Limskum "TechnoNICOL" För Expanderad Polystyren: Montering Hela året Och Universalskum, Användning Av Alternativ 70 Professional Och 500

Innehållsförteckning:

Video: Limskum "TechnoNICOL" För Expanderad Polystyren: Montering Hela året Och Universalskum, Användning Av Alternativ 70 Professional Och 500

Video: Limskum
Video: LinkUM - ВЫВЕЛ 400 РУБЛЕЙ ЗА ПАРУ ЗАДАНИЙ. ЗАРАБОТОК В 2021 ГОДУ. ПЛАТИТ УЖЕ 3 ГОДА. 2024, April
Limskum "TechnoNICOL" För Expanderad Polystyren: Montering Hela året Och Universalskum, Användning Av Alternativ 70 Professional Och 500
Limskum "TechnoNICOL" För Expanderad Polystyren: Montering Hela året Och Universalskum, Användning Av Alternativ 70 Professional Och 500
Anonim

Vid utförande av byggnadsarbete använder specialister olika kompositioner för att fixa vissa material. En av sådana produkter är TechnoNICOL limskum. Varumärkets produkt är efterfrågad på grund av den kvalitet och höga prestanda som tillverkaren är känd för i sitt segment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Limskum "TechnoNICOL" är ett enkomponent polyuretanlim, med hjälp av vilket installationen av expanderad polystyren och extruderande skivor utförs. Den har höga vidhäftningsgrader, vilket gör den lämplig för betong- och träunderlag. På grund av speciella tillsatser är polyuretanskummet brandsäkert. Den kan användas för att isolera ytor med isolerande plattor och täta fogar mellan dem.

Installation brandsläckande skumlim för expanderad polystyren kännetecknas av användarvänlighet och reducerad tid för isolering . Den är lämplig för arbete med luftbetong, gipsskivor, glas-magnesiumplåtar, gipsfiber. Detta material tillverkas i metallcylindrar med en kapacitet på 400, 520, 750, 1000 ml. Konsumtionen av kompositionen är direkt relaterad till bindemedlets volym. Till exempel, för professionellt lim med en volym på 1000 ml, är det 750 ml.

Bild
Bild

Märket lim är resistent mot fukt och mögel, det försämras inte med tiden, det är avsett för utomhus- och inomhusbruk. Den kan användas för väggar, tak, källare, golvytor och fundament, för nya och renoverade byggnader.

Bild
Bild

Limegenskaper möjliggör tillfällig limning av XPS- och EPS -skivor. Den tillhandahåller montering på cementgips, mineralytor, spånskiva, OSB.

De tekniska egenskaperna hos skumlimet är följande:

  • förbrukningen beror på cylinderns volym och är 10 x 12 kvm. m med en volym på 0,75 liter och 2 x 4 kvm. m med en volym på 0,4 liter;
  • materialförbrukning från cylindern - 85%;
  • avskalningstid - högst 10 minuter;
  • initial polymerisation (stelning) - 15 minuter;
  • full torkningstid, upp till 24 timmar;
  • den optimala luftfuktigheten under arbetet är 50%;
  • kompositionens densitet efter slutlig torkning - 25 g / cm3;
  • vidhäftningsgraden till betong - 0,4 MPa;
  • värmeledningsförmåga - 0, 035 W / mK;
  • den optimala temperaturen för arbete är från 0 till +35 grader;
  • vidhäftning till expanderad polystyren - 0,09 MPa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagring och transport av cylindern utförs uteslutande i upprätt läge. Lagringstemperaturen kan variera från +5 till + 35 grader. Garantiperioden under vilken limskummet kan lagras är 1 år (i vissa sorter upp till 18 månader). Under denna tid kan temperaturregimen reduceras till -20 grader i 1 vecka.

Visningar

Idag producerar företaget en rad olika monteringsskum för monteringspistolen, samtidigt som de erbjuder ett rengöringsmedel som hjälper till att ta bort kompositionen.

Kompositionen i fråga är ett professionellt verktyg, även om alla kan använda den

  • Professionell komposition för luftbetong och murverk - limskum i en mörkgrå nyans byte av cementläggningsblandningar. Lämplig för bärande väggar och block. Har höga vidhäftningsegenskaper. Den har hög draghållfasthet, lämplig för fixering av keramiska block.
  • TechnoNICOL universal 500 - ett självhäftande material som bland annat kan fästa dekorativa paneler av massivt trä, plast och tenn. Lämplig för torrbyggnadsteknik. Har en blå nyans. Flaskans vikt är 750 ml.
  • TechnoNICOL Logicpir - en slags blå nyans, utformad för att fungera med glasfiber, bitumen, betong, PIR F -plattor. Ger möjlighet att korrigera de behandlade ytorna inom 15 minuter. Lämplig för inomhus- och utomhusisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En separat linje är avsedd för hushålls polyuretanskum, som inkluderar 70 Professional (vinter), 65 Maximum (hela säsongen), 240 Professional (brandsäker), 650 Master (helårs), brandresistent 455. Produkterna är avsedda för gemensamt bruk, har var och en av dem ett intyg om överensstämmelse med säkerhetsstandarder och kvalitet med en indikation på testrapporten. Reningens dokumentation är ett intyg om statlig registrering.

Fördelar och nackdelar

Låt oss kort notera fördelarna med varumärket limskum:

  • det är immun mot mögel och förhindrar bildning av kondens;
  • med förbehåll för bruksanvisningen, kännetecknas det av utgiftsekonomi;
  • limskum "TechnoNICOL" har låg värmeledningsförmåga;
  • på grund av dess sammansättning reagerar den praktiskt taget inte på negativa miljöfaktorer och temperaturfall;
  • företagets produkter har en demokratisk kostnad, vilket gör det möjligt att utföra arbete utan att ta hänsyn till besparingar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • det uppskattades mycket av professionella hantverkare inom konstruktion och reparation;
  • i jämförelse med andra preparat för installation med limegenskaper, lagras det längre;
  • kompositionen kännetecknas av brandbeständighet och användarvänlighet;
  • varumärket producerar limskum i stora mängder, så denna produkt kan köpas i nästan alla järnaffärer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med det polyuretanbaserade självhäftande isoleringsmaterialet, enligt köpare, är att det inte är lämpligt för mineralull.

Användningsinstruktioner

Eftersom varje sammansättning är olika i appliceringsmetoden är det nödvändigt att känna till flera nyanser av användning som anges av varumärket, vilket gav en separat teknik för limskummet.

För att förenkla uppgiften, och samtidigt konsumtionen av kompositionen, ger experter en detaljerad beskrivning av arbetet

  • För att inte komplicera arbetet med skumlim är det initialt nödvändigt att fixera startprofilfixaren på basen som bearbetas.
  • Behållaren med kompositionen bör installeras på en plan yta så att ventilen ligger högst upp.
  • Sedan sätts den in i en speciell monteringspistol, skyddslocket avlägsnas, anpassar ventilen med bryggan till det använda verktyget.
  • Efter att ballongen har satts in och fixerats måste den skakas väl.
  • Vid applicering av limskummet på basen med en pistol är det nödvändigt att se till att ballongen ständigt är i upprätt läge, uppåt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att appliceringen av kompositionen ska vara enhetlig är det nödvändigt att hålla samma avstånd mellan panelen och monteringspistolen.
  • Limmet som används för expanderad polystyren appliceras vanligtvis längs plattans omkrets, medan det drar sig tillbaka från kanten ca 2-2,5 cm.
  • Bredden på skumremsorna ska vara cirka 2,5-3 cm. Det är särskilt viktigt att en av de applicerade limremsorna löper exakt i mitten av brädan.
  • Efter att det självhäftande skummet har applicerats på basen är det nödvändigt att ge det tid att expandera och lämna brädan i några minuter. Det är strängt förbjudet att limma värmeisoleringsplattan direkt.
  • Efter 5-7 minuter limmas panelen på basen, pressas något i denna position tills limet stelnar.
Bild
Bild
  • Efter att ha limt det första brädet limmas andra på det och försöker undvika att det bildas sprickor.
  • Om en söm på mer än 2 mm uppnås vid fixering, bör en justering göras, för vilken mastern inte har mer än 5-10 minuter.
  • Ibland tätas sprickorna med skumrester, men det är bättre att göra jobbet med hög kvalitet från början, eftersom detta kan påverka bildandet av kalla broar.
  • Efter den slutliga torkningen av kompositionen ska skummet på utsprångsställena skäras av med en konstruktionskniv. Slipa sömmarna vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man köper?

Kostnaden för skumlim i olika butiker kan variera. Var uppmärksam på släppdatumet, som anges på cylindern: efter dess utgång ändrar kompositionen dess egenskaper, vilket kan påverka basisoleringens kvalitet. En bra sammansättning som är värd ett köp har en hög densitet. Om det är för flytande kan det öka konsumtionen, vilket kommer att medföra extra kostnader.

Bild
Bild

Välj en sort som kan användas vid olika temperaturer. Skumlim med frostbeständiga egenskaper är särskilt högt värderat. För att inte tvivla på kompositionens kvalitet, be säljaren om ett certifikat: det finns ett för varje typ av denna komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av montering av limskum e TechnoNICOL noterade de högkvalitativa indikatorerna för denna komposition … Kommentarer indikerar att arbete med detta material inte kräver viss kunskap, därför kan alla göra det. Köpare noterar att användningen av kompositionen minskar tiden för uppvärmning av baserna, medan det inte behövs någon noggrann utjämning av ytan. Ekonomin för konsumtion av lim och den minsta sekundära expansionen anges, vilket gör att du kan arbeta effektivt utan överskott av kompositionen.

Rekommenderad: