PVC -paneler För Tegel: Vita Plastplåtprodukter För Invändig Väggdekoration, Väggmaterial I Form Av Tegel

Innehållsförteckning:

Video: PVC -paneler För Tegel: Vita Plastplåtprodukter För Invändig Väggdekoration, Väggmaterial I Form Av Tegel

Video: PVC -paneler För Tegel: Vita Plastplåtprodukter För Invändig Väggdekoration, Väggmaterial I Form Av Tegel
Video: Faux Brick Accent Wall 2024, April
PVC -paneler För Tegel: Vita Plastplåtprodukter För Invändig Väggdekoration, Väggmaterial I Form Av Tegel
PVC -paneler För Tegel: Vita Plastplåtprodukter För Invändig Väggdekoration, Väggmaterial I Form Av Tegel
Anonim

PVC -paneler för tegel uppträdde relativt nyligen. Själva plattor med en tegelstruktur kan vara gjorda av olika material, skilja sig från varandra i stil och utseende. Polyvinylkloridpaneler används ofta i konstruktionen på grund av dess egenskaper och fördelar.

Bild
Bild

Särdrag

PVC -paneler för tegel tillverkas huvudsakligen i två versioner. De kan utformas för inredning och exteriör.

Dessa typer har vissa skillnader

  1. PVC -paneler som används för utomhusdekoration kännetecknas av motståndskraft mot hög luftfuktighet och extrema temperaturer. De ger väderförhållanden och visar motståndskraft mot olika typer av nederbörd.
  2. Väggplåtar för inredningsarbeten är vanligtvis gjorda av naturmaterial som kännetecknas av miljövänlighet. De är mjukare och ser bra ut på väggar. De kan köpas i olika storlekar med en unik struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper detta material är det absolut nödvändigt att studera instruktionerna, eftersom det anger de temperaturer som är acceptabla för denna typ av panel.

Detta efterbehandlingsmaterial behöver inte särskild omsorg, men om du vill förlänga din interiörs livslängd, då det är nödvändigt att följa vissa regler för vård.

  • Ytan på detta material kan endast rengöras med en fuktig trasa lätt fuktad med tvålvatten.
  • Användning av aggressiva rengöringsmedel är strängt förbjudet. Speciellt pulverversioner kan orsaka maximal skada på ytan, vilket kan leda till repor och eventuell förlust av originalfärgen.
  • Om en panel har skadats kan du ta bort den och installera en ny. Det enda det här fallet kräver noggrannhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Paneler med en tegelstruktur är av flera typer.

De klassificeras beroende på vilket material som finns i basen, så det är värt att lyfta fram:

  • PVC -paneler är ett hållbart material som innehåller polyvinylklorid och tillsats av specialtätningar;
  • MDF -brädor, där flis är den viktigaste råvaran.
Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler som efterliknar tegel kan ha olika tekniska egenskaper, konstruktioner, tillverkningsmetoder och färger. Bara en sak är oförändrad - den yttre närheten till tegelverket.

Båda materialen som övervägs är enkla att använda och installera. Med deras hjälp kan du skapa unika interiörer. Paneler med tegelstruktur kombineras med nästan alla efterbehandlingsmaterial. De döljer perfekt oegentligheter och befintliga defekter på väggarna. Med deras hjälp kan du skapa olika dekorativa element. De kan installeras inte bara på väggarna, men också på taket, men det här alternativet är ganska sällsynt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Med hjälp av PVC -paneler kan du dekorera olika typer av lokaler, både bostäder och offentliga. Materialet i fråga är fuktbeständigt, därför kan det användas i köket, i badrummet, i loggior och på terrasser. Paneler finns i form av ark, remsor eller plattor. Framsidan har en tegelstruktur eller imiterar natursten. Med hjälp av speciella ämnen skapar tillverkarna en realistisk volymetrisk styling, på vilken ihållande färger appliceras och en film med ett karakteristiskt mönster limmas.

Bild
Bild

Vanligtvis installeras dessa paneler på en ram, vilket är mycket bekvämt om det finns några defekter och oegentligheter på väggarna. I vissa fall används ett lim för att installera panelen.

Små oegentligheter är inte heller ett hinder, eftersom materialet kännetecknas av utmärkt flexibilitet, på grund av vilka mindre avvikelser inte kommer att märkas. Tvärtom tillåter små oegentligheter beläggningen att se så naturlig ut som möjligt, vilket många designers strävar efter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och krav

Ansiktsmaterial som används för inredning, måste uppfylla följande krav:

  • den måste kännetecknas av hög hållfasthet, men vara flexibel och fjädrande;
  • grunden för dessa efterbehandlingsmaterial bör uteslutande vara miljövänliga råvaror;
  • PVC -paneler måste vara resistenta mot temperaturförändringar;
  • har motståndskraft mot hög luftfuktighet;
  • uppfylla befintliga brandsäkerhetsstandarder;
  • dekorativa element bör installeras snabbt och enkelt;
  • det rekommenderas att materialet är resistent mot tvättmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av de presenterade PVC -panelerna kan du lösa många problem. Med detta motstående material kan du maskera befintliga skador och defekter i väggen.

Med dessa paneler kan du också jämna ut den nödvändiga ytan. Detta är ett unikt tillfälle att dölja befintlig kommunikation, medan den presenterade typen av finish avsevärt ökar värme- och ljudisoleringsegenskaperna i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med detta material är inte begränsade till möjligheten att lösa många tekniska problem . Panelerna i fråga kan skapa ett unikt, estetiskt ytutseende. Den ljusvita versionen är den mest populära idag. Många användare väljer små tegelstenar, liksom vinylmodeller som har ett gammalt utseende. Denna imitation av den "gamla" interiören har positiva recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Paneler av PVC -tegel köps oftast för inredning. De är vanligtvis väggmonterade.

Denna typ av finish har många fördelar

  • Den presenterade metoden för att avsluta rummet fungerar som dess isolering, och du måste bara spendera på isolering, som måste placeras under panelerna.
  • Det finns ingen anledning att oroa sig för väggytans jämnhet, eftersom panelerna kan installeras på gips, medan ramstrukturen kan jämna ut ytan.
  • Det är möjligt att kombinera efterbehandling med isolering, och du kan också applicera ett lager vattentätning.
  • Du kan välja PVC -versionen, vilket är anmärkningsvärt för dess låga kostnad. Detta gör att du kan spara betydligt på efterbehandlingen.
  • Produkter av polyvinylklorid kännetecknas av en lång livslängd. De är tillverkade av säkert och hållbart material som inte utgör någon fara för människokroppen. Plastpaneler skiljer sig åt med samma egenskaper.
  • För att utföra väggbeklädnad med PVC -tegelplattor behöver du inte ringa en mästare. Du kan göra detta själv. Du behöver bara följa installationsanvisningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att installationen endast kan utföras vid temperaturer över -5 grader Celsius. Annars blir panelerna mycket ömtåliga och kan skadas av minsta stöt.

Montering

PVC -paneler för tegel installeras på en förberedd ram, det spelar ingen roll vilken typ av lättnad de har. Utseendet på det utförda arbetet beror på hur korrekt ramen har installerats. Detta är det som är det svåraste vid installationen av PVC -paneler, eftersom planetens geometriska korrekthet beror på denna fastsättningsmetod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instrumentförberedelse

För att utföra högkvalitativ installation av PVC-paneler, du måste köpa följande material och verktyg:

  • metall eller trä lameller, som kan köpas i alla järnaffärer, men de kan levereras med panelerna;
  • enkel tråd eller lod, som krävs för att kontrollera vertikalen;
  • stansare, pluggar och skruvar för installation.

Observera att för att göra en ram av trä är det nödvändigt att förbehandla materialet med ett antiseptiskt medel, eftersom detta kommer att öka livslängden.

Bild
Bild

Installera ramen

PVC -paneler måste vara i samma plan. Först måste du göra markeringen, som måste göras så exakt som möjligt.

Detta kan göras enligt följande:

  • du måste fästa tråden på väggen, vilket gör att du omedelbart kan bestämma planets avvikelser;
  • till den resulterande storleken är det nödvändigt att lägga till tjockleken på isoleringen, och detta måste göras med ett litet plus. Observera att när du fixar isoleringen, se till att den är intakt, eftersom deformation leder till förlust av dess grundläggande egenskaper. Du måste lämna ett mellanrum på 1 cm;
  • bandning utförs över hela planet, där fästningar görs med hjälp av pluggar eller ankare.
  • det är nödvändigt att fästa mellanremsor. I det här fallet måste det baseras på isoleringens bredd, medan det inte rekommenderas att fixa dem på ett avstånd av mer än en meter från varandra.
  • Efter installationen av ramen kan du fortsätta med att fästa vattentätningen. Filmen måste överlappas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fastsättning

I början måste du installera det övre fältet. Med hjälp av en tråd måste du bestämma platsen där den nedre skenan kommer att ligga. Därefter måste du fixa mellanremsorna. Nu kan du börja fästa paneler dekorerade med en tegelsten.

Vidare kan plattor installeras på ramen. Detta arbete bör behandlas extremt ansvarsfullt. Det är nödvändigt att se till att alla element installeras exakt.

Detta arbete kommer att kräva en mängd olika material

  • start- och finishprofiler fästa på remsorna, paneler kommer att installeras på dem i framtiden;
  • byggnadsnivå, tack vare vilken du kan styra hur jämnt plattorna installeras;
  • konstruktionshäftapparat som du kan fixa alla material med.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att det viktigaste är att korrekt fixa de första panelerna, eftersom det är på dem som ytterligare plattor kommer att installeras. Arbetet mot arbetet bör omfatta flera steg.

  • Det är nödvändigt att fixa startprofilen med en häftapparat. Om självgängande skruvar används för detta måste de installeras i särskilt förberedda hål.
  • Om panelerna används för yttre ytbeklädnad behöver anslutningen inte göras noggrant, men det är bättre att lämna några millimeter mellanrum. Detta undviker fuktexpansionsproblem.
  • Med en häftapparat måste du fästa panel för panel på väggen. Denna åtgärd måste fortsätta tills en platta återstår. Efter att ha installerat den näst sista plattan är det nödvändigt att installera ytprofilen. Den sista panelen skärs till önskad storlek och sätts in i strukturen.
  • Den sista panelen behöver inga fästelement, eftersom den hålls på plats av ytprofilen. Vid detta steg är panelarbetet klart.

Rekommenderad: