Sandbetong Av Märket M400: Blandningens Sammansättning, "Stenblomma", "Vilis", "Birss" Och Andra, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Sandbetong Av Märket M400: Blandningens Sammansättning, "Stenblomma", "Vilis", "Birss" Och Andra, Bruksanvisning

Video: Sandbetong Av Märket M400: Blandningens Sammansättning,
Video: Concrete mix ratio - Various grades of concrete - Concrete mix design 2024, Maj
Sandbetong Av Märket M400: Blandningens Sammansättning, "Stenblomma", "Vilis", "Birss" Och Andra, Bruksanvisning
Sandbetong Av Märket M400: Blandningens Sammansättning, "Stenblomma", "Vilis", "Birss" Och Andra, Bruksanvisning
Anonim

Sandbetong av märket M400 tillhör kategorin populära byggnadsblandningar med en optimal sammansättning för reparations- och restaureringsarbeten. Enkla bruksanvisningar och ett brett urval av märken ("Birss", "Vilis", "Stone Flower", etc.) låter dig välja och använda materialet för dess avsedda ändamål under en mängd olika förhållanden. Det är värt att lära sig mer i detalj om hur det skiljer sig från andra märken, vilka fördelar och funktioner det har.

Bild
Bild

Vad det är?

Sandbetong av märket M400 är torr blandning baserad på Portlandcement, kombinerat med grov kvartssand och specialiserade tillsatser som förbättrar dess prestanda . Noggrant uppmätta proportioner kombinerat med en imponerande uppsättning egenskaper gör detta material verkligen användbart för konstruktion och renovering. Torr sand-betongblandning används för tillverkning av murbruk för olika ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättningsmärkningen liknar den för det härdade materialet. Sandbetong M400 får, när den stelnar i form av en monolit, en tryckhållfasthet på 400 kg / cm2.

Ytterligare index i märkningen indikerar kompositionens renhet. I avsaknad av tillsatser anbringas beteckningen D0, om någon, efter bokstaven, den procentuella inkluderingen av tillsatser anges.

De viktigaste egenskaperna hos sandbetong M400 är följande:

  • den genomsnittliga brukstiden för lösningen är 120 minuter;
  • densitet - 2000-2200 kg / m3;
  • frostbeständighet - upp till 200 cykler;
  • skalstyrka - 0,3 MPa;
  • driftstemperaturer varierar från +70 till -50 grader.
Bild
Bild

Hällning av M400 sandbetong utförs uteslutande i torrt väder . Lufttemperaturen inomhus eller utomhus måste vara minst +5 grader Celsius. Användningsområdet för detta betongmärke varierar från hushåll till industri. Vanligtvis används det när man häller golvbeläggning, gör fundament i formar och andra byggnadskonstruktioner. Även torra blandningar M400 används vid gjutning av formade produkter. Lösningens korta livslängd (60 till 120 minuter) kräver beredning omedelbart före användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandbetong av märket M400 används i stor utsträckning inom industri och civil konstruktion.

Vid gjutning av armerad betong och underjordiska föremål levereras lösningen i specialblandare . Inom enskild konstruktion knådas den till gipsblandningar. På grundval av detta material produceras också betongprodukter - plattor, trottoarkanter, gatstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättning och förpackning

Sandbetong M400 finns i förpackningar om 10, 25, 40 eller 50 kg. Den förpackas i papperspåsar och förvaras på en torr plats. Sammansättningen kan variera beroende på blandningens syfte. Dess huvudkomponenter är följande element.

  1. Portlandcement М400 … Det bestämmer betongens slutliga styrka efter att den har gjutits och härdats.
  2. Flodsand av grova fraktioner … Diametern bör inte vara mer än 3 mm.
  3. Mjukgörare förhindra sprickbildning och kraftig krympning av materialet.
Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos kompositionen med M400 -märkningen är det ökade innehållet av Portlandcement. Detta gör att den ger maximal styrka, gör det möjligt att motstå betydande driftsbelastningar. Volymfraktionen av aggregerad sand i kompositionen når 3/4.

Bild
Bild

Tillverkares översikt

Sandbetong av märket M400, som presenteras på den ryska marknaden, tillverkas av ett stort antal tillverkare. De mest populära märkena inkluderar följande.

Rusean . Företaget tillverkar produkter i 50 kg påsar. Sandbetong av detta märke uppskattas för dess motståndskraft mot extrema temperaturer, ökade hållfasthetsegenskaper och hög tillförlitlighet hos monoliten. Kostnaden för produktionen är genomsnittlig.

Bild
Bild

" Vilis ". Detta märke producerar sandbetongblandning av hög kvalitet med ett brett spektrum av applikationer. Materialet är motståndskraftigt mot krympning och är ekonomiskt förbrukat. Bekväma förpackningsstorlekar i kombination med ekonomisk förbrukning gör denna produkt till ett verkligt attraktivt köp.

Bild
Bild

" Stenblomma " … Denna byggmaterialfabrik tillverkar sina produkter i enlighet med kraven i GOST. Varumärket anses vara av hög kvalitet, sandbetong har en ekonomisk förbrukning, grovkornig fyllning, tål många frysnings- och upptiningscykler.

Bild
Bild

Birss . Företaget producerar blandningar av märket M400 med minskad lönsamhet, en genomsnittlig förbrukning av råvaror. Sandbetong får hårdhet inom 3 dagar, är resistent mot ett stort antal mekaniska belastningar.

Bild
Bild

När man jämför sandbetong av märket M400 från olika märken kan det noteras att några av dem ägnar stor uppmärksamhet åt att förbättra kvalitetsindikatorerna för blandningen.

Till exempel, "Stenblomma", Brozex, "Etalon" användning vid tillverkning av icke-tjärade cementslam, producerade med hjälp av bearbetning i bruket, med förstärkning och fraktionering.

Mängden vatten som krävs för att förbereda blandningen kommer också att vara annorlunda - den varierar från 6 till 10 liter.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

De rätta proportionerna av M400 sandbetong är nyckeln till framgång i framställningen. Blandningen bereds genom att tillsätta vatten till den med en temperatur som inte är högre än +20 grader. Vid användning av sandbetong av detta märke varierar vätskevolymerna per 1 kg torr komposition inom intervallet 0, 18-0, 23 liter. Bland rekommendationerna för användning finns följande.

  1. Gradvis introduktion av vatten . Det hälls i och åtföljer processen med grundlig blandning. Det ska inte finnas några klumpar i sandbetongbruket.
  2. Att bringa blandningen till ett stabilt tillstånd . Lösningen knådas tills den får tillräcklig konsistensstabilitet, plasticitet.
  3. Begränsad användningstid … Beroende på mängden tillsatser börjar kompositionen härda efter 60-120 minuter.
  4. Utför arbete vid en temperatur som inte är lägre än +20 grader . Trots den tillåtna minskningen av denna indikator är det bättre att ge optimala förhållanden för blandningens inställning.
  5. Vägrar att tillsätta vatten vid påfyllning … Detta är helt oacceptabelt.
  6. Preliminär avstamning av form och bas … Detta säkerställer en hög vidhäftning. Vid reparations- eller putsarbeten rengörs områden med rester av gammalt efterbehandling och byggmaterial noggrant. Alla befintliga defekter, sprickor måste repareras.
  7. Gradvis komprimering med bajonett eller vibration … Blandningen torkar inom 24-72 timmar, den får full hårdhet efter 28-30 dagar.
Bild
Bild

Materialförbrukning för sandbetongkvalitet M400 är cirka 20-23 kg / m2 med en skikttjocklek på 10 mm. För vissa tillverkare blir denna siffra lägre. De mest ekonomiska formuleringarna låter dig bara spendera 17-19 kg torra råvaror per 1 m2.

Rekommenderad: