Sidenkuddar (31 Bilder): Fördelarna Och Nackdelarna Med Naturligt Sidenmaskfyllmedel Och Mikrosilk För Att Sova

Innehållsförteckning:

Video: Sidenkuddar (31 Bilder): Fördelarna Och Nackdelarna Med Naturligt Sidenmaskfyllmedel Och Mikrosilk För Att Sova

Video: Sidenkuddar (31 Bilder): Fördelarna Och Nackdelarna Med Naturligt Sidenmaskfyllmedel Och Mikrosilk För Att Sova
Video: Mitt barn sover - Musik effektiv sovande spädbarn och barn 2024, Maj
Sidenkuddar (31 Bilder): Fördelarna Och Nackdelarna Med Naturligt Sidenmaskfyllmedel Och Mikrosilk För Att Sova
Sidenkuddar (31 Bilder): Fördelarna Och Nackdelarna Med Naturligt Sidenmaskfyllmedel Och Mikrosilk För Att Sova
Anonim

Att hitta en högkvalitativ och bekväm kudde idag är inte så lätt. Problemet med valet är dess rikedom. På butikshyllorna finns en mängd olika kuddmodeller gjorda av olika material. Sidenkuddar är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kudden är en viktig del av sängen. Det ska vara av hög kvalitet och bekvämt.

Modeller i siden är bland de starkaste och mest hållbara.

  • Detta material är svårt att skada och klumpar sig inte . Av denna anledning tjänar sådana sängkläder sina ägare i många år, de behöver inte restaureras.
  • Siden är hållbart . Även efter flera års konstant användning förblir kuddarna omfattande och attraktiva.
  • Många lockas av de utmärkta termoregulatoriska egenskaperna hos sidenkuddar . På sommaren förblir deras yta sval, och under kallare årstider värms den lätt upp och förblir varm.
  • Silke ackumulerar inte fukt . Den har utmärkta ventilationsegenskaper. Detta gör kuddarna mer hygieniska.
  • Sidenfyllda kuddar bygger inte upp statisk elektricitet .
  • Siden är ett miljövänligt material . Det orsakar inte allergiska reaktioner eller hudirritation. Sådana alternativ erkänns med rätta som en livlina för allergiker som inte tål dun, fjädrar och andra naturmaterial.
  • Huden från regelbunden kontakt med siden får ett friskare och mer blommande utseende . Naturligtvis talar vi om ett naturmaterial, och inte om dess syntetiska motsvarighet.
  • Dammkvalster växer inte i sidenfibrer . Dessa mikroskopiska parasiter lever i många vävnader och fyllmedel. De är farliga för personer med allergi eller astma. Med kvalitetssilkuddar kan dessa problem glömmas bort.
  • Siden är inte mottagligt för mögel eller mögel .
Bild
Bild
Bild
Bild

Bekväma och miljövänliga kuddar av detta underbara material är mycket populära idag. De har dock sina nackdelar.

  • Silke ackumulerar inte fukt därför kan fula spår kvarstå från den på materialets yta. Dessa defekter är särskilt märkbara på ljusa föremål - till exempel kan en obehaglig gul fläck vara kvar på vitt material.
  • Naturliga siden rynkor mycket . Om du har köpt ett örngott av detta material, var beredd på att dess yta kommer att vara perfekt plan inte särskilt länge. Många konsumenter uppfattar denna kvalitet av siden som en nackdel.
  • Natursilke är ganska dyrt . Högkvalitativa kuddar och andra sängkläder av sådant material kommer att kosta köparen mycket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och typer av fyllmedel

Det finns flera typer av siden:

Tussa

Denna typ av råmaterial erhålls från silkesmaskkokonger som lever i sin naturliga miljö. De livnär sig på bladen på olika växter. Som ett resultat erhålls trådar av en skarlet nyans. Sådana material kräver kemisk blekning.

  • Denna process har en negativ effekt på materialets struktur, vilket gör det mindre hållbart och elastiskt.
  • En annan nackdel med denna sort är att skadliga mikroorganismer ofta finns i den.
  • Med tiden kan trådarna i Tussa börja krypa isär. Detta beror på att silkesmask som lever i naturen gnager sig.

Saker gjorda av sådant material är av lägsta kvalitet och billiga. De håller inte länge och skiljer sig inte åt i slitstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mullbär

Denna sort är av högre kvalitet. Dessa är silkesmaskkokonger som odlas i fångenskap. De matas bara med mullbärsblad. Resultatet är en bra skörd av vita kokonger. De sorteras ut exklusivt för hand.

  • Silketrådar av denna kvalitet är mer hållbara. De kännetecknas av en vriden form och en längd på 600 m.
  • Mullbärsgarn kräver inte kemiskt ingrepp och ytterligare behandlingar som påverkar materialet negativt. De lossnar enkelt och snabbt från kokongen och är fast anslutna till varandra.
  • Denna typ av siden är indelat i tre klasser - A, B, C. De dyraste, starka och hållbara produkterna är kategori A. Det har långa fibrer.
  • Kuddar tillverkade av denna råvara har utmärkt termisk prestanda. De utmärks av sin stora volym. Deras yta är mycket behaglig vid beröring.
  • Sängkläder av hög kvalitet tillverkade av natursilke av klass A kommer att tjäna sin ägare i många år utan att bli mindre attraktiva.

I många butiker kan du se vackra kuddar som innehåller mikrosilkfibrer. Detta material är konstgjord och består av polyester och elastan. Det är mindre hållbart och mindre hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naperniki

Naperniki i högkvalitativa kuddar är antingen broderade eller utrustade med blixtlås. Dessa viktiga element som behåller sin fyllning är gjorda av följande material:

  • bomull;
  • polyester;
  • teak;
  • satin;
  • jacquard;
  • silke.

För en naturlig kudde rekommenderas att du väljer ett örngott av ett bättre och mer miljövänligt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Idag finns kuddar i följande storlekar:

  • små - 40 × 40, 40 × 60 cm;
  • genomsnitt - 55 × 50, 50 × 70 cm;
  • stor - 60 × 60, 70 × 70 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

För att inte få lågkvalitativa och onaturliga produkter måste du kontakta pålitliga och populära tillverkare.

Det är värt att lära känna några av dem bättre:

Kingsilk Elizabeth . Detta välkända företag har producerat högkvalitativa och hållbara kuddar av naturmaterial i över 10 år. De starkaste Mullbery -fibrerna används vid tillverkning av märkesvaror. Räckvidd Kingsilk representeras av modeller med måtten 50 × 70 cm och 70 × 70 cm. För att fylla dessa kuddar, använd 1, 2, 1, 5, 2 kg natursilke.

Alla kuddar av detta märke är gjorda av slitstark jacquard satin i känsliga och lugna nyanser. De mest populära är modellerna i beige, vita och persika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

YliliXin … Denna kinesiska tillverkare tillverkar vackra och hållbara kuddar fyllda med billig Tussa med medium stöd. Produkterna från detta företag anpassar sig efter formen på en persons huvud och hals. Alla modeller kännetecknas av hög värmeledningsförmåga och fuktbeständighet.

Populära produkter från YliliXin är billiga och utrustade med satin- och jacquardöverdrag av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primavelle Silk . Tussasilke och 40% polyester används vid tillverkning av kuddar av detta märke. Billiga sidenkuddar från den ryska tillverkaren har utmärkta egenskaper. De har en snygg konstnärlig söm, som inte bara utför en dekorativ funktion, utan också ger ytterligare kvarhållning av fyllmedlet.

Naturkuddar från Primavelle Silk får inte tvättas, strykas eller blekas. Dessa modeller kan endast rengöras med kemtvätt.

Bild
Bild

Togas … Denna grekiska tillverkare erbjuder sina kunder sidenkuddar i olika storlekar med 100% Tussa -siden. De utmärker sig genom sin mjukhet, lätthet, höga värmeledningsförmåga och ventilationsegenskaper. Märkeprodukterna från det grekiska företaget är utrustade med högkvalitativa satinöverdrag med en vacker trådvävning med en glansig struktur som påminner om naturligt siden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asabella Är ett populärt märke från Italien som producerar högkvalitativa kinesiska silkepuddar. De är låga i höjd och har en speciell silikonfiberkärna. Tack vare denna insats blir sakerna mer elastiska, fluffiga och hållbara.

I märkesvaror från Asabella finns ett fyllmedel av siden och silikoniserade fibrer i förhållandet 1 till 1. Produkterna har bomullsöverdrag.

Bild
Bild
  • Sofi de marko … Detta är ett annat ryskt märke som tillverkar kuddar tillverkade i kinesiska fabriker. De är fyllda med billigt Tussa -siden och utrustade med naturliga 100% bomullsöverdrag. Många kunder noterar de utmärkta temperaturegenskaperna hos dessa produkter. De håller sig svala på sommaren och varma på vintern. Den genomsnittliga kostnaden för en sidenkudde från märket Sofi De Marko är 5 tusen rubel.
  • Tangchao Opti Är en kinesisk tillverkare som tillverkar kuddar med måtten 50 × 70 cm och fyllda med 10% högkvalitativt mullbärssilke och 90% polyesterfiber. Fyllningen i dessa kuddar placeras i en speciell gasväv. Kuddarna är utrustade med bekväma blixtlås, med vilka du enkelt kan kontrollera materialets kvalitet. Den största fördelen med dessa produkter är deras ortopediska insats av polyester. Den ligger i den centrala delen av kudden och gör silket elastiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man för sömn?

  • Om du vill köpa en kudde av riktigt hög kvalitet tillverkad av natursilke, bör du vända dig till betrodda märken som har producerat sådana produkter i många år. Detta undviker att köpa en undermålig och falsk produkt.
  • Var uppmärksam på etiketten . Graden av siden bör skrivas på den, och det finns vanligtvis en indikation på förekomsten av ytterligare föroreningar, om sådana finns. Välj produkter med miljövänliga och naturliga omslag. De mest populära är satin- eller bomullsprodukter.
  • Om du tvivlar på materialens naturlighet , då kan deras ursprung verifieras oberoende. Det räcker bara att höja kudden. Om den lätt tar sin ursprungliga form, så har du en produkt där syntetmaterial finns.
  • Kvaliteten på sidenfyllmedlet kan enkelt kontrolleras om kudden har dragkedja. Ta en närmare titt på fibrernas nyans. Den högkvalitativa mullbärssilken är pärla och delikat beige, men inte renvit. Ytan på naturliga och elastiska fibrer kommer att ha en matt glans. Om du försöker dra av dem kanske du märker att detta är ganska svårt att göra. Fibrerna i billigt Tussasilke lossnar mycket lättare.
  • Du kan dra en tråd ur kuddfyllningen och sätta eld på den . Det bör avge samma lukt som organiskt material. Under bränningsprocessen blir dina fingrar lätt smutsiga på de fallna glöden. Om materialet är av ett onaturligt ursprung, kommer det inte att finnas något kol kvar av det, och det kommer att brinna omedelbart och lukten kommer att vara helt annorlunda.

Glöm inte att en äkta sidenkudde inte blir för billig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Sängkläder i siden kräver särskild omsorg. Vanlig tvätt kan i hög grad skada något sådant eller påverka det negativt.

  • Om du vill att en sidenprodukt ska tjäna dig så länge som möjligt, måste den skyddas med avtagbart linne (örngott). Eventuella lock ska tvättas då och då.
  • Ibland rekommenderas att hänga med sängkläder i flera timmar - för ventilation.
  • Om det är nödvändigt att rengöra en naturlig sidenkudde måste den skickas till kemtvätt.
  • Billiga modeller, där sideninnehållet inte överstiger 30%, kan tvättas i en vanlig tvättmaskin - hemma. För att göra detta måste du välja ett känsligt läge och använda ett mjukt pulver. Vattentemperaturen bör inte överstiga 30 grader.

Rekommenderad: