Trappsteg Med Breda Steg För Hemmet: Hur Väljer Man Aluminium-, Stål- Och Trämodeller Med Gummisteg? Funktioner I Hushållsstegar För En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Trappsteg Med Breda Steg För Hemmet: Hur Väljer Man Aluminium-, Stål- Och Trämodeller Med Gummisteg? Funktioner I Hushållsstegar För En Lägenhet

Video: Trappsteg Med Breda Steg För Hemmet: Hur Väljer Man Aluminium-, Stål- Och Trämodeller Med Gummisteg? Funktioner I Hushållsstegar För En Lägenhet
Video: 5 Best Step Ladders 2021 2024, Maj
Trappsteg Med Breda Steg För Hemmet: Hur Väljer Man Aluminium-, Stål- Och Trämodeller Med Gummisteg? Funktioner I Hushållsstegar För En Lägenhet
Trappsteg Med Breda Steg För Hemmet: Hur Väljer Man Aluminium-, Stål- Och Trämodeller Med Gummisteg? Funktioner I Hushållsstegar För En Lägenhet
Anonim

En trappstege med breda steg är en nödvändig enhet i vardagen. Det är praktiskt för att hänga upp en bild, skruva i en glödlampa, kalka eller måla taket. Omfattningen av dess tillämpning är omfattande, men inte alla produkter som erbjuds till försäljning är värda att köpa och kan vara lämpliga för specifika behov. Materialet i denna artikel kommer att bekanta läsaren med funktionerna i stegarna och de viktigaste urvalskriterierna som hjälper till att skaffa en riktigt användbar och bekväm enhet.

Bild
Bild

Särdrag

En typisk trappstege är en hopfällbar stege. Den består av två stela ramar, sammankopplade med hjälp av ett gångjärn. För försäkringsändamål är båda ramarna anslutna till varandra med en mjuk eller styv struktur. I själva verket är detta speciella hjälpmedel, vars huvudsakliga syfte är att ge användaren tillgång till höjden för att utföra vissa uppgifter. Produkter kan variera i konfiguration och storlek.

Sådan utrustning används både hemma och i professionell konstruktion. I det här fallet kan designens unika karaktär ligga i dess funktionalitet - den kan ersätta en vanlig stege . När den är hopfälld är den kompakt, vilket är bra för att organisera lagringsutrymme. Beroende på sort kan produkten vara antingen icke-separerbar eller transformerbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag kan alla typer av stegar delas in i tre kategorier: hushåll, professionella och universella. Produkter av den första typen kännetecknas av mindre dimensioner och därför vikt. Trots dess bärbarhet är sådan utrustning inte avsedd för tunga användare. Den är lämplig för användning i en lägenhet eller ett privat hus, men i de flesta fall har sådana produkter otillräcklig bredd på stegen.

När det gäller analogerna av den professionella typen är de inte tillfredsställande. … Dessa stegar är konstruerade för hög vikt . Dessutom är användningsområdet inte begränsat av den typ av arbete som krävs, eftersom höjden och stabiliteten hos sådana produkter är bättre. Om vi överväger universella alternativ är deras steg ofta smala.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på konstruktionstyp kan stegen vara en- och dubbelsidig . Samtidigt finns breda steg främst i ensidiga sorter. Deras antal kan vara olika (i genomsnitt från 2 till 6 eller till och med 8). Den andra sidan av sådana modifieringar är ett slags pålitligt stöd som säkerställer stabiliteten i hela strukturen. När de är vikta är stegen parallella med ramen.

Sådana mönster är utrustade med gummitoppade fötter, vilket är mycket bekvämt och förhindrar att enheten glider på golvet. Gummi används också för själva stegen: detta ökar användarens tillförlitlighet och förhindrar att han faller . När det gäller stödsidan kan den ha olika konfigurationer. Till exempel kan den upprepa designen på den första sidan, ha ett annat antal staplar för att öka stabiliteten. Dessutom kan den utformas som en enda ram med rundade kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Stegar är gjorda med breda steg för huset av metall och trä. Anslutningarna är gjorda av metall. Stål och aluminiumlegering används som metallmaterial i produktionen. Samtidigt kan strukturen inte bara vara stål eller tvärtom aluminium - ofta kombineras dessa material för att få en bättre och mer hållbar produkt.

Aluminiumalternativ är hushållsartiklar . Sådana trappsteg är lätta, vilket är dåligt för driften, eftersom sådana strukturer har en låg indikator på styrka och tillförlitlighet.

Om du behöver en riktigt högkvalitativ och hållbar produkt bör du titta närmare på stålmotstycken: deras viktbelastning är betydligt högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stegen är de gjorda av trä och metall. Samtidigt betraktas träalternativ som en tvivelaktig praxis: deras funktionella prestanda är lägre än metallmotstånd med en gummibeläggning. Mjuk plast används också som beläggning. Trappsteg med breda steg verkar massiva, men de motiverar sitt pris och håller mycket längre än andra modifieringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När man tittar närmare på en viss produkt i en specialaffär är det värt att överväga flera faktorer.

Inspektion för äktenskap

Det är inte ovanligt att en köpare hanterar en defekt produkt. Oavsett hur säljaren bevisar att anslutningarna helt enkelt inte är åtdragna, ska du inte tro detta: senare kommer du inte att dra åt och pressa det som inte ursprungligen gjordes på fabriken som förväntat. En sådan trappstege kommer inte att hålla länge - det här är pengar som kastas i vinden. Alla noder måste kontrolleras, eventuella motreaktioner och snedvridningar av strukturen måste uteslutas.

Rörelsen under transformationen bör inte vara för tät, alla mellanrum mellan fästen och stället är uteslutna. Kontrollera omvandlingsmekanismen: det ska inte uppstå störningar eller plötsliga ryck, stegen ska förvandlas utan mycket ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att det sitter fast i en given position. Om säljaren hela tiden skyndar dig, tänk på om allt är bra med den här produkten eller om du avsiktligt distraheras från ett fel.

Produktnyhet

Idag finns det en tendens till försäljning av begagnade varor. Till exempel kan den användas i samma butik för vissa behov och sedan säljas som en enda kopia.

Det finns också fall då produkten tidigare returnerades till butiken efter att ha köpts av en tidigare köpare, eller om de försöker sälja den efter att ha hyrt ut.

Inspektera produkten noggrant och tveka inte: du betalar pengar för en ny produkt. Säljarens uttalande om att varan är enstaka säger inte att du behöver ta den begagnade varan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg säkerhet

När du köper är det viktigt att vara uppmärksam på produktens säkerhet. Ta en närmare titt på stegen. Enligt allmänna krav ska de inte vara jämna. Högkvalitativ utrustning har en avlastningsyta av stegen, till och med något vågig, tillverkad av polymermaterial. När du står på ett sådant steg kommer foten inte att glida.

Stegens bredd spelar också roll. I genomsnitt varierar dessa indikatorer i intervallet från 19 till 30 cm. Ju större de är, desto mer belastning klarar de.

Modellen i sig kan ha hjälphyllor, till exempel för behållare med färg eller gipsblandning. Det är värt att väga om de behövs och om de kommer att orsaka fallet. Det kan vara bättre att köpa en separat armatur istället för en hylla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd och stabilitet

När det gäller stegehöjden kan den i vissa fall nå taket. Om butiken bara har ett alternativ, och det inte passar dig, ta inte det för att inte plåga dina hjärnor i framtiden, var du ska placera produkten när den inte behövs. Detta gäller särskilt lägenheter, eftersom inte alla har plats för en sådan enhet.

För att inte vara rädd för att stegen ska glida, var uppmärksam på närvaron av gummitoppar på produktstödet. Förutom gummitoppar är de modellerna i vilka de är gjorda av mjuk plast också lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garanti och utrustning

För att inte tvivla på produktens kvalitet är det användbart att be säljaren om dokumentation och en garanti för produkten. Som regel anger dokumenten tillgången på ytterligare tillbehör. Det kan till exempel vara speciella munstycken för stöd, för installation på marken. En garanti och ett certifikat är ett slags argument för kvaliteten på den köpta produkten.

Bild
Bild

Vilket är bättre?

Om du har möjlighet att köpa en professionell version bör du föredra den. I det här fallet är det värt att uppmärksamma tjockleken och styrkan på stöden: produkten måste vara stabil på en horisontell yta.

Hushålls aluminiumstegar är inte lämpliga för frekvent användning, och de tål inte tunga användare . Som regel deformeras deras stöd med tiden, metallen böjer sig på grund av dess mjukhet, vilket kan störa transformationen av stegen. Trä motsvarigheter är lämpliga där byggutrustning inte ofta används. Stålprodukter är de mest hållbara, särskilt med gummerade steg.

Produkter kan skilja sig åt i antal sektioner och typ av installation. De bifogade alternativen kan inte kallas stabila, och bredden på stegen är långt ifrån den önskade, och i en produkt kan det vara annorlunda. Till exempel är den nedre hyllan eller lådan bredare än resten. Trots att de ser bättre ut i inredningen än traditionella motsvarigheter, och kan också ha ledstänger, är det osannolikt att de är lämpliga för konstruktion och efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Titta på måtten: stegen ska inte vara för liten eller tvärtom för hög. Det är viktigt att det är användarvänligt.

Färg

Färglösningar är viktiga om utrustningen inte bara kommer att användas som fixtur för reparationer, utan också som en del av interiören. Detta kommer att vara en bra lösning för en lägenhet som inte har plats för separat placering.

Till exempel kommer en produkt av en kompakt storlek med steg för att matcha möbelelementen inte att sticka ut mot den allmänna bakgrunden av den inre kompositionen i ett vardagsrum eller studiolägenhet. Färgad trappstege med breda steg kan användas som blomsterställ om du placerar den på en balkong eller loggia.

Rekommenderad: