Filtar Från Velsoft (43 Bilder): Materiella Fördelar Och Urvalsregler, Vanliga Och Färgade Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Filtar Från Velsoft (43 Bilder): Materiella Fördelar Och Urvalsregler, Vanliga Och Färgade Modeller

Video: Filtar Från Velsoft (43 Bilder): Materiella Fördelar Och Urvalsregler, Vanliga Och Färgade Modeller
Video: Velsoft eContent Solutions for your LMS 2024, Maj
Filtar Från Velsoft (43 Bilder): Materiella Fördelar Och Urvalsregler, Vanliga Och Färgade Modeller
Filtar Från Velsoft (43 Bilder): Materiella Fördelar Och Urvalsregler, Vanliga Och Färgade Modeller
Anonim

Med tanke på sin mysighet och komfort väljer en person naturliga tyger för kläder, sängkläder, överkast och filtar. Och det är rätt. Det är varmt, hygroskopiskt, andas. Men syntet har också vissa fördelar. Velsoft filtar är särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vetenskap för textilindustrin

År 1976 utvecklade japanska forskare en ny typ av syntetfiber - velsoft. Det kallas också mikrofiber. Dessa är ultratunna fibrer med en diameter på 0,06 mm. Råvaran är polyester, som stratifieras till tunnare trådar (från 8 till 25 mikron trådar från varje initial). Människohår är 100 gånger tjockare än denna fiber; bomull, siden, ull - tiofaldigt.

Mikrofibrer anslutna i ett bunt bildar ett stort antal hålrum som fylls med luft. Denna ovanliga struktur gör att mikrofiber kan ha unika egenskaper. När det gäller kemisk sammansättning är det polyamid med en densitet på 350 g per kvadratmeter. När du undersöker etiketten ser du inskriptionen "100% polyester".

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många tyger som liknar mikrofiber. Externt liknar velsoft tjock korthårig velour. Det är dock mjukare, mycket trevligare att röra vid. Velour är tillverkad av naturlig bomull eller konstfibrer. Inte bara hemma utan även ytterkläder, festkläder sys av det.

Terry knapphålstyg liknar mikrofiber i utseende. Mahra är ett naturligt linne- eller bomullstyg som absorberar fukt väl, jämfört med velsoft - det är mer styvt och tungt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Velsoft klassificeras efter:

  1. pålhöjd (filtar med en minsta höjd - ultralätt);
  2. högens densitet;
  3. grad av mjukhet;
  4. antalet arbetssidor (en- eller dubbelsidig);
  5. typen av dekoration och textur av päls (filtar med imitation under ett djurs hud är populära).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt färgsorten är mikrofiber:

  • enfärgad : tyg kan vara antingen ljusa färger eller pastellfärger, men utan mönster och smycken;
  • tryckt : tyg med mönster, prydnad, fotografi;
  • stormönstrad : Det här är stora mönster över hela filten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och fördelar

Denna typ av polyester kännetecknas av följande egenskaper, som gör att vi kan tala om fördelar jämfört med andra tyger:

  • Antibakteriell - eftersom det är ett syntetiskt material är det inte av intresse för mallarver och bakteriologiska svampar. Din filt behöver inte ständigt ventileras.
  • Säkerhet - tillverkningen av tyget överensstämmer med de internationella standarderna för testning av textilprodukter Eco Tex, det anses vara lämpligt för användning som hemtextil och kläder. Tillverkare använder säkra och stabila färgämnen, det finns inga främmande lukt.
  • Luftgenomsläpplighet - detta är ett hygieniskt tyg som andas, under en sådan filt kommer kroppen att vara väldigt bekväm.
  • Lugg inte benägna att pilla, vilket innebär att du kan använda ditt skydd på en soffa eller säng under mycket lång tid.
  • Hypoallergen - eftersom det är ett dammavvisande material, är velsoft lämpligt för små barn och allergiker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hygroskopicitet : Tyget absorberar fukt väl, som stannar kvar i fibrerna länge. Det kommer att vara obekvämt att ligga under en sådan filt, men efter tvätt torkar detta material mycket snabbt.
  • Produkterna utsätts inte för deformation , töjning och krympning.
  • Mjukhet, ömhet, lätthet eftersom varje mikrofilament under produktionen bearbetades med en speciell högteknologisk komposition och hålrummen mellan dem fylldes med luft, vilket gjorde filten skrymmande.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kasta inte när den tvättas , färgerna förblir ljusa så länge som möjligt.
  • Styrka - tål enkelt många maskintvättar.
  • Utmärkt termoregulering - under en velsoft filt kommer du snabbt att värma upp, och det kommer att hålla dig varm länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är filtar i mikrofiber billiga, lätta att ta hand om och trevliga att använda. På grund av sin lätthet är dessa filtar mycket populära bland resenärer och utomhusentusiaster. Tyget är luddigt och fluffigt, men kan enkelt fällas ihop i en bil eller resväska. När du utspelar dig kommer du att upptäcka att det praktiskt taget inte är skrynkligt. Skaka filten och fibrerna blir fluffiga igen.

Vissa människor använder detta material som ett ark. Någon täcker sina bebisar med barns filtar. För att överkastet ska vara på plats måste det väljas korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Om det är dags att köpa en filt, bestäm ett mål: hemma, för en bil (resa), för en picknick. Vilken typ av filt beror på detta.

När du väljer en filt för hemmabruk, besluta om dess funktion: det är en filt för en säng eller en soffa, "täckt" för dig och dina familjemedlemmar. Bestäm om du ska använda den i sovrummet, i allrummet eller i barnkammaren. Svara på en fråga till dig själv: vilken typ av filt är lämplig för ditt hem (vanligt eller färgat).

Bild
Bild
Bild
Bild

En resefilt ska inte vara särskilt stor, utan märkning, sådana produkter tar liten plats.

En picknickfilt ska vara stor, men fri från mat eller smuts. Det idealiska alternativet är skotsk stil (det är svårt att märka både ketchup och gräs på cellerna i olika färger).

Glöm inte storleken. För nyfödda väljs filtar i storleken 75 × 75 cm, 75 × 90 cm eller 100 × 120 cm. För förskolebarn väljer du en storlek på 110 × 140 cm och för barn i grundskolans ålder, 130 × 160 eller 140 × 205 cm är lagom.

Bild
Bild
Bild
Bild

En filt för en bil produceras i en storlek på 140 × 200 cm. En filt för en säng beror på själva sängens storlek: för en tonåring - 170 × 200 cm, för en enkelsäng - 180 × 220 cm, en euro är lämplig för en soffa eller en dubbelsäng (storlek - 220 × 240 cm). Extra stora filtar kan användas för anpassade sängar och hörnsoffor.

När du gör ett köp, kontrollera kvaliteten på färgningen av tyget. Gnugga den med en vit servett. Om det finns spår på servetten betyder det att de senare kommer att finnas kvar på dig. Kontrollera hur bra duken är målad över vid villisbotten.

Var uppmärksam på högens tjocklek och mjukhet. Om det är en velsoft med en lång hög, sprid villi isär och skaka sedan filten och se hur snabbt det läker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård utan bekymmer

Velsoft kommer att trivas med sin anspråkslösa vård. Kom ihåg bara några enkla regler:

  1. Mikrofiber gillar inte varmt vatten - 30 grader räcker för tvätt.
  2. Det är bättre att använda flytande tvättmedel så att pulvergranulatet inte fastnar i luddet.
  3. Blekmedel kan skada det färgade linnet och ändra textilens struktur.
  4. Produkterna kräver inte strykning. Stryk vid behov tyget på baksidan med ett ljummet strykjärn.
  5. Om luddet har veckats, håll det över ångan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder

Att hitta en filt av mikrofiber är enkelt. Det är en syntetisk produkt och produceras i många länder.

I staden Ivanovo många fabriker och små verkstäder specialiserade på textilier, och inte bara naturliga. Textilarbetare tar hand om att utöka sortimentet: de producerar vanliga produkter och vanliga färgade material. Färgschemat är för den mest krävande kunden. Överdimensionerade överkast finns också att välja mellan. Präglade filtar är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget "MarTex " (Moskva -regionen) har nyligen engagerat sig i textilproduktion, men många uppskattar det utomordentligt vackra konsttrycket på sina filtar. Kunder talar väl om MarTex -produkter.

Ryska företaget Sleepy redan känd för tillverkning av filtar med ärmar. Convertible microfiber and microplush filtar med 2 och 4 armar (för två) blir alltmer populära bland konsumenter. Köpare klagar på att det inte finns några instruktioner om hur man sköter filten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesiska företaget Buenas Noches (innan det kallades "Domomania") är anmärkningsvärt för produkter av god kvalitet och höga priser på filtar. En egenskap hos produkterna är ljusa realistiska mönster som inte bleknar även efter ett stort antal tvättar.

Dream Time -märke (Kina) också känd för sina ljusa färger. Uppenbarligen gillar kunderna detta, eftersom de lämnar bra recensioner om sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amore Mio (Kina) - bra recensioner! Köpare älskar textilier. Produkter som beställs från onlinebutiker motsvarar angivna priser och kvalitet.

Kinesiskt märke med ryskt namn " TD Textile " - rimliga priser, bra kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om företagets filtar Biederlack (Tyskland) Jag kan säga några ord: dyrt, men otroligt vackert.

Turkiska textilier är populära. Ryssarna älskar Turkiet i allmänhet - och textilier i synnerhet. Karna, Hobby, Le Vele - här är bara tre namn värda att uppmärksamma. I allmänhet finns det många fler av dessa namn. Turkisk god kvalitet och genomsnittspriser är utmärkande för dessa filtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Imorgon, när du kommer hem igen, faller av trötthet, faller du på soffan, på vilken en vacker, mjuk, mild, varm velsoft filt redan väntar på dig.

Rekommenderad: