Askona Kuddar (34 Foton): Populära Modeller För Att Sova, Desto Bättre Ormatek, Kylning Och Med Minneeffekt, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Askona Kuddar (34 Foton): Populära Modeller För Att Sova, Desto Bättre Ormatek, Kylning Och Med Minneeffekt, Kundrecensioner

Video: Askona Kuddar (34 Foton): Populära Modeller För Att Sova, Desto Bättre Ormatek, Kylning Och Med Minneeffekt, Kundrecensioner
Video: ТОП—7. 💤Лучшие матрасы для сна 2021 года. Итоговый рейтинг! Ортопедические, пружинные, беспружинные. 2024, April
Askona Kuddar (34 Foton): Populära Modeller För Att Sova, Desto Bättre Ormatek, Kylning Och Med Minneeffekt, Kundrecensioner
Askona Kuddar (34 Foton): Populära Modeller För Att Sova, Desto Bättre Ormatek, Kylning Och Med Minneeffekt, Kundrecensioner
Anonim

Hälsosam sömn är av särskild vikt i varje människas liv. Hur en person får tillräckligt med sömn beror ju inte bara på hans humör utan också på det väl samordnade arbetet hos hela organismen. Sömnkvaliteten påverkas inte bara av en bekväm säng, utan också av bra sängkläder. Du måste vara särskilt försiktig när du väljer en kudde. Bland de många tillverkarna sticker Askona -företaget ut och producerar en mängd olika ortopediska kuddar.

Bild
Bild

Varför är Ormatek bättre?

Mycket ofta står många köpare inför ett val: var man ska köpa en bekväm, högkvalitativ och inte särskilt dyr kudde, den mest lämpliga i alla avseenden och helst ge rätt läge under en natts vila. För att förstå vilka kuddar som är bättre - Askona eller Ormatek, måste du jämföra produkterna från båda tillverkarna:

  • En viktig fördel med Askona är dess existens på marknaden. Askona har etablerat sig på den ryska marknaden och har varit verksamt i över 26 år. Ormatek har tillverkat liknande produkter i bara 16 år.
  • Produkterna från dessa företag har också vissa skillnader. Endast Askona har mini-fjädrar kuddar för att helt slappna av nackmusklerna. Dessutom har vissa modeller speciella kolinsatser i kuddarna, som inte bara stöder livmoderhalsen utan också absorberar lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Till skillnad från Ormatek ger Askona en garanti för alla typer av sina produkter i upp till 25 år. Ormatek erbjuder endast 10 års garanti.
  • Båda tillverkarna erbjuder att köpa sina produkter på kredit med betalning per delbetalning. Dessutom ordnar båda företagen regelbundet alla sorters kampanjer och försäljning. Men ändå, inte bara kuddar, utan alla Askona -produkter är något billigare än liknande Ormatek -produkter samtidigt som de håller utmärkt kvalitet och funktioner.
  • Om du väljer en kudde från Askona kan du vara säker på den utmärkta kvaliteten på alla tillverkade modeller, samt spara mycket pengar genom att köpa den modell du gillar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Askona har utvecklat och producerar kuddar i olika former, storlekar och fyllningar. Förutom de traditionella klassiska alternativen, i form av en kvadrat eller en liten rektangel, finns specialiserade alternativ: anatomiska och ortopediska modeller.

Anatomisk

Anatomiska kuddar är utformade för att skapa de mest bekväma sovförhållandena. Som regel innehåller dessa produkter ett fyllmedel som har en minneeffekt. Tack vare egenskaperna hos detta skumfyllmedel kan kuddarna anta formen på huvudet och anpassa sig till alla individuella egenskaper hos strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de anatomiska alternativen kan du välja modeller som är utformade för personer med olika preferenser.

Som regel gillar varje person att sova i en viss position. Det finns individer som föredrar att sova uteslutande på ryggen, och vissa sover bara på sina sidor. Båda behöver speciella modeller. Askona -företaget producerar sådana modeller, utrustade med ett unikt fyllmedel som kan komma ihåg huvudets form.

Ortopedisk

Ortopediska kuddar som tillverkas av företaget liknar anatomiska modeller i form, men har faktiskt ett annat syfte. De ortopediska alternativen är baserade på en mer stel eller rambas. Som regel är modellerna utrustade med rullar som bidrar till korrekt lossning av ryggraden. Ortopediska modeller är utformade för personer som lider av olika sjukdomar i livmoderhalsen. Vissa modeller har en speciell yta med en kylande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Företaget har modeller som är mycket efterfrågade och därför är mycket populära bland köpare:

Anatomisk modell Vårkudde har flera fyllmedel i sin sammansättning. Denna modell är baserad på ett fjäderblock bestående av mjuka oberoende fjädrar. Varje fjäder är förpackad i ett separat fodral och kännetecknas av en exakt och verifierad reaktion vid minsta beröring. Förutom fjädrarna innehåller kudden polyesterfiber och Medi Foam. På grund av deras närvaro har produkten ett optimalt mikroklimat. Denna modell presenteras i storleken 50x70 cm, med en sidhöjd på 20 cm och är lämplig för att sova i alla lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen är inte mindre populär Rotation , perfekt stöd för människans hals. Grunden för denna modell är latex, eller snarare dess speciella typ - Latexfjäder. Förutom de inneboende bakteriedödande egenskaperna hos detta material är det också ett allergivänligt fyllmedel. Detta unika material, som främjar fri luftutbyte inuti produkten, har också andra fördelar. Den mest signifikanta är anti-decubitus-effekten, som uttrycks i frånvaro av kompression av blodkärlen, vilket resulterar i att blodet cirkulerar fritt i livmoderhalsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell Profilux efterfrågas inte mindre. Mjukheten och volymen i denna kudde tillhandahålls av polyesterfiber, och stödfunktionen tillhandahålls av Medi Foam, utformad i form av en anatomisk rulle. Modellen har en ganska hög sida (22 cm), men det hindrar inte att den kan användas i det mest praktiska läget för varje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell Profistyle består av Medi Foam -fyllmedel. Det finns en fördjupning i mitten av produkten, på vilken det finns små höjder som ger mikromassage av huvudet. Detta alternativ är lämpligt för att sova i absolut alla lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för modellerna Classic Blue och Classic Green bildar minneskum. Varje modell har ett lager av en speciell gel i form av en relief på ena sidan och ett lager av skum på den andra. Närvaron av en gelbas, som har en lätt uppfriskande effekt och främjar avslappning av ansiktsmusklerna, gör alla modeller från Classic -serien idealiska för daglig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Liknande i funktion och modell Konturrosa … I denna version finns det rullar, tack vare vilka du kan välja den optimala höjden på kudden för att sova på din sida eller på ryggen. Reliefytan i denna modell är något mjukare i jämförelse med de tidigare modellerna, den slappnar av och masserar ansiktsmusklerna.
  • Särskild uppmärksamhet ägnades åt modellen Sova professor zet … Grunden för denna kudde är granulärt material, tack vare vilket produkten ger bra luftutbyte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Askona använder de mest moderna materialen vid tillverkning av kuddar. Grunden för alla modeller som tillverkas av företaget består av fyllmedel, som var och en har vissa egenskaper. Gelfyllmedel har speciella egenskaper:

Höghållfast hypoallergen fyllmedel Neo Taktile innehåller gelmikropartiklar med en kylande effekt. Gelfiller har en fördelaktig effekt på musklerna. Mjuka vävnader i ansikte och nacke pressas inte, vilket resulterar i att blodet cirkulerar fritt inuti kärlen. Tack vare närvaron av dessa partiklar tillhandahålls punktstöd till nacke och huvud. Dessutom bidrar detta material till korrekt termoregulering, vilket leder till att huvudet och nacken inte svettas, eftersom partiklarna inte tillåter ytan på kudden att värmas upp. Den otvivelaktiga fördelen med detta fyllmedel är förmågan att neutralisera elektromagnetiska vågor. Den enda nyansen i detta innovativa material är den lilla lukt som finns på grund av den antibakteriella impregneringen. Men med tiden urholkas det.

Bild
Bild

Ett annat innovativt material som Askona använder som kuddepåfyllning är Ecogel … Detta hållbara, men väldigt mjuka material har en otroligt uppfriskande effekt. Biogel -fyllmedel är helt ofarliga för kroppen. Kuddar med denna fyllning är bland de mest bekväma produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att, förutom supermoderna material, använder företaget också traditionella fyllmedel. Dessa inkluderar: mycket elastisk och andningsbar latex, värmebeständig och elastisk polyesterfiber och naturlig eukalyptusfiber som perfekt absorberar fukt medan den förblir sval och torr.

Bild
Bild

De flesta produkter innehåller lock som låter dig behålla sin ursprungliga form under lång tid. Tyget som används till omslagen kan bestå av bomullsfibrer (Sleep Professor Zet -modellen), samt polyester- och spandextrådar. Företaget tillverkar också skyddshöljen av velour, som är bra för luftgenomsläpplighet och förhindrar penetrering av bakterier och kvalster. På grund av närvaron av Miracle Membrane kan dessa lock hålla den mest behagliga temperaturen. Alla är utrustade med en säker dragkedja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man för sömn?

Varje person har individuella egenskaper som måste beaktas när man väljer rätt kudde. Ålder, axelbredd och grundläggande sovställning är huvudkriterierna för val av kudde. Kuddar av olika former, storlekar, höjder, styvhet och typ av fyllning väljs med hänsyn till en persons individuella egenskaper.

Om du fokuserar på kuddens form, är det bästa alternativet en rektangulär modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den stora fyrkantiga kudden, enligt ortopedister, borde vara ett minne blott. För den som gillar att sova på ryggen passar den klassiska modellen väl. Personer som föredrar sidopositionen kommer att vara nöjda med de alternativ som har förstärkare.

Förutom formen är det nödvändigt att fokusera på sidans höjd. För en perfekt produkt kommer sidhöjden att vara lika med axelns bredd. Att ta reda på detta värde är ganska enkelt. För att göra detta, mäta avståndet från basen av nacken till början av axelleden.

För dem som sover på sin sida behövs en modell med en hög sida, och för dem som gillar att drömma på ryggen är kuddar med en hög sida mer lämpliga. Dessutom väljs produkten beroende på kön. För män bör sidorna på kudden vara högre än för kvinnor.

Bild
Bild

Det finns vissa kuddhöjder som passar en viss hållning. Låga modeller med en höjd av 6-8 cm är lämpliga för dem som sover på magen. Fälgalternativen 8 till 10 cm är lämpliga för dig som föredrar att sova på ryggen. Kuddar med en höjd av 10-14 cm är för dem som gillar att koppla av på sidan, och för dem som sover på sidan och baksidan finns modeller med stötfångare från 10 till 13 cm.

En annan viktig indikator är produktens styvhet. Denna indikator väljs också beroende på den hållning som intas under sömnen. De mest styva modellerna, som perfekt stöder inte bara huvudet utan även nacken, är det bästa alternativet för personer som sover på sin sida.

Varianter med medelstyvhet är lämpliga för dig som gillar att sitta på ryggen. Mjuka produkter är lämpliga för dig som gillar att sova på magen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kundrecensioner av företagets produkter

De flesta köpare som köpte kuddar under varumärket Askona var mycket nöjda med sitt köp. Nästan alla noterar den utmärkta kvaliteten på kuddarna och den sköna känslan under användning. För många löste valet av en anatomisk kudde problemet med livmoderhalsen. Enligt många köpare stör inte smärtan i nackområdet dem längre, och deras sömn har blivit mer sund.

Rekommenderad: