Nackkuddar: Ortopediska Modeller-bagels För Att Sova Med Osteokondros

Innehållsförteckning:

Video: Nackkuddar: Ortopediska Modeller-bagels För Att Sova Med Osteokondros

Video: Nackkuddar: Ortopediska Modeller-bagels För Att Sova Med Osteokondros
Video: How to Make Bagels 2024, Maj
Nackkuddar: Ortopediska Modeller-bagels För Att Sova Med Osteokondros
Nackkuddar: Ortopediska Modeller-bagels För Att Sova Med Osteokondros
Anonim

Den snygga konturen av en bagel, känsliga tygmaterial, en mängd kontraster och mönster i design - allt detta är förkroppsligat i nackkuddarna, älskad av många uppfinningar. En söt innovation gör att du kan koppla av på tröttsamma resor och bekvämt fixera nacken i önskad position.

Särdrag

Klassificeringen av resehalskuddar överraskar med en mängd olika kriterier, bland dem finns det en, enligt vilken alla produkter är uppdelade i uppblåsbara och fyllda. Varje typ av universalresenhet har sina egna fördelar:

  1. Uppblåsbara kuddar ger bekväm drift, det yttre materialet i sådana kuddar liknar sammetens känsliga struktur.
  2. Tryckta livsmedel är bra för de fördelaktiga egenskaperna hos ingredienserna de innehåller, men de tar mycket plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av detta följer att för utmattande resor i motorfordon är det bättre att använda en vadderad variant av en bekväm nacksparare; för flyg, använd tjänsterna av en uppblåsbar som passar bekvämt i passagerarens handbagage.

Bild
Bild

Hur ser en nackkudde ut? Den visuella komponenten i den universella sovutrustningen har få likheter med standardkudden, som intar en dominerande ställning i sängens vida vidder. Det bekväma attributet har en snygg halvmåneform, som bör bäras runt halsen och tydligt fixera huvudet i en naturlig position. Detta är nödvändigt för att ge en skör nacke ett efterlängtat tillfälle att ta en paus från varannan stress.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, kuddar utför följande funktioner:

  • förebyggande av smärta;
  • skydd mot utveckling av osteokondros;
  • minskad trötthet;
  • stimulera blodcirkulationen;
  • lindra spänningar från musklerna i nacken;
  • eliminering av huvudvärk, yrsel;
  • hälsosam sömn.

Huvudfunktionen för nackkudden är dock att hålla den i form hela tiden utan att pressas av personens vikt. För att uppnå detta resultat bör du använda material som skiljer sig i sin sammansättning från de vanliga fluffiga, duniga fyllmedlen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många material används som "insidan" av nackkudden, bland vilka:

  1. Latex , tar lätt formen på huvudet på en sovkuddeägare, liksom en hästsko som snabbt återgår till sin ursprungliga position. Dessutom är ämnet allergivänligt och lätt att tvätta.
  2. Polyester , den största fördelen med dessa små bollar är deras låga kostnad och en arsenal av funktionella funktioner som inte är sämre än dyrare representanter för klassen.
  3. Kylmedel , gör en intressant ersättning för den traditionella kudden.
  4. Bovete skal , en ledare bland andra ingredienser för hållbarhet och fantastiska ortopediska egenskaper. En produkt tillverkad av en naturlig ingrediens kommer troget att tjäna sin ägare i många år.
  5. Bambufibrer , som skapar en hög elasticitet hos produkten, vilket gör den också hållbar och förhindrar allergiska reaktioner.
  6. Viskoelastiskt skum , en dyr nykomling på den publicerade produktmarknaden. Dess fördelar inkluderar maximal flexibilitet, vilket gör att den trötta personen kan njuta av de mjuka vågorna av muskelavslappning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du bland fyllmedlen hitta ännu mer exotiska variationer av de material som används, till exempel tång eller körsbärsgropar. Sådana produkter kommer att försiktigt massera huden, vilket har en positiv effekt på blodcirkulationen, men det kommer att ta lite tid att vänja sig.

Modeller

Snygga kuddar kan ha olika former som påverkar deras funktionalitet. Förutom den traditionella bageln, som förbättrar blodcirkulationen och lindrar livmoderhalsen, finns det andra modeller, inklusive:

  • Krage , med ett extra nackstöd.
  • Nackstöd , mer som en vanlig rektangulär (fyrkantig) kudde.
  • Retainer , vars konstiga design liknar en rocker och låter personen sakta sänka huvudet.
  • Huvudkudde , som kan användas som en speciell sömnmask.
  • Transformator är en fantastisk uppfinning låta kroppen slappna av så mycket som möjligt på grund av produktens mjukhet och möjligheten att den lätt vrids.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackkuddar skiljer sig från varandra, inte bara i komposition, utan också i designlösningar .… Bland de bekväma sovutrustningarna kan du hitta en verklig variation av färger, allt från klassiskt blått till abstrakt modernitetsmönster.

Kuddar till de små . Förutom de klassiska monokromatiska variationerna kan du hitta ljusa föremål som liknar en barns leksak snarare än en bekväm sovsäck. Idag är djurformade kuddar med söta plyschhuvuden, svansar och tassar populära.

Bild
Bild

Rävkudden, en söt produkt med bilden av ansiktet på ett charmigt djur, har en viss popularitet. En sådan produkt är perfekt för små noga människor som vill omge sig inte så mycket med komfort som med ljusa färger på fluffiga föremål.

För mycket små barn producerar de kuddar i form av en hjälm, som garanterar inte bara söta drömmar om den unga ägaren, utan också säkerhet vid plötslig bromsning av fordon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det verkar som om ett så välbekant föremål som en kudde runt halsen inte kommer att kännetecknas av en särskild variation av funktionella möjligheter, eftersom huvuduppgiften för en klassisk sömnanordning är att ge bäraren komfort.

Nackkuddar finns i en mängd olika varianter och modifikationer, så att varje potentiell köpare kan välja det mest lämpliga alternativet.

  1. Ryggmassagekudde , lindrar lätt smärtsamma spänningar i nacke och axlar.
  2. Barns reseversion av det sovande attributet , kännetecknas av sin kompakta storlek och mer slående design.
  3. Memory skum modell , säkerställer exakt upprepning av linjerna i bärarens huvud och maximal komfort vid kontakt med tyget.
  4. Ortopedisk rulle , inte bara lindrar allmän spänning i axlar och nacke, utan också tonisk muskelton.
  5. En kudde för att sova med osteokondros är en räddning för människor , lider av en fruktansvärd sjukdom. Uppfinningen gör att kroppen kan slappna av helt och garantera patienten en god sömn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista typen av sängkläder bör övervägas mer detaljerat, eftersom patienter med osteokondros behöver det mest bekväma boendet för vila.

Urvalstips

För att hitta "samma" version av produkten du behöver bör du inte bara vara uppmärksam på dina egna preferenser utan också rådgöra med en specialist. Den största fördelen med en ortopedisk sömnanordning är att den garanterar fullständig avslappning av musklerna i nacken och ryggraden, vilket i sin tur hjälper till att undvika fruktansvärda sjukdomar.

Det är ganska svårt att hitta en riktigt bra produkt idag på den stora marknaden för ortopediska produkter, eftersom varje modell har sina egna nyanser. Några av rekommendationerna som hjälper dig att göra rätt köpval:

  • Produkten ska vara av medelhårdhet, hög hållfasthet.
  • Produktens storlek ska vara lika med bredden på axlarna för den framtida ägaren.
  • Kudden måste omedelbart ta sin ursprungliga form efter lätt tryck.
  • Innan du köper måste du inspektera certifikatet som garanterar kvaliteten på det föreslagna objektet.
Bild
Bild

Det har observerats att användning av en kudde kan hjälpa mot yrsel och ihållande huvudvärk.

Hur gör man det själv?

Riktiga needlewomen och begåvade hantverkare kan försöka hitta på sina egna mönster med många mönster. För fyllning tas torra örter, till exempel:

  • sugrör;
  • ljung;
  • tistel;
  • kattstjärna;
  • blommande Sally.

För omslaget är det bättre att använda ett exceptionellt tätt tyg (bomull, linne), då kommer "fyllningen" av produkten inte att orsaka obehag för ägaren, sticka och sippra genom det tunna materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -kuddinstruktioner

Fördelarna med självsydda kuddar ligger också i den lägre kostnaden, eftersom de produkter som behövs för att skapa en sådan produkt utmärks av ett lägre pris för en redan färdig produkt. Dessutom kan du hitta på en design själv, som ger fria tyglar till ljusa fantasivågor och använder de färger och färger som mest exakt beskriver dina smakpreferenser.

För tillverkning behöver du en minsta uppsättning nödvändiga material, inklusive

  • två bitar av syntetiskt tyg, cirka 50 cm långa;
  • fyllmedel;
  • trådar med rätt nyanser;
  • nål, stift;
  • symaskin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra ett så bekvämt tillbehör i bara några steg, vilket inte tar mer än en timme från praktiska hantverkare och hantverkare:

  1. Hitta först rätt mönster och få rätt tygbit.
  2. Överför mönstret till papper och sedan till tyg. Båda bitarna måste fästas med stift, försiktigt bastade runt omkretsen av mönstret.
  3. Klipp ut mönstret och lämna små luckor på cirka 2 centimeter (för sömmarna).
  4. Sy kudden på symaskinen runt omkretsen och lämna 6-7 centimeter intakt i botten.
  5. Vänd ut kudden, stoppa med gräsbevuxna inälvor. Sy upp 6 centimeter själv.

För att ge produkten ett snyggt och vackert utseende kan du använda ett lock, som också är enkelt tillverkat av skrotmaterial. Klädseln på den blivande reseassistenten kan utrustas med en dragkedja för att förenkla tvättprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prispolicy

Bland olika modeller finns både dyra artiklar och budgetnyheter, inte mycket annorlunda än mer elitmotståndare. Standardpriser på nackkudsmarknaden:

  • med minneeffekt - 3700 rubel;
  • från latex - 3000 rubel;
  • med två rullar i olika höjder - 2 400 rubel;
  • i form av en halvmåne - från 800 till 1200 rubel.

Förutom dessa modeller finns det dyrare massagekuddar, liksom transformatorer, vars kostnad kan överstiga 5000-7000 rubel. Naturligtvis kan du inte spara på inköp, eftersom en så obetydlig detalj som en nackkudde kan avsevärt förbättra din hälsa, vilket gör din sömn mer bekväm och längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att skillnaden mellan dyra europeiska kvalitetsprodukter och en vanlig bagel från den kinesiska provinsen är nästan omärklig. Om tillverkaren är samvetsgrann använder han uteslutande naturliga tyger och fyllmedel vid tillverkning av produkter. Typiska bagels a priori kan inte vara slöseri med monetära resurser, eftersom de kan användas även om de inte är lämpliga för långa bilresor.

Köpare som noggrant undersöker varorna bör kontrollera kvaliteten på kuddarna som säljs. Fyllmedlets egenskaper och sammansättning bör studeras noggrant på etiketten, den yttre delen av produkten ska kännas med fingertopparna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Det finns mycket positiv feedback från nöjda resekuddeägare. Sådan glädje förklaras enkelt, eftersom produkten kännetecknas av entydiga läkande funktioner. Många experter har också bekräftat fördelarna med att använda en sådan nackkudde, dess fördelaktiga egenskaper har redan prövats av hundratusentals köpare.

Dessutom är resekudden bekväm när det gäller dess kompakta kapacitet. Den uppblåsbara enheten passar lätt även i små handväskor eller barns ryggsäckar, den fyllda produkten kan lugnt vänta i vingarna i bilens baksäte.

Rekommenderad: