Enbärskudde (22 Bilder): Användbara Egenskaper Hos Enbär För Att Sova, Hur Man Använder En Kudde Fylld Med Spån

Innehållsförteckning:

Video: Enbärskudde (22 Bilder): Användbara Egenskaper Hos Enbär För Att Sova, Hur Man Använder En Kudde Fylld Med Spån

Video: Enbärskudde (22 Bilder): Användbara Egenskaper Hos Enbär För Att Sova, Hur Man Använder En Kudde Fylld Med Spån
Video: expo film 3 2024, April
Enbärskudde (22 Bilder): Användbara Egenskaper Hos Enbär För Att Sova, Hur Man Använder En Kudde Fylld Med Spån
Enbärskudde (22 Bilder): Användbara Egenskaper Hos Enbär För Att Sova, Hur Man Använder En Kudde Fylld Med Spån
Anonim

Kom ihåg hur björnen kallade en igelkott från dimman, väntade på att han skulle dricka te och sprängde samovaren och förberedde enbarkvistar. Kom ihåg dina känslor: du hör ordet "enbär" och suger i luften, försöker lukta lukten av ett trasigt träd, luktande harts, färsk kvist, kotte som du bara gnuggade i handen. Det är ingen slump att enbärskuddar blir mer och mer populära för varje dag. Vi kommer att prata om dem i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enbärsapplikation

Det vintergröna barrträdet har länge varit känt inom medicin, det har många andra namn: ardysh, arsa, enbär, veres, elelenets, yalovets. Sjukgymnaster och aromaterapeuter använder harts, tallnålar, trä och frukt vid behandling av andnings-, hematopoetiska och nervsystemet. Kulinariska experter har en positiv inställning till enbärsolja, och alkoholtillverkare använder den som smakämne för gin. Rökta produkter av högsta kvalitet rökas med nålar, trä och kottar.

Träet används för att göra badkar och andra behållare, samt pennor. Hantverkare - träsnidare gör stativ och annat hantverk som är mycket populärt. Anledningen är en stark och ihållande doft som dyker upp i början av bearbetningen och kvarstår länge. Det är därför spån och små kvistar av denna växt används som fyllmedel för kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljungfyllare

Genom att köpa en kudde för att sova med ett så doftande fyllmedel kommer du att uppleva dess fördelaktiga egenskaper:

  • avslappning av nervsystemet;
  • ökat humör och en ökning av vitalitet;
  • stärka immunsystemet;
  • ökat motstånd mot förkylningar;
  • normalisering av sömn;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • lindring av smärta och dess förebyggande i livmoderhalsen
  • förbättra blodtillförseln till hjärnan;
  • behandling av huvudvärk;
  • minskning av trycket;
  • förbättra andningsorganets arbete;
  • dermatitbehandling.

Således kommer att köpa eller göra en sådan enbärskudde ha en fördelaktig effekt på dig och dina familjemedlemmar. Skaka kudden regelbundet före användning och under fortsatt drift för att förhindra att sågspån klumpas upp. Dessutom kommer doften att intensifieras med skakningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

I form kan en enbärskudde vara:

  • standard med en storlek på 60x60 cm eller 50x70 cm;
  • dekorativ 30x40 cm;
  • en cylindrisk kuddevals ca 8 cm hög och upp till 70 cm lång;
  • någon annan form som har estetisk eller helig betydelse för bäraren.

Å ena sidan kan du sova på alla former av kuddar, å andra sidan används dekorativa och rullar för att dekorera alla rum. Och då kommer hela huset att vara doftande med arka aromer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kudde - simulator

Genom att applicera en kudde på ömma leder tre gånger om dagen kan smärta i armar och ben lindras. I detta fall kan rullkudden användas som en simulator för förebyggande och behandling av sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Här är två enkla övningar för en kudde fylld med enbär:

  1. Ligga på ryggen. Placera rullen under din nedre del av ryggen. Ta knäna så nära bröstet som möjligt. De stora tårna rör vid varandra. Armarna är utsträckta längs kroppen, handflatorna nedåt. Gör denna övning dagligen i 5 minuter.
  2. Övningen är liknande, men rullen måste placeras mellan axelbladen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter sådana övningar måste du gå upp, tidigare ha vänt på din sida.

Rycka aldrig framåt. Till en början kan du känna obehaglig ömhet i ryggraden, men för varje dag som går kommer smärtan att minska. När du sover kommer kudden fylld med sågspån att ta formen av din kropp. En kudde med torra kvistar kommer att springa fint under ditt huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja rätt

Var uppmärksam på lukten när du väljer sågspånskuddar. Om din näsa har fått en liten smaklös lukt, ta inte ett sådant prov. Svampen har redan börjat här, och det är ingen idé att ta bort den. Din kudde ska lukta som tallnålar och harts. Vid pressning ska sågspånen inte fjäda.

Det är värt att notera att när du öppnar en sådan kudde kan du hitta sågspån från olika skogar där.

En liten bit enbärsspån ger doften och resten för massan. Att känna sig lurad är alltid obehagligt. Därför kan du köpa sågspån i en genomskinlig påse så att du kan se vad du köper. Och sy omslaget själv.

En ärlig tillverkare kommer att förse locket med en blixtlås så att du kan se vad kudden är fylld med. Vid egenproduktion är det logiskt att först packa fyllmedlet i ett stängt örngott av tjockt bomullstyg. Gör själva omslaget av naturligt tyg, eftersom det ska andas och skapa en känsla av enhet med naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi använder med omsorg

Tyvärr finns det människor som behöver konsultera en läkare innan de använder en kudde. Först och främst är det allergiker. För personer med tunn hud och svaga kärlväggar kan en sådan kudde verka mycket hård och lämna blåmärken på kroppen. Astmatiker kan också uppleva obehag och hälsokomplikationer. Starka eteriska oljor påverkar oss alla olika. Fokusera på dina egna känslor och läkares rekommendationer.

Bild
Bild

Vad säger köparna?

De mest positiva recensionerna finns specifikt på enbärskudden. Det finns många sådana recensioner. Men det finns de för vilka kudden inte passade: huvudvärk intensifierades och ett sammanbrott inträffade.

Kom ihåg dig själv: när du kommer från en förorenad stad in i en tallskog börjar huvudet ofta göra ont. Orsaken är den stora mängden fytoncider som utsöndras av tall (5 kg per dag från en ung tallskog). Enbär utsöndrar 6 gånger mer av detta ämne. Här är svaret på frågan om huvudvärk. I det här fallet ska antingen kroppen få vänja sig vid lukten av ljung, eller så ska kudden överges.

Bild
Bild

Kunder rekommenderar också att förvara kudden i en tätt påsad påse så att lukten håller längre.

Men vi köper den för att använda den, är det värt att gömma ett sådant mirakel i en påse. Men produkten måste skyddas mot fukt och eld i närheten. En liten dummy kan fungera som en naturlig doft i bilen. Perfekt för långa resor eller trafikstockningar.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om enbärskuddar i följande video.

Rekommenderad: