Linne Sängkläder (33 Bilder): Uppsättningar Av Mjukat Naturligt Linne Med Bomull, Tygrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Linne Sängkläder (33 Bilder): Uppsättningar Av Mjukat Naturligt Linne Med Bomull, Tygrecensioner

Video: Linne Sängkläder (33 Bilder): Uppsättningar Av Mjukat Naturligt Linne Med Bomull, Tygrecensioner
Video: Lin Living Påslakan 2024, April
Linne Sängkläder (33 Bilder): Uppsättningar Av Mjukat Naturligt Linne Med Bomull, Tygrecensioner
Linne Sängkläder (33 Bilder): Uppsättningar Av Mjukat Naturligt Linne Med Bomull, Tygrecensioner
Anonim

Sömn är en integrerad del av människors liv, så valet av sängkläder bör tas på allvar. Det bästa alternativet skulle vara linne av naturliga tyger, till exempel av lin. Sådant material låter huden andas, det absorberar fukt väl och irriterar inte överhuden. Linne sängkläder kan tvättas upp till 200 gånger utan att förlora sin estetik.

Bild
Bild

Ursprungshistoria

Linne är ganska dyrt. Detta beror på produktionens komplexitet: bearbetning av råvaror tar mycket tid på grund av anläggningens egenskaper. Innan du börjar väva de råvaror från vilka tyg kan tillverkas är det nödvändigt att extrahera själva fibern från växtens hud. Man tror att lin började odlas på det gamla Rusens territorium. Faktum är att denna växt ursprungligen uppträdde i Fjärran Östern och Egypten. Lin var högt värderad, därför kunde den, precis som värdefulla pälsraser, fungera som en analog av pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Linne är ett tätt tätt tyg. Vissa tycker att det är för grovt och tagget. Detta material har emellertid ett antal betydande fördelar.

  • Miljövänlighet. Lin bearbetas inte av kemister under mognadsperioden.
  • Hygroskopicitet. Tyget absorberar snabbt fukt och torkar också snabbt.
  • Värmeledningsförmåga. Linne låter dig behålla en naturlig kroppstemperatur när som helst på året.
  • Material som andas. Tack vare den här egenskapen är det mycket bekvämt att sova på en säng i sängkläder.
  • Hög slitstyrka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bildar inte pellets.
  • Blir inte elektrifierad.
  • Inte mottaglig för svampbildning, har en antibakteriell effekt på människans hud.
  • Orsakar inte irritation och allergier.
  • Har en massageeffekt på överhuden (på grund av avlastningsstrukturen).
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom positiva egenskaper har lin också negativa egenskaper:

  • rynkor snabbt;
  • ger märkbar krympning vid tvätt med varmt vatten;
  • dåligt utjämnad;
  • håller dåligt sin form;
  • råa ändar fladdrar mycket.
Bild
Bild

Olika sorter

Skilj mellan råvaror genom bearbetningsmetoden.

  • Melange . Fiber i olika nyanser används.
  • Tryckt . Färdigt material är färgat.
  • Blekt . Färgade fläckar avlägsnas från materialet med användning av alkali.
  • Flerfärgad . Trådar i olika färger används.
  • Sur . Svavelsyra används för att erhålla mjukat lin av en vacker grå nyans.
  • Vanligt färgat . Färgas enkelt i önskad färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fibervävningsteknik

Lintyg skiljer sig också i tekniken att väva fibrerna:

  • fint mönstrat;
  • kombinerad genomskinlig;
  • Linné;
  • leno openwork (används främst för dekorativa detaljer);
  • stormönstrad jacquard.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Kostnaden för ett linneset bör inte vara huvudfaktorn vid köp. Det finns alltid en risk att förvärva en falsk (det vill säga en sängsäng gjord av syntetiska råvaror som inte absorberar fukt och bildar pellets över tid) eller blandat linfiber med bomull. Det senare alternativet är inte dåligt, eftersom sängen blir mjukare och mjukare vid beröring. Som ett alternativ till naturligt linne kan du också köpa en uppsättning underkläder med tillägg av lavsan eller viskos.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på vävning av fibrer: de ska passa tätt ihop utan att bilda tomrum. Tunna fibrer håller inte länge och blir oanvändbara. Produktens doft är av stor betydelse. Om doften av färg kommer från sängkläderna betyder det att den är av låg kvalitet och färgmönstren blir bleka efter den första tvätten. Alla bilder måste vara symmetriska på båda sidor av produkten. En etikett med beteckningen temperaturregim för tvätt i 60 grader kan indikera rätt kvalitet.

Bild
Bild

Det är önskvärt att sömmen är dubbel, och inte enkel, eftersom den senare tenderar att snabbt avvika. Sömmens styrka beror på styrkan hos trådarna som används och deras rätta storlek. Det är också viktigt att färgschemat matchar linnets allmänna ton. Det händer att kunder föredrar att köpa alla sovtillbehör separat: örngott, lakan, påslakan. Med ett kompetent tillvägagångssätt för valet kan du få en mycket original sängkläder.

Bild
Bild

När du väljer sängkläder bör du vara uppmärksam på företaget som tillverkar dessa produkter. Ett stort sortiment av linneprodukter tillverkas utomlands. De är ganska dyra, vilket förklaras av handbroderiet av linnemodeller. Men ryska tillverkare kan också skryta med högkvalitativa och attraktiva produkter.

Tillverkare

Linne är ett speciellt material. Sedan urminnes tider finns det två platser där linproduktion har rika traditioner - Kostroma och Vitryssland. I Kostroma har linneprodukter producerats i mer än 8 århundraden. Det är där som det största antalet linnefabriker finns, jämfört med andra ryska städer. Kostroma lin är av hög kvalitet. Sängkläder som produceras på Kostroma fabriker är mycket efterfrågade, därför konkurrerar inte olika företag som hanterar detta material inom samma stad.

Bild
Bild

I Vitryssland är lin grunden för textilindustrin. Tidigare syddes nationaldräkter av den, och nu sängkläder. Mot bakgrund av textilmarknadens dominans med konstgjorda råvaror har linneprodukter blivit ännu mer uppskattade.

Hur man bryr sig?

Oftast finns det på insidan av linnet (påslakan, örngott) en etikett med detaljerade beteckningar angående reglerna för vård av denna uppsättning. Du kan tvätta linnekläder för hand eller i en automatisk maskin. Det är nödvändigt att tvätta din tvätt omedelbart om du hittar fläckar på den, eftersom gammal smuts inte kan tas bort. Om det finns dragkedjor och knappar på sängkläderna måste de fästas innan tvätt. Det koncentrerade pulvret ska inte komma i direkt kontakt med materialet, så det späds med vatten. Fyll inte maskinen med linne "till ögonbollarna" - du måste lämna minst ½ av tanken ledig så att linnet sköljs noggrant.

Bild
Bild

Färgat linne tvättas med tillsats av ett speciellt tvättmedel, vilket gör att du kan bevara nyansernas ljusstyrka . Vitt eller grått linne kan tvättas i 60-graders vatten, men färgat linne kan bara tvättas i 40 grader. De första tre tvättarna av linne, vita eller färgade, måste utföras separat från andra föremål. Faktum är att lin släpper ut ämnen som kan påverka utseendet på andra vävnader negativt. Därefter tvättas koncentrationen av naturliga enzymer ut och sängkläder och sängkläder eller kläder av andra material kan tvättas tillsammans.

Bild
Bild

Om vitt linne är mycket smutsigt, hjälper kokning att hantera det. För att göra detta måste du späda en matsked läsk och tvål i 1 liter vatten. För att koka ett kilo tvätt behöver du 6 av dessa teblad. Kokning tar cirka 2 timmar. När processen är klar måste sakerna lämnas i en kastrull (bassäng) tills de svalnat helt och sedan sköljas noggrant i varmt vatten.

Bild
Bild

Använd inte blekmedel som innehåller enzymer eller klor vid rengöring av sängkläder, eftersom dessa ämnen förstör linstrukturen. Snurring av sängkläder attribut utförs i en centrifug med en hastighet av 600 varv (högsta tillåtna). Om du väljer en mer intensiv inställning förblir veck på tyget som blir svårt att räta ut även med ett strykjärn. Det finns ingen anledning att vara rädd för att köpa sängkläder i linne om det vid första beröringen verkade dig grovt och tagget. Efter några tvättar blir materialet mycket mjukare. Om du tvättar sängen för hand behöver du inte vrida ut den genom att vrida den - det är bättre att hänga tvätten och låta vattnet rinna ut. Om tvätten har vridits ut i en centrifug, måste tvätten omedelbart tas bort och alla rynkor rätas ut efter tvätten.

Bild
Bild

Använd inte specialiserade tekniska medel för att torka lin, eftersom lin tenderar att krympa kraftigt. Det är bra om sängen kan torkas i frisk luft, då bleknar den bra och avger behaglig friskhet. Lin ströas vått vid en maximal järntemperatur på 150 grader. Om satsen har tappat sin tidigare glans måste den strykas från framsidan. Tyget ska förbli något fuktigt efter strykning. Sedan hängs linnet ut igen på gatan tills det är helt torrt.

Bild
Bild

När tvätten är helt torr måste du vika den och lägga den i garderoben. Förvara inte vitt linne och färgat linne tillsammans, eftersom färgning är möjlig vid kontaktpunkterna. Det är viktigt att direkt solljus inte faller på materialet, och om du lägger satsen i en linnepåse för förvaring, kommer färgernas ljusstyrka att vara längre. Om du väljer ett linneset av hög kvalitet och följer rekommendationerna för att ta hand om det, kommer linnet att hålla länge och behålla sitt vackra utseende.

Bild
Bild

Var kan jag köpa?

Ett linneset är ganska svårt att hitta i butiker, eftersom sådana underkläder är dyra och inte alla kommer att gilla det på grund av dess diskreta färger. Det enklaste sättet att beställa det kit du gillar är på Internet. Den slutliga kostnaden för sängkläderna bestäms av märket och storleksintervallet. Priset kan gå upp till $ 100-150.

Bild
Bild

Recensioner

De som har köpt sängkläder i linne noterar att de lockades av tygets naturlighet och intressanta färger (grädde, ljusbrun). Negativa recensioner är främst förknippade med subjektiva förnimmelser (för grovt tyg) och råmaterial av låg kvalitet.

Rekommenderad: