Babysängkläder För En Pojke (21 Bilder): Valet Av En 2-rumsset För En Tonårskille Med Bilar, Flygplan Eller I Nautisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Babysängkläder För En Pojke (21 Bilder): Valet Av En 2-rumsset För En Tonårskille Med Bilar, Flygplan Eller I Nautisk Stil

Video: Babysängkläder För En Pojke (21 Bilder): Valet Av En 2-rumsset För En Tonårskille Med Bilar, Flygplan Eller I Nautisk Stil
Video: 21 Savage, Offset, Metro Boomin - Ric Flair Drip (Official Music Video) 2024, April
Babysängkläder För En Pojke (21 Bilder): Valet Av En 2-rumsset För En Tonårskille Med Bilar, Flygplan Eller I Nautisk Stil
Babysängkläder För En Pojke (21 Bilder): Valet Av En 2-rumsset För En Tonårskille Med Bilar, Flygplan Eller I Nautisk Stil
Anonim

Barns sömn ska vara hälsosam och sund. För att ge din älskade son god vila och återhämtning efter en lång aktiv dag är det nödvändigt att ta hänsyn till en mängd olika faktorer. Bland dem finns frisk luft i rummet, tystnad, en bekväm madrass och, naturligtvis, högkvalitativa och bekväma sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

Alla tyg är inte lämpliga för babysängar. Materialet måste uppfylla ett antal sanitära och hygieniska krav.

  • Säkerhet . Tyget ska vara bomull utan syntetiska föroreningar. Färger bör tillverkas av miljövänliga råvaror utan blandningar av giftiga komponenter. Den låga kvaliteten på banan kan signaleras av utseendet på en främmande kemisk lukt, som känns direkt när förpackningen öppnas med produkten. Dessutom bör du också vägra att köpa om färgen ligger kvar på dina händer. Mest troligt användes lågfärgade färgämnen vid färgning av materialet, som ofta är osäkra för barnets liv och hälsa.
  • Hygien . Huvudparametern som bör skilja barns sängkläder från en vuxen är förmågan att tvätta vid ganska höga temperaturer utan risk för krympning och deformation.

Dessutom måste sängkläderna klara varm strykning. Detta är det enda sättet att uppnå maximal desinfektion av sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hypoallergen . Det är viktigt att materialet inte innehåller några ämnen som orsakar allergier hos barnet, vilket kan manifestera sig i form av utslag, andfåddhet, hosta, konjunktivit och rinit.
  • Hygroskopicitet . Materialet som är avsett att sy barnunderkläder ska absorbera svett, saliv och tårar väl.
  • Luftgenomsläpplighet . Tyget måste säkert andas, annars uppstår en växthuseffekt under sömnen, vilket ofta leder till överhettning av barnet.
  • Antistatisk . Barnunderkläder ska inte bli elektrifierade i kontakt med barnets kropp och hår. Det är absolut inte tillåtet att använda material som kan ackumulera statisk elektricitet.
  • Sängkläder ska vara behagliga för kroppen . Det är optimalt för tyget att vara mjukt och silkeslen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyger

Oftast för att sy babysängar använda sig av:

  • flanell;
  • satin;
  • ranforce;
  • perkal;
  • Linné.

Låt oss bo på de mest populära tygtyperna.

Bild
Bild

Linné

Det är 100% naturligt och miljövänligt material. Dess särdrag är slitstyrka, styrka och ökad andningsförmåga. Dessutom värms lin upp bra och snabbt, håller värmen väl, vilket är särskilt viktigt under den kalla årstiden. Samtidigt, i värmen, förblir tyget tvärtom svalt och andas, vilket garanterar en hög sömnkomfort.

Det är anmärkningsvärt att i linens struktur finns en speciell antiseptisk substans - kiseldioxid, som förhindrar bildandet av patogen mikroflora. Och som ett resultat kommer din son att skyddas på ett tillförlitligt sätt mot uppkomsten av svampar och andra farliga bakterier. Tyget kännetecknas av god slitstyrka, därför blir det inte gult även efter många tvättar och med tiden blir det bara mjukare.

Bild
Bild

Kalikå

Detta är ett bomullstyg som erhålls genom att väva täta tjocka trådar som kan ses även med blotta ögat. Materialets främsta fördelar är dess densitet, motståndskraft mot nötning och slitage, hygien och allergivänlighet. Ett viktigt plus är den låga kostnaden för sådant tyg, därför är babysängar tillverkade av det överkomliga för de flesta familjer.

Det finns en sak att tänka på när du köper ett sovkit: enligt de befintliga GOST -standarderna i länderna i före detta Sovjetunionen består grovkalikon av 100% bomull, men i Kina och Pakistan tillåter standarderna förekomst av föroreningar av syntetfibrer, som kan nå 15%. Detta bör beaktas när du väljer produkter från en viss tillverkare.

Bild
Bild

Flanell

Detta val görs oftast av mödrar till de minsta pojkarna, eftersom materialet är väldigt varmt och samtidigt mjukt. Duken är ett bomullstyg täckt med en liten fluffig fleece.

Man bör komma ihåg att sådant material inte rekommenderas att tvättas vid hög temperatur och gnidas, annars bildas pellets på det.

Bild
Bild

Satin

Ytterligare en bomullsduk. Dess framsida har en uttalad blank glans, så underkläder används oftast för att sy nattuppsättningar för tonårspojkar.

Bild
Bild

Ranfors

Mycket tätt tyg tillverkat av 100% bomull, som inte skrynklas eller nöts vid användning. Materialet är helt allergivänligt, det tillåter luft att passera igenom, men samtidigt absorberar det och behåller fukt väl.

Bild
Bild

Perkal

Oftast används detta material för tillverkning av filtar och kuddar på grund av dess densitet. Men trots denna struktur förblir materialet ganska silkeslen, andas och mycket behaglig vid beröring.

Bild
Bild

Design

När du väljer en nyans av sängkläder, skulle det vara trevligt att ta hänsyn till rekommendationer från psykologer. Experter säger att det inte är nödvändigt att köpa underkläder för barn med ljusa mönster, oavsett hur vackert och snyggt det kan vara: i en sådan säng kommer barnet inte att kunna somna, han blir upprörd och rastlös. Dessutom har varje färg en viss effekt på psyket. Så ljusa nyanser av gult har en lugnande effekt, hjälper till att lindra känslomässig stress och slappna av. Det är bättre att föredra sådana tyger om din son är för aktiv.

Blått har en liknande effekt: det lugnar och hjälper barnet att somna så snart som möjligt. Om ditt barn har synproblem är det bättre att välja en uppsättning i vita och gröna färger för honom. Dessa färger har visat sig ha den mest positiva effekten på människors syn.

Men för små tjejer är det värt att stanna vid nyanser av pastell: kaffe, choklad eller karamell. Man tror att detta färgschema stimulerar aptiten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller själva ritningen beror dess val till stor del på barnets ålder och hans preferenser. Men för de minsta är det bättre att undvika ett mönster alls, eller välja ett tyg med ett litet diskret tryck.

Barn under 3 år är oftast intresserade av "barns" teckningar: roliga djur, hjältar i dina favorit sagor, hus, bär eller några välkända leksaker. Kit med bilar eller nautisk stil är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är det viktigt att duken inte är för färgstark, men samtidigt positiv och ljus.

Lite äldre pojkar (från 3 till 7 år) har redan vissa hobbyer och hobbyer - de kan återspeglas i sömnsatser. Till exempel kan dina favoritfilmkaraktärer, liksom bilar, flygplan, raketer, fotboll, bollar eller några exotiska djur avbildas på ett lakan och filt.

Tänk på att om du bestämmer dig för att köpa en uppsättning som visar seriefigurer, försök att inte utgå från allmänt accepterade mönster, utan ta hänsyn till barnets intressen själv. Till exempel, för en, är idolen den lilla roboten Valli, för en annan - roliga ninja -sköldpaddor, och ytterligare andra drömmer om att åka till bilens stad för att umgås med Meter och Lightning McQueen. Spider-Man, Batman och Superman är också populära.

Bild
Bild

Det bör inte heller finnas några föremål i samband med aggression på sängkläderna. Monster, dödskallar, vampyrer, såväl som vassa och skärande föremål kommer inte att vara det bästa valet.

När ett barn går i skolan, bör du anförtro valet av sängkläder design till pojken själv . På detta sätt kommer föräldrar att kunna visa den mogna sonen att de tar hänsyn till hans åsikt och därigenom ökar barnets självkänsla.

När det gäller linnestorlek är det bättre att köpa 1, 5 - eller 2 -bäddssatser, även om madrassen är avsedd för ett barn: yngre pojkar slänger ofta och vänder sig i sömnen, och om sängkläderna är för smala, då är det stor sannolikhet att din son befinner sig mitt i natten. sover på en madrass.

Rekommenderad: