Stereosystem (28 Bilder): Hur är Det Och Hur Ser Det Ut? De Bästa Minisystemen För Hemmet. Hur Väljer Man En Lägenhet? Lampa Och Trådlösa Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Stereosystem (28 Bilder): Hur är Det Och Hur Ser Det Ut? De Bästa Minisystemen För Hemmet. Hur Väljer Man En Lägenhet? Lampa Och Trådlösa Modeller

Video: Stereosystem (28 Bilder): Hur är Det Och Hur Ser Det Ut? De Bästa Minisystemen För Hemmet. Hur Väljer Man En Lägenhet? Lampa Och Trådlösa Modeller
Video: Add Bluetooth to any Vintage Home Stereo. 2024, April
Stereosystem (28 Bilder): Hur är Det Och Hur Ser Det Ut? De Bästa Minisystemen För Hemmet. Hur Väljer Man En Lägenhet? Lampa Och Trådlösa Modeller
Stereosystem (28 Bilder): Hur är Det Och Hur Ser Det Ut? De Bästa Minisystemen För Hemmet. Hur Väljer Man En Lägenhet? Lampa Och Trådlösa Modeller
Anonim

Utbudet av moderna stereon är enormt och fylls ständigt på med nya enheter med rik funktionalitet. Även den mest krävande konsumenten kan hitta den perfekta musikutrustningen för sig själv. I den här artikeln kommer vi att lära oss mer om stereon och förstå vilka typer de är indelade i.

Bild
Bild

Vad det är?

Akustisk utrustning uppdateras och förbättras ständigt. I dag till salu kan du hitta sådana enheter som återger ett riktigt elegant och saftigt ljud. Sådana egenskaper kan innehas av högkvalitativa stereon med tillräcklig kraft. På egen hand ett stereosystem är en kedja av specialkomponenter som, tillsammans, återger ett specifikt ljud … Stereo ger en lyssningsupplevelse med ljud spridda över 2 kanaler, vilket skapar en "scen" -effekt.

Musiken är blandad, så vissa ljud finns till höger och andra till vänster om huvudlyssningskompositionen. Ljud som finns i höger och vänster kanal kommer från den främre mittkanalen mellan högtalarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna stereon finns i olika varianter. De skiljer sig från varandra inte bara i drift och tekniska egenskaper, utan också i ljudkvalitet och extern design. Genom att välja den optimala akustikmodellen uppmärksammar konsumenterna alla ovanstående parametrar.

Låt oss i detalj överväga vilka typer av stereon som finns och med vilka kriterier de skiljer sig åt. Moderna stereon tillverkas med olika dimensionella parametrar.

Det finns sådana sorter till salu

  • Mikrosystem . Kompakta enheter som finns i ett brett sortiment. Det är sant att system med detta format som regel inte är särskilt kraftfulla. Mikrosystem är bärbara (trådlösa) - sådana enheter kan bäras överallt med dig.
  • Mini -format system . Den perfekta bärbara hemlösningen. De låter bra, men de är små i storlek, så du behöver inte tilldela för mycket ledigt utrymme för dem.
  • Mellansystem … De största och mest kraftfulla typerna av stereon. Ofta finns det golvalternativ som kräver mycket ledigt utrymme för installation. Ofta återger midisystem högkvalitativt, rikt ljud. De används ofta för att komplettera hemmabiosystem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stereon skiljer sig också åt när det gäller funktionalitet. Tillverkare levererar musikutrustning till butiker, som kompletteras med följande användbara alternativ:

  • möjligheten att spela upp videofiler;
  • möjligheten att ansluta flash -kort, USB;
  • högkvalitativ inspelning till den hårddisk som är inbyggd i systemet tillhandahålls;
  • modeller med en utjämnare är populära;
  • med karaoke (många enheter möjliggör samtidig anslutning av 2 mikrofoner, som kan vara trådlösa).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dagens HI-FI-högtalare är mycket populära. De säljs aktivt eftersom de kan återge ljud i en riktigt hög kvalitet.

I butiker kan du hitta enheter med hög effekt, till exempel kan det vara ett 3000 watts system.

Toppmodeller

Låt oss titta närmare på några av de populära stereon.

Rosso Florentino Volterra Piano

Låt oss börja bekanta oss med ett dyrt basreflexmusiksystem. Modellen är speciellt utformad för "desperata musikälskare", sanna finsmakare av kvalitetsmusik och ljud . Tekniken kombinerar utsökt design och avancerad teknik.

Maximal effekt för denna enhet är 200W. Det italienska stereosystemet har en lackerad kaross. Maxfrekvensen Hz är 100 000.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sven HT-201

En populär högtalarset som är billig men av bra kvalitet. Fordonets kaross är tillverkad i MDF och är tillverkad i den traditionella svarta färgen. Subwooferns effekt är 2 W., den centrala högtalaren är 12 W., de bakre högtalarna är 2x12 W. (liknande indikatorer för fronthögtalare).

Oftare används detta akustiska system för att utrusta datorutrustning. Tekniken återger perfekt alla detaljer om ljudspår, samt lågfrekventa mullrande och slagverkande bas … Systemet är utrustat med en inbyggd radiomottagare och en mediaspelare som kan läsa nödvändig information från flash-kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha NS-P160

Hi-Fi högtalarsystem, vars totala effekt når 140 watt. Alla kapslingar är gjorda av MDF. Själva systemet innehåller 2 främre och 1 centerhögtalare. Yamaha NS-P160 är känd för sin utmärkta ljudkvalitet.

Alla högtalare i satsen fick en basreflexdesign, så de låter bäst om du placerar dem på ett kort avstånd från väggen. Utformningen av Yamahas märkesystem ser också attraktiv ut.

Bild
Bild

Sony SS-CS5

3-vägs högtalarsystem med 3 högtalare för bästa ljud. Användare kommer att uppskatta klarhet, naturlighet och djup av ljud … Detta stereosystem är en hylltyp med 3 högtalare och en cellulosahögtalare. Högtalarna är klara med faner. Detta högkvalitativa Hi-Fi-system har en attraktiv och minimalistisk design med en övervägande svarta färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Magnat Tempus 55

Vid tillverkningen av detta högkvalitativa Hi-Fi-system användes ett speciellt Klippel-lasersystem, med hjälp av vilket alla viktiga element analyserades med efterföljande förfining. Magnat Tempus 55 -högtalare levererar förstklassig ljudkvalitet … De är utrustade med en dome -diskant.

Det bör noteras att Magnat Tempus 55 har en utmärkt tonbalans. Basen här är så tydlig och exakt som möjligt. Mellanregistret låter naturligt. I detta fall betonas de övre frekvenserna mer, men drar inte all uppmärksamhet till sig själva. Den totala effekten för detta stereoanläggning är 280 watt. Kroppen på alla komponenter är tillverkad av MDF.

Enhetens främre högtalare är av golvstående typ. Alla komponenter kompletteras med speciella stödfötter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är nödvändigt att välja ett stereosystem baserat på flera viktiga parametrar. Innan du rusar till affären på jakt efter den bästa modellen av musikutrustning, du bör ta reda på vilka villkor du vill köpa den.

  • Tänk på storleken på rummet i huset eller lägenheten där du ska installera utrustningen … Om området i rummet är litet är det vettigt att ta ett kompakt stereoanläggning. Om rummet tvärtom är stort, kan mer solida alternativ med hög effekt placeras här. För gatan behöver du bara köpa ett gatustereoanläggning som är skyddad från negativa yttre faktorer, till exempel från fukt och fukt.
  • Tänk på prestandan för ditt hemmastereosystem . Bestäm i förväg vad du vill få ut av det planerade köpet. Om du har ett rymligt hem och du vill lägga hög akustik i det, bör du välja något mer kraftfullt. Var alltid uppmärksam på parametrarna för utrustningen och studera alla egenskaper noggrant, eftersom många köpmän ofta blåser upp många parametrar för enheterna artificiellt.
  • Tänk på förhand vilken funktionalitet du vill få från stereosystemet . Till exempel är modeller med karaoke, equalizer, radio och andra användbara komponenter populära idag. Bestäm vilka alternativ du behöver och vilka inte, för att inte slösa pengar på en multifunktionell modell.
  • Det rekommenderas att endast köpa märkesutrustning . Högkvalitativa stereon som återger riktigt elegant ljud produceras av många välkända märken, vars namn är känt för alla. Sådana lösningar är bra inte bara för högkvalitativ prestanda, utan också för tillverkarens garanti. Vid haverier eller upptäckt av defekter kan märkesutrustning ersättas med en ny, vilket inte kan sägas om föga kända enheter från okända tillverkare.
  • Köp ett stereoanläggning från en pålitlig butik som säljer musikvaror eller hushållsapparater. Det rekommenderas inte att köpa sådana tekniska enheter på tvivelaktiga butiker med ett obegripligt namn. Här är det osannolikt att du hittar en högkvalitativ och originalprodukt från en välkänd tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man monterar?

Det är fullt möjligt att montera ett stereosystem med egna händer. Skapandet eller självförbättringen av en sådan akustisk teknik kan inte kallas för svårt. Fundera på hur du kan utföra sådant arbete på egen hand. Du kan montera ditt system på grundval av en separat mottagare eller förstärkare (ett rör är lämpligt - de presenteras i ett brett spektrum), högtalare (till exempel trådlöst) och en källenhet. Det är sant att ett sådant system kan visa sig vara för krångligt.

Låt oss ta en titt på de viktigaste egenskaperna hos en stereomottagare

  • Förstärkare … Ansvarig för stöd för 2-kanalig högtalarinställning.
  • AM- eller FM -tuner … Behövs för att lyssna på radiostationer.
  • Analoga ljudutgångar … Behövs för att ansluta ytterligare enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga ytterligare parametrar för att ansluta en ljudmottagare

  • Phono -ingång … Det finns nästan alla stereomottagare för anslutning av en skivspelare.
  • Digitala ljudanslutningar … Detta avser optiska och koaxiala utgångar.
  • Högtalare A / B -anslutning … Det gör det möjligt att ansluta 4 högtalare, men det blir inget surroundljud. Högtalare B är huvudhögtalarna och drar ström från förstärkarna. Med A / B -enhetens alternativ kan du lyssna på samma ljudkälla i ditt rum.
  • Zon 2 … Utgång - "Zone 2" ger en stereosignal till 2: a platsen, men den behöver förstärkare.
  • Subwooferutgång … Hitta en stereomottagare som gör att du kan ansluta den här enheten.
  • Trådlös enhet med flera rum … Det finns stereofoniska mottagare som har liknande plattformar, till exempel MisucCast. De kan användas för att skicka musik trådlöst till delade högtalare.
  • Wi-Fi, internet … Kan aktiveras för att få åtkomst till spårströmningstjänster.
  • Bluetooth, USB … Finns ofta i många enheter.
  • Videoanslutningar … Vissa mottagarmodeller finns tillgängliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att välja alla komponenter för självmontering av ett stereoanläggning efter att ha sammanställt en detaljerad lista över nödvändiga element i förväg. Du kan ta hjälp av en säljassistent.

Hur ansluter jag till en dator?

Det är nödvändigt att ansluta stereosystemet till datorn efter installation av drivrutinerna (motsvarande en viss akustikmodell). Vanligtvis följer förardisken med utrustningen. Efter installationen kan systemet anslutas till motsvarande kontakter på datorn. Ett fönster med utrustningskontrollinställningar öppnas på skrivbordet. Naturligtvis beror funktionerna på att ansluta olika stereon på att de tillhör ett visst märke och andra nyanser.

Rekommenderad: