Holofiber Madrasser: Vad är Det, Materialegenskaper, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Holofiber Madrasser: Vad är Det, Materialegenskaper, Recensioner

Video: Holofiber Madrasser: Vad är Det, Materialegenskaper, Recensioner
Video: Jag rättar recensioner 2024, April
Holofiber Madrasser: Vad är Det, Materialegenskaper, Recensioner
Holofiber Madrasser: Vad är Det, Materialegenskaper, Recensioner
Anonim

Idag är madrasser med holofiberfyllning mycket populära. Detta är inte förvånande, eftersom sådana produkter har många fördelar.

Bild
Bild

Vad det är?

Holofiber är ett modernt syntetmaterial tillverkat av polyester. Den innehåller absolut inga naturliga ämnen och tillsatser, men samtidigt är den miljövänlig. Detta är mycket viktigt för sovrummet, eftersom en god vila är en viktig del av en persons liv.

Vid tillverkning av detta material används höga temperaturer, på grund av vilka den syntetiska fibern är stark och fjädrande. Genom sin struktur liknar dess granulat fjädrar, så en madrass av sådant material kommer inte att tårta alls och kommer att behålla sin elasticitet och utmärkta form i många år.

Hållbarhet och slitstyrka är också stora fördelar jämfört med andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användande

Kostnaden för denna syntetfiber är relativt låg. Användningsområdet är tillräckligt stort: detta material används i sängkläder, kuddar, madrasser, leksaker, ytterkläder, samt vid tillverkning av madrasser.

I det senare fallet tillämpas holofiber på tre sätt:

  1. Det enda fyllmedlet . Sådana madrasser är 100% holofiber, men sådana modeller är ganska sällsynta. Detta material kan inte skapa en pålitlig fjädrande yta med stor tjocklek.
  2. Ytterligare komponent . Höga madrasser gjorda av kokos, latex eller andra hårda material kompletteras med ett överlägg i holofiber. Denna kombination ger maximal bekvämlighet - på grund av den optimala ytstyvheten.
  3. Som täckelement . Detta är ett bra sätt att förbättra sovplatsens ortopediska egenskaper utan att spendera pengar på att köpa en ny säng. Ett sådant lock kommer att ge sovplatsen den nödvändiga elasticiteten, vilket skapar ytterligare komfort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Följande huvudfördelar med sådant material kan särskiljas:

  • Ortopediska egenskaper . Efter en natt på en sådan madrass kommer ägarna att känna sig väl utvilade, och han själv kommer snabbt att återfå sin form och lämnar inga spår av nattrycket. 120 tusen nätter - detta är det belopp som madrassen tål, medan tillståndet förblir oförändrat. Det kommer att glädja sin ägare även efter flera års drift.
  • Lättskött . Eftersom fyllmedlet är helt syntetiskt absorberar det inte lukt och fukt. Tack vare detta kan smuts enkelt tas bort. Det räcker att tvätta madrassen, så blir den som ny igen. Dessutom torkar den snabbt och återfår sin tidigare form.
  • Låg vikt . Traditionella madrasser är ganska tunga. En madrass fylld med holofiber är lätt, och det är lätt att vända den från ena sidan till den andra, samt tvätta, transportera och så vidare.
Bild
Bild

Det bästa du kan tänka dig

Med tanke på alla materialets egenskaper kan vi lugnt säga att holofibermadrassen är perfekt. Det absorberar inte fukt, passerar luft fritt - "andas", är motståndskraftigt mot nötning. Om du väljer det för sovrummet kan du absolut inte vara rädd för att dammkvalster, svampar eller bakterier kommer att bosätta sig i det.

Även allergiker kan sova på en sådan madrass, eftersom den har allergivänliga egenskaper. Det är därför holofibermadrasser köps ofta för barn, inklusive de minsta. Användningen av detta material är godkänd och rekommenderad för användning i produkter för spädbarn från födseln till tre års ålder.

Även om det finns en direkt kontakt mellan materialet och huden på ett nyfött barn är det helt säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnprodukter

Holofiber är ett syntetiskt material, men föräldrar till nyfödda barn väljer det ofta (på grund av förmågan att ackumulera lukt och absolut allergivänlighet). Den optimala hårdheten på sovytan talar också till förmån för madrasser med holofiberfyllning.

Ortopeder rekommenderar att man placerar nyfödda på en tillräckligt hård yta, och de ortopediska egenskaperna hos en madrass med holofiber passar bäst till dessa rekommendationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder också dubbelsidiga modeller, där sidorna har olika styvhet, vilket är mycket bekvämt för små barn.

Denna funktion gör det möjligt att använda en holofibermadrass från en barns födelse till 3-4 år, när han "flyttar" från barnkammaren till en vanlig säng.

För barn väljer de också vårmadrasser, där endast det översta lagret är av holofiber. Detta tillvägagångssätt kan avsevärt minska kostnaden för sängen. Dessa sovytor kan vara ganska höga medan de förblir flexibla, motståndskraftiga och säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Holofiber madrassägare är glada människor. Deras recensioner visar att produkter tillverkade av detta material har blivit det bästa alternativet för deras familj.

Vissa noterar lättheten och förmågan att perfekt jämna ut ytan som produkten läggs på, andra lockas av förmågan att välja styvhet på madrassens sida. Ytterligare andra noterar att madrassen också är bekväm som en tillfällig sovplats för gäster och värdar: det räcker att sprida ut den på golvet - och en behaglig sömn garanteras även under sådana förhållanden. Enkelt underhåll och hållbarhet framhävs också av köparna bland fördelarna.

Bild
Bild

För att säkerställa komfort är en person uppmärksam på valet av omgivande föremål.

Valet av sömnutrustning är mycket viktigt, eftersom avkoppling under trevliga förhållanden kan vara nyckeln till en lyckad aktivitet. En holofibermadrass kan vara en riktig vän och en bra hjälpare när det gäller att organisera en bekväm sovplats.

Du kommer att lära dig mer om madrasser med holofiberfyllning i följande video.

Rekommenderad: