Gelkudde För Sömn (27 Bilder): Anti-decubitus Och Andra Modeller Med Kylande Gel-fyllmedel, Storlekar Och Former

Innehållsförteckning:

Video: Gelkudde För Sömn (27 Bilder): Anti-decubitus Och Andra Modeller Med Kylande Gel-fyllmedel, Storlekar Och Former

Video: Gelkudde För Sömn (27 Bilder): Anti-decubitus Och Andra Modeller Med Kylande Gel-fyllmedel, Storlekar Och Former
Video: Народные приметы про хлеб Традиции и суеверия 2024, Maj
Gelkudde För Sömn (27 Bilder): Anti-decubitus Och Andra Modeller Med Kylande Gel-fyllmedel, Storlekar Och Former
Gelkudde För Sömn (27 Bilder): Anti-decubitus Och Andra Modeller Med Kylande Gel-fyllmedel, Storlekar Och Former
Anonim

En stillasittande livsstil och arbete på kontoret leder ofta till problem med ryggraden och oförmågan att helt slappna av medan du sover. Det är därför som man bör ägna särskild uppmärksamhet åt sängkläder, eftersom de är nyckeln till en god natts sömn. Sovande gelkuddar är en av de mest populära nya produkterna, lämpliga för alla åldrar och kroppstyper.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Ursprungligen var gelsömnskudden idealisk för stillasittande patienter som led av trycksår och blöjutslag. Men efter några år tog tekniken ett steg längre, och ortopediska kuddar med gel började köpas allt oftare från butikshyllorna. Hemligheten med deras popularitet ligger i ett antal fördelar som den vanliga syntetiska vinteristern och dunmodellerna inte har.

Den största fördelen med gelkuddarna ligger i den speciella medicinska teknologin som ligger till grund för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan gel har ett slags minne som absolut anpassar sig till alla rörelser i människokroppen. När du lägger dig på kudden fördelas vikten snabbt och jämnt, vilket förhindrar känslan av tryck. Plagget får en individuell form, vilket minskar belastningen på ryggraden och lederna.

Sådana kuddar är oumbärliga för personer med ryggont och osteokondros.

Gelén från vilken kudden är gjord har andra intressanta egenskaper. Det känns lite svalt, vilket gör att du kan sova bekvämt även under de hetaste dagarna. Hög andningsförmåga ger också en uppfriskande effekt - en sådan kudde blir inte smutsig och samlar damm. Innehåller material och fördelaktiga antimikrobiella funktioner, tack vare vilka personer med astma eller allergier kommer att må mycket bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Idag är många företag engagerade i produktion av kuddar med gelfyllmedel, men två är särskilt värda att lyfta fram - Askona och Ormatek. Det är dessa ledande tillverkare som länge har etablerat sig som företag som kombinerar kvalitet och rimligt pris för sin produkt:

Modeller Classic Blue och Classic Green by Askona är det perfekta valet för en bekväm nattsömn. Det bästa gelfyllmedlet med minnesfunktion gör att ryggraden kan slappna av och fördela kroppstrycket jämnt. Och de uppfriskande gröna och blå massageytorna ger inte bara trevliga känslor under sömnen, utan föryngrar också huden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell är också ett bra val. Konturrosa … En sådan kudde kan betraktas som dubbelsidig, på ena sidan finns ett gelfyllmedel och på den andra - ett material med minnesfunktion. Tack vare närvaron av nackvalsar kan ägaren enkelt hitta en bekväm höjd och position på kudden. Liksom i andra modeller av företaget har produktens yta massageegenskaper.

Bild
Bild

Ormatek -företaget är redo att erbjuda sina konsumenter utmärkta alternativ för barn och ungdomar. Till exempel en kudde Junior grön Perfekt för dagens tonåringar som har sina dagar schemalagda per minut. Produktens form kan enkelt anpassas till kroppens egenskaper, vilket kommer att säkerställa hälsosam sömn och korrekt utveckling av den växande ryggraden. Dessutom har kudmaterialet termoreglerande egenskaper och absorberar snabbt överflödig fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De innovativa modellerna med kylgelé visade sig också vara utmärkta - AquaSoft och AirGel … Båda produkterna reglerar värmeväxlingen bra under sömnen och gör att nackkotorna kan vara i rätt position. Kuddarnas yta har höga hygieniska egenskaper - sådana modeller blir inte smutsiga och är absolut allergivänliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anti-decubitus kudde med massagefyllmedel " Trives TOP-141 " perfekt för stillasittande patienter. Detta är en av de bästa modellerna som kan ge komfort inte bara i liggande position utan även i sittande ställning. Kudden hjälper patienten att bli av med dragvärk och muskelspänningar i ryggraden. Detta alternativ kommer också att vara perfekt för dem som rehabiliterar efter skador och skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av gelkuddar för att sova bör närmar sig noggrant, eftersom god sömn och lätt uppvaknande på morgonen beror på produktens kvalitet. Experter rekommenderar att du bara köper kuddar från en pålitlig tillverkare. Små butiker och okända webbplatser på Internet kan göra en björntjänst genom att helt besviken dig efter bara några månaders användning av produkten.

Först och främst måste du ta hänsyn till din position under sömnen, eftersom alla är vana vid att sova på olika sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar att somna på mage eller sida, prova modeller med kuddar. Dessa bultar hjälper till att placera nacken korrekt utan att sätta press på kotorna. De som gillar att sova på ryggen rekommenderas att köpa kuddar med en central depression.

Storleken på det framtida köpet spelar också en viktig roll. Standardmått, bekvämt att sova, i gelkuddar är vanligtvis 40x60 cm. Andra modeller är också vanliga, till exempel 41x61 cm, 50x35 cm, 40x66. Huvudregeln här är inte att jaga mode, utan att välja den storlek som passar dig exklusivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den rätta höjden är en annan komponent i en kvalitetskudde, och det är på den som djup sömn beror, särskilt hos ungdomar och personer som lider av ryggradssjukdomar. Ofta kan höjden börja från åtta centimeter, men det rekommenderas att välja modeller på minst 10-12 cm. Bredaxlade män med en imponerande byggnad bör välja en kudde högre-minst 13 cm.

När du köper en produkt, var noga med att fråga om kvaliteten på omslaget. Det är bäst om det här är flyttbara modeller som du kan ta hand om dig själv och utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

När du köper en kudde med gelfiller måste du ta hänsyn till att sådant kräver omsorg. Trots att sådana kuddar blir smutsigare mindre än vanliga dunkuddar måste du fortfarande följa några grundläggande regler:

  • Produkten får inte stå i varmt solljus eller på en alltför fuktig plats.
  • Modeller med minnesfunktion kan inte heller tvättas i maskin, försök att rengöra med aggressiva tvättmedel, kläm och vrid. Sådana åtgärder kan leda till deformation av kudden och det blir svårt att återställa den senare.
  • I själva verket är det lättare att ta hand om ortopediska produkter än det låter. För att ditt köp ska hålla länge behöver du bara lufta det med några månaders mellanrum.
  • Om locket är avtagbart kan det enkelt separeras och torkas av med en fuktig trasa, och själva produkten kan hängas ut i frisk luft i ett par timmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Gelkuddar är en jämförande nyhet inom vila och sömnprodukter. Trots detta bedömde den överväldigande majoriteten av konsumenterna produkten utmärkt och går med på att helt överge de vanliga kuddarna. I grund och botten är denna kärlek till dem förknippad med produkternas förmåga att ta vilken form som helst och ge en bekväm nattsömn. Köpare är enhälliga i att det är mycket lättare att vakna på morgonen, på grund av att ryggraden på natten håller rätt position.

Många smickrande ord har sagts om kuddarnas kylfunktion. Lättskötta specialöverdrag håller dig sval även på varma dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvinnor som är nöjda med ytans massageeffekt och dess förmåga att föryngra huden talar särskilt bra om produkten.

Rekommenderad: