Ceresit Lim: Produktens Tekniska Egenskaper För Kakel, Materialalternativ CM-11 Och Plus, Limförbrukning Per 1 M2, Förpackning Av En Produkt Med En Volym På 25 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Ceresit Lim: Produktens Tekniska Egenskaper För Kakel, Materialalternativ CM-11 Och Plus, Limförbrukning Per 1 M2, Förpackning Av En Produkt Med En Volym På 25 Kg

Video: Ceresit Lim: Produktens Tekniska Egenskaper För Kakel, Materialalternativ CM-11 Och Plus, Limförbrukning Per 1 M2, Förpackning Av En Produkt Med En Volym På 25 Kg
Video: omvandla volym enheter liter deciliter centiliter milliliter l, dl, cl, ml 2024, April
Ceresit Lim: Produktens Tekniska Egenskaper För Kakel, Materialalternativ CM-11 Och Plus, Limförbrukning Per 1 M2, Förpackning Av En Produkt Med En Volym På 25 Kg
Ceresit Lim: Produktens Tekniska Egenskaper För Kakel, Materialalternativ CM-11 Och Plus, Limförbrukning Per 1 M2, Förpackning Av En Produkt Med En Volym På 25 Kg
Anonim

Vid arbete med kakel används material för olika ändamål. De låter dig kvalitativt förbereda basen, fästa olika beklädnader som keramik, natursten, marmor, mosaik och fylla kakelfogarna, vilket ger produkten lufttätt skydd mot fukt och svamp. Tillförlitligheten och hållbarheten av kakelläggning beror till stor del på kvaliteten på kakellim och injekteringsbruk.

Bild
Bild

Bland de kompletterande produkterna för renovering av välrenommerade märken förtjänar Henkels kompletta Ceresit -system särskild uppmärksamhet, utformad för att fungera med alla typer av beklädnadsmaterial för inredning och exteriördekoration. I den här artikeln kommer vi att stanna kvar vid Ceresit CM 11 baslimblandning, överväga produktens variationer, deras egenskaper och användningsnyanser.

Särdrag

Ceresit kakellim olika användningsområde, som finns på etiketten på förpackningen:

  • CM - blandningar med vilka brickorna är fixerade;
  • SV - material för fragmentarisk reparation av beklädnad;
  • ST - monteringsblandningar, med hjälp av vilka de ordnar extern värmeisolering på fasaderna.
Bild
Bild

Ceresit CM 11 lim - ett material med ett cementbindemedel som bas , tillsats av mineralfyllmedel och modifierande tillsatser som förbättrar den slutliga produktens tekniska egenskaper. Porslin stengods eller keramik fästs på det vid utförande av interna eller externa typer av efterbehandling av lokaler på objekt för bostäder och civila ändamål och produktionssektorn. Den kan kombineras med alla typiska icke-deformerbara mineralsubstrat: cement-sandgolv, betong, gipsutjämningsbeläggningar baserade på cement eller kalk. Rekommenderas för rum som upplever konstant eller kortsiktig regelbunden exponering för vattenmiljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

CM 11 plus används för beklädnad med keramik eller natursten med en maximal storlek på 400x400 och ett vattenabsorberingsvärde på 3 procent. Enligt SP 29.13330.2011. Golv , det är också tillåtet att plantera kakel (porslinsgods, sten, klinker) med en vattenabsorptionskapacitet på mindre än 3% för golvbeklädnad utan elvärme. I dessa fall används kompositionen uteslutande vid utförande av inredningsarbeten i hushålls- och administrativa lokaler, det vill säga där drift inte innebär höga mekaniska belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För installation av golvbeläggningar på baser med intern uppvärmning och arbete med deformerbara underlag i Ceresit-Henkel-linjen finns det mycket elastiska blandningar CM-11 och CM-17 med lågmodul CC83-fyllmedel. Genom att lägga till denna elastomer får slutprodukten förmågan att motstå stötar och växlande belastningar. Dessutom förhindrar närvaron av ett elastiseringsmedel i kompositionen bildandet av mikrosprickor i bindemedelsbasen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket elastisk SM-11 kan:

  • att utföra utvändiga golv och väggar med befintliga typer av kakel;
  • ordna golv på golv med golvvärme;
  • för att göra beklädnad av socklar, parapeter, externa trappor, privata områden, terrasser och verandor, platta tak med en lutningsvinkel upp till 15 grader, utomhus- och inomhuspooler;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • till faner deformerbara fundament gjorda av fiberplattor / spånskivor / OSB -skivor och gipsskivor, gips, anhydrit, lätt- och cellbetongbaser eller nyligen hällda under 4 veckors ålder;
  • arbeta med keramik, inklusive inglasade på utsidan och insidan;
  • utför klinkerarbete på ytor med hållbar färg, gips eller anhydritbeläggningar som har god vidhäftning.

För beklädnad med marmor, ljusfärgad klinker, glasmosaikmoduler rekommenderas att använda CM 115 vit. Golvplattor i stort format läggs med CM12.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Ihållande intresse för Ceresit CM 11 på grund av en uppsättning attraktiva arbetskvaliteter, inklusive:

  • vattentålighet;
  • frostbeständighet;
  • tillverkbarhet;
  • stabilitet mot vertikala ytor;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • miljövänlig komposition som utesluter hälsoskador;
  • brännbarhet enligt GOST 30244 94;
  • användarvänlighet och lång korrigeringsperiod;
  • mångsidighet (lämplig för klinkerbeklädnad vid utförande av inre och yttre arbeten).
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

  • Dosering av vätska vid blandning: för att förbereda en arbetslösning blandas en 25 kg påse pulverformig produkt med 6 liter vatten, det vill säga ungefär i proportionerna 1: 4. Antal ingredienser för att förbereda en lösning med CC83: pulver 25 kg + vätska 2 liter + elastomer 4 liter.
  • Arbetslösningens produktionstid är begränsad till 2 timmar.
  • Optimala arbetsförhållanden: t luft och arbetsyta upp till + 30 ° C grader, relativ luftfuktighet mindre än 80%.
  • Öppettiden är 15/20 minuter för normal eller superelastisk blandning.
  • Tillåten justeringstid är 20/25 minuter för standard eller mycket elastiska formuleringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den kakelbeklädda glidgränsen är 0,05 cm.
  • Fogning av leder vid arbete med en förening utan elastomer utförs efter en dag, vid användning av en mycket elastisk förening - efter tre dagar.
  • Vidhäftning till betong för lim utan CC83 är mer än 0,8 MPa, för elastisk - 1,3 MPa.
  • Tryckhållfasthet - mer än 10 MPa.
  • Frostbeständighet - minst 100 frysnings- och tiningscykler.
  • Drifttemperaturområdet varierar från -50 ° С till + 70 ° С.
Bild
Bild

Blandningarna är förpackade i flera lager papperspåsar i olika storlekar: 5, 15, 25 kg.

Konsumtion

Det finns ofta skillnader mellan de teoretiska förbrukningshastigheterna för limblandningen och de praktiska indikatorerna. Detta beror på det faktum att förbrukningen per 1m2 beror på storleken på den använda plattan och murslevkammen, liksom på basens kvalitet och mästarens yrkesutbildning. Därför kommer vi endast att ge ungefärliga värden för förbrukningen vid en tjocklek av det vidhäftande skiktet på 0,2-1 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Kakel längd, mm Mått på spatelkammens tänder, cm Förbrukning, kg per m2
SM-11 SS-83
≤ 50 0, 3 ≈ 1, 7 ≈ 0, 27
≤ 100 0, 4 ≈ 2 ≈ 0, 3
≤ 150 0, 6 ≈ 2, 7 ≈ 0, 4
≤ 250 0, 8 ≈ 3, 6 ≈ 0, 6
≤ 300 ≈ 4, 2 ≈ 0, 7
Bild
Bild

Förarbete

Ansiktsarbeten utförs på underlag med hög bärförmåga, behandlade i enlighet med sanitära standarder, vilket innebär att de rengörs från föroreningar som minskar limblandningens vidhäftningsegenskaper (utblåsning, fett, bitumen), avlägsnande av ömtålig smulning områden och avdunstning.

För att jämna ut väggarna är det lämpligt att använda Ceresit CT -29 reparationsgipsblandning och för golv - Ceresit CH utjämningsmassa. Gipsarbete måste utföras 72 timmar före kakling. Byggfel med en höjdskillnad på mindre än 0,5 cm kan korrigeras med en blandning av CM-9 24 timmar innan plattan fixeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd CM 11 för framställning av typiska substrat . Sandcement, kalk-cement putsade ytor och sand-cement golv med en ålder av mer än 28 dagar och en fukthalt på mindre än 4% kräver behandling med CT17 jord, följt av torkning i 4-5 timmar. Om ytan är tät, fast och ren, kan du klara dig utan en primer. Vid beredning av atypiska baser används en kombination av CM11 med CC-83. Gipsade ytor med en fukthalt på mindre än 0,5%, trä-rakning, partikelcement, gipsbaser och baser av ljus och cellulär eller ung betong, vars ålder inte överstiger en månad, och fukthalten är 4%, som såväl som sandcementgolv med invändig uppvärmning grundning med CN94 / CT17 rekommenderas.

Bild
Bild

Beklädnader gjorda av stenplattor eller stenimitationer, ytor behandlade med höghäftande vattendispersionsmaterial, flytande golv av gjuten asfalt måste behandlas med CN-94 primer. Torktiden är minst 2-3 timmar.

Hur man odlar?

För att förbereda en arbetslösning, ta vatten t 10-20 ° C eller en elastomer utspädd med vatten i andelar av 2 delar CC-83 och 1 del vätska. Pulvret doseras i en behållare med vätska och blandas omedelbart med en konstruktionsblandare eller en borr med en spiralblandare för lösningar med en viskös konsistens vid 500-800 rpm. Därefter bibehålls en teknisk paus på cirka 5-7 minuter, på grund av vilken murbrukblandningen hinner mogna. Sedan återstår det bara att blanda om och använda det enligt anvisningarna.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning

  • En hackad murslev eller en hackad murslev är lämplig för applicering av lim av cementplattor, där den släta sidan används som arbetssida. Formen på tänderna ska vara fyrkantig. När du väljer tandens höjd styrs de av kakelformatet, som visas i tabellen ovan.
  • Om arbetslösningens konsistens och tändernas höjd väljs korrekt, efter att brickorna pressats mot basen, ska ytan på väggarna som ska mötas täckas med en limblandning med minst 65%och golv - med 80% eller mer.
  • När du använder Ceresit CM 11 behöver plattorna inte blötläggas i förväg.
  • Rumpning är inte tillåtet. Sömmarnas bredd väljs utifrån kakelformatet och specifika driftförhållanden. På grund av limets höga fixeringsförmåga behöver du inte använda diken, vilket ger jämnhet och samma bredd på kakelgapet.
Bild
Bild
  • Vid stenbeklädnad eller fasadarbete rekommenderas en kombinerad installation, vilket innebär ytterligare applicering av en limblandning på kakelens monteringsunderlag. När man bildar ett limskikt (tjocklek upp till 1 mm) med en tunn spatel ökar förbrukningshastigheten med 500 g / m2.
  • Fogarna fylls med lämpliga CE-märkta injekteringsblandningar efter 24 timmar efter avslutad bearbetning.
  • För att avlägsna färska rester av murbrukblandningen används vatten, medan torkade fläckar och droppar av lösningen uteslutande kan avlägsnas med hjälp av mekanisk rengöring.
  • På grund av innehållet av cement i produktens sammansättning uppstår en alkalisk reaktion när den kommer i kontakt med en vätska. Av denna anledning, när du arbetar med CM 11, är det viktigt att använda handskar för att skydda huden och undvika kontakt med ögonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

I grund och botten är feedbacken från användare av Ceresit CM 11 positiv.

Av fördelarna noterar köpare oftast:

  • limning av hög kvalitet;
  • lönsamhet;
  • lång livslängd;
Bild
Bild
  • tillförlitlighet för att fixa tunga plattor (CM 11 tillåter inte att det glider);
  • komfort under arbetet, eftersom blandningen omrörs utan problem, inte sprider sig, inte bildar klumpar och torkar snabbt.

Denna produkt har inga allvarliga nackdelar. Vissa är missnöjda med det höga priset, även om andra anser att det är ganska motiverat, med tanke på CM 11: s höga prestanda. De flesta användare rekommenderar att köpa limblandningar från officiella Ceresit -återförsäljare, eftersom det annars finns risk för att köpa en falsk.

Rekommenderad: