Stolöverdrag (53 Bilder): Valet Av Ett överkast Och En Filt, En Stickad Cape Och Från Ett Gobeläng. Hur Vackert Att Drapera Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Stolöverdrag (53 Bilder): Valet Av Ett överkast Och En Filt, En Stickad Cape Och Från Ett Gobeläng. Hur Vackert Att Drapera Med Egna Händer?

Video: Stolöverdrag (53 Bilder): Valet Av Ett överkast Och En Filt, En Stickad Cape Och Från Ett Gobeläng. Hur Vackert Att Drapera Med Egna Händer?
Video: Beckers - Tapetgrund, så här gör du 2024, April
Stolöverdrag (53 Bilder): Valet Av Ett överkast Och En Filt, En Stickad Cape Och Från Ett Gobeläng. Hur Vackert Att Drapera Med Egna Händer?
Stolöverdrag (53 Bilder): Valet Av Ett överkast Och En Filt, En Stickad Cape Och Från Ett Gobeläng. Hur Vackert Att Drapera Med Egna Händer?
Anonim

Fåtöljen förknippas med lugn och harmoni. Men för att det inte bara ska vara bekvämt, utan också vackert, är det viktigt att veta hur man väljer en cape för den.

Bild
Bild

Visningar

Slip-on-lock täcker hela stolen. Från vilken sida som helst smuts och damm flög på den kommer alla dessa blockeringar inte att påverka själva möblerna. Att ta bort en fläck från omslaget är mycket lättare och enklare än från själva stolens yta. Det finns andra bra skäl att köpa stolskydd: det är att uppdatera utseendet på gamla möbler och justera dess stil. Ett välvalgt överdrag ändrar stolens utseende fullständigt och påverkar till och med utseendet på rummet som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men fall kan se olika ut beroende på hur de är tänkta och utförda. Snördesignen ser ut som en filt som kastas över en stol. Det kommer att täcka möblerna, men det kommer inte att vara tätsittande. Stretching är också uteslutet, eftersom ämnen med minimal elasticitet används. Vi pratar om material som:

bomull

Bild
Bild
Bild
Bild

ekologiskt läder

Bild
Bild

sammet

Bild
Bild

denim

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna lösning är idealisk för skalstolar, väskor och gungstolar.

Stretchomslaget förtjänar också uppmärksamhet. De är indelade i två grupper: ett europeiskt fodral och en cape med ett elastiskt band. Även om sådana strukturer är avtagbara kan de inte kallas universella - en förutsättning är likheten med stolarnas huvudklädsel. Stretchomslaget har ett antal fördelar:

  • kommer inte att glida av sätena;
  • kan användas på alla typer av stolar;
  • sträcker sig bra;
  • bekväm för ryggen och hela kroppen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Stretchomslaget är tillverkat av bomull och elastan. Mikrofiber och polyester finns också. Om produkten är tillverkad av löst tyg är det vanligt att säga att det är ett omslag med en "kjol". Det kommer att se attraktivt och till och med romantiskt ut. Men överkastet kan ha andra alternativ:

för fåtöljer med nackstöd

Bild
Bild
Bild
Bild

med sidoväggsstängning

Bild
Bild
Bild
Bild

med dragkedjor

Bild
Bild
Bild
Bild

med spetsar

Bild
Bild
Bild
Bild

med pärlor

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av material för en kappa till en stol är lika viktigt både för självskräddning och när du köper en färdig produkt. Bomull är populärt. Den andas lätt och är helt miljövänlig. Bomullskåpor rekommenderas för användning i barnrum . De är ofta täckta med olika mönster, och färgerna är också ganska många. Men du kommer att behöva köpa bomullskåpor för ditt hem väldigt ofta. Detta tyg är benäget för nötning och slits snabbt. Linneöverdrag är tätare än bomull och snyggare än dem. Linne absorberar perfekt fukt och är mjukt vid beröring . Jacquard eller rayon är bra alternativ.

Bild
Bild

Detta är material som omedelbart fångar ögat. De kan ha både blank och matt bas. Vanligtvis är jacquard och viskos dekorerade med olika mönster och mönster.

Teaköverdrag är ganska populära . Det är ett kombinerat (bomullsbaserat) material. Den kännetecknas av ett fiskbensmönster med en typisk glans. Teak kommer nästan inte att blekna även i den starkaste solen. Det här tyget tappar inte när det tvättas. Och stretching under daglig användning är ovanligt för det. Ibland används också polyester. Det är sant att du inte kan göra en mjuk kappa av den. Det är ett elastiskt och lätt stretchbart material. Men det är mycket hållbart. Därför är den till och med lämplig för fåtöljer i ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Velour liknar vagt sammet. Men det är inte svårt att skilja dessa tyger - högen av velour är kortare. Och kostnaden för materia är märkbart lägre. Materialet är inte för nyckfullt och det är inte svårt att rengöra det. Du kan använda velourkappen även för dem som lider av allergier av något slag. Satin används ofta vid tillverkning av vadderade omslag. Den här saken är annorlunda:

  • densitet;
  • jämnhet;
  • silkeslen yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Satinen har en blank glans. När du använder det kan du uppnå ökad estetik i överlägget. För tillverkning av den använda atlas:

viskos

Bild
Bild

naturligt siden

Bild
Bild
Bild
Bild

polyester

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet är uppskattat för sin extraordinära harmoni och yttre attraktivitet . Detta tyg motstår slitage och håller länge. Tapetet är mekaniskt starkt. Det kan enkelt tvättas i maskin. Det finns många vävdesigner, vilket gör dessa kappor till en utmärkt present. Fans av suddiga tyger kommer definitivt att tycka om plysch säteöverdrag. Villi är inte lika tjocka som sammet. Viktigast av allt utmärker sig plyschprodukter genom utmärkt värmeisolering. Detta tyg är tillverkat av ull- eller bomullsfibrer.

Bild
Bild

Päls (från fårskinn och andra liknande material) kappor håller värmen ännu bättre. De absorberar också fukt mer intensivt än de flesta andra tyger. Att ta hand om ett fårskinn är enkelt . Hon kommer att behålla ett attraktivt utseende länge. Omslag av detta material hjälper till i alla väder; det är trevligt att sitta på en pälskåpa även när uppvärmningen redan har stängts av eller ännu inte har startat.

Bild
Bild

En ovanlig sort är chenille capes . Detta material är starkt och samtidigt behagligt vid beröring. För tillverkningen används mycket speciella maskiner. Chenille är vävt av fibrer i ett jacquard-, satin- eller tapetmönster. Viktigt: råvaran för detta tyg är alltid en blandning av olika trådar. Stickade produkter används ofta. De är graciösa och praktiska. Sådana kappor skapar omedelbart ett intryck av närhet till barndomen. Nu upplever sådana saker en renässans, och de väljs, till och med gjorda med egna händer, allt oftare. Ett välstickat omslag kan hålla i flera år.

Bild
Bild

Färger och design

När du väljer överkast (omslag) till en stol med armstöd måste du inte bara ta hänsyn till geometriska funktioner. Var noga med att uppmärksamma färgerna på produkterna. Det är mycket dåligt när färg på omslaget inte dupliceras någonstans i interiören. Men upprepning av nyanser av andra stoppade möbler i rummet rekommenderas inte heller. Detta kan skapa en monoton inredning. Det är en dålig idé att skaffa några väldigt pråliga och tunga fall. De kommer att bli irriterande med tiden och snart bli irriterande. Mjuka accenter som matchar tonen i en av delarna av inredningen är mycket bättre lämpade. Om det är svårt att hitta en exakt matchning kan du välja neutrala färger. När det gäller mönstren skulle det mest traditionella alternativet vara ett rutigt fall. Följande alternativ anses vara efterfrågade och trendiga:

djurmönster

Bild
Bild

modeller med genombruten trim eller samma mönster

Bild
Bild
Bild
Bild

uppsättningar av olika färger med identiska prydnader

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Ett mycket brett urval av stolöverdrag finns i butiker IKEA … Men inte alla kan använda sina tjänster, och sortimentet är inte alltid tillfredsställt. Produkter från Spanien och Italien är traditionellt populära. Under de senaste åren har kinesiska och taiwanesiska uddar blivit mer och mer populära. Om vi pratar om individuella massagemodeller, förtjänar de den största respekten:

Medisana MCN

Bild
Bild

Gezatone AMG 399

Bild
Bild

US Medica Pilot

Bild
Bild

Hur man sätter och draperar?

Med hjälp av ett väl valt lock kan stolen dekoreras med dina egna händer. Tillvägagångssättet kommer att vara ungefär detsamma som när du gör din egen udde. Den formpassande produkten, utfälld till botten, passar harmoniskt in i alla interiörer och kännetecknas av elasticitet . Det är knappast lämpligt för stolar med hög fällbar rygg eller ett stort avstånd mellan armstöden. Optimalt, om det finns Voltaire-stolar i huset, kan tygerna på det tättslutande omslaget ha en blygsam eller ljus (men inte alltför varierad) färg.

Bild
Bild

Det monterade fodralet "med kjolar" på basis av krusiduller passar harmoniskt in i stilen med Empire, Shabby Chic, Art Deco . Kjolen och toppen är anslutna med ett elastiskt band. Vikarna måste rätas ut så skickligt som möjligt så att de passar in i det övergripande konceptet. Mönster, klippning och sömnad är inte alltför komplicerat. Även icke-specialister klarar dem. En lös passform innebär att du måste dra i kappan med sladdar eller elastiska band. Halvlös passform har dragsko. Nästan alla kommer att kunna göra och placera en cape på en stol, men förbrukningen av tyg kommer i genomsnitt att vara 20% mer än i en tättslutande version.

Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns ganska många uppsättningar med stolsöverdrag i rummet. Här är några alternativ:

modell "Listopad" på en ljusgrå fåtölj

Bild
Bild
Bild
Bild

röd och gul blommig prydnad

Bild
Bild

dubbelsidig kappa av chokladfärg (på en ljusare stol)

Bild
Bild

massivt omslag med vit och röd nätdekoration

Rekommenderad: