Interiören I En Mycket Liten Studiolägenhet Med Ett Kök På 14 Kvm. M
Design Av En Liten Studiolägenhet (72 Bilder): Den Moderna Interiören I En Mycket Liten Studiolägenhet Med Ett Kök På 14 Kvm. M
Anonim

Hemförbättring är inte en lätt uppgift, särskilt när det gäller att designa en liten studiolägenhet . På grund av bristen på utrymme är det nödvändigt att balansera mellan funktionalitet och estetik. Vi kommer att prata om hur man gör inredningen så bekväm och vacker som möjligt i den här artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Till att börja med, låt oss bestämma att en studiolägenhet är ett rum där rummet inte är separerat från köket med en fast vägg. Som regel säljer utvecklare dem även utan skiljeväggar för badrummet. Därför kommer fördelningen av området mellan lokalerna helt att bero på framtida invånares önskemål och behov.

Observera att de som vill bygga om en typisk lägenhet genom att ansluta ett kök och ett rum först måste komma överens om projektet med nödvändiga myndigheter.

Bild
Bild

Huvuddragen i designen av en studiolägenhet är en tydlig zonindelning av utrymmet. För detta används en mängd olika tekniker:

  • användning av beläggningar i flera färger och texturer för väggar, golv och tak;
  • olika nivåer av tak eller golv mellan zoner;
  • glas, trä och andra skiljeväggar;
  • ett visst arrangemang av möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenheter mindre än 30 kvm. m representerar den största svårigheten i arrangemanget. För en mycket liten studio är det ofta nödvändigt att offra funktionalitet och utrusta ett pentry med den minsta arbetsytan eller ett hopfällbart matbord. Att omvandla möbler blir också en väg ut:

  • sängar inbyggda i garderoben;
  • soffbord som fälls ut i matsalar;
  • byrå med inbyggt skrivbord;
  • kamouflerade våningssängar;
  • ottomaner som förvandlas till flera avföringar;
  • köksmöbler, där en elektrisk spis och till och med ett handfat är förklädda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att i sådana lägenheter är det nödvändigt att använda allt utrymme så effektivt som möjligt, upp till taket. Det bästa alternativet vore skräddarsydda förvaringsmöbler. Så under taket kan du utrusta hyllor för förvaring av sällan använda föremål. Dekorativa lådor och lådor hjälper till att förbättra estetiken i denna teknik.

Bild
Bild

Du kan spara pengar med ramlagringssystem. De monteras på metallstöd eller på skenor som är fästa på väggar. Du kan dölja ett sådant komplex med en gardin, och det kommer också att bli ett ytterligare dekorativt element.

Bild
Bild

Dimensioner

Låt oss nu titta närmare på teknikerna för att ordna små lägenheter

Låt oss börja med lokaler där rummets yta är 12, 13 eller 15 kvadratmeter. m. Det är i sådana lägenheter som det är mest lämpligt att använda tansformermöbler, som kan vikas när det inte behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda möbeluppsättningar produceras som ligger längs väggen och kombinerar alla nödvändiga element: hyllor, en säng, en soffa och ett skrivbord. När den är hopfälld ser det hela ut som en vanlig hylla bakom soffan.

Bild
Bild

Det är bäst att utföra zonindelning mellan köket och vardagsrummet på grund av kontrast mellan färger och texturer i finishen . Ett tak eller golv på flera nivåer kan visuellt minska ett redan litet rum. Taket kan dock användas som extra förvaringsutrymme.

Du kan skilja en zon från en annan genom att bygga en entresol. De kommer att dra gränsen helt naturligt, kommer inte att synas och kommer att spara värdefulla centimeter.

Bild
Bild

En frekvent del av zonindelning i sådana lägenheter är bardisken. Det kommer att harmoniskt passa in i även det minsta rummet både estetiskt och funktionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar är bra för att visuellt förstora utrymmet. De dekorerar hela väggar och skapar magnifika optiska illusioner.

Bild
Bild

Absolut alla väggar används ofta som förvaringssystem i sådana lägenheter. Köksuppsättningens överskåp når taket eller de kan placeras i två nivåer. Utdragbar soffa och TV är inramade av hyllor. Ett kompakt omklädningsrum ligger längs korridoren.

Bild
Bild

I ett bostadsområde på 24 kvm. Jag har redan vart jag ska vända mig . Du kan utrusta en separat gäst- och sovplats eller en arbetsplats. Zoneringstekniker förblir desamma. Du kan lägga till ett tak eller golv på flera nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika partitioner används ofta. Det finns väldigt många alternativ för sådana mönster. Du kan bygga en vägg av gipsskiva med ett fönsterimitation. Partitionen kan också vara glas, trä, metallgitter etc. En skärm som kan flyttas till en annan plats, om det behövs, kan vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

Låt oss börja med ett exempel på en mycket liten lägenhet på 15 kvm. m.

Som du kan se tillämpas alla utrymmebesparande tekniker här:

  • funktionella delar av köket är åtskilda längs olika väggar;
  • köksskåp och andra skåp når taket;
  • entresol i korridoren;
  • hyllor ovanför soffan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen har också tänkt ut att visuellt öka utrymmet. Ett ljust färgområde användes: vitt, ljusgrått och trä "som en björk". Enfärgade gardiner som smälter in i väggarna överväldigar inte utseendet. Vertikala linjer av hyllor och skåp höjer taket visuellt och tillför luft.

Bild
Bild

Ett annat exempel på hur du kan utrusta en lägenhet bekvämt och vackert, även för 20 kvm. m. visar följande design . Den arbetande delen av köket tar minst ett utrymme. Ett av skåpen ligger ovanför ett litet kylskåp. Matbordet ligger nära fönstret, och en bänk är byggd ovanför kylaren, vilket sparar mycket plats. Så det var möjligt att utrusta 4 zoner: ett kök, ett gästrum, en sovplats och en arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu överväga en lägenhet med en yta på 24 kvm. m . Det är omedelbart uppenbart att i denna design är de funktionella områdena och deras storlekar mycket noga genomtänkta. Köket ligger längs badrumsväggen. Och kylskåpet ligger intill omklädningsrummet. Alla dessa element är placerade så ergonomiskt som möjligt i förhållande till varandra, och därmed frigörs mycket utrymme för vardagsrummet.

Bild
Bild

I det här exemplet används samma färgschema. Vitt och ljusgrått kontrasterar inte med varandra och skapar en känsla av frihet. Lätt trä ger hemkomfort. Minsta inredningen på väggarna och den genomsnittliga storleken på målningarna överbelastar inte rummet. Det är också värt att notera att en rullgardin användes istället för gardiner. Det sparar utrymme både visuellt och fysiskt.

Bild
Bild

Låt oss ge ett annat exempel på en intressant design för en liten lägenhet . På en yta på 30 kvm. m. lyckades rymma ett komplett kök med matbord och en gäst- och sovplats. Det finns också ett bra omklädningsrum. En genomtänkt design av partitioner gör att du kan stänga sovrummet helt och få ett separat rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera den dekorativa komponenten i designen:

  • en kombination av grönsaksbeige och gröna färger med vitt och grått,
  • en lampskärm som liknar en blomma;
  • stolar med snidade ryggar i samband med trädgrenar;
  • krukväxter och bladaffischer.
Bild
Bild

Vi ordnar möbler

Med en katastrofal brist på utrymme, till exempel i lägenheter med ett rum på 12-15 kvm. m, kan en köksuppsättning endast bestå av skåp och en arbetsyta. Ett matbord eller en bardisk kan ersätta ett transformerande soffbord. Om det behövs kan det byggas ut till ett fullbordat bord.

Bild
Bild

Du kan spara mycket utrymme om du utrustar en sovplats "på vinden" ovanför badrummet eller ovanför gästrummet . Naturligtvis måste du offra takets höjd, men detta kommer att frigöra mer utrymme för att ta emot gäster. I detta fall är en kompakt soffa och ottomaner lämpliga, som kan döljas, till exempel i ett omklädningsrum eller på en balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lokaler med en yta på 20-30 kvm. m låter dig organisera redan tre eller till och med fyra zoner:

  • fullt utrustat kök;
  • gästrum;
  • arbete eller sovplats.
Bild
Bild

Köket passar både ett set och ett bord med stolar. Ett glasbord och stolar av transparent plast hjälper dig inte att visuellt störa utrymmet.

Bild
Bild

I en sådan lägenhet kan du också utföra en mer explicit zonering och lägga en partition. En av designteknikerna för att visuellt öka utrymmet är möbler som låter ljus passera igenom.

Ett ställ med breda sektioner kan fungera som en skiljevägg mellan zonerna . Det kommer också att bli ett extra lagringsutrymme. Dekorativa lådor kan placeras på de övre eller nedre hyllorna. Om detta inte är nödvändigt, tar inte bara ett trä- eller metallgaller, dekorerat till exempel med krukväxter, mycket plats. men kommer att dekorera interiören avsevärt. En intressant och praktisk lösning skulle vara en gardin eller skärm som kan monteras vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också utföra zonindelning mellan gästområdet och köket med en soffa . Den ska placeras med ryggen mot köket. I det senare kan både ett bord och en bar placeras. Med detta arrangemang kommer TV: n att vara synlig både för köket och för vardagsrummet. Sovplatsen är inhägnad på samma sätt. I det här fallet kommer soffan att stå med ryggen mot sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du ordnar möbler och dekorerar inredningen bör du komma ihåg att små föremål täpper till utseendet och känslan i rummet. Därför måste olika figurer, små målningar, lampor, kuddar användas i ett minimum. Och ottomaner, stolar eller vad som helst lämnar bara de mest nödvändiga eller gömmer dem när de inte används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera också att det är bättre att använda vanliga gardiner och utan onödiga element, till exempel lambrequins - de stjäl visuellt mycket utrymme.

Bild
Bild

Färglösningar

För mycket små lägenheter upp till 25 kvm. m, ljusa väggar och möbler är bättre lämpade . Det blir bra om tapeten och golvet är monokromatiska. Det är bättre att göra golvet kontrasterande. Färgzonering i ett så litet rum kan göras, eller så kan du klara dig utan det. Detta gäller särskilt om det finns andra element som separerar funktionella utrymmen: bardisk, mezzanine, golvbeläggning. Observera att det inte rekommenderas att använda mer än två eller tre färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommenderad vit, beige, ljusgrå, pastellfärger av blått och rosor Wow. Observera att det finns färglösningar som visuellt reducerar rummet, som bäst undviks. Så kontrasterande gardiner förkortar rummet, det färgade taket gör det lägre och de färgade väggarna smalare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I lägenheter på ett större område finns det utrymme för kreativitet. Det är möjligt att använda kontraster, ljusa färger, multi-textur, mer dekorativa element. Färgschemat kan vara ganska rikt och, om så önskas, ganska mörkt. Väggarna kan dekoreras med någon form av prydnad eller mönster. Du bör dock följa åtgärden.

Bild
Bild

Intressanta idéer

Många intressanta mönster med ett sovrumsområde under taket eller på ett extra golv . Podiumsängar är också ganska originella och praktiska. Under dem är som regel ytterligare lagringssektioner utrustade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan original designlösning för en studiolägenhet är ett skjutkomplex som kombinerar ett sovrum, en arbetsplats och en garderob.

Bild
Bild

Designers från hela världen har utvecklat många moderna och vackra inredningsdesigner i en mängd olika stilar från urban loft till romantisk vintage.

Rekommenderad: