"Coola Kuddar" (40 Foton): Originalmodeller Av Ovanlig Form Och Med Intressanta Inskriptioner

Innehållsförteckning:

Video: "Coola Kuddar" (40 Foton): Originalmodeller Av Ovanlig Form Och Med Intressanta Inskriptioner

Video:
Video: Slöjd - Sy en enkel kudde 2024, Maj
"Coola Kuddar" (40 Foton): Originalmodeller Av Ovanlig Form Och Med Intressanta Inskriptioner
"Coola Kuddar" (40 Foton): Originalmodeller Av Ovanlig Form Och Med Intressanta Inskriptioner
Anonim

Sedan mänskligheten kom på idén att sy omslag och stoppa dem med en fågelfjäder, har kuddar blivit ett oumbärligt attribut för vila och sömn. Men förutom de klassiska bitarna som är utformade för bekvämligheten av rygg- och livmoderhalsen började kuddar nästan omedelbart i deras historia spela en dekorativ roll.

Sedan antikens Greklands och Roms tid, liksom de rika palatserna i Mellanöstern, har dekorativa kuddar ansetts vara ett tecken på lyx och en lika viktig dekoration för alla rumsstilar. Rikt broderi, dyra tyger för omslag och örngott - inte mindre uppmärksamhet ägnades åt invecklad inredning än alla andra inredningsartiklar.

Numera kan dekorativa kuddar vara av de mest ovanliga formerna och färgerna, fungera som inredning, lägga till stil i ett rum eller vara i harmoni med det, vara en assistent för avkoppling, en ovanlig gåva, en intressant leksak och till och med en oberoende del av inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

Alla kuddar är indelade i: traditionella (för att sova), anatomiska (för vissa delar av ryggraden), dekorativa (soffa eller golv).

  • Traditionell kuddar är vanligtvis fyrkantiga eller rektangulära i form, används för daglig sömn och är oumbärliga för en god vila. De kan ha en mängd olika fyllmedel.
  • Anatomisk De är utformade för maximal nack- och huvudkomfort och anpassar sig efter kroppens form för att slappna av musklerna i livmoderhalsen. De anatomiska kuddarna är fyllda med speciella syntetmaterial.
  • Dekorativ kuddar innebär inte daglig användning, de fungerar som en inredning och ett bekvämt mjukt föremål som du bekvämt kan luta dig på då och då eller lägga det under huvudet eller ryggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former av dekorativa kuddar

De viktigaste formerna är:

  • " Dumki " - mjuka, tunna dynor med fyllning, avsedda för en stol eller pall. "Dumkas" går tillbaka till antika Rus, då de sys eller vävs till träbänkar;
  • rullar - smala, tätt fyllda mjuka föremål i cylindrisk form, lämpliga för kortvarig vila, fungerar ofta som inredning, kommer i form av avtagbara soffarmstöd;
  • icke-standardform - alla slags variationer för presenter, inredningselement, leksaker för barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anatomiska kuddeformer

Anatomiska kuddar klassificeras i följande alternativ.

Ryggkudde . Universella produkter som fästs på stolen, i ländryggen. Att lita på en sådan produkt kommer att vara bekvämt att tillbringa långa timmar med att köra bil eller vid ett skrivbord i en kontorsstol. Fyllningen är polyuretanskum, på grund av vilken belastningen på ryggraden minskar avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkel . Dessa kuddar är utformade för att lindra spänningar i livmoderhalsen under långa resor i sittande läge. Med en sådan assistent behöver du inte längre uppleva obehag av stel hals när du somnar på en buss eller ett flygplan. Kuddar kan ha fyllmedel med olika styvhet och olika konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massage . Deras huvudsakliga syfte är att lindra spänningar från rygg, nacke och huvud under långvarigt arbete i sittande ställning. Denna effekt uppnås tack vare specifika fyllmedel som verkar på nervändarna i kroppsdelar och skapar en mikromassage -effekt. Massagemodeller innehåller granulära fyllmedel från naturliga råvaror (bovete eller ärtskal, buskvistar, torra medicinska örter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuddar för gravida kvinnor . Att ta hand om blivande mammas välbefinnande har gjort det möjligt för moderna tillverkare att skapa en speciell typ av kuddar. Viktökning, oförmåga att ta bekväma hållningar, svullnad i benen - allt detta kräver maximal komfort under vila och sömn. Kuddar gjorda i form av en hästsko eller en halvmåne kan fördela lasten ordentligt och ge blivande mödrar rätt vila och skonsamt stöd. Därefter kommer en sådan kudde att vara till nytta för den mest bekväma matningen av barnet.

Dessutom kan dessa kuddar vara bekväma och användbara för alla personer med övervikt eller ryggproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antistress . Principen för deras verkan liknar massage, men förutom att det påverkar nervändarna och en terapeutisk effekt har antistresskuddar en lugnande effekt tack vare ett speciellt fyllmedel. Du kan inte bara ligga på sådana kuddar, utan också rynka dem i dina händer. Det finns nervändar i handflatorna och fingertopparna, som, när de interagerar med produktens material och tack vare trevliga palpationsrörelser, lindrar stress, distraherar från negativa tankar och låter dig slappna av. Antistresskuddarna är fyllda med syntetiskt material - polystyren, skummat till små pelletsbollar.

De rullar inbördes under påverkan av händer och har en gynnsam effekt på en persons känslomässiga tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga modeller i interiören

Förutom komfort och funktionalitet kan kuddar ge originalitet och originalitet till inredningen. Så volymetriska kuddar kan ersätta stolar i ett barnrum, stenkuddar blir höjdpunkten i ett rum i etnisk stil, skandinavisk eller grekisk. Kuddar i form av stockar, pumpor, heta kol kommer att skapa mys i ett lanthus. Hårdmålade kuddar kan bli platser för ett litet tebord i orientalisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Original kudde presenter

Om du inte vet hur du ska överraska din familj, vänner eller kollegor för en semester - välj kuddar med en ovanlig form! Det finns en myriad av designalternativ, former och fyllningar för dessa mjuka möbler som säljs. Låt oss betrakta det mest intressanta av dem.

Kudde-:

bok passar in i ett hemmabibliotek eller passar en fåtölj nära ett soffbord. Modeller av enorma storlekar kommer att bli en pedagogisk leksak för ett barn, på vilket han kan leka eller undersöka bokstäver;

Bild
Bild
Bild
Bild

stå lämplig för alla läsälskare och kommer att vara en ovanlig present till respektabla affärsmän. Det kan fungera som ett universellt stativ för en bok eller en surfplatta, på vilken du kan ta en söt tupplur när som helst;

Bild
Bild
Bild
Bild

litet djur kan glädja inte bara barn, utan också orsaka tillgivenhet hos allvarliga vuxna. Pads-katter, pandor, kaniner och zebror kommer att bli en dekoration av ett barnrum, och eventuellt en resekamrat, om de är gjorda i en viss form med ett massagefyllmedel;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

blomma kommer att vara en bra present till damer för alla tillfällen. Sådana modeller är som regel gjorda med inslag av ovanlig inredning, och om de är anpassade till interiörens ton och stil kommer de att glädja värdinnan och bli ett vackert tillägg till en soffa eller fåtölj;

Bild
Bild
Bild
Bild

med pappersservetter kommer att hjälpa till att överleva de svåra tiderna med förkylningar och rinnande näsa. Servetter, vikta på ett visst sätt i ett hemligt fickfack, kommer alltid att finnas till hands medan du kopplar av. De dras bekvämt ut en efter en och frigör en näsduk som blivit förkyld från att söka;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

delikatess för riktiga finsmakare och köksmästare. Det kommer att bli en underbar extraordinär gåva för dem med en söt tand och för alla som på ett eller annat sätt är kopplade till matlagning. Sådana ovanliga modeller kan vara i form av munkar, pizza, hamburgare, sushi. En bunt med stora pannkakskuddar ser original och ovanlig ut, på vilken du till exempel kan sitta på verandan eller sommarköket i ett lanthus;

Bild
Bild
Bild
Bild

larm med en liten panel där tiden visas. Lysdioderna inuti kudden börjar lysa vid en viss tid och väcker därmed gradvis den sovande personen. Om en sådan modell har liten dynamik, kommer ett diskret ljud också att läggas till glödet;

Bild
Bild
Bild
Bild

med tryck - det här är det mest demokratiska och prisvärda presentalternativet. Du kan göra ett intressant tryck på ett örngott eller omslag på vilken kudde som helst, lämpad för gåvans mottagares art och sysselsättning. Eller dekorera omslaget med ett tryck som passar för semestern. Det kan vara ett dator- eller biltema för män, blommor för kvinnor, hjärtan och änglar för älskare, "coola" kuddar för tonåringar med bilden av filmkaraktärer eller seriefigurer för de små.

Sådana gåvor kännetecknas av alla möjliga positiva eller motiverande inskriptioner, önskningar om lycka och kärleksord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Oavsett vilken kudde du väljer som gåva eller för personligt bruk, var uppmärksam på omslagets material och fyllnadens sammansättning. De ska vara allergivänliga, välsydda och inte rulla till klumpar över tiden. Presentens art och dess lämplighet bör också övervägas. Interiörens färgschema och stil, där de ovanliga kuddarna ska placeras, kommer att berätta rätt beslut.

Rekommenderad: