Badhandduk (73 Bilder): Hur Man Väljer Ett Badset För Män Och En Handduksklänning För Kvinnor?

Innehållsförteckning:

Video: Badhandduk (73 Bilder): Hur Man Väljer Ett Badset För Män Och En Handduksklänning För Kvinnor?

Video: Badhandduk (73 Bilder): Hur Man Väljer Ett Badset För Män Och En Handduksklänning För Kvinnor?
Video: Understanding Bath Towel Sizes 2024, April
Badhandduk (73 Bilder): Hur Man Väljer Ett Badset För Män Och En Handduksklänning För Kvinnor?
Badhandduk (73 Bilder): Hur Man Väljer Ett Badset För Män Och En Handduksklänning För Kvinnor?
Anonim

Ett besök på badhuset är en underbar procedur som många användare älskar. Det är under badets förhållanden att alla slagg och toxiner avlägsnas från människokroppen, därför är det så viktigt att korrekt välja alla nödvändiga badtillbehör. En integrerad del av dessa procedurer är högkvalitativa och trevliga handdukar. Tänk på deras funktioner, egenskaper och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande egenskaper

Numera är utbudet av handdukar bredare än någonsin. Du kan välja det bästa alternativet till ett rimligt pris både för köket och för badet. Badlakan kan dock användas inte bara efter ångbadet. Faktum är att sådana produkter också används efter att ha besökt en bastu, dusch eller bad.

Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall kännetecknas badhanddukar av en ganska mjuk och behaglig konsistens. Sådana produkter bör dock inte bara vara så skonsamma som möjligt när de kommer i kontakt med kroppen, utan också effektiva för att torka av. Det är viktigt att överväga materialet från vilket handduken är gjord. Till exempel är linnealternativ mer lämpade för att torka disk och andra köksredskap. För att torka av kroppen efter ett bad är sådana produkter knappast lämpliga. Istället är det bättre att använda andra typer, till exempel bomull.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitetshanddukar kännetecknas av hög absorptionsförmåga. En korrekt vald trasa gör att användaren kan torka torrt utan problem efter alla procedurer.

Experter rekommenderar starkt att du köper endast badhanddukar av hög kvalitet tillverkade av naturmaterial. Sådana produkter kan skryta inte bara med hög mjukhet och utmärkta absorberande egenskaper, utan också miljösäkerhet.

Bild
Bild

Tupplurens skick spelar en viktig roll när du väljer en badhandduk. Så produkter med en kort tupplur kan absorbera fukt väl, men förblir samtidigt inte de mjukaste och känsligaste vid beröring. Modeller med en högre och rikare hög har vanligtvis en trevligare konsistens, men det betyder inte deras oöverträffade kvalitet. De flesta köpare idag försöker köpa badhanddukar där pålhöjden inte är mer än 5 mm - det här är det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat kännetecken för badhanddukar är deras täthetsnivå. Så, tätare och skrymmande alternativ håller längre och är mer effektiva. Tunna produkter håller mindre. Det är därför det är så viktigt att uppmärksamma denna parameter när du väljer den perfekta produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tro inte att alla badhanddukar finns i ett enkelt alternativ. Faktum är att du idag till salu kan hitta flera olika underarter av sådana produkter. De skiljer sig från varandra i olika parametrar. Låt oss lära känna dem bättre.

Bild
Bild

Kardborrehanddukar som kallas kilt är mycket populära idag. Sådana exemplar är gjorda av hygieniska material. Dessa produkter används huvudsakligen som omslag istället för ett vanligt ark. I kilter finns det tillägg inte bara i form av kardborreband, utan också elastiska band eller andra fästelement, tack vare vilka dessa produkter blir till enkla bekväma handdukar i en rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa alternativ har följande fördelar, vilket gör dem till en av de mest populära och efterfrågade:

  • de blir snabbt och enkelt till bekväma lakan eller handdukar;
  • absorberar perfekt fukt, vilket är mycket viktigt för ett sådant badtillbehör;
  • begränsar absolut inte rörelser;
  • glider inte av människokroppen, så de behöver inte ständigt stödjas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badkylar är både hane och hona. De skiljer sig lite från varandra. Så, modeller för män är kortare, men bredare. Jag gör kvinnliga kiltsorter baserat på avståndet från toppen av bröstet till knäna. Annars kallas dessa tillbehör för pareos. Det fästs med en lukt - den ena halvan läggs på den andra. För att öka styrkan i att hålla tillbehöret på kvinnokroppen används ofta kardborreband - med dem hålls kilen säkrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En handduksklänning i pareo-stil är mycket bekväm att använda. Vanligtvis absorberar ett sådant tillbehör snabbt fukt, men glider samtidigt inte av kroppen. Ett liknande alternativ, som en herrkilt, kan göras med egna händer av lämpliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även badhanddukar är indelade i flera typer.

Ångrumsmatta

Det är inte särskilt bekvämt och hygieniskt att bara ligga på kala plankor i badet, så du kan inte klara dig utan bra sängkläder. För detta är en stor badhandduk perfekt, som kan användas för att torka av i slutet av alla procedurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turban på huvudet

Från en badhandduk kan du bygga en liten turban på huvudet. Med det här tillbehöret kan du samla och dölja hår i alla längder, samt dölja dina öron från den heta ångan.

Bild
Bild

Handdukar för speciella ändamål

Sådana tillbehör är avsedda för torkning av fötter, ansikte eller för intimhygien. Naturligtvis är de valfria, men de finns i många bastur och badrum. Deras närvaro eller frånvaro beror direkt på ägarnas personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte och mått

Innan du går till affären och väljer rätt handduk bör du ta reda på vilken modell badet är och vilka mått det ska ha. Så de minsta är produkter med måtten 30x30 eller 35x35 cm. Sådana alternativ tillhör kategorin gäster. Nästa på listan är köksprodukter - deras bredd överstiger vanligtvis inte 50 cm -märket och längden är 70 cm. Dessa handdukar längre än 100 cm är redan klassificerade som duschhanddukar. De följs av badalternativ, vars bredd överstiger märket 100 cm, och längden är 150 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

På hyllorna i butikerna idag hittar du badhanddukar, vars dimensioner är 80x200 cm och mer. Sådana exemplar klassificeras som lakan. Modeller med parametrar på 100x150 cm anses vara idealiska för hemmabruk. De är inte för stora, så det är bekvämt att ha dem med dig. Och även parametrarna för badhanddukar kan variera beroende på en viss tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller badhanddukar kan det finnas flera alternativ:

  • sådana produkter används inte bara för att torka, utan också för att täcka kroppen;
  • med hjälp av sådana handdukar döljer de hår och öron från het ånga och värme;
  • används som överkast på träbänkar.
Bild
Bild

Högkvalitativa och vackra badhanddukar presenteras ofta som en present, som utgör en uppsättning för en man, kvinna eller flicka. Förutom själva duken kan aromatiska oljor eller hygieniska komponenter som schampo eller aromatisk duschgel finnas i sådana kit. En sådan present kommer att vara mycket användbar och kommer definitivt inte att bli gammal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Experter rekommenderar att du endast köper badhanddukar av hög kvalitet tillverkade av miljövänliga tyger som är behagliga vid beröring och har en bra sugförmåga. Tänk på flera av de mest populära och ofta använda typerna av råvaror som används vid tillverkning av dessa badtillbehör.

Bambu

Sådana produkter har naturliga antibakteriella egenskaper. Dessutom är bambuhanddukar mycket mjuka, absorberar fukt och andas mycket. Kom dock ihåg att bambu inte torkar särskilt snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soja

Sojadukar absorberar fukt bättre än bomull, och de torkar mycket snabbare. Utåt sett är de väldigt lika silke, men vid beröring liknar de mer kashmir.

Lyocell

Idag är badtillbehör mycket populära, vid tillverkning av vilka lyocellfibrer används. Sådana produkter absorberar perfekt fukt, vilket gör dem mer effektiva än bomullsartiklar. Sådana alternativ torkar dock länge, varför de ofta förvärvar smaklöshet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull

Populära bomullsprodukter har visat sig bra. Så badtillbehör i bomullsfrotté absorberar fukt väl, är mjuka och elektrifierar inte. Kvaliteten på deras utförande kan variera. Det finns både enkelsidiga och dubbelsidiga handdukar som enkelt kan överföra mer än 5 tusen tvättar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofiber

Det är ett tyg tillverkat av syntetfibrer. Den är mjuk och känslig och torkar på nolltid. Mikrofiberhanddukar är mycket hygroskopiska - de absorberar fukt i stora volymer. Ett sådant badtillbehör kommer att vara enkelt och bekvämt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och färger

Idag i sortimentet av badhanddukar kan du hitta produkter i olika färger och nyanser. Du kan välja rätt alternativ för varje smak och inställning. Till skillnad från strandtillbehör produceras badtillbehör oftast i vanliga färger. De mest populära alternativen är:

  • vit, grädde, ljusrosa, beige, karamell - de ser enkla och avslappnade ut, ofta väljer damer;
  • svart, mörkbrun, blå, grå - fasta exemplar, som oftast föredras av män.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis säljer de inte bara vanliga, utan också mer intressanta handdukar med olika mönster. Till exempel kan dessa vara bedårande barnalternativ med katter, fåglar, en uggla eller seriefigurer.

Inte mindre populära är alternativ med broderi, logotyper, olika inskriptioner och namn. Ofta säljs dessa produkter i presentförpackning - de gör mycket användbara och minnesvärda presenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av badhanddukar är stort. De listade färgerna och mönstren är långt ifrån de enda. På hyllorna och i olika onlinebutiker kan du hitta många olika produkter som inte bara har klassiska, men också oväntade färger. Valet kvarstår i alla fall bara hos konsumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Handdukar måste skötas ordentligt. Det är viktigt att bygga på materialet från vilket de är gjorda.

Vita bomullsartiklar ska tvättas i maskin med samma typ av linne vid högsta temperatur. Men färgade saker - vid en temperatur på högst 60 grader. Tvättmedel kan vara universella, men inga blekmedel. Bomullshanddukar kan torktumlas men krympa. Det är bäst att hänga dem blöta, särskilt om de är färdiga. Det är tillåtet att stryka sådana produkter endast med ett strykjärn med en fuktande funktion

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bambuprodukter behöver inte särskild vård, du behöver bara tänka på instruktionerna på etiketten. Det är bättre att välja tvättning för hand med tvål, men om det är en maskin bör temperaturen inte vara mer än 30 grader.
  • Mikrofiber kan tvättas för hand med tvål eller diskmedel, eller i en tvättmaskin vid en temperatur som inte överstiger 60 grader. Dessa föremål tvättas separat från bomullsalternativen. Använd inte blekmedel, mjukgörare eller balsam. Torka badhanddukar av mikrofiber utomhus och stryk inte.
Bild
Bild

Oavsett badtillbehör du köper är det mycket viktigt att vara uppmärksam på etiketten. Den innehåller all nödvändig information som du bör bekanta dig med innan du tvättar en sak. Det är värt att behandla badhanddukar med omsorg, inte att glömma deras vanliga tvätt, särskilt om en smaklös lukt började komma från dem. Med förbehåll för alla regler kommer produkten att hålla mycket länge och förlorar inte sin visuella attraktionskraft.

Rekommenderad: