Soffor I Loftstil (52 Bilder): Inslag Av Stil I Interiören, Trendiga Modeller För Varje Dag För Att Sova

Innehållsförteckning:

Video: Soffor I Loftstil (52 Bilder): Inslag Av Stil I Interiören, Trendiga Modeller För Varje Dag För Att Sova

Video: Soffor I Loftstil (52 Bilder): Inslag Av Stil I Interiören, Trendiga Modeller För Varje Dag För Att Sova
Video: I & O - Cranberry House 2024, April
Soffor I Loftstil (52 Bilder): Inslag Av Stil I Interiören, Trendiga Modeller För Varje Dag För Att Sova
Soffor I Loftstil (52 Bilder): Inslag Av Stil I Interiören, Trendiga Modeller För Varje Dag För Att Sova
Anonim

Loftstil innebär minimal användning av möbler i din inredning. Och ofta är det soffan som spelar en nyckelroll i en sådan miljö. Tänk på i denna artikel alla funktioner och nyanser av en soffa i loftstil.

Bild
Bild

Stilfunktioner

En av dessa är användningen av element från en mängd olika material i designen, vare sig det är metall, glas eller läder. Således uppstår en kombination av oförenliga material. Och ett av de vanliga materialen i denna stil är naturligtvis trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

En nyckelfunktion i denna stil är förekomsten av både antika och antika samt moderna möbler . Och därför kombinerar den samtidigt bohemianism och lyx med minimalism. Möbler i loftstil är stora i storlek, vilket i sin tur beror på de stora utrymmena i lokalerna, frånvaron av skiljeväggar, högt i tak och fönster.

Bild
Bild

Det bör dock sägas att loftstilen för det mesta inte kommer att kräva betydande ekonomiska investeringar från dig om du designar ditt hem själv.

Loft kan villkorligt delas in i flera undertyper. Låt oss lista några av dem. Det är bohemiskt, industriellt, glamoröst och skandinaviskt . Glamorös stil, till exempel, kännetecknas av trendiga och lyxiga möbler i pastellfärger. Och för det skandinaviska - en asketisk högteknologisk miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftet är också uppdelat i konstgjorda och naturliga. För loftets naturliga riktning behöver du naturligtvis ett gammalt övergivet lager eller en fabrik. I detta avseende kommer det att bli lättare med ett konstgjort utseende av ett loft, eftersom det är tillåtet att reproducera det under alla förhållanden.

Bild
Bild

Det är ingen brist på belysning i en lägenhet i loftstil. För att använda hela utrymmet skapas ofta en andra våning med trappor av trä eller metall. Zoning i en sådan interiör skapas med hjälp av massiva möbler och färgscheman.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristiska drag är ofullständighet, mångsidighet, originalitet i design och, viktigare, funktionalitet. Hi-tech med sin futurism och industriella element kombineras organiskt i denna stil.

En av särdragen i denna stil är öppenhet, vilket innebär ogaserade hyllor och skåp utan dörrar . Ofta skapar de i denna stil intrycket av kaos och saker som av misstag samlas på ett ställe någonstans från en deponi. Denna stil kännetecknas av effekten av förfall och åldrande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på allt ovanstående när du beslutar dig för att köpa en soffa i "loft" -stil. Dessa möbler är oftast avsedda att vara rollen som zonelement.

Modeller

Bland de lämpliga soffmodellerna bör följande lyftas fram: designersoffor, transformerande soffor, U- eller L-formade soffor, båtsoffor samt modulsoffor.

Designprodukter kännetecknas först och främst av originalitet och unikhet … Färgschemat sträcker sig från neutrala toner till de ljusaste. Det bör sägas i det här fallet att till exempel en ljusröd soffa i en sådan inredning kommer att sticka ut och kontrastera mot bakgrunden av den omgivande miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med en modulär soffa är att den som konstruktör kan monteras i vilken form som helst som passar dig .… Dessutom har enskilda delar av en sådan produkt själva funktioner. Sådana modeller har blivit utbredda relativt nyligen. Till skillnad från standardmodeller kan du själv utveckla en ritning av modulära möbler av denna typ.

Bild
Bild

Anslutningen av enskilda delar i en sådan soffa är av två typer: fri och stel. I det första fallet kan du ändra soffans konfiguration efter behag. Detta alternativ är lämpligt för kreativa människor. I det andra kan designen inte ändras, även om det är möjligt att göra den hopfällbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cabriolet soffor kan ha helt andra mekanismer .… Deras fördel är att en sådan soffa är både en soffa för gäster och din sovplats. Och bland transformationsmekanismerna kan man skilja "tick-tock", "French clamshell" och många andra.

Soffmodellens form kan vara vilken som helst, det beror på om soffan är i vardagsrummet eller köket, men färgschemat beror på rummets övergripande design. Det är att föredra att använda kalla, fasta och mörka färger.

En vintage soffa, till exempel, fungerar bra för denna stil. Du kan också använda hjul som soffben, vilket ger din soffa mer rörlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan placera din soffa i interiören både i mitten av rummet och i hörnet, mot väggen. Bredvid kan du lägga en matta av naturmaterial.

Bild
Bild

Här är ett typiskt exempel på en soffa i loftstil. Funktioner som läderremmar på sidokuddarna och trähjul används. Och den ljusa klädseln har en antik effekt.

Bild
Bild

Material (redigera)

Det rekommenderas att använda naturmaterial för soffan i loftstil. Trä för denna stil är bättre att använda dåligt bearbetat och åldrat, med repor.

Ofta vid tillverkning av soffor i loftstil använder de improviserade material; vanliga arbetspallar är lämpliga.

Som ett stoppmaterial för en sådan soffa är läder bäst lämpad, vilket organiskt passar in i alla loftinteriörer eller tyg - chenille, velour och andra . För enskilda element, till exempel ben, kan du använda plast eller metall, samt förkromning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller klädmaterialets färg är det önskvärt att det är monokromatiskt. Färgglada klädsel fungerar inte för denna stil, men den ursprungliga ritningen med inskriptioner är ganska. Bleka toner används också.

Linne eller bomull väljs som tyget. Detta beror på komforten hos sådana tyger - de är väl ventilerade.

Läder som klädsel är hållbart, men det har begränsningar i antalet nyanser. Dessutom glider det, och en sådan soffa kommer att vara obekväm att använda för att sova. Men hudvård är mycket bekvämt. Du kan också välja denim eller mocka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Som redan nämnts kännetecknas en stil som ett loft av stora öppna ytor, vilket innebär att soffan kommer att inta en central och viktig plats och samtidigt dela rummet i zoner. Därför bör valet närmar sig särskilt noggrant.

Soffan i loftstil har en stor storlek och lakonisk design. En hopfällbar modell är lämplig för vardagsrummet, och till exempel är det bättre att sätta en hörnmodell i köket. Formen på möblerna bör dock vara fri från rundhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armstöd är tillåtna i trä. Och det är bättre att bli av med onödiga dekorativa element. När det gäller de geometriska dimensionerna är det bättre att överge de fantasifulla böjarna och använda enkla former i form av bokstaven P.

Om din befintliga soffa inte passar den här stilen kan du alltid använda slipcovers för att ändra utseendet. Fördelen med sådana produkter är deras rörlighet. Du kan, om du vill, ändra färg på soffan varje dag genom att byta överdrag.

Stora utfällbara soffor används ofta. Modulära modeller som låter dig ändra din konfiguration är också mycket praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha ett helt individuellt tillvägagångssätt kan du beställa en soffa i "loft" -stil enligt individuella ritningar, önskad konfiguration och färger.

Vackra foton i inredningen

Detta foto visar en typisk vardagsrumsdesign i loftstil. Den centrala platsen i den upptar ett soffbord med en soffa. Den senare har en mörkgrå läderklädsel. Och dess korsformade träben är samtidigt ett stöd för armstöden. I allmänhet ser allt harmoniskt och intressant ut.

Bild
Bild

Här ser vi en hörnsoffa klädd i marina textilier. Det är massivt och delar samtidigt utrymmet mellan vardagsrummet och korridoren med en trappa.

Bild
Bild

En mycket ovanlig och underhållande inredning i en kreativ människas anda. Soffan ser ut som den främre stötfångaren på en bil och klädseln är gjord i svart läder. Det finns förkromade detaljer och dekorativa element i form av däck och metallnät från staketet.

Rekommenderad: