Ortopedisk Kudde (45 Bilder): De Bästa Modellerna För Att Sova, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ortopedisk Kudde (45 Bilder): De Bästa Modellerna För Att Sova, Recensioner

Video: Ortopedisk Kudde (45 Bilder): De Bästa Modellerna För Att Sova, Recensioner
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Ortopedisk Kudde (45 Bilder): De Bästa Modellerna För Att Sova, Recensioner
Ortopedisk Kudde (45 Bilder): De Bästa Modellerna För Att Sova, Recensioner
Anonim

En god natts sömn har en avgörande effekt på dagtidens prestanda. För att få en god natts sömn måste du välja rätt kudde, bekväm och bekväm. Ortopediska kuddar är mycket populära.

Särdrag

De vanliga dun- och fjäderkuddarna bidrar inte till hälsosam sömn, eftersom de ger ryggraden en oregelbunden position under nattens sömn. Den ortopediska kudden gör att du kan bli av med obehag. Den är speciellt utformad för att främja hälsosam sömn. Ett särdrag hos en sådan produkt är närvaron av en rulle. Den kan ha olika höjder, som varierar från 9 till 15 centimeter.

Det särdrag hos den ortopediska kudden är att den helt motsvarar den anatomiska strukturen i huvudet och livmoderhalsen.

Det garanterar en jämn fördelning av belastningen över hela kroppen och ger också utmärkt stöd för muskuloskeletala systemet. Kudden med en ortopedisk effekt är utformad för att förhindra olika sjukdomar i ryggraden, förbättra blodcirkulationen i både hjärnan och ryggmärgen, och är också en bra lösning för att bekämpa sömnlöshet.

Bild
Bild

Fördel och skada

Ortopediska kuddar har fördelar och nackdelar, så det är värt att väga för och nackdelar för att bestämma om du vill köpa en sådan produkt.

Huvudsakliga fördelar:

  • behåller sin form perfekt;
  • utmärkt luftgenomsläpplighet;
  • håll värmen väl;
  • är allergivänliga, så de är lämpliga även för personer som är benägna att allergiska reaktioner;
  • absorberar inte främmande lukt;
  • lätt att ta hand om;
  • dra inte till sig damm;
  • tillåta att minska smärta i samband med olika sjukdomar i muskuloskeletala systemet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa köpare noterar bristerna i ortopediska kuddar, men mest beror det på att produkten inte valdes korrekt. Till exempel, om en person är van att sova på mycket mjuka eller långa modeller, kommer de först att verka obekväma och jobbiga för dem. Tillvänjningsprocessen tar inte mer än en vecka. Den bollfyllda kudden ger ovanliga ljud när den vänder på natten. Det här ljudet kan vara irriterande i början, men med tiden kommer du att vänja dig och sluta märka det alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga särskilda kontraindikationer för att välja en ortopedisk kudde, men du bör vara försiktig när du väljer sömntillbehör för spädbarn.

De flesta experter säger att kuddar med syntetisk vinterisator eller fjäderfyllning är skadliga för nyfödda. De senaste alternativen för ortopediska kuddar kan användas för barn från en mycket ung ålder.

En ortopedisk kudde är fördelaktig för ett barn, eftersom den bidrar till korrekt bildning av ryggradens kurvor, minskar belastningen på nackmusklerna och säkerställer också en sund och sund sömn. Fyllmedlet av ortopediska kuddar är alltid allergivänligt och säkert för barnets hälsa.

Bild
Bild

Visningar

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av ortopediska kuddar, som skiljer sig åt i storlek, form, fyllmedel och till och med syfte.

I allmänhet kan alla ortopediska kuddar delas in i flera kategorier:

  • produkter för att sova - är en integrerad del av sängkläder. De är bra för korrekt positionering av ryggraden och är mångsidiga;
  • dekorativa modeller - dekorera interiören, lägg till mysighet och skönhet i designen;
  • icke -standardiserade alternativ - utformade för en mängd olika ändamål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudmodellerna är speciellt utformade för att säkerställa rätt läge för huvudet och livmoderhalsen under en natts vila. De kan användas i komplex terapi under behandling av ryggradsförskjutning.

Ryggdynan är ett idealiskt val för en arbetsplats, för att resa i en bil. Det låter dig känna maximal komfort eftersom det minskar stress och ger utmärkt ryggstöd.

Sittmöjligheterna har ett hål i mitten. Utseendemässigt har en sådan produkt mycket gemensamt med en livboj. Denna kudde blir oumbärlig under rehabiliteringsperioden efter förlossning eller operation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna "Memori" är mycket populära eftersom de har en minneeffekt. Detta alternativ tar idealiskt kroppens form och kräver inte att vänja sig. Den är idealisk för att sova på magen. Memory Foam används som fyllmedel. Den följer perfekt kroppens konturer och reagerar också på tryck och värme.

Ett bra alternativ till en kudde är en rulle, som främst används för vila på dagtid. Den kännetecknas av en cylindrisk form. Beroende på det valda fyllmedlet kan valsen ha olika hårdhet.

Bild
Bild

Den klassiska modellen utmärks av valet av fyllmedel. Detta alternativ är vanligtvis tillverkat av rena fjädrar, fågelfluffar eller syntetiska fyllmedel som holofiber eller syntetisk vinterisator används.

Moderna tillverkare av ortopediska kuddar erbjuder ett brett utbud av modeller för vuxna och barn, med hänsyn till åldersegenskaper. Skillnaderna är i storlek, val av fyllmedel, elasticitet och styvhet hos produkterna:

  • Kudde för en tonåring utvecklas med hänsyn till de anatomiska och fysiologiska egenskaperna, vilket säkerställer bildandet av korrekt hållning och korrekt utveckling av livmoderhalsen. Ortopediska kuddar är lämpliga för att koppla av hela kroppen och ger en bekväm position för axelleden.
  • För att sova på din sida är ett bra val modell med axeluttag … Experter rekommenderar att du använder det här alternativet för personer med tät byggnad. För cervikal osteokondros är en ortopedisk kudde obligatorisk. Det är en stor hjälp mot snarkning, eftersom kudden under nacken gör att du kan ta rätt position under sömnen, slappna av musklerna.
Bild
Bild
  • Modeller med en kylande effekt - en utmärkt lösning för den varma säsongen, eftersom de har en gel som fyllmedel, vars temperatur är flera grader lägre än temperaturen i människokroppen.
  • Kuddar med magneter inte många tillverkare erbjuder, men de kan köpas om så önskas. Den magnetiska modellens särart är att den är utrustad med magneter som påverkar människokroppen. Denna modell förbättrar ämnesomsättningen, ger en lätt massage av livmoderhalsen, vilket minskar belastningen och förbättrar även blodcirkulationen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillverkare erbjuder allergiska personer allergivänliga kuddar … De är gjorda av naturmaterial, därför har de en fördelaktig effekt på kroppen och orsakar inte allergiska manifestationer.
  • Ser original ut modell i form av en manlig axel . Detta alternativ kommer definitivt att tilltala det rättvisa könet. Du kommer att kunna ligga på din axel, känna dig varm och bekväm.
  • Ett annat ursprungligt beslut av formgivarna var kudde i form av ett ben … Den är liten i storlek, så du kan ta den med dig på vägen. Det låter dig sitta så bekvämt som möjligt på sätet, koppla av och varva ner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet riktas mot den unika ortopeden kudde-transformator lämplig för gravida kvinnor och spädbarn. Till en början kan den användas av en gravid kvinna för en bekväm positionering av buken, och sedan blir denna produkt en bra kudde för en nyfödd. Det är lätt att omvandla och kännetecknas också av användarvänlighet.

Material och fyllmedel

Tillverkare använder en mängd olika fyllmedel och material vid tillverkning av ortopediska kuddar. Skum och gel är mycket efterfrågade som fyllmedel:

Polyuretanskum kännetecknas av luftighet, lätthet, mjukhet och elasticitet. Det ger utmärkt värmeöverföring. Idag är många kuddmodeller gjorda av minneskum. Detta fyllmedel kommer perfekt ihåg sin form, och efter bara några sekunder återgår det till sitt ursprungliga läge. Skummet kan vara av naturligt eller syntetiskt ursprung.

Modeller av polyuretanskum kännetecknas av en porös struktur som perfekt anpassar sig till önskad form. Minneskum är ett utmärkt val när man gör ortopediska kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller är mycket efterfrågade skumlatex … Den är idealisk för produktion av sängkläder. Latexkudden kännetecknas av allergivänlighet, elasticitet och lång livslängd. Produkter tillverkade av naturlig latex lockar uppmärksamhet med egenskaper som bakteriedödande, andningsförmåga, slitstyrka och hygroskopicitet.

Bild
Bild

Konsumenterna är försiktiga med ortopediska kuddar med gel , men var inte rädd för detta fyllmedel, eftersom det ger mys och komfort. Den obestridliga fördelen med gelkudden är "klimatkontroll". Bland de olika modellerna med technogel kan du hitta utmärkta alternativ med en kylande effekt, som ger maximal komfort under den varma säsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuddar bovete skal idag börjar de vinna kundens uppmärksamhet tack vare deras elasticitet. Skalet har goda egenskaper, eftersom det ger mikromassage, utmärkt fuktavlägsnande och god luftgenomsläpplighet. Men detta fyllmedel kräver noggrant underhåll, vilket består i att torka och lufta ofta. Alla kunder gillar inte lukten av produkten och ljudet av fyllmedlet.

Bild
Bild
  • Silikon kudde har ortopediska egenskaper på grund av dess struktur. Den återfår snabbt sin form, är lätt att rengöra och har god andningsförmåga. Det är värt att föredra silikon i form av bollar, eftersom detta alternativ har en längre livslängd.
  • Moderna tillverkare använder ofta ytterligare impregneringar för att slappna av och lugna kroppen. Modeller med aloe vera har en gynnsam effekt på hela kroppen. Denna kudde innehåller en enorm mängd mikrokapslar. Vid kontakt med kroppen börjar de öppna medan de släpper ut användbara ämnen. Kuddar med aloe vera kännetecknas av antiinflammatoriska åtgärder, främjar snabb sårläkning.

Dimensioner

Höjd, bredd och längd är mycket viktiga parametrar för en ortopedisk kudde. En stor kudde garanterar inte alltid komfort och bekvämlighet. Produktens mått måste passa din kropp.

För personer med breda axlar är alternativ med måtten 70x70 cm eller 50x70 cm lämpliga, och för tjejer och kvinnor med en bräcklig kroppsbyggnad är en 60 cm lång kudde ett utmärkt val. Barnmodeller har också lämpliga storlekar.

Bild
Bild

För de minsta väljs vanligtvis alternativ med dimensioner på 20x30 cm; för barn i skolåldern är en 40x60 cm kudde ett utmärkt val.

Kuddens höjd bör väljas beroende på din favorit sovposition. För personer som föredrar att sova på sin sida är ett 10 cm höjdalternativ lämpligt. Det är bättre att föredra kuddar med bultar på sidorna, eftersom detta arrangemang hindrar huvudet från att rulla av kudden. Om du gillar att sova på ryggen ska produkten vara av en lägre höjd, till exempel 6 cm och med en obligatorisk urtagning i mitten.

Blanketter

Moderna ortopediska kuddar presenteras i olika former, bland vilka den vanligaste är rektangulär. De kännetecknas av en ovanlig form: en utbuktning i kanterna och en fördjupning i mitten. Denna ovanliga design är perfekt för en god natts sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna form förhindrar deformation av ryggraden, lindrar spänningar i nacke och axelmuskler och främjar god blodcirkulation.

Idag presenteras kuddar inte bara för huvudpositionering. En utmärkt lösning för personer med fot- eller knäproblem är bagelmodellen. Denna form gör att du kan hitta den mest bekväma platsen för ditt ben. En rund modell är lämplig för sittplatser. Under ryggen är det triangulära alternativet ett bra val.

Bild
Bild
Bild
Bild

För spädbarn är den fjärilformade modellen ett bra val. Detta alternativ är idealiskt för nyfödda. Fjärilen låter dig hantera många problem, till exempel med diagnosen torticollis. Det kommer att vara praktiskt med minskad eller ökad ton i nackmusklerna, liksom med ett ojämnt huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa sömnmodellerna

Ortopediska kuddar produceras i många länder i världen - i Kina, Sverige, Schweiz, Finland, Danmark och naturligtvis i Ryssland:

Italienska tillverkare tillverkar ortopediska kuddar, kända i många länder runt om i världen. Dessa inkluderar företag som Sealy, MaterLux, Vefer och Magniflex … De använder exceptionellt säkra, naturliga fyllmedel för att säkerställa utmärkt kvalitet och vård av din hälsa. Det säregna med kuddar från Italien är att de har en vågliknande böjning. Olika höjder gör att alla kan välja den mest bekväma höjden för en bekväm positionering av livmoderhalsen.

Bild
Bild

Tyska modeller från företaget är mycket efterfrågade Breckle … De är gjorda av naturliga, miljövänliga material, därför anses de vara de bästa i världen. Men kuddar från Tyskland har också en nackdel - ett högt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produkter från Thailand är mycket populära. Känt företag Patex erbjuder en mängd olika naturliga latex ortopediska kuddar.
  • Finska kuddar Familon perfekt för personer som är benägna att allergier.
Bild
Bild

Onlinebutiken "Medtekhnika" är ganska populär bland ryska butiker. Det erbjuder ortopediska kuddar av utmärkt kvalitet till ett överkomligt pris.

Vad är skillnaden mellan en ortopedisk kudde och en anatomisk kudde?

Den ortopediska kudden ger den mest bekväma positionen för en hälsosam sömn. Den kan användas för att forma ryggraden korrekt, vilket gör den idealisk för barn och ungdomar.

Den anatomiska modellen är utformad för att anpassa sig efter kroppens form. Till exempel, om en person lägger sig på en sådan kudde, fyller den helt alla utbuktningar och depressioner. Den kan användas både för vardagssömn och i fall där den ortopediska modellen kommer att orsaka obehag. Till exempel för att sova med ett bandage på huvudet eller med en gjutning på axeln.

Bild
Bild

Skillnaden mellan en ortopedisk och anatomisk kudde är att den ortopediska modellen ger den mest bekväma och korrekta positionen under vila, och den anatomiska modellen håller inte sin form, så att huvudet kan rulla av den.

Den ortopediska kudden är allergivänlig, skyddad från utvecklingen av olika mikroorganismer. Dun- och fjädermodeller kräver noggrant underhåll så att olika mikrober inte kommer in i dem.

Hur man sover på en ortopedisk kudde korrekt?

Produkten är avsedd för huvudet, så endast huvudet ska placeras på kudden och axlarna ska vara lägre. För att huvudets position ska vara korrekt är det värt att följa instruktionerna. Den höga delen av produkten ska ligga i nackområdet. Du måste ligga på ett sådant sätt att huvudet och halsen ligger i samma nivå som kroppen. Om du gillar att ligga på ryggen, bör du använda den nedre delen av produkten.

Bild
Bild

Urvalstips

Utbudet av ortopediska kuddar komplicerar markant urvalsprocessen, eftersom det är mycket svårt att hitta det perfekta alternativet för dina önskemål och preferenser. För att välja de mest bekväma alternativen bör du följa flera rekommendationer:

  • För att korrekt bestämma storleken måste du ta hänsyn till axelns bredd, eftersom inte bara huvudet ligger på kudden utan också nacken och axlarna.
  • Du bör följa de grundläggande urvalsparametrarna för en specifik person. Till exempel föredrar vissa hårda modeller, medan andra föredrar mjuka. Detta kriterium beror huvudsakligen på produktens sammansättning.
  • Bredden på kudden beror direkt på axelns bredd. Ju bredare axlar, desto större ska den ortopediska kudden vara.
Bild
Bild
  • För dem som gillar att sova på magen bör produkter med liten höjd väljas. Den mjuka modellen är den optimala lösningen för att sova på magen.
  • En rektangulär kudde är en universell form, men du kan välja en annan form. Hennes val är helt individuellt.
Bild
Bild
  • Huvudelementet i den ortopediska kudden är rullen. Om det är svårt att välja storlek är det bättre att köpa en modell med en liten rulle. Om det behövs kan du lägga något under produkten. Om rullen är hög kommer det inte längre att vara möjligt att minska dess höjd.
  • Om det finns en känsla av komfort och lätthet efter sömnen, väljs kudden korrekt. Hon fungerar definitivt som en garant för hälsosam sömn.
  • Du bör köpa ortopediska kuddar i specialaffärer, för där kommer proffs att hjälpa dig att välja det perfekta alternativet.
  • Premiumprodukter är dyra, men kom ihåg att priset inte ska vara den avgörande faktorn för att välja en produkt.
  • Det är också viktigt att vara uppmärksam på omslagets material, eftersom kuddar av hög kvalitet presenteras i omslag gjorda av vackra och trevliga material som ger utmärkt andningsförmåga.
Bild
Bild

Recensioner

Många köpare av ortopediska kuddar är nöjda med sitt val. Utmärkt kvalitet, naturlighet, allergivänlighet och lång livslängd är bland de främsta fördelarna med produkterna. Om du väljer rätt modell kan alla njuta av en sund och sund sömn.

Bild
Bild

Moderna tillverkare från hela världen erbjuder ett brett utbud av modeller. Kunder gillar en mängd olika storlekar, former, fyllmedel. Vissa modeller är utformade för specifika ändamål. Du kan enkelt välja modeller för både bebis och vuxen.

Rekommenderad: