Stickad Filt (63 Bilder): Klumpiga Stickade Produkter Med Tunisisk Stickning, Lapptäckt Bomull

Innehållsförteckning:

Video: Stickad Filt (63 Bilder): Klumpiga Stickade Produkter Med Tunisisk Stickning, Lapptäckt Bomull

Video: Stickad Filt (63 Bilder): Klumpiga Stickade Produkter Med Tunisisk Stickning, Lapptäckt Bomull
Video: Tunisian - Knit Stitch | BEGINNER | The Crochet Crowd 2024, Maj
Stickad Filt (63 Bilder): Klumpiga Stickade Produkter Med Tunisisk Stickning, Lapptäckt Bomull
Stickad Filt (63 Bilder): Klumpiga Stickade Produkter Med Tunisisk Stickning, Lapptäckt Bomull
Anonim

Det är mycket svårt att föreställa sig en modern invånare likgiltig för multifunktionella objekt. Sådana saker väcker ständigt uppmärksamhet, de vill förvärvas eller skapas utan hjälp av andra. Ta till exempel en filt: på grund av designernas uppmärksamhet anses den här saken både vara en fashionabel höjdpunkt i rummet och en multifunktionell lösning.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Stickade rutiga modeller är verkligen unika varianter av överkast. Den största skillnaden från vanliga filtar är produktionsmetoden - de representeras av ett stickat tyg. I grund och botten är modellerna som övervägs tillverkade av en allergivänlig komposition som inte orsakar hudirritation. Denna nyans är särskilt viktig för allergiker och personer med känsligare hud som är benägen att drabbas av inflammation från minimal kontakt med garnet.

Under processen med att skapa produkten är trådarna mjuka, mysiga och bekväma för kroppen, som helt saknar taggiga komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stickade rutiga modeller är inte bara fantastiska kappor. De är verkligen mångsidiga och har många funktioner.

Förutom den dekorativa komponenten och möjligheten att lägga till nya färger i den redan bekanta och monotona designen av ditt rum:

  • kommer att ge fullständighet och lägga till snygghet i det övergripande utseendet på sovrummet (både en stor säng och en liten soffa);
  • förvandlas till ett tillfälligt skydd för någon av dina möbeluppsättningar;
  • kan användas som en luftfilt (som särskilt efterfrågas under sommaren och lågsäsong);
  • produkter för spädbarn omvandlas perfekt till praktiska och multifunktionella kuvert, bekväma för vanliga promenader eller en resa till barnkliniken;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • beroende på den tillgängliga volymen av material och fantasins bredd blir dukarna till en fantastisk varm och mysig matta, som passar perfekt över madrassen i en spjälsäng eller på golvet ovanpå mattan (för att behålla värmen och barnets hygien under lång tid);
  • sådana modeller klarar perfekt funktionen hos en varm tröja eller overall, så omsorgsfullt och hemma omsluter deras ägare, som sitter och tittar på TV (detta gäller särskilt i ett kallrum);
  • beroende på kompositionens kvalitet har stickade filtar helande fördelar (sådana egenskaper gäller modeller gjorda av får eller kamelull);
  • kommer att skapa en riktigt bekväm miljö i din lägenhet eller hus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr är inte ens de bästa alternativen för en filt av ulltyg lämpliga för alla: trots kompositionens överlägsenhet och materialets fantastiska kvalitet tvingas en viss andel köpare att möta dess intolerans.

Förutom ett imponerande antal fördelar har stickade rutiga modeller ett antal nackdelar:

  • i de flesta fall är det omöjligt att lägga dem på den befintliga madrassen för att variera mjukhetens nivå till önskad (som ett resultat av tryck på den präglade stickningen kommer "utskrifter" av mönstret att fixeras på kroppen, och detta är skadligt för korrekt blodflöde);
  • stickade modeller kräver imponerande mängder garn och en enorm tid att skapa;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • nästan alltid ett problem är vården av sådana filtar, och de är också mycket instabila för tvättprocessen i maskinen (de kräver tvätt för hand, känslig centrifugering och torkning från solljus);
  • torkningsprocessen i slutet av tvätten tar mycket längre tid än deras textilmotstånd, eftersom en ganska rymlig vertikal yta krävs (med standardtorkningsalternativet sträcker de sig, vilket förklarar deformationen av mönstret och minskningen av bredden av det befintliga tyget);
  • utsätts för frekvent ansamling av dammpartiklar, vilket skapar en gynnsam livsmiljö för dammkvalster (detta förklarar allergiska reaktioner).
Bild
Bild

Olika sorter

Modeller av stickade filtar presenteras i en mängd olika former (filtar med huva eller med hare och öron, ränder, samt knappar för transformering, för vinter med foder, från bundna ränder, anpassade med foder, rektangulära, texturerade, etc..).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på produktionsmetod tillverkas denna produkt:

  • handstickad med stickor eller virkade;
  • med maskin med hjälp av en stickmaskin eller med specialutrustning.

Skillnaderna mellan utförandet är uppenbara: maskinversionen kräver ofta åtgärder med ett tunnare garn, ett stort antal olika slingor, en mängd olika mönster och variationer av väv. Denna produkt skapas mycket snabbare i kontrast till den analoga, som görs manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En produkt som skapas på produktionsutrustning kännetecknas alltid av exakthet i utförandet och enhetlighet i designen. Tack vare en väloljad mekanism kan du sticka vilken grad av komplexitet som helst och önskat framtida mönster.

Den manuella stickmekanismen är unik i utseende: tills filtens stickprocess har slutförts kan densiteten för de skapade öglorna variera. Det är långt ifrån alltid lika perfekt som med maskinens utförningsmetod, men efter tvätten ser tyget i allmänhet jämnare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manuellt arbete är inte begränsat till någon teknik, så det gör att du kan förverkliga absolut alla idéer om skaparen, det är fördelaktigt att direkt visa själva strukturen och det önskade mönstret i bästa möjliga ljus.

Material (redigera)

Garnet för att göra filtar är varierat, men glänsande metalliserade trådar används praktiskt taget inte: de mörknar produktens övergripande struktur och prickar kroppen. Ofta, för utförandet av en sådan filt, använder hantverkare resterna av det befintliga garnet och förkroppsligar ljusa färger. I andra utföringsformer köps vanligtvis tjockt garn för handtillverkning av produkten. Det låter dig skapa en original filt på kort tid.

Bild
Bild

De mer populära materialen som används för modellerna är bomull eller akryl, ull eller halvull, en komposition av gräs, samt en blandning av angora och akryl, mohair eller ull med akryl. Någon av de presenterade typerna av råvaror kännetecknas av sina egna egenskaper och fördelar. Till exempel är produkter gjorda av gräs och stickade med stickor oöverträffade i mjukhet, volym och kroppskomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filtar av ull eller halvull, förbättrade med en textilbas, är en riktig konkurrent till de vanliga filtarna av tyg. Bomullsalternativen är mycket lätta, irriterande och lätta att rengöra.

Dimensioner

Vilka dimensioner som krävs för den framtida produkten beror på sängens form. I varje fall är de individuella. För barn kan denna indikator presenteras som 70x70 cm och 80x100 cm, och 100x100 cm, 70x125 cm eller 110x140 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom detta sängtillbehör är skyldigt att täcka både sängen och dess ägare, måste filtens storlek vara lika med ägarens tillväxt med en extra marginal. Dimensionsindikatorerna för den aktuella produkten för vuxna är också olika: 130x170 cm, 140x180 cm, 150x180 cm, 150x200 cm, 160x200 cm, 160x220 cm, 180x200 cm, 250x260 cm, 240x220 cm.

Det är värt att komma ihåg att mycket stora storlekar på överkast är de minst bekväma, särskilt när de görs för hand.

Därför måste du vara medveten om exakt vilken funktion en sådan produkt kommer att ha när du tänker köpa eller göra en filt med dina egna ansträngningar och utan hjälp från andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Paletten med nyanser av stickade produkter imponerar med sin variation. Tillverkare tillhandahåller en mängd olika nyanser som säkert kommer att tillfredsställa även de mest krävande preferenser. Ofta kombinerar de erbjudna färglinjerna svarta och andra praktiska färger: mörkgrå, himmelsblå, senap, ljust tegel, rött, ljusbrunt, vinrött. Ljuspaletten innehåller traditionella färger: vit och mjuk beige, samt varma pastellfärger (delikat rosa och lila, ljusgrönt och mynta, rik citron).

Bild
Bild
Bild
Bild

Stickade produkter som används ofta i vardagen tillverkas huvudsakligen i praktiska och saftiga nyanser. Ledarna för färgpaletten bland mästarna är följande: rikgrön, terrakotta, ljusorange, mjuk korall, ädel crimson, blekt fläckig (flerfärgad eller tvåfärgad). Stickade tygmodeller för spädbarn sticker ut för sin ljusa munterhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana färgglada alternativ för överkast förtjänar särskild uppmärksamhet, de är helt utan gränser i valet av önskad färg.

Mönster och typer av stickning

Alternativen för det stickade rutmönstret är varierande. I produktionen tillverkas dessa produkter med maskin i en konventionell stickning.

Manuell körning hemma är indelad i fyra sätt:

  • stickning i en enda rak linje med en smidig övergång till andra och nästa rad;
  • längs en cirkulär bana med tillägg av en slinga i hörnen med varje framtida rad;
  • diagonalt ansluten (sned version);
  • lägga till enskilda komponenter (rutor).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje teknik är naturligtvis individuell, men innan man skapar en modell beaktas alltid densitetsgraden (för exakt kontroll av de resulterande slingorna) och den framtida designen.

I utseende skiljer sig följande rutiga alternativ:

  • stor eller liten stickavlastning;
  • med eller utan tillsats av en volymetrisk prydnad;
  • med olika mönster gjorda med olika färgpaletter av trådar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest intressanta teknikerna för att göra en stickad modell hemma är att montera en produkt från gamla koftor och tröjor. I denna situation är småstora lappar skurna i rutor involverade.

Om vi överväger mönster, så är de väldigt olika: från vanligt strumpebandstickning, öppet arbete och till icke-standardkompositioner. De mest populära typerna av dekorationer för sådana stickade överkast är olika flätor, flätor, frekventa vävar, olika kombinationer av ränder med prästkragar, samt att använda alternerande främre och bakre öglor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En verkligt intressant pläddesign kan förkroppsligas:

  • det tunisiska sättet att sticka - "afghansk" teknik med hjälp av en virkning, när mönstret skapas på grundval av två nivåer;
  • den bayerska stickningstekniken - implementering av virkning längs en cirkulär bana med tillägg av ljusa komponenter eller en duk i form av en enda kvadrat;
  • Skandinaviskt motiv - tillverkning av jacquardprydnader av strumpeband i två färger i norsk stil med stickor;
  • dubbelsidig stickning - samtidigt med två trådar på nålarna eller en tråd med virkning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av inredning och stilar

Det unika med stickade filtmodeller ligger i det faktum att dessa överkast passar perfekt och dekorerar stilen i alla rum: från tidlösa klassiker och strikt minimalism till rik glamour och oöverträffad Empire -stil. Vanligtvis är huvudidén direkt beroende av mönstret (broderi med hjärtan, 3D-prydnad, tryck med en björn) eller färger. En mer ekologiskt stickad produkt kommer att se ut i lantlig stil eller Provence, avantgarde eller art nouveau, afrikansk och lapptäcke, samt barock, boho eller loft, art deco och arabisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper vackra stickade rutmönster i ett köpcentrum eller annan plats måste du vara uppmärksam på följande punkter:

  • tillhandahållande av kvalitetscertifikat, samt efterlevnad av allmänt erkända hygienregler;
  • alla nödvändiga uppgifter om sammansättningen av de använda materialen, tillverkaren med en återspegling av den juridiska adressen, samt de nödvändiga instruktionerna för genomförandet av korrekt funktion måste finnas;
  • fixering av indikatorn för värmenivån för denna produkt;
  • förekomsten av positiva kommentarer och recensioner, användbar feedback om denna tillverkare, liksom tillgängligheten av en garanti från säljaren;
  • förhållande mellan pris och kvalitet, tillgängliga fastigheter (du kan förhandsgranska analoger och jämföra priser).
Bild
Bild
Bild
Bild

Några användbara tips:

  • vackra modeller för vinterperioden (filtar av ulltyg) bör ha ett textilfoder, eftersom det definitivt kommer att behålla värmen, och tygbasen bevarar det stickade tyget i sin ursprungliga form;
  • en handgjord filt i öppet format är det minst praktiska än en 3D -analog av en smal präglad stickning. En produkt gjord av bestående fragment har en mindre stark plexus, därför kommer den i framtiden att kräva en extremt noggrann inställning;
  • ett tillbehör med ett omfattande, präglat mönster stickar mycket snabbare, även om det verkar mest luftigt. Därför behåller den inte värmen så bra och är opraktiskt för frekvent användning som en filt;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ullmodeller ger en torr värmeeffekt. Därför, om ett helande resultat behövs, är en stickad filt det bästa valet (antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt, förebyggande av olika förkylningar);
  • en sådan filt ska vara multifunktionell, tillverkad av garn av hög kvalitet och inte innehålla farliga färgämnen.

Hur man bryr sig?

Att ta hand om en stickad plädmodell är ett särskilt ämne. Trogen och noggrann användning kommer att ge möjlighet att förlänga driftstiden för en fashionabel produkt, samtidigt som attraktiviteten hos det yttre utseendet och egenskaperna hos en vacker konsistens (mjukhet, värme, storlek, lättnad) bibehålls. Eftersom den stickade versionen av produkten är känslig för effekterna av tvätt, måste följande nyanser beaktas:

Bild
Bild
Bild
Bild
  • handtvätt rekommenderas i avsaknad av särskilda ansträngningar, vridning med användning av ett speciellt pulver (valt individuellt för en viss typ av garn);
  • brist på kokning, liksom varmt vatten. Hög vattentemperatur bidrar till att minska avståndet mellan fibrerna och garnets komprimering (detta gäller särskilt för ull- och halvullgarn med ihålig struktur);
  • i slutet av tvätten är det nödvändigt att skölja produkten två gånger för att tvätta bort resterna av tvättmedelspulvret. Allt detta är nödvändigt för att utesluta utseendet på stelhet och förlust av den ursprungliga nyansen till följd av dålig sköljning, och också för att förhindra att en gul nyans förvärvas;
Bild
Bild
  • torkning måste vara naturlig om det inte finns några ytterligare uppvärmningsanordningar (hårtork, batteri, strykjärn);
  • du kan inte använda en torr borste för rengöring: det kommer lätt att dra ut de befintliga öglorna och lägga till ludd, främja bildandet av pellets och ge en övergripande "lurvig";
  • det är förbjudet att slå ut den stickade modellen av kappan eller skaka den för att bli av med damm (till följd av sådana handlingar uppstår deformation av både enskilda slingor och hela volymen på duken);
Bild
Bild
  • ibland är det nödvändigt att ventilera produkten i frisk luft (en balkong eller terrass skulle vara en utmärkt ersättare): detta kommer att öka motståndet mot kakning, eliminera utseendet på en oönskad doft;
  • produktetiketten innehåller vanligtvis all nödvändig vårdinformation. Vissa tillverkare tillåter maskintvätt, medan andra starkt rekommenderar att du går till kemtvätt om det är mycket smutsigt.
Bild
Bild

Stickade filtar i insidan

Numera är det stickade rutmönstret en modern och elegant bonus för alla rum. Nu anses dessa kappor vara ett modernt tillbehör för en stoppad soffa eller fåtölj. Sådana dekorationer av stoppade möbler kompletterar inte bara inredningen helt, utan fokuserar också med fördel på genomförandet av huvudidén och lägger till glädje i inredningen.

Ett stort stickat överkast kan användas för att dekorera en säng i ett sovrum. Det löser sig mycket harmoniskt i rummets övergripande design, om du behåller idén om en stickad produkt genom användning av dekorerade kuddar. Mattans rika skugga, den sofistikerade formen på sänglampans skärm och den eleganta prydnaden på soffkuddarna kommer att leva upp varje design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusten att upprepa idén om en stickad produkt kan diversifieras: en filt av en varm ljus nyans med voluminösa flätor ser mycket bra ut och kombineras med kuddar av liknande design och en puff, men i avsaknad av några mönster.

Den valda färgen på det stickade tyget ger en möjlighet att skapa en illusion av en uppsättning, och en liten kudde, som upprepar mini-puffens design, kommer att lägga till variation i rummets färgpalett, vilket förhindrar ett överflöd av fångande fläckar.

En stickad plädmodell med breda ljusa, kontrasterande ränder ser riktigt ovanlig ut. Denna modell är perfekt för att dekorera en ljusfärgad soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan filt kommer inte bara att bli en fashionabel höjdpunkt i interiören, utan också en praktisk och funktionell cape: genom att samla en regnbåge av ljusa och mörka nyanser kan du förlänga livslängden för både soffan och filten i sig. Det är absolut inte svårt att göra en harmonisk inredning: det räcker med att placera flera krukor för blommor, liknande färgränder. Om de inte finns där kan du använda bilder, färska blommor, liksom bara en vanlig bricka, förvarad i ett liknande färgschema.

I den här videon ser du ytterligare ett urval av stickade filtar och idéer för kreativitet.

Rekommenderad: