Signalarbetskläder: Modeller Med Hög Synlighet Och Andra Typer Av Specialkläder

Innehållsförteckning:

Video: Signalarbetskläder: Modeller Med Hög Synlighet Och Andra Typer Av Specialkläder

Video: Signalarbetskläder: Modeller Med Hög Synlighet Och Andra Typer Av Specialkläder
Video: Basala Hygien och Klädregler (BHK) inom Särskilt boende 2024, Maj
Signalarbetskläder: Modeller Med Hög Synlighet Och Andra Typer Av Specialkläder
Signalarbetskläder: Modeller Med Hög Synlighet Och Andra Typer Av Specialkläder
Anonim

Arbetskläder är det som skyddar arbetstagaren från miljön där han arbetar. För närvarande finns det många utrustningar, indelade i typer beroende på människans aktivitet. Detta inkluderar signaloveraller.

Bild
Bild

Särdrag

Först och främst är det viktigt att notera egenskaperna hos denna typ av utrustning

Material . GOST anger de viktigaste typerna och typerna av tyger som krävs för tillverkning av reflekterande kläder. Som regel måste slutprodukten ha speciella egenskaper som gör att materialet kommer att vara synligt under olika förhållanden, inklusive både väder och teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg . En viktig del av kläderna, eftersom det ska se ovanligt ut och skilja sig från vad de flesta bär. För närvarande finns det tre färger för signalutrustning: orange, gult och rött. Var och en av dem är utformad för en annan applikation. Ljusa kläder gör en person märkbar i alla miljöer och orter, främst urbana och lantliga, inklusive produktionsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förekomsten av reflekterande element . Kanske är denna funktion den viktigaste. Det är tack vare närvaron av reflekterande och självlysande ränder som du kan se en person både utomhus och inomhus när som helst på dygnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela uppsättningen . Signal arbetskläder är en komplett uppsättning som innehåller ett stort antal utrustningsartiklar. Bland dem finns heldräkter, overaller, kappor, jackor, västar, regnrockar och mycket mer, vilket gör att de kan användas i olika väder och naturliga förhållanden, samtidigt som man tar hänsyn till temperatur och årstid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

Dessa plagg används inom olika verksamhetsområden och klassificeras efter branscher, för vilka det är skillnad i skräddarsy och montering. Bland sådana grupper finns byggbranschen, transport, olika säkerhetsföretag . Dessutom appliceras signalelement på kläderna från trafikpoliser och interna organ, liksom de som tjänstgör inom luftfarten och flottan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte komma ihåg representanterna för medicinen som arbetar i ambulansen och brandmännen, för för dem kan identifieringsmärken vara ett viktigt element när man släcker byggnader, eftersom det i sådana situationer kan avges en stor mängd mörk rök. Om så önskas kan varje person köpa signalkläder för extrem- och sportaktiviteter: bergsklättring, cykling eller fiske.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna utrustning är indelad i 3 klasser. Klasserna 2 och 3 erbjuder utmärkt skydd och rekommenderas för arbetare som hanterar allvarliga situationer där reflekterande kläder är ett stort krav. Bland de normer som fastställts genom standarderna kan man särskilja tillämpningen av ränder, liksom deras antal och avstånd mellan dem. Det är dessa tre egenskaper som delar upp signalarbetskläderna i klasser. Det är värt att säga att vissa av kraven är desamma för var och en av dem.

  • Arrangemanget av horisontella ränder på ett avstånd av minst 5 cm från varandra. Således kommer materialet att fördelas mest jämnt, vilket gör en person märkbar på stora avstånd eller från olika vinklar.
  • För ränder på plaggets botten krävs att de appliceras på ett avstånd av 5 cm från kanten.

Lysande element har olika retroreflektionskoefficienter. Artiklar med ett högt förhållande behövs för kläder som speciell hög synlighet. Användningen av denna utrustning är nödvändig under särskilt svåra förhållanden, till exempel i tät dimma eller i en skog på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädeskrav

Som standard bör signalkläder tillverkas av det material som är mest lämpligt för applikationen. För det mesta gäller detta varma modeller som arbetar vid låga temperaturer. Resten av kraven avser antalet ränder och deras egenskaper.

Förutom indelningen i klasserna finns det också olika krav på utrustningen . Till exempel måste en kostym innehålla de övre och nedre delarna av utrustningen, samt ytterligare kläder, om det föreskrivs av en specifik uppsättning. Regnrockar ska vara vattentäta och återanvändbara, och overall ska ha ett visst antal fickor.

Rekommenderad: