Elark (31 Bilder): Egenskaper Hos Varma Lakan Med Elvärme, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Elark (31 Bilder): Egenskaper Hos Varma Lakan Med Elvärme, Recensioner

Video: Elark (31 Bilder): Egenskaper Hos Varma Lakan Med Elvärme, Recensioner
Video: Därför är hotellets lakan mycket bättre 2024, April
Elark (31 Bilder): Egenskaper Hos Varma Lakan Med Elvärme, Recensioner
Elark (31 Bilder): Egenskaper Hos Varma Lakan Med Elvärme, Recensioner
Anonim

För inte så länge sedan såg de flesta ryssar den elektriska filten bara i tecknade filmen "The Brave Little Brödrost". Sedan dess har mycket förändrats och nuförtiden har sängkläder med elvärmeelement blivit allmänt representerade på den ryska marknaden. För att ett sådant köp ska uppfylla dina förväntningar är det värt att överväga funktioner, sorter och tips för att välja ett elark.

Bild
Bild

Särdrag

Ett elektriskt lakan är i huvudsak en hybrid av sängkläder och en elektrisk värmare som är utformad för att få människor att sova på det. Strukturellt är en elektrisk plåt en uppsättning små värmeelement klädda på utsidan med ett tyg. Samtidigt är dimensionerna på värmare så små att en person som sover på en sådan säng inte kommer att känna sin närvaro.

Bild
Bild

Säkerheten för en sovande person garanteras av en kombination av skyddselement i konstruktionen (minst två säkringar), elektrisk isolering och ett särskilt utvalt klädmaterial som inte antänds vid uppvärmning. Naturligtvis producerar dessa material inte heller giftiga ångor vid uppvärmning.

Under ryska förhållanden kommer en uppvärmd säng att vara relevant inte bara för sommarboende övernatta i ett ouppvärmt hus i kallt och fuktigt höstväder, men också för stadsbor i hem där det finns avbrott i driften av värmesystemet. Ett annat alternativ för att använda produkten är i hus med autonom uppvärmning, där närvaron av en varm säng gör att du kan minska uppvärmningen av hela bostaden på natten, vilket avsevärt sparar på energiresurserna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Prisklassen på dessa produkter är från ett till tiotusen ryska rubel.

Olika sorter

Det enklaste elarket har bara ett driftläge - det värmer sängen medan den är inkopplad. Naturligtvis kan dess användning knappast kallas bekväm (förr eller senare måste du manuellt koppla bort den från uttaget), men sådana produkter är relativt billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer "avancerade" alternativ har elektroniska värmesensorer, en kontrollpanel och flera temperaturlägen - från två (direkt uppvärmning och upprätthållande av temperatur) till ett dussin. Många produkter är också utrustade med timers som gör att du kan ställa in tiden efter vilken värmen ska stängas av. Vissa elitmodeller låter dig dessutom styra den lokala uppvärmningen av enskilda delar av produkten. Denna funktion implementeras till exempel i modellserien av märket Beurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska kraften för alla produkter på den ryska marknaden ligger i intervallet från 40 till 140 watt. Det är uppenbart att ark med mindre effekt värms upp långsammare och deras maximala temperatur är mycket lägre. Omvänt tillåter de mest kraftfulla lakan dig att värma din säng till märkbara temperaturer nästan omedelbart - på bekostnad av mycket hög energiförbrukning.

Bild
Bild

Förutom dessa egenskaper skiljer sig produkter i storlek, placering av värmeelement (på båda sidor eller på en), design, ytterligare funktioner samt materialet från vilket de är tillverkade.

Fördelar

Den viktigaste fördelen med ett elark är möjligheten att värma sängen direkt utan att slösa energi på att värma hela rummet. I detta överträffar ett varmt lakan med elvärme även fläktvärmare och elektriska radiatorer som har blivit bekanta länge. Energieffektiviteten hos elektriska sängar är i nivå med riktade infraröda sändare (t.ex. UFO).

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att värma direkt har dessa produkter också en viss terapeutisk effekt . Så att sova på en sådan säng hjälper till att lindra muskelsår efter fysisk ansträngning och förbättra blodtillförseln till hud och muskler. Tja, för människor som lider av osteokondros eller reumatism kan en sådan varm säng bli ett verkligt universalmedel, vilket avsevärt lindrar deras lidande.

Bild
Bild

Slutligen kan du använda denna produkt för andra ändamål - för att torka kläder och bädda med den, eller för att bekämpa fukt.

Brister

Tillsammans med de uppenbara fördelarna har elektriska ark ett antal nackdelar. Sådana produkter är kontraindicerade:

  • personer med olika hudsjukdomar (särskilt maligna tumörer);
  • personer som lider av akuta infektionssjukdomar (förbättring av blodtillförseln till de drabbade vävnaderna kan förvärra patientens tillstånd);
  • män med prostata adenom;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • personer med ökad kroppstemperatur (extra uppvärmning kommer att försämra hälsotillståndet avsevärt);
  • gravida kvinnor (överhettning kan leda till livmoderns hypertonicitet, vilket är fylld av jämnt missfall);
  • barn under tre år (på grund av en annan mekanism för termoregulering överhettas de snabbare).
Bild
Bild

Tips

När du väljer en produkt, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt materialet i dess klädsel. Bäst av allt är att lakan visar sig, vars yta är gjord av bomull - trots allt är detta material samtidigt miljövänligt, allergivänligt och behagligt att röra vid. Nackdelen med bomullslakan är deras snabba föroreningar och slitage. Det mesta av Pekatherm -sortimentet är tillverkat av detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska sängar av polycotton, fleece och andra syntetmaterial visade sig vara mer motståndskraftiga mot yttre påverkan. Inte mycket sämre än naturmaterial i taktila kvaliteter, sådana ark är mycket starkare och mycket lättare att rengöra.

När du väljer en fleeceprodukt, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt materialets kvalitet . - varor tillverkade av lågkvalitativ fleece förlorar snabbt sin ursprungliga form och färg. Syntetiska ark är ryggraden i Montiss -sortimentet. Du kan skydda elarket från kontaminering genom att använda ett vanligt ark ovanpå det. I allmänhet är det värt att noggrant studera det rekommenderade vårdläget för produkten - om vissa lakan kan tvättas i maskin visas andra uteslutande kemtvätt. Tänk på denna punkt när du gör ditt val så att hand om ditt köp inte blir plåga för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig nyans när du väljer är storleken på den köpta produkten. Det blir bättre om lakanet är dimensionerat för att passa din säng eller till och med något större - annars blir det mindre bekvämt att sova på. För en vanlig enkelsäng är 130 x 70 cm produkter bäst lämpade, för en "lastbil" - 150 x 80 cm, och för en klassisk dubbelsäng, bör ett 200 x 170 cm ark köpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bara vettigt att köpa en produkt med hög effekt för en dubbelsäng i ett mycket kallt hus. I de flesta fall räcker det med ett ark på upp till 80W.

Det är värt att uppmärksamma längden på nätsladden, som inte får vara mindre än avståndet från din sovplats till närmaste uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ark eller filt

Förutom de elektriska ark som diskuteras i artikeln, presenteras även uppvärmda filtar på marknaden. Denna produkt kan användas både som ett lakan, och den kan täckas under sömnen, eller till och med insvept i den som en filt. Dessutom liknar alla egenskaper hos dessa produkter, inklusive effekt, pris och material som används, elektriska plåtar - den största skillnaden ligger just i funktionaliteten. Elektriska filtar är vanligtvis mer flexibla än lakan, men de är tjockare och mindre bekväma när de används som sängkläder.

Bild
Bild

När du väljer mellan de två elektriska sängalternativen bör du tänka på hur du planerar att använda produkten. Om mångsidighet är viktigt för dig, välj en filt. Och om du bara är intresserad av att värma sängen, är alternativet för ett lakan mer lämpligt för dig.

Recensioner

De flesta ägare av elektriska sängar noterar deras komfort, säkerhet, ekonomi och användarvänlighet. Under flera års drift har ännu inte en enda användare stött på fall av brand eller elektriska stötar. Men tillförlitligheten hos vissa produkter, särskilt billiga elark som tillverkas av företag från Kina, orsakar klagomål från många användare - vissa modeller blir oanvändbara efter ett års drift. Situationen förvärras av det faktum att de flesta tillverkares garanti endast täcker fall när produkten används i ett torrt rum.

Rekommenderad: