Stor Stickad Merinoulltäcke (34 Foton): Designerstickade Modeller Med Alpaca Fårgarn

Innehållsförteckning:

Video: Stor Stickad Merinoulltäcke (34 Foton): Designerstickade Modeller Med Alpaca Fårgarn

Video: Stor Stickad Merinoulltäcke (34 Foton): Designerstickade Modeller Med Alpaca Fårgarn
Video: Fantastisk merinoull täcke 2024, Maj
Stor Stickad Merinoulltäcke (34 Foton): Designerstickade Modeller Med Alpaca Fårgarn
Stor Stickad Merinoulltäcke (34 Foton): Designerstickade Modeller Med Alpaca Fårgarn
Anonim

Hemtextilier gjorda av naturlig ull anses vara de trevligaste att använda. Sådana saker är särskilt användbara när det är en frostig vinter eller regnig höst utanför fönstret. Under dessa perioder är det så viktigt att vara varm och bekväm. Högkvalitativa filtar av merinoull kan hjälpa till med detta.

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Ett material som merinoull är mycket populärt och älskat över hela världen. En mängd saker är gjorda av det: från vackra kläder till mysiga hemtextilier. Dessutom köps produkter från liknande råvaror ofta för barn i olika åldrar.

Merino är en ras av fina ullfår. Man trodde en gång att dessa var australiensiska djur, även om de i verkligheten smugglades ut ur Europa till den gröna kontinenten. För närvarande odlas merino i olika delar av världen. Ullen av ett sådant får består uteslutande av dun. Tack vare denna funktion erhålls ett mycket mjukt och behagligt beröringsgarn för stickning från ett sådant material.

Bild
Bild

Den största fördelen med fårullsmodeller är deras termoregulatoriska egenskaper. De håller en konstant kroppstemperatur, så under en sådan duk kommer du inte att svettas och du kommer inte att bli för varm. Denna egenskap är särskilt relevant om du letar efter en filt av hög kvalitet för ett litet barn. Överkast av mjuk fårull absorberar perfekt fukt och tar ut det, så att det avdunstar snabbt.

Många experter rekommenderar att du köper sådana saker, eftersom de säkerställer upprätthållandet av ett optimalt mikroklimat för kroppen.

Bild
Bild

Inte alla material kan skryta med förmågan att mikromassera. En filt av merinoull har denna egenskap. Naturmaterial masserar försiktigt och diskret hudens yta, vilket har en fördelaktig effekt på blodtillförseln och det allmänna välbefinnandet hos en person.

Dessa överkast orsakar inte allergiska reaktioner. Merinoull innehåller en stor andel lanolin.

På grund av närvaron av dessa komponenter har sådana överkast antibakteriella egenskaper och orsakar inte irritation på huden.

Bild
Bild

Många konsumenter väljer sådana saker, eftersom de har goda smutsavvisande egenskaper och inte är smutsiga. De blir sällan smutsiga och absorberar inte smuts.

Naturligtvis, liksom alla andra material, har merinoull sina nackdelar. En sådan ylletäcke måste behandlas med omsorg och ordentligt omhändertagen. Du behöver bara tvätta dessa saker i det känsliga tvättläget, samt torka och stryka så noggrant som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller gjorda av naturlig ull är inte billiga. Men idag är överkast och filtar av alpackaull i spetsen. Sådana produkter kan presenteras som en gåva till en älskad, släkting eller vän. Idag säljs ullfiltar i många butiker i eleganta omslag, som är perfekta för att dekorera en användbar presentation.

Naturliga produkter har medicinska egenskaper. Detta beror på det faktum att lanolin i deras sammansättning är animaliskt fett med speciella helande egenskaper. Sådana saker rekommenderas att användas för olika hudsjukdomar, liksom sjukdomar i muskuloskeletala systemet och leder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och modeller

Lyckligtvis producerar många tillverkare idag högkvalitativa och naturliga merinoullfiltar. Låt oss titta närmare på några av dem:

  • Woolie . Detta unga ryska företag producerar stora stickade, mångfärgade designertäcken till överkomliga priser. Woolie kan också göra skräddarsydda produkter som passar perfekt till måtten på dina möbler.
  • IngalPaka . Sortimentet av detta märke innehåller varma filtar av hög kvalitet av olika material. Några av de mest populära är dock modeller gjorda av merinoull. Dessa kopior från IngalPak kännetecknas av sin hållbarhet och skötsel. Märkesfiltar är billiga. Du kan välja ett lämpligt alternativ till ett pris av 3400 rubel.
  • " Skinna ". Detta är ett annat populärt ryskt märke som specialiserat sig på tillverkning av merinoullfiltar av hög kvalitet. Sortimentet av tillverkaren "Runo" är fyllt med flerfärgade alternativ som har en låg kostnad (från 2500 rubel).
  • Holtie . Detta inhemska varumärke ger konsumenterna högkvalitativa textilier gjorda av naturmaterial. Fina filtar av merinoull med olika färger är mycket efterfrågade. Kläder kan inte bara vara monokromatiska, utan också dekorerade med geometriska tryck.
  • Drobe . Denna litauiska tillverkare producerar vackra filtar gjorda av 100% extra fina dunmerinoull i olika mönster och tryck i kontrasterande färger. Vissa modeller är prydda med bedårande tofsar runt kanterna.
  • Matherm Är en välkänd tysk tillverkare som erbjuder överkast av hög kvalitet i merinoull med en speciell fiberbehandling - superwash. Sådana råvaror kan tvättas i maskin och har en silkeslen yta.
  • Vladi . Enkla och hållbara modeller av merino överkast produceras av det ukrainska märket Vladi. Dess sortiment representeras av rutiga modeller med tofsar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filtar inuti

Merinofilt ser väldigt harmoniskt och attraktivt ut i många interiörer. Du kan tillämpa en sådan sak på olika sätt, beroende på den stilistiska riktningen av situationen. Det viktigaste i vilket designers åsikt är enad är att det inte finns något behov av att gömma en sådan produkt bakom stängda skåpdörrar. En naturlig mjuk filt ska placeras på en iögonfallande plats.

Som regel används en mysig stickad filt som överkast. Denna modell är perfekt för inredningen i en mjuk och mjuk nyckel. Det kan till exempel vara tidlösa klassiker eller lekfull romantisk stil. En sådan sak kommer att se särskilt imponerande och organiskt ut i ett stort ljust rum med en elegant säng, gjord i mjölkiga eller beige toner. Det är värt att komplettera filten med dekorativa kuddar som är lämpliga i stil och färg, stickade med en liknande teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används ofta ullfiltar för att dekorera möbler i vardagsrummet. De kan framgångsrikt komplettera interiörer i loftstil och sticker effektivt ut mot bakgrunden av grov väggdekoration. Välj utan tvekan en merinoulltäcke för ett lantligt eller scandi -rum. Men tro inte att en sådan sak inte kommer att se i moderna riktningar. En kvalitetsprodukt kan placeras i en högteknologisk eller modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna ensembler ger produkter med liten tjocklek unika toner av lyx och aristokrati. Mer frodiga och fluffiga stickade filtar gör interiören lite naiva och till och med rörande. Om du effektivt vill spela upp kontrasten mellan rummets monokroma design och varm naturlig ull, bör du få en filt i en ljusare och mer mättad färg. Det kan vara en saftig modell av apelsin, korall, tegel, turkos, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett så ljust och vackert överkast kan läggas på en soffa. Men många ägare tycker att denna användning av en sak är för oförskämd. Under sådana förhållanden förlorar ulltäcket snabbt sin presentation. Det är lämpligt att helt enkelt kasta produkten över armstödet eller kanten på soffan så att den ligger något slarvigt och faller ner.

Bild
Bild

Om du har köpt en liten ulltäcke kan den användas som kappa för en fåtölj. Om det till exempel finns 2-3 sådana inredningsartiklar i hallen, är det värt att köpa flera små överkast och placera dem på möblernas säten / rygg. Ensemblen blir mer attraktiv och komplett om den kompletteras med ett par liknande dekorativa kuddar i soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En varm filt av ullgarn kommer att se bra ut inuti ett barns sovrum. En tjock stickad sak kan läggas i en spjälsäng eller placeras på golvet så att den lilla användaren är så bekväm och varm som möjligt att leka och krypa på en sådan yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Ett plagg av naturlig ull håller tillräckligt länge om du ger det rätt vård:

  • Om en ytlig och lätt förorening har uppstått på ytan av en stor stickad filt, kan den tas bort med en vanlig torr borste.
  • Temperaturen på vattnet där du ska tvätta saken ska inte överstiga 30 grader.
  • För tvätt rekommenderas att använda specialprodukter och flytande formuleringar, som innehåller lanolin.
  • Böj inte eller gnugga materialet under tvätten. Du bör inte pressa en ulltäcke med hjälp av en centrifug, eftersom detta kan leda till dess hopplösa försämring och förlust av form.
  • Efter tvätt måste filten pressas ut något, utan att anstränga sig extra eller dra ut den. Detta för att ta bort överflödigt vatten från materialet.
  • Efter tvätt måste filten torkas ordentligt. Använd under inga omständigheter extra uppvärmningsmedel: hårtork, bärbara värmare, batterier etc. Under påverkan av dessa föremål kan föremålet tappa sin presentation och bli grovt vid beröring.
  • För att torka en ullprodukt måste du platta ut den och lägga den horisontellt på en perfekt plan yta.
Bild
Bild

Om du är rädd för att rengöra sådant själv kan du skicka det till kemtvätten. Men det rekommenderas inte att göra detta för ofta, annars kommer pälsen att förlora sitt attraktiva utseende och många positiva egenskaper.

Du kan lära dig hur du stickar en merinoullfilt själv från följande video.

Rekommenderad: