Trappsteg För Hemmet: Små Modeller För Köket. Hur Väljer Man En Vikbar Ministegstege För En Lägenhet? Betyg Av De Bästa Trätrapporna

Innehållsförteckning:

Video: Trappsteg För Hemmet: Små Modeller För Köket. Hur Väljer Man En Vikbar Ministegstege För En Lägenhet? Betyg Av De Bästa Trätrapporna

Video: Trappsteg För Hemmet: Små Modeller För Köket. Hur Väljer Man En Vikbar Ministegstege För En Lägenhet? Betyg Av De Bästa Trätrapporna
Video: trapprenovering 2024, Maj
Trappsteg För Hemmet: Små Modeller För Köket. Hur Väljer Man En Vikbar Ministegstege För En Lägenhet? Betyg Av De Bästa Trätrapporna
Trappsteg För Hemmet: Små Modeller För Köket. Hur Väljer Man En Vikbar Ministegstege För En Lägenhet? Betyg Av De Bästa Trätrapporna
Anonim

Trappstegen är en mycket användbar utrustning som kan vara en verklig livräddare i många situationer. Denna enhet blir särskilt relevant vid förhållanden vid komplexa reparationsarbeten, vid byte av glödlampor, installation av skåp på den övre nivån. En sådan assistent närmar sig ofta inte bara av ägarna utan också av värdinnorna. Låt oss överväga mer detaljerat vilka funktioner, fördelar och nackdelar med trappstegar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

En trappstege är en mycket viktig utrustning för hemmet, vilket förenklar många arbetsprocesser. Det är nästan omöjligt att klara vissa uppgifter utan det. Denna enhet visar sig vara särskilt användbar om huset har ganska högt i tak. I en sådan miljö låter stegstegen dig:

  • enkelt och effektivt tvätta ljuskronan;
  • häng eller ta bort en festlig krans;
  • byt ut en utbränd glödlampa;
  • få saker från en hög mezzanine eller översta hyllan i en garderob;
  • häng ett skåp (till exempel i köket);
  • utföra reparationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk inte att hushållets trappstege representeras av den enda modellen med standardegenskaper. Faktiskt det finns flera sorter denna användbara enhet. Först och främst varierar trappan i storlek. Stick ut och stora modeller och kompakta alternativ (till exempel ett bibliotek eller en mini-stege inomhus, utformad för bekvämare och snabbare rengöring).

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna trappsteg tillverkad av olika material Därför är det möjligt att köpa både en lätt och en mer stabil (tung) design. Du kan välja det perfekta alternativet för alla förhållanden. Det viktigaste är att detta element inte tar för mycket ledigt utrymme om det är planerat att förvaras i en liten stadslägenhet.

Idag finns det många stora kända tillverkare på marknaden som tillverkar stegar av hög kvalitet av olika slag. Till salu det finns både amatör- och professionella modeller.

Pålitliga och säkra strukturer måste ha en optimal stegbredd och tillräcklig stabilitet. Annars är det farligt att använda produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss ta reda på det vad är fördelarna med sådana mönster.

  • Först och främst, som redan nämnts, sådana enheter förenklar många verk (från att byta ut en glödlampa till mer seriösa reparationsprocesser).
  • Bra sortiment på den moderna marknaden kan du välja en hemstege för alla förhållanden. Du kan köpa det bästa alternativet för både ett rymligt privat hus och en liten stadslägenhet.
  • Om stegen är av trä , då kommer den att skilja sig åt i minsta värmeledningsförmåga, kommer att visa sig vara ganska stabil och miljövänlig.
  • Om konstruktionen är aluminium , då blir dess vikt obetydlig. Det kommer att vara enkelt och bekvämt att arbeta med en sådan modell. Att flytta den från en plats till en annan kommer inte att vara ett problem och kommer inte att kräva mycket ansträngning.
  • Angående stålmodeller , då har de utmärkta hållfasthetsegenskaper. Det kommer att vara mycket svårt att skada en sådan stege; den kommer att tjäna sin ägare i många år. Stålmodeller är konstruerade för imponerande laster.
  • Generellt reparera delar som har genomgått allvarligt slitage i kvalitets trappor orsakar inga särskilda svårigheter.
  • Moderna trappsteg kan inte bara fylla sin huvudfunktion, utan också vara ett spektakulärt inslag i interiören. Idag gör vissa företag anpassade mönster av vilken design som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar flera punkter

  • Om strukturen är gjord av trä , det kommer att ruttna. Den maximala vikten som en sådan modell tål bör inte överstiga 100 kg. Dessutom måste träprodukter regelbundet impregneras med skyddande föreningar och lack.
  • Om stegen är tillverkad av ett lätt material som aluminium , då kommer den att leda ström. Delar av denna modell kan lätt brytas, även om du inte slår dem för hårt.
  • Stålmodeller De har en imponerande vikt, så det kan vara svårt att arbeta med dem. Att flytta dem från en plats till en annan kan orsaka många problem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Som nämnts ovan finns det flera typer av inhemska trappsteg. Var och en av dem har sina egna egenskaper. Alla befintliga stegar kan grovt delas in i två huvudkategorier: amatör och professionell.

Amatör (eller hushåll) är vanligtvis lätta . Alla deras anslutningar görs relativt svaga, ingen ytterligare förstärkning tillhandahålls här. Hushållsmodeller är gjorda av billiga och prisvärda material. De tillhandahåller endast periodisk drift.

Som regel är hushållsstegar konstruerade för en vikt på högst 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella mönster av den klassiska konfigurationen är inte så vanliga. Om utrustningen krävs för regelbunden drift är det bästa valet transformator … En sådan modell ger en möjlighet att utföra det maximala antalet åtgärder på olika objekt.

Professionella kopior skiljer sig från enkla hemmodeller med följande parametrar:

  • i professionella modeller rullas stegen in i stativets profil;
  • tvärsnittet av ställningar och steg i professionella modeller görs större;
  • profilväggar i mer sofistikerade versioner är så starka och täta som möjligt;
  • stödklackar i professionella produkter är gjorda av gummi.

Naturligtvis är professionella stegar dyrare än vanliga hushållsstrukturer.

Bild
Bild

Idag är bekväma och praktiska vikstegar mycket populära. De är indelade i flera underarter.

Enkel vikning . Dessa är klassiska modeller av trappstegar, som består av ett stödstycke och en stege. Stegen är stora steg. Bowstrings är anslutna med stödstolpar med tvärgående remsor.

Som regel används dubbelsidiga alternativ för trappstegar. Ofta kompletteras de med en plattform ovanpå, som ser ut som en byggnadsställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teleskopiska modeller . Dessa är moderna vikningsalternativ med flera sektioner som kan distribueras efter behov för att nå önskad höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer . En unik typ av trappstegar. Det är en komplett möbel som liknar en stol med ryggstöd. Här används ofta en pall som bas.

Fästning med gångjärn gör det möjligt att i en rörelse förvandla stolen till en bekväm och säker trappstege, bestående av 3-6 steg.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av den perfekta trappstegsmodellen bör baseras på ett antal kriterier. Låt oss bekanta oss med dem.

Dimensioner

Du kan välja rätt stege genom att vara uppmärksam på dess höjd. Det finns följande alternativ:

  • mindre än 600 mm-liten målning eller miniatyr stegar-pallar, som består av 2-3 steg och är utrustade med en plattform för gränssnitt;
  • 600-1500 mm - trappor i mellankategorin, används för inredningsarbete;
  • 1500-1800 mm - exemplar med bredare möjligheter;
  • 1800-2800 mm-vikbara modeller med utdragbar sektion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Trappsteg är tillverkade av olika råvaror. Låt oss överväga vilka egenskaper alternativen som presenteras på marknaden har.

Trä . De är väldigt svåra. Sådana modeller är tillräckligt pålitliga och starka för användning i hushållsförhållanden, men de är inte lämpliga för frekvent arbete - snabbt slitage uppstår på fästelementen.

Bild
Bild

Metallisk . Dessa är aluminium, stål, duralumin och andra typer. Guiderna i dessa modeller är hållbara och rostar inte.

Sådana alternativ kan repareras, skadade delar ändras enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Professionella och hemmastegar av liten höjd är gjorda av sådant material. Deras tillförlitlighetsnivå beror på plastens skick. Sådana modeller är lätta, så de används ofta av målare och arbetare som utför annat reparationsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad . "Hej" från det avlägsna förflutna - en trappa med en stålram gjord av vattenrör och plywoodsteg med bultar. Sådana exemplar finns fortfarande på gården, men moderna tillverkare producerar dem inte längre.

De främsta fördelarna med dessa modeller är höghållfast ram och möjligheten att enkelt byta ut stegen om det behövs.

Bild
Bild

Antal steg

Många konsumenter, när de väljer en lämplig trappstege, uppmärksammar antalet steg som enheten är utrustad med. Denna parameter är nära besläktad med konstruktionens höjd. Till exempel:

  • modeller med 3 steg har en arbetshöjd på 60 cm;
  • med 4 steg - 82 cm;
  • med 5 steg - 103 cm;
  • med 6 steg - 124 cm;
  • med 7 steg - 145 cm;
  • med 8 steg - 166 cm;
  • med 9 steg - 187 cm;
  • med 10 steg - 208 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Experter rekommenderar att du bara köper märkesstegar. Sådana modeller är av hög kvalitet och hållbarhet. Tänk på ett litet betyg av populära företag som producerar de bästa designerna.

" Alyumet ". Betyget öppnas av ett välkänt företag som erbjuder hushållsstegar med halkskydd i gummi. Vertikala stolpar av trappor behandlas med polymerfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arredamenti Kimora . Det är en italiensk tillverkare som erbjuder trappstegar av hög kvalitet. Modeller med massiv bok är särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Riggare . Ett annat ryskt märke som erbjuder pålitliga extruderade aluminiumtrappor. Företaget producerar professionella transformatormodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krause Stabilo . Tyska trappstegar av detta märke finns i ett brett sortiment. Modeller finns med olika antal steg. Du kan till och med hitta mobila transportabla exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zarges . Detta tyska märke erbjuder klätterutrustning av hög kvalitet tillverkad av pålitliga material. Företaget producerar utmärkta transformerbara stegar med alla nödvändiga certifikat.

Rekommenderad: