Anti-decubitus Kuddar: Ortopediska Antiallergena Sittplatser Av Polyuretan

Innehållsförteckning:

Video: Anti-decubitus Kuddar: Ortopediska Antiallergena Sittplatser Av Polyuretan

Video: Anti-decubitus Kuddar: Ortopediska Antiallergena Sittplatser Av Polyuretan
Video: Почему некоторые люди страдают сезонными аллергиями? — Элеанор Нельсен 2024, Maj
Anti-decubitus Kuddar: Ortopediska Antiallergena Sittplatser Av Polyuretan
Anti-decubitus Kuddar: Ortopediska Antiallergena Sittplatser Av Polyuretan
Anonim

För att organisera den mest acceptabla tidsfördriv för den immobiliserade patienten och för att undvika att döda zoner uppträder i form av liggsår på hans hud är det nödvändigt att använda speciella medicinska produkter. En av de mest framgångsrika förebyggande åtgärderna i detta fall är användningen av kuddar mot decubitus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Åtgärd och omfattning

En kudde mot liggsår är extremt nödvändig för de människor som på grund av förekomsten av olika sjukdomar eller efter en allvarlig operation tvingas att bara leva en liggande eller stillasittande livsstil. Det är av denna anledning som smärtsamma sår uppträder på huden - som ett resultat av en kränkning av normal blodcirkulation i de delar av kroppen som patienten ligger på länge.

I det här fallet pressar kroppen hårt på huden med hela sin vikt. De viktigaste platserna för sårbildning är områden som:

  • rumpa;
  • cervikal och sakral ryggrad.
Bild
Bild
Bild
Bild

En kudde mot sängsår förhindrar att denna patologi uppträder på människokroppen. Dessutom rekommenderas användningen av dessa produkter alltmer som ett av de mest effektiva sätten att bli av med sår som redan har dykt upp (i kombination med andra procedurer).

En sådan kudde kan vara användbar för att lindra smärta, inte bara när man ligger, utan också för de som är sjuka som kanske sitter. Det behövs särskilt för dem som inte kan röra sig själva på grund av en allvarlig sjukdom eller nyligen skadad.

En kudde mot sängsår lindrar för högt tryck från vissa områden och förbättrar blodcirkulationen genom en speciell massageeffekt. Det kommer att förhindra friktion och förskjutning av hudområden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom patienter som tvingas sitta eller ligga, används dessa produkter framgångsrikt av människor som lider av allvarliga former av andra sjukdomar - till exempel har dysfunktioner i apparaten i rörelseorganen. Kuddar mot sängsår rekommenderas vid problem som förlamning, allvarliga brännskador.

Dessutom kan anti -decubitus kuddar också användas av vanliga människor - för att lindra trötthet, minska en allvarlig belastning på ryggraden och bli av med smärta i den. Dessa produkter är perfekta för dem som lider av ischias eller en sjukdom som osteokondros - det här är förare, kontorsarbetare.

Detta innebär att kuddar mot sängar inte bara kan användas i en vanlig säng och i en rullstol som är avsedd för funktionshindrade, utan också på kontoret, i en bilbarnstol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Anti -decubitus -produkter som används för att läka stora sår på huden kan delas in i olika typer - allt beror på det inre materialet. Oftast hjälper gel eller luft att upprepa konturerna av den sjuka personens kropp. Du kan hitta produkter som består av ett skummaterial, en kombinerad kudde.

Varje typ av fyllmedel har sina egna karakteristiska egenskaper:

De bästa experterna kallar en gel anti-decubitus kudde .… Det hjälper till att normalisera blodcirkulationen på de platser där patienten behöver det i första hand. En sådan unik kudde kan perfekt stödja kroppen hos en patient som sitter i sittande läge. Det kommer inte att glida och kommer att minska trycket avsevärt i de mest problematiska områdena.

Silikongel ger en kylande effekt, vilket minskar svettningen hos patienten.

Det är dock värt att notera att anti-tryck ömma gelkuddar kan vara mycket oroande om de skadas av misstag. Samtidigt väger de mycket, så de kanske inte är lämpliga för de patienter som har svaga händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopediska kuddar mot liggsår kan kallas ganska billiga och lätta .som består av skumgummi, minneskum samt latex . Dessa kuddar anpassar sig perfekt till alla kroppar. En sådan antisängkudde fördelar jämnt det tryck som skapas av personens kroppsvikt. Med en sådan produkt kommer varje patient att vara bekvämare, inte bara i en vanlig säng, den är också lämplig för en rullstol.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Oftast kan du hitta kuddar mot sängsår i butikerna ., för vilket fyllmedlet är skumgummi … I själva verket är detta material syntetisk latex. Dess livslängd är mindre än för naturlig latex, men samtidigt hjälper sådant skumgummi perfekt att eliminera övertryck i vissa områden på kroppen.
  • Antidekubitalprodukter tillverkade av naturlig latex är populära … Detta är ett högkvalitativt fyllmedel som är elastiskt, det är mycket motståndskraftigt. Det kan effektivt avlasta trycket där benen sticker ut, detta material andas perfekt.
  • Det finns också anti-sängsårsprodukter gjorda av polyuretan .… Detta fyllmedel liknar skum, som har en minneeffekt. Detta material väljs mycket ofta för brandskyddsprodukter mot liggsår.

I sig är detta ett elastiskt material som blir mjukt under påverkan av värmen i den sjuka personens kropp och upprepar dess form helt.

Formminneeffekten ger produkten förmågan att kvalitativt fördela vikten hos en person, vilket reducerar trycket i de mest problematiska områdena till noll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Uppblåsbara kudddämpare används ofta i vardagen .… Sådana produkter är fyllda med luft, för placering av vilka speciella celler tillhandahålls. Denna luftkudde är väl lämpad för att rymma en sängpatient - med rätt val av fyllningsgrad.
  • Många företag tillverkar kuddar mot sängsår .genom att kombinera alla möjliga komponenter för att bättre utnyttja deras kvalitetsegenskaper. Du kan rikta din uppmärksamhet mot anti-decubitus-polyuretankudden, som har speciella gelinsatser (i områden med störst tryck).
Bild
Bild
  • Ett annat mycket populärt alternativ är polyuretan med små luftceller .… Skummet garanterar en stabil position av produkten och användarvänlighet. Luftcellerna, som befinner sig i det högsta tryckområdet, behövs för att skydda huden.
  • Anti-decubitus antiallergen produkt fylld med hirsskal , är också populärt idag. Den följer människokroppens form väl och är allergivenlig tack vare hirsfrön. Husks är så små flingor som gör att fyllmedlet lätt kan röra sig inuti kudden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du också hitta olika kuddar med anti-decubitus-effekt och används i sammansättningen av en sten (jade) eller magneter .… En jade massagekudde kan återställa och normalisera energin hos en sjuk person, det kommer att förbättra blodcirkulationen, ha en god effekt på benmärgens funktion, hjälpa till att hantera problem i samband med mjälten, lindra inre inflammation och yttre irritationer på huden.

En sådan produkt behandlar hemorrojder, eksem och lav; idag säljer många kinesiska företag massage- och decubituskuddar med jade. Magnetalternativ är också mycket eftertraktade på vårdmarknaden.

Den konstanta exponeringen för magnetfältet ger en positiv effekt på hela människokroppen, samtidigt som mängden syre i cellerna ökar, påverkar minskningen av inflammation och ger en avsvällande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändamål

Produkter för sängliggande patienter kommer att ta hänsyn till alla funktioner i kroppen hos den person som de är avsedda för. Vanligtvis kombineras dessa produkter och är lämpliga för att skydda patientens lår, rygg, armbågar och fötter. De är perfekta för hans huvud.

Särskilda sittprodukter kommer att skydda sjuka och funktionshindrade som är kedjade till en stol från sår i bäckenet, nedre delen av ryggen, tårna och axelbladet. De kan placeras under hälarna och användas för att skydda armbågarna.

Bild
Bild

Populära modeller och märken

Anti-bedårande produkt från ett amerikanskt företag Roho mycket populär bland konsumenter. En sådan produkt möjliggör närvaron av ett tillräckligt antal kammare genom vilka luftrörelse utförs. Det är denna effekt som gör det möjligt att jämnt fördela trycket i patientens kropp, minska svullnad och förbättra blodflödet till organen.

Var och en av cellerna i denna kudde har sitt eget separata lock. Storleken på dessa kamrar varierar beroende på önskad effekt - från förebyggande till terapeutisk nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell av en kudde mot företagets liggsår Rojo kallade Quadtro Select Low designad för personer i rullstol. Dess form kan ändras med en rörelse i handen. Det är tack vare denna funktion som en person som rör sig i rullstol kommer att kunna ändra kroppens position utan hjälp. Denna produkt ger utmärkt stöd och optimal placering.

Anti-decubitus kudde Mosaik råd att köpa för att förebygga trycksår. Det är också mycket effektivt i de mycket tidiga stadierna av sårbildning. Denna produkt hjälper till att jämnt fördela belastningen på problemområden i människokroppen. Användningen av en sådan kudde kan förhindra uppkomsten av hudsår - eller avsevärt minska storleken på befintliga sår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Utbudet av moderna anti-decubitus-modeller är därför mycket brett du bör känna till vissa regler för deras val:

  • Du måste veta exakt vilka platser på människokroppen som är riskområden för utveckling av trycksår. Produkter bör väljas strikt i enlighet med deras syfte.
  • Produktens mått måste helt motsvara vissa parametrar (höjd, vikt) för den person som kommer att använda den kontinuerligt. Du bör veta exakt var du måste använda kudden - på en stol, säng eller rullstol.
  • Du bör välja en produkt som väger mer än 1 kg.
  • Ge dina preferenser till de modeller som är gjorda av allergiframkallande, andningsbara och fuktbeständiga material.
Bild
Bild

En kuddskydd mot sängsår ska vara så lätt att rengöra som möjligt, den ska ha ett avtagbart lock som är lätt att tvätta, desinficera eller rentav torka av med en fuktig trasa med speciella rengöringsmedel

Det finns också kontraindikationer vid användning av sådana kuddar. Till exempel kommer alla specialister att avråda från att köpa sådana produkter utan att rådfråga din läkare. En felaktigt vald kudde kan bara förvärra en persons tillstånd.

Luftkudden ska aldrig användas för rullstol, eftersom dess yta inte är särskilt stabil (på grund av luftens rörelse inuti produkten). Det kommer att vara extremt svårt för en person som sitter i en rullstol att hålla balansen, vilket kan vara farligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Konsumenter talar mycket bra om WC-G-C gelkudden (tillverkad i Kina), som har tätt skum och silikongel som fyllmedel. Denna modell har fästband, halkskydd. Priset på produkten är ganska överkomligt.

Vita Care -produkten är lätt och mycket bekväm. Anti-decubitus-effekten uppnås tack vare högkvalitativt polyuretanskum, kännetecknat av elasticitet, som har förmågan att "komma ihåg" formen, liksom kamrar med luft inuti denna produkt.

Den specialdesignade Roho Group -kudden ger skydd för din rygg och svans.

Rekommenderad: