Tyg För Sängkläder (51 Bilder): Vilket Material är Bättre Att Välja, Egenskaper Hos Grov Calico, Satin Och Poplin, Tyget Av Högsta Kvalitet För Sängkläder

Innehållsförteckning:

Video: Tyg För Sängkläder (51 Bilder): Vilket Material är Bättre Att Välja, Egenskaper Hos Grov Calico, Satin Och Poplin, Tyget Av Högsta Kvalitet För Sängkläder

Video: Tyg För Sängkläder (51 Bilder): Vilket Material är Bättre Att Välja, Egenskaper Hos Grov Calico, Satin Och Poplin, Tyget Av Högsta Kvalitet För Sängkläder
Video: Ekologiskt hållbar utveckling - Grundkurs | Onlineutbildning 2024, April
Tyg För Sängkläder (51 Bilder): Vilket Material är Bättre Att Välja, Egenskaper Hos Grov Calico, Satin Och Poplin, Tyget Av Högsta Kvalitet För Sängkläder
Tyg För Sängkläder (51 Bilder): Vilket Material är Bättre Att Välja, Egenskaper Hos Grov Calico, Satin Och Poplin, Tyget Av Högsta Kvalitet För Sängkläder
Anonim

Sömn tar i genomsnitt en fjärdedel till en tredjedel av en persons hela livslängd. Men oavsett hur länge det varar, om sovplatsen inte uppfyller de fastställda kraven, kommer det inte att vara möjligt att uppnå ett lyckligt och glatt uppvaknande. Detta beror till stor del på möblerna, på platsen för sovplatserna, på rummets utformning, men textilernas bidrag bör inte underskattas.

Bild
Bild

Allmänna krav på textilier

Tala om de nödvändiga egenskaperna hos tyget för sängkläder, bör man vara uppmärksam på komfort. De viktigaste praktiska punkterna och nyanserna återspeglas i den statliga standarden. När det är möjligt bör produkter med hög densitet föredras. De enda undantagen är enstaka sorter av löst material. För det mesta är de dyra eller till och med väldigt dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med modern färgteknik kan du skapa färgglada tredimensionella scener. Du ska inte försumma färgen heller: du ska gilla den. Eftersom sängkläder ofta väljs som gåva är förpackningens utseende oerhört viktigt för människor. Endast sådant material erkänns som felfritt, vilket:

  • låter luft passera igenom;
  • absorberar inte det utsöndrade talg;
  • samlar upp fukt;
  • lämnar en trevlig känsla;
  • låter dig eliminera irritation även på känslig hud.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse av naturmaterial

Det är mycket viktigt att förstå att bara ett uttalande om "naturligheten" i de uppsättningar som används inte kan undvikas. Typerna av även naturmaterial är väldigt olika, och de skiljer sig inte bara i utseende. Många egenskaper kan kännas först efter "testning" i flera timmar eller till och med dagar. Att veta exakt om dem hjälper dig att undvika kostnadsöverskridanden samtidigt som du till fullo tillgodoser dina behov.

Silke

Själva silket orsakar om det görs enligt alla regler, entusiastiska föreningar . Sådant material utmärker sig positivt med sin styrka, omvandlar omedelbart rummets utseende. Underkläder i siden håller perfekt formen. Många års erfarenhet gör att vi kan säga att siden har en positiv effekt på hälsan. Läkare stöder också denna dom, vilket framgår av resultaten från ett antal studier.

Fibrerna i vävnaden som introducerades av de gamla kineserna rekommenderas för dem som lider av reumatism och huddysfunktion. De framkallar inte allergiska reaktioner. Därför är investeringar i köp av sådana underkläder välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crepe

Crepe är en typ av siden med en speciell väv .… Denna bearbetningsteknik garanterar styrka och mekanisk motståndskraft. Crepens utseende kännetecknas av dess karakteristiska lyster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skördeman

Ett tyg som en skördare förtjänar en separat diskussion .… Det kännetecknas av ett icke-standardiserat utseende med en karakteristisk "mjuk" struktur. Draperiernas graciösa drapering skapar en romantisk atmosfär. Eftersom rubriken är en underart av siden crepe, behållde tyget alla dess egenskaper. Att byta väv skapade den ursprungliga glansen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull

Men på detta valet är inte komplett, eftersom det fortfarande finns andra alternativ. En av dem - bomull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är redan ett traditionellt material som har visat sig matcha förhållandena i sovrummet i flera decennier. Till förmån för bomullstyg bevisas av:

  • ganska anständigt fästning;
  • ett brett spektrum av toner;
  • enkel vård.
Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna konsumenter påpekar (och proffs håller helt med dem) att bomull har en annan fördel - den absorberar fukt. Vi pratar naturligtvis om de rimliga gränserna för befuktning. Som ett resultat, när det är kallt ute, skapar bomullsunderkläder en behaglig värme. Och när det är varmt kan du känna extraordinär svalka av det.

Det är värt att betona att sådant tyg är relativt billigt.

Bild
Bild

Men du bör fortfarande undvika att köpa de mest prisvärda alternativen för det. Nästan alltid är det produkter från föga kända eller tvivelaktiga industrier, erhållna med en hantverksmetod. Du måste titta noga:

  • Är sömmarna snyggt gjorda?
  • om sömmar användes;
  • hur förpackningen är ordnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Satin

Bild
Bild

Satin är en silkeslen bomullssortiment … Den höga kostnaden för ett sådant tyg motiveras av dess mekaniska styrka, yttre nåd och möjligheten att användas flera år i rad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batist

En mängd bomull är cambric. Dess skillnad ligger i lagrets subtilitet. När det gäller skönhet ligger en sådan produkt före vanliga bomullsunderkläder. Men objektiv svaghet är just kopplad till dessa fördelar - cambric är dåligt lämpad för daglig användning. Om vi inte pratar om ett hotell av hög klass eller särskilt rika människor som har råd med frekventa uppdateringar av sängkläder.

Bild
Bild

Kalikå

Grov calico skapas också på basis av bomull, vilket gör det möjligt att:

  • nästan inte provocera allergier;
  • ha minimikrav för vård;
  • skapa en mysig atmosfär till minimal kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få grov calico används en mycket tunn fiber, men maskiner måste vrida den så tätt som möjligt. Därför uppnås ekonomin och långsiktig service av tyget. När du vill lägga till en känsla av lyx och fest i rummet, rekommenderas det att använda tyger av jacquardväv. Den kan appliceras på alla naturliga tyger, eftersom tekniken har utvecklats i nästan 250 år.

Man bör komma ihåg att ömhet och behaglighet hos jacquardvävar överskuggas av ökade krav på vård.

Bild
Bild

Perkal

När endast långa fibrer tas från bomull erhålls perkal … Sådant tyg kan vara mycket hållbart, vissa experter tror till och med att det är av det som de starkaste sängkläderna på planeten är gjorda. Oavsett om det är sant eller inte är det svårt att säga, men erfarenheten visar att perkales konsumentegenskaper kvarstår i minst 10 år. Sådant material krymper praktiskt taget inte under tvätt (några naturliga fibrer kommer alltid att krympa, detta beror på deras ursprung).

Bild
Bild
Bild
Bild

Poplin

Poplin eller "European calico ", bekant för ryska hushåll sedan 1700 -talet. Även då lyckades utvecklarna bevara alla viktiga fördelar med andra bomullstyg. Men skillnaderna i vävning gjorde det möjligt att göra tyget mjukare, förbättra glansen och släta ut det. Samtidigt kostar poplin ganska lite, vilket dessutom ökar antalet anhängare.

Det faller inte in i kretsen av de mest elitära naturliga tygerna, men det är i stabil efterfrågan inom budgetkategorin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chintz

På tal om ekonomi är det svårt att ignorera chintz … Lätthet och hög hygienisk prestanda är mindre attraktiva när man tänker på det minimala slitstyrkan, tendensen att snabbt byta färg och krympa när den tvättas i maskin.

Bild
Bild

Flanell

När det gäller flanell är dess fördel dess långa livslängd .… Men ganska snabbt blir ytan täckt med pellets, och detta orsakar mycket olägenhet.

Bambu

Ett exotiskt sätt att dekorera sängkläder är bambufiber … Det är ett av de bästa hygieniska materialen. Liksom andra bambuprodukter hämmar sovande textilier effektivt tillväxten av bakterier. Främmande lukt ackumuleras inte i den. Kännare noterar det enkla underhållet och bristen på halka.

Bild
Bild

Linné

Det är värt att nämna ett alternativ som t.ex. lintyg, som kan bli lite smutsigt, lätt att tvätta och torkar snabbt, men benägen att rynka. Strykning av lin är en stor olägenhet.

Tips för att välja kvalitetsprodukter

Närmare bekantskap med sängklädernas värld visar att det kan vara svårt att välja rätt tygalternativ. Den viktigaste rekommendationen för att säkerställa kvaliteten på textilier, som redan har diskuterats, är att undvika att köpa mycket billiga produkter. Nästan säkert använde den antingen råvaror av låg kvalitet, eller så bearbetades tekniken, eller så skedde båda tillsammans. Det är absolut nödvändigt att ta reda på vad som är materialets sammansättning, förhållandet mellan olika fibrer i det. Ofta skriver de en sak på etiketten, men helt andra fakta avslöjas i komponentlistan.

Bild
Bild

Om möjligt är det värt att köpa naturliga tyger, där det inte finns någon antydan till syntetfiber. Och om dess orenhet fortfarande finns där, låt den vara mindre uttalad. Det är också viktigt att uppmärksamma styrka och slitstyrka. Professionella noterar att färgerna, sättet att bearbeta material är mycket betydande.

Det huvudsakliga kännetecknet för strängens densitet är antalet trådar som finns per 1 kvm. cm per rulle. Minsta täthet är typisk för cambric och bomull. Alla syntetiska tyger hör till mitten och lin från naturliga. När det gäller den tätaste saken är det siden och satin. Populariteten hos naturliga tyger leder till högre priser jämfört med syntetmaterial. Den höga kostnaden är också typisk för sängkläder, målade med varierade färger.

Bild
Bild

Kvaliteten och säkerheten hos färgämnen är av liten betydelse. Det är naturligt att ju större uppsättningen, desto fler föremål den innehåller, desto större är kostnaden för uppsättningen. Du kan inte köpa produkter som glider eller bygger upp statisk elektricitet. Vi måste försöka, röra saken - det ska inte lämna obehagliga känslor. För hemmabruk är egenskaper som är viktiga:

  • enkel tvätt;
  • torkningshastighet;
  • enkel strykning.
Bild
Bild

Nästan alltid uppnås en förbättring av sådana parametrar genom att lägga till ett litet antal konstgjorda fibrer. Få naturliga tyger kan glädja husägare med dessa egenskaper på egen hand, utan orenheter. Och inte ens ett högt pris är en kvalitetsgaranti. Så du måste noggrant studera feedback från tidigare konsumenter. Ljusprovet är användbart - sängkläder av hög kvalitet överför inte ljusflödet. Samtidigt ser tyget inte löst ut.

Bild
Bild

Det är absolut förbjudet att ta tvätt som avger en stark lukt eller lämnar märken vid beröring. Detta indikerar antingen färgämnenas låga kvalitet, deras överdrivna mängd eller kränkning av behandlingstekniken.

På sommaren framträder komfort, yttre skönhet och lätthet. I avsaknad av särskilda krav är det nödvändigt att välja bambu- och linnetyger, som utmärks av exceptionell mångsidighet.

Bild
Bild

Ansvariga tillverkare döljer inte sina koordinater. På förpackningen måste de skriva den juridiska och faktiska adressen, en uppsättning produkter i en förpackning, det använda tyget och dess kemiska sammansättning. Tips om hur du tvättar din tvätt bäst finns alltid. Men skrupelfria leverantörer försöker dölja sådan information i alla fall för att skydda sig själva.

Översikt över syntetiska alternativ

En av de viktigaste typerna av syntetiska tyger för sängkläder övervägs polyester … Detta tyg är tillverkat av olja. Dess fördel är styrka och hållbarhet, minimal tendens till deformation. Det finns inga pellets alls. Eftersom materialet inte absorberar vatten är det dåligt en varm dag.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för billigt syntetmaterial är lavsan , är också tillverkad av raffinerade produkter. Ett sådant tyg kännetecknas av minimal vidhäftning mot slitage, rynkor lite. Det finns ingen krympning under tvätten. Luft passerar dåligt genom lavsan, fuktabsorption är otillräcklig. En annan nackdel är tendensen att elektrifiera.

Bild
Bild

Förtjänar uppmärksamhet biomatin … Detta är ett av de nyaste alternativen, som är lätt, starkt, mjukt och bekvämt på samma gång. För att få ett sådant tyg används bomullsfibrer som är impregnerade med en speciell vätska. Biomatin hjälper till att reglera temperaturen i nästan alla miljöer. Dess motståndskraft mot slitage är mycket hög, dess färg och mönster bevaras länge.

Bild
Bild

Den enda nackdelen med biomatin är en överdriven tendens att skrynklas. Ja, användbarheten lider inte. Men om utseendet är viktigt, förstör denna omständighet det hela. Den enda aspekten som behöver beaktas när man väljer ett sådant material är prydnad och färg. Alla andra parametrar har redan nått en nästan idealisk nivå.

Betyg av de bästa tillverkarna

Sängkläder tillverkas av hundratals företag i olika länder. Men inte alla företag är lika samvetsgranna med den här uppgiften; ganska många försöker släppa ut produkter av låg kvalitet på marknaden. Därför är det nödvändigt att studera oberoende recensioner, bekanta sig med tillverkarnas betyg.

Bild
Bild

Blakit

Blakit är en av de första bland vitryska leverantörer. Det var de som behärskade produktionen av relativt billiga, men mycket rejäla sängkläder. Framgång har i stor utsträckning uppnåtts genom att använda erfarenhet av tillverkning av arbetskläder, garn och andra textilier. Teknologerna i anläggningen i Baranovichi lyckades eliminera sådana problem som konstanta tårar och oändlig tidig tappning av tyg.

Bild
Bild

Frette

Om du behöver oklanderlig europeisk kvalitet bör du vara uppmärksam på produkterna från det italienska märket Frette. Kvaliteten på företagets arbete bekräftas åtminstone av det faktum att det officiellt "tillåts" att leverera sängkläder till kungar och högklassiga hotell. Det är sant att textilierna visar sig vara riktigt "gyllene" när det gäller belastningen på budgeten.

Bild
Bild

Monolit

Om vi pratar om ryska företag kan vi inte ignorera den ledande aktören - Monolit -företaget. Sortimentet hos denna tillverkare inkluderar både prisvärda och elitkollektioner. Som konsumenterna noterar är hållbarheten hos detta tyg ganska hög. Men ritningen försämras ibland för snabbt. Andra ryska leverantörer inkluderar tillverkaren av Vasilisa -satserna.

Bild
Bild

Tas

Av de turkiska tillverkarna är Tas -företaget alltid närvarande i olika betyg.

Rekommenderad: